Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 20:16

Jest, jest, jest! Jest opcja F. Po nieudanym podejsciu po Sancheza, fiasku rozmów z Iturbe i Ibarbo, po zaprzeczeniu co do mozliwosci pozyskania Pastore pojawia się opcja F dla Juve - Gaston Ramirez. Obecnie to on jest pożądany przez zarzad Juventusu. I mamy niebawem zlozyc oferte Southampton

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 20:26

A więc z Szaqirim i spotkaniu dzisiaj z pośrednikami pracujacymi nad jego transferem to zywkła bujda na resorach?

Ramirez jest przereklamowany i nie warto sobie nim zaprzątać głowę.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 20:34

Vrsaljko w Sassuolo wg niektórych źródeł to Juventus pomógł w tym transferze by później go móc wykupić, ciekawe co z tego wyniknie.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 21:12

Robaku pisze:Jest, jest, jest! Jest opcja F. Po nieudanym podejsciu po Sancheza, fiasku rozmów z Iturbe i Ibarbo, po zaprzeczeniu co do mozliwosci pozyskania Pastore pojawia się opcja F dla Juve - Gaston Ramirez. Obecnie to on jest pożądany przez zarzad Juventusu. I mamy niebawem zlozyc oferte Southampton
Ja jestem jak najbardziej za Ramirezem. Drybler, z dobrym przyspieszeniem do piłki, szukający gry. U Świętych nie odnosi sukcesów, ale z kim ma tam grać? Niech Szalonooki składa opcję wypożyczenia.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2014, 21:15 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 21:15

annihilator1988 pisze:
Robaku pisze:Jest, jest, jest! Jest opcja F. Po nieudanym podejsciu po Sancheza, fiasku rozmów z Iturbe i Ibarbo, po zaprzeczeniu co do mozliwosci pozyskania Pastore pojawia się opcja F dla Juve - Gaston Ramirez. Obecnie to on jest pożądany przez zarzad Juventusu. I mamy niebawem zlozyc oferte Southampton
Ja jestem jak najbardziej za Ramirezem. Drybler, z dobrym przyspieszeniem do piłki, szukający gry. U Świętych nie odnosi sukcesów, ale z kim ma tam grać. Niech Szalonooki składa opcję wypożyczenia.
Z kim ma grac? Lambert, lallana, Rodrigeuz czy Shaw i Boruc w defensywie. Southampton nie byl w zeszłym sezonie taki mizerny. Gaston... jeszcze w poprzednim sezonie chłopa bym brał,ale teraz naszego poziomu za wiele niepodniesie.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 21:20

mrozzi pisze: Cieszy mnie przybycie Pereyry.
Już abstrahując od umiejętności Pereyry, sądzicie, że jest warty 16 mln.(1,5 wypoż., 11 wykup, 3,5 Sorensen)? Ja szczerze jestem przerażony zwłaszcza, że w moim odczuciu będzie rezerwoym :roll: Chyba, że cena Sorensena jest już uwzględniona w tych 11 mln.?
mrozzi pisze: na chwilę obecną brakuje jedynie kogoś za plecy napastników oraz być może jakiegoś środkowego obrońcy. Nie jest też wykluczone, że weźmiemy kolejnego napastnika (i nie ma to związku z kontuzją Moraty - takie plany mieliśmy już wcześniej).
Napastnik to absolutna podstawa! Na tę chwilę mamy 2,5 napastnika. Z czym co ludzi? Zbyt pochopnie pozbyliśmy Fabio w promocji a kontekście wzmocnień mówi się jedynie o Lukaku. Tego też nie wyciągniemy bo Marotta będzie się bił do 1 września o wypożyczenie.
Ostatnio zmieniony 22 lipca 2014, 21:26 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 21:26

Dragon pisze:
mrozzi pisze: Cieszy mnie przybycie Pereyry.
Już abstrahując od umiejętności Pereyry, sądzicie, że jest warty 16 mln.(1,5 wypoż., 11 wykup, 3,5 Sorensen)? Ja szczerze jestem przerażony zwłaszcza, że w moim odczuciu będzie rezerwoym :roll:
eee, że jak? Jestem przekonany, że wygląda to tak:
1,5 mln euro za wypozyczenie roberto do Juve. (płaci Juve)
3,5 mln euro za sprzedaz Soerensena do Udine ( płaci Udine)
za rok;
wykupienie ew. przez Juve Pereyra za 11 mln ( płaci Juve)
+ ew. prawo odkupu przez Juve Soerensena za ustaloną kwotę, wiec praktycznie to może wyjśc:
12,5 mln - 3,5 mln ( w przypadku rozwoju Perreyra i braku rozwoju Federika) = 9 mln.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 21:29

Faktycznie cena za Sorensena jest już zawarta w tej transakcji, właśnie się zagłębiłem :P Nie zmienia to faktu, że we Włoszech robi się najbardziej idiotyczne interesy. Nie możemy jak real dać 80 na stół, tylko liczymy każde ojro w 15 kombinacjach? 8)

Obrazek
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 21:50

Ja mam do was pytanie załóżmy, że nasz skład po marceto wygląda tak:

Buffon
Lichtsteiner, Barzagli/Bonucci, Chiellini, Evra
Vidal, Pirlo, Pogba
Shaqiri, Tevez
Llorente/Lukaku/Morata

I teraz mam pytanie czego nam brakuje, aby przejść do 1/2 finału LM gdzie może zdarzyć się wszystko i równie dobrze możemy iść dalej?

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 21:57

Haris pisze:Ja mam do was pytanie załóżmy, że nasz skład po marceto wygląda tak:

Buffon
Vidal, Pirlo, Pogba
Shaqiri, Tevez
Llorente/Lukaku/Morata

I teraz mam pytanie czego nam brakuje, aby przejść do 1/2 finału LM gdzie może zdarzyć się wszystko i równie dobrze możemy iść dalej?
Sam sobie odpowiedziałeś, może zdarzyć się wszystko. Wyobraź sobie że fajnie gramy cały marzec i większość kwietnia a potem dyspozycja dnia, od której też niemało zależy, siada na rewanż czy 1 mecz półfinału i może być po awansie. Dotyczy to każdego klubu, tych z najmocniejszą kadrą w mniejszym stopniu bo mają więcej opcji na zastąpienie poszczególnych graczy, ale też może im się przytrafić coś takiego.

Z Juve na dobre i złe!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:04

Ramirez? Ten z gębą a'la Messi? Łohoho, coraz lepsi kandydaci. Nie rozumiałem, czym się ludzie podniecali oglądając go w Bologni, tym bardziej nie wiem, jak ktoś mógłby go rozważać jako sensowną opcję po tym co pokazał w Anglii. Mocno, mocno liczę, że to tylko plotki mające na celu zirytować takich jak ja.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:10

Haris pisze:Ja mam do was pytanie załóżmy, że nasz skład po marceto wygląda tak:

Buffon
Vidal, Pirlo, Pogba
Shaqiri, Tevez
Llorente/Lukaku/Morata

wiem, że będzie płacz, ale potrzeba doświadczonych zawodników. Dochodzi nam tylko Evra co ma duże doświadczenie w LM.
Ps. Te ustawienie co media podały to już na stałe bierzecie pod uwagę? Bo nie rozumiem trenera co ustanawia ustawienie nie mając jeszcze zespołu. W powyższym na ławce jest Bonnuci, Asamoah, Morata, Lukaku :prochno:, Marchisio. Tak jak powiedział kiedyś Antonio: ustawiasz zespół tak by grali ci w najlepszej formie. Trzymać takich zawodników na ławce to zbrodnia. Najsilniejszą mamy pomoc, dlatego im więcej zawodników tam się znajdzie tym lepiej.

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:15

pumex pisze:Nie rozumiałem, czym się ludzie podniecali oglądając go w Bologni, tym bardziej nie wiem, jak ktoś mógłby go rozważać jako sensowną opcję po tym co pokazał w Anglii. Mocno, mocno liczę, że to tylko plotki mające na celu zirytować takich jak ja.
Mając w pamięci podpis, który krąży po tym forum (związany z Pogbą jeśli jeszcze ktoś nie kojarzy) czytanie Twoich komentarzy na temat potencjalnych transferów naprawdę IRYTUJE.
Ramirez w ofensywie ma na pewno do zaoferowania więcej niż nasz nowy nabytek Pereyra.
Ma bardzo dobry przegląd pola - jest altruistą i to jest jego główna cecha. Jeśli widzi lepiej ustawionego kolegę to potrafi zagrać dokładną piłkę do nogi, czy też prostopadle(kolejny plus), dobre uderzenie z dystansu(plus) ale marna szybkość, tak więc akcji zbytnio nie przyśpieszy, chyba, że podaniem.
Jak dla mnie byłoby to wzmocnienie również dlatego, ze ma doświadczenie w PL

Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:20

Wicior pisze: Mając w pamięci podpis, który krąży po tym forum (związany z Pogbą jeśli jeszcze ktoś nie kojarzy) czytanie Twoich komentarzy na temat potencjalnych transferów naprawdę IRYTUJE.
Chyba Ciebie. :roll:

Ramirez? Serio? Liczę, że plota, bo to moim zdaniem żadne wzmocnienie.

Są jakieś informacje nt wzmocnienia środka defensywy? Poza Astorim, rzecz jasna, bo o nim coś tam było.

JUVE PER SEMPRE!
Haris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 lipca 2014, 22:20

Eric6666 pisze:

Buffon
Vidal, Pirlo, Pogba
Shaqiri, Tevez
Llorente/Lukaku/Morata

wiem, że będzie płacz, ale potrzeba doświadczonych zawodników. Dochodzi nam tylko Evra co ma duże doświadczenie w LM.
Ps. Te ustawienie co media podały to już na stałe bierzecie pod uwagę? Bo nie rozumiem trenera co ustanawia ustawienie nie mając jeszcze zespołu. W powyższym na ławce jest Bonnuci, Asamoah, Morata, Lukaku :prochno:, Marchisio. Tak jak powiedział kiedyś Antonio: ustawiasz zespół tak by grali ci w najlepszej formie. Trzymać takich zawodników na ławce to zbrodnia. Najsilniejszą mamy pomoc, dlatego im więcej zawodników tam się znajdzie tym lepiej.
Mnie się jakoś spodobało to ustawienie ;) I bardzo podoba mi się, że Max wprowadzi w końcu jakiś zmiany taktyczne w przeciwieństwie do Conte, który ciągle męczył to 3-5-2... Zgadzam się, potrzeba nam doświadczonych graczy od których młodsi mogliby brać przykład. Obecnie w składzie mamy takich czterech :Pirlo, Evra, Tevez oraz Barzagli i do tego grona dochodzi pomału Chiellini. Przepraszam, że nie uwzględniłem wszystkich w środku pola i zgadzam się, każdy kto jest w formie powinien grać jak najwięcej, a środek pola jest naszą najmocniejszą stroną do tego teraz dojdzie Pereyra, który mam nadzieje nie zaniży poziomy, lecz przeciwnie wniesie do gry coś nowego i zgadzam się z Tobą im więcej zawodników do środka tym lepiej bo to w końcu nasza największa broń.

Od kołyski, aż po grób Stara Dama to mój klub! Forza Juve! <3
Zablokowany