Mercato (2012-2014)
Zahor mnie wyręczył. No, tylko że ja bym 2 zdania napisał. Ma chłop czas i chęci.zahor pisze:Zależy jak rozumieć "szalenie z młodzieżą". Do tej pory tego "problemu" nie było wcale. Sprowadzaliśmy albo graczy w takim wieku, że ciężko było ich określić tym terminem, albo nastolatków do grania w primaverze z których z oczywistych powodów nie mogłoby być żadnego pożytku w lidze. Natomiast nie mamy w składzie, poza Marrone, zawodnika w wieku 19-22 lata którego można by chociaż wpuszczać na końcówki albo z leszczami żeby się ogrywał - o graczu z którego w przeciągu całego sezonu byłby wymierny pożytek nie wspominając. Szczególnie bolesne jest to że nie mieliśmy żadnego młodego napastnika/skrzydłowego w kadrze. Raz, że na tej pozycji można zaistnieć w relatywnie niższym wieku niż na innych, dwa, że w trakcie meczu zmiany robi się najczęściej właśnie w ataku, trzy że na tej pozycji była największa bieda. Castaignos, El Shaarawy, Ramirez, Borini, Destro - kogoś takiego właśnie brakowało - raz, że by się przydał, dwa, że miałby dużo szans na pokazanie się (a może nawet pierwszy skład).Kuben pisze: Nie szalejmy tak z tą młodzieżą.
Staty nieważne. Gio cienki.Bartek88 pisze:
- Torres w lidze: 6 goli, 4 asysty, 32 mecze, 66 strzałów.
Giovinco w lidze: 15 goli, 11 asyst, 36 meczy, 136 strzałów.
I tak w nawiasie: Matri w lidze: 10 goli, 4 asysty, 31 meczy, 68 strzałów.
- annihilator1988
- Juventino
Podobno Esti ma zostać wykupiony, przynajmniej tak piszą na SJ. Postaram się głośno nie krytykować tego posunięcia, ale pod jednym warunkiem. Właściciele Paragwajczyka muszą zgodzić się, na obniżkę dotychczasowej klauzuli wykupu o 50 %. Btw, może warto zakręcić się koło Vargasa z Fiorentiny? Zrobiła się z niego kluska, niemniej u Conte powinien powrócić do swojej dawnej formy. Myślę, że te 6-7 mln mln załatwiłoby sprawę
- Bandiera_Rossa
W umyśle niektórych Juventus nadal gra 4-4-2, a Giovinco to lewoskrzydłowy, bo tak go w FM ustawiali
- D-Rose
- Juventino
Giovinco wraca tylko po to zeby wziac ostatnie rzeczy z Turynu... bo najpewniej bedzie wlaczony w oferte za Cavaniego... a przynajmniej tak sie spekuluje. Nie wiem w sumie ile w tym prawdy a ile domyslów.royal'ek pisze:Wykupienie Estigaribi jest bezsensowne, bo podobno Sebek z Parmy wraca
PS: Moze ktos powiedziec cos nt. podchodów interu pod naszego kurdupla, bo na stronach merdy straszna podjarka z tego wlasnie powodu. Niby Branca czy jak on tam sie wabi, spotkal sie z dzialaczami Parmy i obgaduja cene za polówke karty... :roll:
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 22:39 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
moim zdaniem wykupienie estigarribi to dobry pomysl. Juventus w przyszlym sezonie bedzie musial miec kadre ok 26 zawodnikow gotowych do gry. Oczywiscie estigarribia nie zagra w wielu spotkaniach, ale moze okazac sie przydatny. Estigarribia moze zagrac lewego obronce w ustawieniu z 4 obroncami, moze zagrac na boku pięcioosobowej pomocy, jak i zagrac na lewym skrzydle. Na jego korzysz przemawia rowniez to ze jest tani i zaaklimatyzowany we wloszech i zespole.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Wykupienie Estiego to zły pomysł, naprawdę. Zobaczycie, że później będzie płacz, że średniaków zły Marotta nakupił i teraz męczyć się trzeba. Esti jest za cienki.
- jareckik
- Juventino
Kibice Bayernu wygwizdali Robbena i niewykluczone, że kariera Holendra w stolicy Bawarii niebawem dobiegnie końca. Myślę, że w najbliższym czasie możemy spodziewać się ponownych plotek odnośnie jego transferu do Juve, wszak z tego co pamiętam nasz Prezes ceni sobie bardzo jego umiejętności. Przestrzelony karny może być czynnikiem decydującym w dalszej karierze Robbena ... Pożyjemy zobaczymy, taki zawodnik by się przydał, i to bardzo!
- pablo1503
- Juventino
Już nie przesadzajmy. Jeżeli chcemy odnosić sukcesy w LM, to będzie trzeba kupić co najmniej 2 topowych piłkarzy. Gdyby tylko nie ten egoizm, to wydałbym każde pieniądze na niego. 28 lat - seriously? Za stary dla Ciebie?Dante93 pisze:Dobijający 30-stki, podatny na kontuzje, chimeryczny i cholernie drogi skrzydłowy? NIe rozumiem zupełnie tego pomysłu.
Te kontuzje :doh:

- mateusz6
- Juventino
Samolub, gwiazdorek, ale przy tym kapitalny skrzydłowy. Te jego zejścia do środka i strzały to poezja. Co do kontuzji- ile według niektórych meczy miał zagrać Pirlo? 20 to byłoby max. Conte ma patent na kontuzje. Jedyną przeszkodą przy jego sprowadzeniu są koszty.Smok-u pisze:Nie chcę go w Juve, gwiazdorek, samolub w dodatku znosi go na lewo, nie wiem czy przez to ,że ma lepszą lewą nogę czy ,że nie ma jednego jądra.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Marian.
- Juventino
Zgadzam się z Wami. Robben to egoista, podatny na kontuzje i już przede wszystkim nie prezentuje odpowiedniej formy, żeby bulić za niego ~30 mln ojro i >5mln na kontrakt. Dodatkowo swoje lata już ma.
Wole już Ramireza z Bolonii za ~15 mln, który ma 21 lat, a ma już za sobą 2 bardzo dobre sezony. Z nim będzie tylko lepiej, z Robbenem niekoniecznie.
Wole już Ramireza z Bolonii za ~15 mln, który ma 21 lat, a ma już za sobą 2 bardzo dobre sezony. Z nim będzie tylko lepiej, z Robbenem niekoniecznie.

- klama 10
- Juventino
Nie potrzebujemy Robbena bardziej bym wolał Lavezziego
albo A.Younga z ManU 
Btw.
A ja tam czekam i mam po cichu nadzieję, że się u nas rozwinie De Silvestro. Dopiero 19 mu stuknie w przyszłym sezonie, jest dość szybki i ma nienaganną technikę. Tylko zastanawia mnie dlaczego Conte z niego ani razu nie skorzystał w sezonie...

Btw.
A ja tam czekam i mam po cichu nadzieję, że się u nas rozwinie De Silvestro. Dopiero 19 mu stuknie w przyszłym sezonie, jest dość szybki i ma nienaganną technikę. Tylko zastanawia mnie dlaczego Conte z niego ani razu nie skorzystał w sezonie...