Wszystko o Milanie
- zahor
- Juventino
Gdyby ktoś kiedyś znalazł na stronie jakiegoś bukmachera zakład dotyczący tego, czy Prandelli obejmie Milan, prosiłbym o linka, bo sam nie wiem jak mam oceniać prawdopodobieństwo takiego ruchu. Z jednej strony Milan na 99% po sezonie będzie szukać nowego szkoleniowca (zakładając że nie stanie się to wcześniej), dla Prandellego byłaby to możliwość kontynuowania współpracy z kilkoma piłkarzami, których zna z kadry, a także krok do przodu w jego trenerskiej karierze, bo klubu tego formatu prowadzić jeszcze mu się nie zdarzyło. Z drugiej zaś strony nie wiem jak aktualny selekcjoner kadry Italii zapatruje się na pracę w klubie, w której prezes lubi ustalać taktykę i wyjściową jedenastkę, a dyrektor sportowy może mu z dnia na dzień sprzedać kluczowych graczy jeżeli okaże się, że potrzebne są pieniądze.strong return pisze:To z tym Milanem, więc nie jest wykluczone wcale, a nawet myślę że możliwe.
- @D@$
- Juventino
Ja tam bym nie przeceniał Prandelliego, to dobry selekcjoner, trener też jakiejs tam klasy, ale końcówki z Violą za różowej to nie miał z nie takim przecież słabym składem. Także Milanowi mógłby pomóc, ale też cudów zrobic nie musi.
Są w ogóle jakieś większe przesłanki do tego, że Berlusconi ustala taktykę zespołu, czy to tylko takie "pieprzenie o szopenie" wychodzące z tego, że ogólnie Sylvio jest popieprzony?
Są w ogóle jakieś większe przesłanki do tego, że Berlusconi ustala taktykę zespołu, czy to tylko takie "pieprzenie o szopenie" wychodzące z tego, że ogólnie Sylvio jest popieprzony?
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 26 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Coś mi się wydaje, że Milan w następnym sezonie nie powącha ligi mistrzów.
Już w tym nie powinni doświadczyć tej przyjemności, bo rzutem na taśmę wyprzedzili przecież Violę. Teraz SerieA wydaje się być mocniejsza. Wygląda na to, że o LM stoczą bój takie klub jak: Inter, Viola, Napoli, Roma, no i być może właśnie Milan.
2 miejsca = 5 zespołów, oj ciężko będzie
Przyjmuje jakiś buk zakłady kiedy i czy wyleci Allegri ?
Już w tym nie powinni doświadczyć tej przyjemności, bo rzutem na taśmę wyprzedzili przecież Violę. Teraz SerieA wydaje się być mocniejsza. Wygląda na to, że o LM stoczą bój takie klub jak: Inter, Viola, Napoli, Roma, no i być może właśnie Milan.
2 miejsca = 5 zespołów, oj ciężko będzie

Przyjmuje jakiś buk zakłady kiedy i czy wyleci Allegri ?

- zahor
- Juventino
Tamten sezon ogólnie mu nie wyszedł, ale zasadniczo to bardzo dobry szkoleniowiec i jak każdy dobry trener, również i on miał słabsze sezony w swojej karierze. Milanowi nie są potrzebne cuda, bo skład mają naprawę niezły. Potrzebny jest im poważny szkoleniowiec na ławce trenerskiej, który zażyczy sobie ze dwóch dobrych obrońców. To powinno wystarczyć żeby próbować podjąć bardziej lub mniej poważną walkę o scudetto.@D@$ pisze:Ja tam bym nie przeceniał Prandelliego, to dobry selekcjoner, trener też jakiejs tam klasy, ale końcówki z Violą za różowej to nie miał z nie takim przecież słabym składem. Także Milanowi mógłby pomóc, ale też cudów zrobic nie musi.
Przesłanki?? Toż to są powszechnie znane fakty. Ancelotti odszedł z Milanu dlatego, że już miał dosyć tego jak Berlusconi mówi mu jakim składem ma grać i każe wystawiać Ronaldinho. Leonardo został zwolniony dlatego, że nie słuchał "wskazówek" prezesa, Berlusconi o tym powiedział wprost w jakimś wywiadzie, mówił chyba że "to dobry chłopak, ale nie chce słuchać moich rad" czy coś takiego. Obecnie zmiana ustawienia Milanu na 4-3-1-2 to również wymysł Silvio. Mówi się że postawił Allegriemu takie ultimatum - nie zwolni go, ale za to narzuci mu własną taktykę. No a przykładów tego, jak Berlusconi wtrącał się w politykę transferową bez żadnego porozumienia z trenerem chyba nie muszę Ci podawać.@D@$ pisze: Są w ogóle jakieś większe przesłanki do tego, że Berlusconi ustala taktykę zespołu, czy to tylko takie "pieprzenie o szopenie" wychodzące z tego, że ogólnie Sylvio jest popieprzony?
- Il Fenomeno
- Juventino
Taka ciekawostka. Dziś wnuczek Cesare, syn Paolo, urodzony w 96 roku, Christian Maldini odbył pierwszy trening z pierwszą drużyną Milanu. Ciekawe czy tradycja będzie kontynuowana.

- naros
- Juventino
Szczerze mówiąc mam nadzieję że tak. Milan to jeden z głównych rywali ale nie wiem ja można nie szanować Paolo i jego ojca. Mam nadzieję że Christian zrobi w Milanie chodź w połowie taką karierę jak jego ojciec.Il Fenomeno pisze:Taka ciekawostka. Dziś wnuczek Cesare, syn Paolo, urodzony w 96 roku, Christian Maldini odbył pierwszy trening z pierwszą drużyną Milanu. Ciekawe czy tradycja będzie kontynuowana.

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Vimes
- Juventino
- zahor
- Juventino
Z tego co słyszałem to nie zapowiada się na to. W tej primaverze na tle najlepszych ze swoich rówieśników wypadał raczej dość blado. Wiadomo że chłopak ma dopiero 17 lat, wszystko przed nim, ale pamiętajmy też że jego ojciec przed osiągnięciem pełnoletności miał już rozegrane 40 spotkań w pierwszej drużynie Milanu. Maldini ma też młodszego syna, zobaczymy co z niego wyrośnie.naros pisze:Szczerze mówiąc mam nadzieję że tak. Milan to jeden z głównych rywali ale nie wiem ja można nie szanować Paolo i jego ojca. Mam nadzieję że Christian zrobi w Milanie chodź w połowie taką karierę jak jego ojciec.Il Fenomeno pisze:Taka ciekawostka. Dziś wnuczek Cesare, syn Paolo, urodzony w 96 roku, Christian Maldini odbył pierwszy trening z pierwszą drużyną Milanu. Ciekawe czy tradycja będzie kontynuowana.
To akurat dla Milanu dobra wiadomość. Facet jest tak słaby, że ktokolwiek zagra za niego, dużo gorzej być nie powinno, a jest pretekst żeby nałożyć na niego karę finansową i odzyskać chociaż jakiś ułamek tej pensji, która jak na prezentowaną formę zdaje się być tak z dziesięć razy za wysoka.Vimes pisze:Mexes dostał cztery mecze zawieszenia
Otóż to, ja też odniosłem takie wrażenie że gdyby mu ten genialny manewr wyszedł, to Tevez znalazłby się w idealnej sytuacji strzeleckiej i gdyby padł gol, to nagranie szybko zdobyłoby popularność w internecie jako przykład najgłupszej możliwej interwencji obrońcy. Mexes miał szczęście że jest bardziej drewniany niż ślepy.Ouh_yeah pisze:Najlepiej Mexes wyczyścił tą piętką przy swojej bramce. Miał szczęście, że sam się nabił, bo ta piłka trafiłaby chyba do Teveza![]()
Ostatnio zmieniony 07 października 2013, 21:42 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Eric6666
- Juventino
Mexes, który czyścił w meczu z Juve, a teraz nie ma kto go zastąpić? Mexes jest najlepszym obrońcą w Milanie wg. kibiców Mialnu z tego co patrzyłem. W ogóle jak pozytywem może być zawieszenie jakiegokolwiek zawodnika z tyloma kontuzjami? Nie życzę, że Milanowi w pozostałych spotkaniach, ale obecnie są na złej pozycji i zmiana trenera to jedyne co mogą zrobić i obawiam się, że to tylko kwestia czasu. Pytanie kto za Allegriego? Inzaghi?zahor pisze:To akurat dla Milanu dobra wiadomość. Facet jest tak słaby, że ktokolwiek zagra za niego, dużo gorzej być nie powinno, a jest pretekst żeby nałożyć na niego karę finansową i odzyskać chociaż jakiś ułamek tej pensji, która jak na prezentowaną formę zdaje się być tak z dziesięć razy za wysoka.Vimes pisze:Mexes dostał cztery mecze zawieszenia

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- naros
- Juventino
Mexes powinien dostać zawieszenie do końca sezonu po czymś tak wulgarnym. Dla mnie piłkarz bez honoru. Umiejętności ma wysokie ale cechy takie jak honor i gra fair play są u niego niewidoczne. Dla mnie zwykły błazen i dobre i te zawieszenie na 3 kolejki. 

- Vimes
- Juventino
Zanim zaczniesz uderzać w honorowe tony i zawieszać Mexesa do końca sezonu to przypomnij sobie zabawy Chielliniego w ciągnięcie za włosy Cavaniego i powiedz mi czy to się mieści w kategorii honorowych zagrań? Trochę obiektywizmu jeżeli chodzi o naszych Ci nie zaszkodzi. Inna sprawa, że cały impet uderzenia Mexesa poszedł w bark Chielliniego, więc jakkolwiek zachowanie Francuza było karygodne to leżenie na boisku Chielliniego było zbędne.
- naros
- Juventino
Zgoda ale przypomnij sobie co takiego robił Cavani po tym całym zdarzeniu i jak zachowali się obaj Panowie po meczu. Akurat osobiscie jestem bardzo obiektywnym człowiekiem ale to co zrobil Mexes nie mieści się w żadnych rangach przyzwoitości i z tym chyba nikt nie będzie polemizował..Vimes pisze:Zanim zaczniesz uderzać w honorowe tony i zawieszać Mexesa do końca sezonu to przypomnij sobie zabawy Chielliniego w ciągnięcie za włosy Cavaniego i powiedz mi czy to się mieści w kategorii honorowych zagrań? Trochę obiektywizmu jeżeli chodzi o naszych Ci nie zaszkodzi. Inna sprawa, że cały impet uderzenia Mexesa poszedł w bark Chielliniego, więc jakkolwiek zachowanie Francuza było karygodne to leżenie na boisku Chielliniego było zbędne.

- Castiel
- Juventino
Już bez przesady. Robicie z tego jakieś wydarzenie jakby nie wiadomo co się stało. To w końcu męski sport i męska walka i nikogo nie powinny takie zachowania dziwić. Faceci to jednak też baby. Chiellini też niejednokrotnie pozwalał sobie na ostre zachowania, ale i z czasem oglądając mecze Barcelony nauczył się podkładać i "cierpieć" w bardzo ciekawy sposób. Niejednego gracza sponiewierał, ale jak trafi na kogoś równie twardego to pałka mu mięknie bardzo szybko.