Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- Kiss
- Juventino
IN: Spinazzola, Kovacic, Balde.
Out: Asamoah, Cuadrado, Lemina, Rincon. (edit. Pjaca)
Z tego co licze to chyba i tak będziemy jeszcze mieli 1 gościa za dużo i nie mam pojęcia kogo jeszcze outowac(edit. aha zapomniałem o Pjacy:D). Bardziej niż kupno gości, których można kupic za drobne od reki w 2 dni licze, ze Marotta wreszcie zacznie sprzedawac, bo caly 1 Neto(Bonuca, którego można być sprzedać w 2h przemilczmy) na 5 sierpnia to trochę kleska.
Oj smierdzi rozwiazywaniem kontraktów albo wypozyczeniami za free jak przycisną terminy.
Kupno Balde i Sika jednoczesnie to już calkowita abstrakcja, bo jedynym rozwiązaniem dla kadry bylaby dodatkowa sprzedaż Dybali. Generalnie pisze ten post, bo irytuje mnie niski poziom tego watku i teksty w stylu "kupmy 4, sprzedajmy 2, a Cuadrado zawsze się przyda"
W Cancelo nie wierze ani w zadnego innego PO, bo żaden z tych gości laczonych z nami nie daje gwarancji na bycie lepszym od Lichsteinera, a nie wierze, ze Marotta ot tak sobie wyladuje 30 baniek. Ogolnie na tym forum modny jest hurraoptymizm i teksty w stylu "lacza z nami Cancelo?" "aha Cancelo to TOP"
Przyzwyczaimy się do De Sciglio.
Z tego co licze to chyba i tak będziemy jeszcze mieli 1 gościa za dużo i nie mam pojęcia kogo jeszcze outowac(edit. aha zapomniałem o Pjacy:D). Bardziej niż kupno gości, których można kupic za drobne od reki w 2 dni licze, ze Marotta wreszcie zacznie sprzedawac, bo caly 1 Neto(Bonuca, którego można być sprzedać w 2h przemilczmy) na 5 sierpnia to trochę kleska.
Oj smierdzi rozwiazywaniem kontraktów albo wypozyczeniami za free jak przycisną terminy.
Kupno Balde i Sika jednoczesnie to już calkowita abstrakcja, bo jedynym rozwiązaniem dla kadry bylaby dodatkowa sprzedaż Dybali. Generalnie pisze ten post, bo irytuje mnie niski poziom tego watku i teksty w stylu "kupmy 4, sprzedajmy 2, a Cuadrado zawsze się przyda"
W Cancelo nie wierze ani w zadnego innego PO, bo żaden z tych gości laczonych z nami nie daje gwarancji na bycie lepszym od Lichsteinera, a nie wierze, ze Marotta ot tak sobie wyladuje 30 baniek. Ogolnie na tym forum modny jest hurraoptymizm i teksty w stylu "lacza z nami Cancelo?" "aha Cancelo to TOP"

Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2017, 05:53 przez Kiss, łącznie zmieniany 1 raz.
- Viking
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Ja wierze w Pjace i nie chcialbym zebysmy go sprzedali. Chlopak nie dostal jeszcze prawdziwej szansy na pokazanie swoich umiejetnosci.
Co do Cancelo - nie ogladalem go w akcji, jedynie w jakims HL na youtube. Ma parcie do przodu, wygladal nawet bardziej jak skrzydlowy niz boczny obronca.
I jakos nie pasuje mi do mocno taktycznego Juve.
Co do Cancelo - nie ogladalem go w akcji, jedynie w jakims HL na youtube. Ma parcie do przodu, wygladal nawet bardziej jak skrzydlowy niz boczny obronca.
I jakos nie pasuje mi do mocno taktycznego Juve.
- panlider
- Juventino
Ogólnie całą Twoją wypowiedź, poniekąd sensowną, zburzył ostatni akapit. Twierdzenia, że żaden dostępny PO nie daje gwarancji bycia lepszym od Lichego rozbawiło mnie do łez. Oglądasz w ogóle mecze Juventusu? Przecież Lichtsteiner od dwóch sezonów w każdym jednym spotkaniu, w którym zagrał, był naszym najgorszym, bądź jednym z najgorszych piłkarzy. Szwajcar nigdy nie potrafił wrzucać, ale nadrabiał to wybieganiem i dobrą grą w obronie, obecnie widać, że nie ma już tylu sił, a do tego co raz częściej macha łapami niż gra. Bramek, które przez niego straciliśmy w poprzednim sezonie to nawet nie zliczę.Kiss pisze:IN: Spinazzola, Kovacic, Balde.
W Cancelo nie wierze ani w zadnego innego PO, bo żaden z tych gości laczonych z nami nie daje gwarancji na bycie lepszym od Lichsteinera, a nie wierze, ze Marotta ot tak sobie wyladuje 30 baniek. Ogolnie na tym forum modny jest hurraoptymizm i teksty w stylu "lacza z nami Cancelo?" "aha Cancelo to TOP"Przyzwyczaimy się do De Sciglio.
Sam nie jestem zwolennikiem Cancelo, bo jego gra w obronie nie powala, do tego w poprzednim sezonie częściej grał na skrzydle niż jako defensor, ale to młody, perspektywiczny zawodnik. Jest też Darmian, Sidibe, przecież musi się dać wyciągnąć kogoś sensownego. Szwajcar od 2 lat zalicza taki zjazd, że aż strach pomyśleć, co będzie w tym sezonie.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- deszczowy
- Juventino
120 mln za Dybalę? Sprzedawałbym bez mrugnięcia okiem i kupował Mbappe.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Nie no teraz to pojechałeś po bandzie, Lichy jak wskoczył za Alvesa to grał przyzwoicie, ba nawet dużo osób twierdziło,że lepiej niż Brazylijczyk na początku. Fakt to nie est forma jak 3-4 lata temu,ale twierdzenie,że od dwóch lat jest najgorszym graczem w praktycznie każdym spotkanie jest po prostu głupotą.panlider pisze:Ogólnie całą Twoją wypowiedź, poniekąd sensowną, zburzył ostatni akapit. Twierdzenia, że żaden dostępny PO nie daje gwarancji bycia lepszym od Lichego rozbawiło mnie do łez. Oglądasz w ogóle mecze Juventusu? Przecież Lichtsteiner od dwóch sezonów w każdym jednym spotkaniu, w którym zagrał, był naszym najgorszym, bądź jednym z najgorszych piłkarzy. Szwajcar nigdy nie potrafił wrzucać, ale nadrabiał to wybieganiem i dobrą grą w obronie, obecnie widać, że nie ma już tylu sił, a do tego co raz częściej macha łapami niż gra. Bramek, które przez niego straciliśmy w poprzednim sezonie to nawet nie zliczę.Kiss pisze:IN: Spinazzola, Kovacic, Balde.
W Cancelo nie wierze ani w zadnego innego PO, bo żaden z tych gości laczonych z nami nie daje gwarancji na bycie lepszym od Lichsteinera, a nie wierze, ze Marotta ot tak sobie wyladuje 30 baniek. Ogolnie na tym forum modny jest hurraoptymizm i teksty w stylu "lacza z nami Cancelo?" "aha Cancelo to TOP"Przyzwyczaimy się do De Sciglio.
Sam nie jestem zwolennikiem Cancelo, bo jego gra w obronie nie powala, do tego w poprzednim sezonie częściej grał na skrzydle niż jako defensor, ale to młody, perspektywiczny zawodnik. Jest też Darmian, Sidibe, przecież musi się dać wyciągnąć kogoś sensownego. Szwajcar od 2 lat zalicza taki zjazd, że aż strach pomyśleć, co będzie w tym sezonie.
Dla mnie głupie było ściągnięcie De Sciglio,który w obecnej chwili jest wcale nie lepszy od Szwajcara bez formy, no ale jak już jest to wątpię by przyszedł ktoś jeszcze na tę pozycję. Do przeciętnego Lichego dokupili przeciętnego De Sciglio,który w grze ofensywnej jest zupełnym beztalenciem. Sidibe raczej nie do wyrwania, Monaco rzuci kwotę zaporową, sprzedali już tylu graczy,więc kolejnego po prostu nie muszą.Co do Darmiana to jak w przypadku De Sciglio największy atut to uniwersalność, zagra w całej linii obrony,ale nigdzie nie jest nawet dobry, po prostu przeciętniak.
- panlider
- Juventino
Nie jesteś na czasie, po transferze Neymara Monaco żąda za Mbappe 200 milionów euro. Z innych ciekawostek, to Watzke stwierdził, że Dembele jest warty 100 mln. PSG tym transferem narobiło takiego gnoju, że wątpię, że będzie można jeszcze kogoś kupić za rozsądne pieniądze tego lata.deszczowy pisze:120 mln za Dybalę? Sprzedawałbym bez mrugnięcia okiem i kupował Mbappe.
Chyba mamy inne pojęcie słowa "przyzwoicie". Pamiętam to narzekanie na Alvesa z początku sezonu, ale powiedzmy sobie szczerze, wynikało to ze słabej gry Brazylijczyka, a nie dobrej Szwajcara. Być może jestem już uprzedzony do Lichego, ale mnie on w każdym meczu niemiłosiernie drażni i nie jestem w stanie wskazać chociaż jednego spotkania, w którym zagrał dobrze. Nie zgadzam się też z Twoją oceną Darmiana, który przed transferem do United prezentował się bardzo dobrze i chciałem go zobaczyć w Juve. Wiem, że w United nie idzie mu najlepiej, ale wołałbym jego, niż machającego łapami Stefana. Dlatego uważam za absurdalne twierdzenia, że piłkarze, o których się mówi w naszym kontekście nie będą lepsi od Szwajcara. Skoro on gra taką kaszanę od dwóch lat, to w przyszłym sezonie raczej lepiej nie będzie, a wręcz odwrotnie.AdiJuve pisze:Nie no teraz to pojechałeś po bandzie, Lichy jak wskoczył za Alvesa to grał przyzwoicie, ba nawet dużo osób twierdziło,że lepiej niż Brazylijczyk na początku. Fakt to nie est forma jak 3-4 lata temu,ale twierdzenie,że od dwóch lat jest najgorszym graczem w praktycznie każdym spotkanie jest po prostu głupotą.panlider pisze:Ogólnie całą Twoją wypowiedź, poniekąd sensowną, zburzył ostatni akapit. Twierdzenia, że żaden dostępny PO nie daje gwarancji bycia lepszym od Lichego rozbawiło mnie do łez. Oglądasz w ogóle mecze Juventusu? Przecież Lichtsteiner od dwóch sezonów w każdym jednym spotkaniu, w którym zagrał, był naszym najgorszym, bądź jednym z najgorszych piłkarzy. Szwajcar nigdy nie potrafił wrzucać, ale nadrabiał to wybieganiem i dobrą grą w obronie, obecnie widać, że nie ma już tylu sił, a do tego co raz częściej macha łapami niż gra. Bramek, które przez niego straciliśmy w poprzednim sezonie to nawet nie zliczę.Kiss pisze:IN: Spinazzola, Kovacic, Balde.
Dla mnie głupie było ściągnięcie De Sciglio,który w obecnej chwili jest wcale nie lepszy od Szwajcara bez formy, no ale jak już jest to wątpię by przyszedł ktoś jeszcze na tę pozycję. Do przeciętnego Lichego dokupili przeciętnego De Sciglio,który w grze ofensywnej jest zupełnym beztalenciem. Sidibe raczej nie do wyrwania, Monaco rzuci kwotę zaporową, sprzedali już tylu graczy,więc kolejnego po prostu nie muszą.Co do Darmiana to jak w przypadku De Sciglio największy atut to uniwersalność, zagra w całej linii obrony,ale nigdzie nie jest nawet dobry, po prostu przeciętniak.
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2017, 10:57 przez panlider, łącznie zmieniany 1 raz.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- deszczowy
- Juventino
- Ivory
- Juventino
1. Klub poważnie myślący o trofeach nie sprzedaje na tym etapie mercato swojego kluczowego zawodnika 1 składu.
2. Odpowiedź do działaczy Barcy powinna brzmieć: "Okno transferowe dla zawodników 1 składu Juventusu zostało zamknięte 31 lipca" (i guzik nas obchodzi, że się spóźniliście).
3. Juventus powinien myśleć nie tylko kategoriami ligowymi, ale także pucharowymi - nie ułatwiajmy zadania rywalowi w walce o triumf w LM. Z ironicznym uśmiechem, patrzmy jak wdrażają alternatywy altrnatyw w postaci opcji C,D,E.
3. W obecnych realiach za Dybalę klub powinien zarobić na czysto przynajmniej 100 mln. 140 mln-40 mln=100mln.
4. W obecnych czasach o wiele trudniej o dobry replacement, zważywszy nie tylko na postawę topowych klubów ale i klubów będących półkę niżej, które albo nie sprzedają (jak Napoli), albo jak Monaco życzą sobie zaporowych sum.
2. Odpowiedź do działaczy Barcy powinna brzmieć: "Okno transferowe dla zawodników 1 składu Juventusu zostało zamknięte 31 lipca" (i guzik nas obchodzi, że się spóźniliście).
3. Juventus powinien myśleć nie tylko kategoriami ligowymi, ale także pucharowymi - nie ułatwiajmy zadania rywalowi w walce o triumf w LM. Z ironicznym uśmiechem, patrzmy jak wdrażają alternatywy altrnatyw w postaci opcji C,D,E.
3. W obecnych realiach za Dybalę klub powinien zarobić na czysto przynajmniej 100 mln. 140 mln-40 mln=100mln.
4. W obecnych czasach o wiele trudniej o dobry replacement, zważywszy nie tylko na postawę topowych klubów ale i klubów będących półkę niżej, które albo nie sprzedają (jak Napoli), albo jak Monaco życzą sobie zaporowych sum.
- aras
- Juventino
Dybala odejdzie i możliwe że Alex Sandro także.
My jesteśmy nastawieni na zarobek a nie na wzmacnianie drużyny na LM.
Już zaczynam rozumieć po co kupiliśmy Berne. My zawsze kupujemy tylko w zastępstwo innych gwiazd.
My jesteśmy nastawieni na zarobek a nie na wzmacnianie drużyny na LM.
Już zaczynam rozumieć po co kupiliśmy Berne. My zawsze kupujemy tylko w zastępstwo innych gwiazd.
- kubraczek
- Juventino
Póki co wiele wskazuje, że spotkania z Raiolą będą. Problem w tym, że raczej w sprawie wypożyczenia Kean'a. Zobaczymy czy zatrzymamy chłopaka tak jak tego chcemy czy Raiola znowu nas zrobi w konia.CavAllano pisze:Nasi ulubiency z J mercato ida w zaparte i ich zdaniem w poniedzialek spotkanie na szczycie w skladzie Marotta-Paratici-Raiola w sprawie Verrattiego.
Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/