Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:21

Jak narazie nikt nie bierze pod uwage tego, ze Tevez moze grac jako ten za napastnikami i wtedy starania o Lukaku mialyby sens. Morata mimo 190cm wzrostu jest bardzo mobilny i nie jest typowa 9tka. Pereyra na lawe plus Pastore/Costa, plus Lukaku (wypozyczenie) -poezja ale raczej nie mozliwe do zrealizowania. Gorzej jak Pereyra jest szykowany do pierwszego skladu na trequartiste :/

P.S Zapominamy o Comanie ktory moze byc pierwszy do wejscia z lawki, a z czasem grac w podstawie za napastnikami (ponoc na treningach sa nim zachwyceni)

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:38

Nie robimy mega transferów. Jednak bardzo wyraźnie wzmacniamy naszą ławkę rezerwowych, czyli to co było naszą największą bolączką do tej pory.

Nasza kadra staje się coraz bardziej wyrównana. Może nazwiska nie urywają cycków, ale pozwalają aby patrzeć z optymizmem w przyszłość.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:40

bramek pisze:Nie robimy mega transferów. Jednak bardzo wyraźnie wzmacniamy naszą ławkę rezerwowych, czyli to co było naszą największą bolączką do tej pory.

Nasza kadra staje się coraz bardziej wyrównana. Może nazwiska nie urywają cycków, ale pozwalają aby patrzeć z optymizmem w przyszłość.
Mnie to się wydaje, ze nazwiska jeszcze cycki mogą urwać jesli powalczymy o Lukaku i Shaqiriego to będzie jakis kosmos, ale jak przyjdzie Pereyra to spokojnie Padoin aut.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:52

Robaku pisze:
bramek pisze:Nie robimy mega transferów. Jednak bardzo wyraźnie wzmacniamy naszą ławkę rezerwowych, czyli to co było naszą największą bolączką do tej pory.

Mnie to się wydaje, ze nazwiska jeszcze cycki mogą urwać jesli powalczymy o Lukaku i Shaqiriego to będzie jakis kosmos, ale jak przyjdzie Pereyra to spokojnie Padoin aut.
To byłaby wtedy bajka:)
Obronę mamy kompletną, ew. przydałby się jeszcze ktoś na lewą stronę, albo definitywnie stawiają tam na Asę. Pomoc też kompletna ew. na 6 Marrone/Rossi.Ofensywa Tevez,Llorente,Gio,Morata,Coman jest jeszcze Pepe i Pasquato ale oni raczej na wylocie, przydałby się tutaj Lukaku bądź Shaqiri ze wskazaniem na Szwajcara, gdyby Marotta nie odwalał z tym Moratą i brał Lukaku byłaby bajka:)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:59

Wicior pisze:
pumex pisze:Nie rozumiałem, czym się ludzie podniecali oglądając go w Bologni, tym bardziej nie wiem, jak ktoś mógłby go rozważać jako sensowną opcję po tym co pokazał w Anglii. Mocno, mocno liczę, że to tylko plotki mające na celu zirytować takich jak ja.
Mając w pamięci podpis, który krąży po tym forum (związany z Pogbą jeśli jeszcze ktoś nie kojarzy) czytanie Twoich komentarzy na temat potencjalnych transferów naprawdę IRYTUJE. Ramirez w ofensywie ma na pewno do zaoferowania więcej niż nasz nowy nabytek Pereyra.
Ma bardzo dobry przegląd pola - jest altruistą i to jest jego główna cecha. Jeśli widzi lepiej ustawionego kolegę to potrafi zagrać dokładną piłkę do nogi, czy też prostopadle(kolejny plus), dobre uderzenie z dystansu(plus) ale marna szybkość, tak więc akcji zbytnio nie przyśpieszy, chyba, że podaniem. Jak dla mnie byłoby to wzmocnienie również dlatego, ze ma doświadczenie w PL
Jest takim altruistą, ma taki przegląd pola, takie podanie i taki strzał, że w dobie zawrotnych sum transferowych Bologna sprzedała go outsiderowi Premier League za 15 baniek, gdzie nawet nie ma pewnego miejsca w wyjściowym składzie, zresztą podobnie w kadrze Urugwaju - tam gra ogony. Teraz powiedz, co Cię tak irytuje? To, że uważam gościa, który po jednym przyzwoitym sezonie przez dwa kolejne lata zamiast progresu zaliczył wyraźny regres, za zbyt słabego by stanowił o jakości kreowania akcji Juventusu? A przypadkiem nie irytuje Cię to, że osoby podobne Tobie mają wymagania względem coraz lepszych rezultatów drużyny a jednocześnie widzą w kiepskim Ramirezie godnego roli trequartisty? Zastanawiające.

Natomiast odnośnie słynnej sygnaturki dotyczącej mojej dawnej wypowiedzi o Pogbie... no cóż... niestety to mi przypadł los tego jedynego we wszechświecie, który śmiał wątpić w przebicie się kompletnie nieopierzonego młodzika do wyjściowej 11-tki kosztem kogoś z tercetu Vidal-Pirlo-Marchisio. Inni ustawiali się w kolejkach do bukmachera by postawić grube pieniądze na taką ścieżkę rozwoju Pogby. Wiem, bo widziałem :lol:

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 23:08

pumex pisze:
Natomiast odnośnie słynnej sygnaturki dotyczącej mojej dawnej wypowiedzi o Pogbie... no cóż... niestety to mi przypadł los tego jedynego we wszechświecie, który śmiał wątpić w przebicie się kompletnie nieopierzonego młodzika do wyjściowej 11-tki kosztem kogoś z tercetu Vidal-Pirlo-Marchisio. Inni ustawiali się w kolejkach do bukmachera by postawić grube pieniądze na taką ścieżkę rozwoju Pogby. Wiem, bo widziałem :lol:
\

Pumex, nie chce wchodzić znowu w personalne spory między nami, bo uznaję to za niekonieczne i niesłuszne, ale co do Pogby to mam jedno zastrzeżenie, które chyba ty nie chcesz przyjąć do wiadomości. Byłeś jednym z niewielu, którzy wyśmiewali czy też hejtowali, zdanie tych nielicznych, którzy widzieli gdzieś Pogbę. np. ja na mME ( podobnie jak teraz oglądam na eurosporcie mME u-19 na Węgrzech). I chyba głównie z tego jest smiechz ciebie - zawarty szegółowo w tym podpisie, uznając, że nie widziałeś czlowieka, ale wyśmiewałeś zdanie innych, którzy go gdzieś tam w młodzieżowej piłce wychwycili. Jednoznacznie okresliłeś, iz Pogba to prospekt na długie lata a nie piłkarz, który będzie systematycznie w meczowej 18 i dlugo się tego trzymałes, pomimo tego, iż niektórzy przeorali fora internetowe MANU, inni obejrzeli te mME, inni highlighty spotkań druzyny rezerw MANu. Sam gdzieś tam przyznałeś, że raczej podchodzisz do spraw zwiaznych z Juve sceptycznie, wiec nie dziw się, że niektórzy mają dość twojego malkontenctwa ( nie wiem czy to nie jakas nowomowa z mojej strony lub arspoetica) bo wolą oceniać na podstawie wyników - tak po prostu, a żyją nadzieją i wiarą, że wszystko będzie OK.

Co się odwlecze to nie uciecze...
DiMarzio zawiadomił, iż zrobilismy zapytanie o Eto'o.

i dalej ten sam nasz ulubieniec DiMarzio anonsuje, ze Agnelli mial naprawde udane spotkania z Ekipą Szarika.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 23:56

Zeby nie było, pojawie się w tej dyskusji by uwidocznić podpis!

Czy Pumi, kolego złoty,jestes w stanie powiedziec jakie klaruja sie nam plany po Parejro? Chybił trafił czy cos konkretnego jest?

Co u Vidala? 6 dni do rozstania?:(

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 00:02

Di Marzio napisał, że spotkanie dotyczące Shaqiriego wyszło pozytywnie. Treści niestety nie przetłumaczę.

Mr. Pumi, podzielisz się z nami? Pozostali użytkownicy zaznajomieni z włoskim oczywiście też będą witani z otwartymi ramionami :-D

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 00:06

Shakirim interesujemy się faktycznie, co potwierdza Di Marzio. Dzisiejsze spotkania zakończyło się pozytywnie (cokolwiek by to miało znaczyć), w kolejnych dniach mamy się skontaktować z bratem gracza, który jest jednocześnie jego agentem. Fajnie, że w końcu nie piszemy o plotkach, tudzież pobożnych życzeniach kibiców, a rzeczywistych negocjacjach.

Shakiri :whistle:

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 00:10

Shakiri, Lukaku, zostają Vidal z Pogbą i zamykamy okienko, od 1 września Conte wraca.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 00:15

Robaku pisze:
Byłeś jednym z niewielu, którzy wyśmiewali czy też hejtowali, zdanie tych nielicznych, którzy widzieli gdzieś Pogbę. np. ja na mME ( podobnie jak teraz oglądam na eurosporcie mME u-19 na Węgrzech).
I jak, ktos ciekawy na teraz, lub na przyszlosc sie tam pokazal? :think:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Tobor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 00:17

Dobry Mudżyn pisze:
Robaku pisze:
Byłeś jednym z niewielu, którzy wyśmiewali czy też hejtowali, zdanie tych nielicznych, którzy widzieli gdzieś Pogbę. np. ja na mME ( podobnie jak teraz oglądam na eurosporcie mME u-19 na Węgrzech).
I jak, ktos ciekawy na teraz, lub na przyszlosc sie tam pokazal? :think:
Robaku - jeśli kogoś tam wyhaczyłeś, to szybki telefon do Fabio Paraticiego niech go zaklepuje :D

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 00:19

wloski pisze:Shakiri, Lukaku, zostają Vidal z Pogbą i zamykamy okienko, od 1 września Conte wraca.
I 2 odchodzi, bo nie ma Bonaventury. Dajmy już spokój Conte. To zamknięty rozdział na najbliższe kilka lat, jak nie na zawsze. 3 lata na trenerskim stanowisku to wbrew pozorom normalka w obecnych czasach więc rotacja jest bardzo duża.

Shaqiri, Lukaku - fiu, fiu. Dla mnie to brzmi naprawdę grubo. Conte okazałby się naprawdę dziwakiem, gdyby faktycznie dołączyły do nas takie nazwiska, a nie odszedł nikt znaczący. Ploty, plotami, a papier przyjmie wszystko. Pozostaje mi tylko trzymać kciuki, że nie skończymy z planem F (jak fail) na początku września.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 00:23

W ogole cała Portugalia wyglądała dzisiaj bardzo dobrze, no ale grali przeciwko Węgrom gospodarzom wiec wiadomo, cieżko powiedziec czy oni są dobrzy czy Wegrzy tak słabi. Na pewno strzelec 4 bramek Andre Silva, typowa 9, strzelec 4 bramek, jakby chłopak miał z 2-3 lata wiecej to mógłby juz spokojnie grac w reprze Portugalii, w Brazylii podczas tegorocznych MŚ brakowało takiej 9 Portugalii, jesli Ronaldo troche pociagnie ( wszak młodzieniaszkiem juz nie jest) a młody się rozwinie, to juz za dwa lata Portugalia moze zupelnie inaczej wygladac.
Nastepnie strzelec G. Martins, jaki piekny drybling przy bramce, z 2-3 minał i wpakował.
Dla ciekawostki kapitanem Portugalii jest polak z pochodzenia T. Podstawski, ale chłopak z tego co sie dowiedziałem póki co PZPNowi odmówił.
Obejrzałem też Niemców, ale ci zupełnie nie zachwycili i tylko remis z Serbią, kolejna ciekawostka w reprze Niemiec gra nasz stary znajomy Oliver Kempf( chłopaczek bodajze z EIntrachtu ) który w zimę powiedział nam NIE.
No, ale póki co Niemcy nie przekonują. Zobaczymy jak w dalszej fazie turnieju, ale poki co dla mnie faworytami są Portugalczycy, którzy dzisiaj grali w fatalnych warunkach (lało przez cały mecz, a w okolicach 70 min - piłka stawała na wodzie), a mimo to pokazali fajny, skladny futbol.
I tak jak wskazalem w temacie o Moracie, ALvaro został królem strzelców(chyba dwa lata temu) z 6 bramkami, w tych mistrzostwa poki co przewodzi A. Silva z 4 bramkami.

No z zaklepaniem tych Portugalczyków to może być problem. Jeden w Porto B ( czuje ze znow Porto zarobi ładny hajs na swoim zawodniku), drugi w Sportingu B bodajze.
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2014, 00:29 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 lipca 2014, 00:28

Shaqiri, Lukaku (wypozyczenie z opcją wykupu), Astori, Wymiana hajs + Ogbonna <-> Candreva, Vidal i Pogba zostają i mercato mozna ocenic na 4+

Zablokowany