Mercato (Lato 2015)
- Robaku
- Juventino
Jest, jest, jest! Jest opcja F. Po nieudanym podejsciu po Sancheza, fiasku rozmów z Iturbe i Ibarbo, po zaprzeczeniu co do mozliwosci pozyskania Pastore pojawia się opcja F dla Juve - Gaston Ramirez. Obecnie to on jest pożądany przez zarzad Juventusu. I mamy niebawem zlozyc oferte Southampton
- annihilator1988
- Juventino
Ja jestem jak najbardziej za Ramirezem. Drybler, z dobrym przyspieszeniem do piłki, szukający gry. U Świętych nie odnosi sukcesów, ale z kim ma tam grać? Niech Szalonooki składa opcję wypożyczenia.Robaku pisze:Jest, jest, jest! Jest opcja F. Po nieudanym podejsciu po Sancheza, fiasku rozmów z Iturbe i Ibarbo, po zaprzeczeniu co do mozliwosci pozyskania Pastore pojawia się opcja F dla Juve - Gaston Ramirez. Obecnie to on jest pożądany przez zarzad Juventusu. I mamy niebawem zlozyc oferte Southampton
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2014, 21:15 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Robaku
- Juventino
Z kim ma grac? Lambert, lallana, Rodrigeuz czy Shaw i Boruc w defensywie. Southampton nie byl w zeszłym sezonie taki mizerny. Gaston... jeszcze w poprzednim sezonie chłopa bym brał,ale teraz naszego poziomu za wiele niepodniesie.annihilator1988 pisze:Ja jestem jak najbardziej za Ramirezem. Drybler, z dobrym przyspieszeniem do piłki, szukający gry. U Świętych nie odnosi sukcesów, ale z kim ma tam grać. Niech Szalonooki składa opcję wypożyczenia.Robaku pisze:Jest, jest, jest! Jest opcja F. Po nieudanym podejsciu po Sancheza, fiasku rozmów z Iturbe i Ibarbo, po zaprzeczeniu co do mozliwosci pozyskania Pastore pojawia się opcja F dla Juve - Gaston Ramirez. Obecnie to on jest pożądany przez zarzad Juventusu. I mamy niebawem zlozyc oferte Southampton
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Już abstrahując od umiejętności Pereyry, sądzicie, że jest warty 16 mln.(1,5 wypoż., 11 wykup, 3,5 Sorensen)? Ja szczerze jestem przerażony zwłaszcza, że w moim odczuciu będzie rezerwoym :roll: Chyba, że cena Sorensena jest już uwzględniona w tych 11 mln.?mrozzi pisze: Cieszy mnie przybycie Pereyry.
Napastnik to absolutna podstawa! Na tę chwilę mamy 2,5 napastnika. Z czym co ludzi? Zbyt pochopnie pozbyliśmy Fabio w promocji a kontekście wzmocnień mówi się jedynie o Lukaku. Tego też nie wyciągniemy bo Marotta będzie się bił do 1 września o wypożyczenie.mrozzi pisze: na chwilę obecną brakuje jedynie kogoś za plecy napastników oraz być może jakiegoś środkowego obrońcy. Nie jest też wykluczone, że weźmiemy kolejnego napastnika (i nie ma to związku z kontuzją Moraty - takie plany mieliśmy już wcześniej).
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2014, 21:26 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

- Robaku
- Juventino
eee, że jak? Jestem przekonany, że wygląda to tak:Dragon pisze:Już abstrahując od umiejętności Pereyry, sądzicie, że jest warty 16 mln.(1,5 wypoż., 11 wykup, 3,5 Sorensen)? Ja szczerze jestem przerażony zwłaszcza, że w moim odczuciu będzie rezerwoym :roll:mrozzi pisze: Cieszy mnie przybycie Pereyry.
1,5 mln euro za wypozyczenie roberto do Juve. (płaci Juve)
3,5 mln euro za sprzedaz Soerensena do Udine ( płaci Udine)
za rok;
wykupienie ew. przez Juve Pereyra za 11 mln ( płaci Juve)
+ ew. prawo odkupu przez Juve Soerensena za ustaloną kwotę, wiec praktycznie to może wyjśc:
12,5 mln - 3,5 mln ( w przypadku rozwoju Perreyra i braku rozwoju Federika) = 9 mln.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Faktycznie cena za Sorensena jest już zawarta w tej transakcji, właśnie się zagłębiłem
Nie zmienia to faktu, że we Włoszech robi się najbardziej idiotyczne interesy. Nie możemy jak real dać 80 na stół, tylko liczymy każde ojro w 15 kombinacjach? 8)

- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ja mam do was pytanie załóżmy, że nasz skład po marceto wygląda tak:
Buffon
Lichtsteiner, Barzagli/Bonucci, Chiellini, Evra
Vidal, Pirlo, Pogba
Shaqiri, Tevez
Llorente/Lukaku/Morata
I teraz mam pytanie czego nam brakuje, aby przejść do 1/2 finału LM gdzie może zdarzyć się wszystko i równie dobrze możemy iść dalej?
Buffon
Vidal, Pirlo, Pogba
Shaqiri, Tevez
Llorente/Lukaku/Morata
I teraz mam pytanie czego nam brakuje, aby przejść do 1/2 finału LM gdzie może zdarzyć się wszystko i równie dobrze możemy iść dalej?
Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
- Vojtimar
- Juventino
Sam sobie odpowiedziałeś, może zdarzyć się wszystko. Wyobraź sobie że fajnie gramy cały marzec i większość kwietnia a potem dyspozycja dnia, od której też niemało zależy, siada na rewanż czy 1 mecz półfinału i może być po awansie. Dotyczy to każdego klubu, tych z najmocniejszą kadrą w mniejszym stopniu bo mają więcej opcji na zastąpienie poszczególnych graczy, ale też może im się przytrafić coś takiego.Haris pisze:Ja mam do was pytanie załóżmy, że nasz skład po marceto wygląda tak:
Buffon
Vidal, Pirlo, Pogba
Shaqiri, Tevez
Llorente/Lukaku/Morata
Z Juve na dobre i złe!
- pumex
- Juventino
Ramirez? Ten z gębą a'la Messi? Łohoho, coraz lepsi kandydaci. Nie rozumiałem, czym się ludzie podniecali oglądając go w Bologni, tym bardziej nie wiem, jak ktoś mógłby go rozważać jako sensowną opcję po tym co pokazał w Anglii. Mocno, mocno liczę, że to tylko plotki mające na celu zirytować takich jak ja.

- Eric6666
- Juventino
wiem, że będzie płacz, ale potrzeba doświadczonych zawodników. Dochodzi nam tylko Evra co ma duże doświadczenie w LM.Haris pisze:Ja mam do was pytanie załóżmy, że nasz skład po marceto wygląda tak:
Buffon
Vidal, Pirlo, Pogba
Shaqiri, Tevez
Llorente/Lukaku/Morata
Ps. Te ustawienie co media podały to już na stałe bierzecie pod uwagę? Bo nie rozumiem trenera co ustanawia ustawienie nie mając jeszcze zespołu. W powyższym na ławce jest Bonnuci, Asamoah, Morata, Lukaku

- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mając w pamięci podpis, który krąży po tym forum (związany z Pogbą jeśli jeszcze ktoś nie kojarzy) czytanie Twoich komentarzy na temat potencjalnych transferów naprawdę IRYTUJE.pumex pisze:Nie rozumiałem, czym się ludzie podniecali oglądając go w Bologni, tym bardziej nie wiem, jak ktoś mógłby go rozważać jako sensowną opcję po tym co pokazał w Anglii. Mocno, mocno liczę, że to tylko plotki mające na celu zirytować takich jak ja.
Ramirez w ofensywie ma na pewno do zaoferowania więcej niż nasz nowy nabytek Pereyra.
Ma bardzo dobry przegląd pola - jest altruistą i to jest jego główna cecha. Jeśli widzi lepiej ustawionego kolegę to potrafi zagrać dokładną piłkę do nogi, czy też prostopadle(kolejny plus), dobre uderzenie z dystansu(plus) ale marna szybkość, tak więc akcji zbytnio nie przyśpieszy, chyba, że podaniem.
Jak dla mnie byłoby to wzmocnienie również dlatego, ze ma doświadczenie w PL
- Spadino
- Juventino
Chyba Ciebie. :roll:Wicior pisze: Mając w pamięci podpis, który krąży po tym forum (związany z Pogbą jeśli jeszcze ktoś nie kojarzy) czytanie Twoich komentarzy na temat potencjalnych transferów naprawdę IRYTUJE.
Ramirez? Serio? Liczę, że plota, bo to moim zdaniem żadne wzmocnienie.
Są jakieś informacje nt wzmocnienia środka defensywy? Poza Astorim, rzecz jasna, bo o nim coś tam było.
JUVE PER SEMPRE!
- Haris
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Mnie się jakoś spodobało to ustawienieEric6666 pisze:wiem, że będzie płacz, ale potrzeba doświadczonych zawodników. Dochodzi nam tylko Evra co ma duże doświadczenie w LM.Haris pisze:Ja mam do was pytanie załóżmy, że nasz skład po marceto wygląda tak:
Buffon
Vidal, Pirlo, Pogba
Shaqiri, Tevez
Llorente/Lukaku/Morata
Ps. Te ustawienie co media podały to już na stałe bierzecie pod uwagę? Bo nie rozumiem trenera co ustanawia ustawienie nie mając jeszcze zespołu. W powyższym na ławce jest Bonnuci, Asamoah, Morata, Lukaku, Marchisio. Tak jak powiedział kiedyś Antonio: ustawiasz zespół tak by grali ci w najlepszej formie. Trzymać takich zawodników na ławce to zbrodnia. Najsilniejszą mamy pomoc, dlatego im więcej zawodników tam się znajdzie tym lepiej.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3