Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 08:38

Bartek88 pisze:
yanquez pisze:
Dante93 pisze:Hiszpan kopie sie poczole i jest słabiutki obecnie, a Seba jest 'na fali'. Taka drobna różnica.
Sugerujesz, że Seba był kiedykolwiek lepszy od Torresa?
LUDZIE CO JEST Z WAMI?!
Aktualnie TAK. Giovinco w tym momencie jest lepszy od Torresa. Zresztą nawet Matri jest od niego lepszy na daną chwilę.. :roll:
Nie wiem na jakiej podstawie sądzisz, że Matri jest lepszy od Torresa nawet na daną chwilę :rotfl: Od 25 lutego Matri nie strzelił ani jednej bramki, Torres 7. Dodajmy, że kibice Chelsea ostatnimi czasy go chwalili bo grał naprawdę dobrze. Pewnie już w myślach układałeś sobie riposty na Pana Zambrottę, bo nie wierzę że naprawdę uważasz Alessandro (z całym szacunkiem do tego piłkarza) za lepszego od El Nino :lol:

Sapere Aude!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 10:22

OBSZERNY WYWIAD MAROTTY DLA CORRIERE DELLO SPORT NA TEMAT MERCATO

Co w nim? Beppe na pytanie, czy naszym top playerem będzie jeden z trójki van Persie, Suarez, Huguain odpowiedział, że być może. O Cavanim nie ma nic konkretnego. W ogóle nie interesuje nas Balotelli. Ponadto potwierdził, że mocno interesujemy się Asamoah.
Może wywiad pojawi się w polskim tłumaczeniu na JP lub SJ.. :think:

Gdzie indziej można przeczytać, że Pescara może byłaby chętna oddać Verrattiego za gotówkę + Giandonato/Pasquato

Obrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 10:49

Stanowczo zbyt hojna oferta za tego rzymskiego "bombardiera". Chcą go zatrzymać w Turynie? Ok, ale najpierw musi być 100% pewność, że ktoś z dwójki Matri/Fabio odejdzie. Po drugie, Giuseppe powinien targować się o przedłużenie wypożyczenia

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 11:00

Widocznie Conte dał sygnał, że chce Borriello za wszelką cenę na przyszły sezon :lol:

Ogólnie rzucę kilka moich przemyśleń:

1. Taktyka. Contowe 3-5-2 nie podoba mi się. Niby wygraliśmy nim wiele meczów, ale bardziej dlatego, że MVP byli w życiowej formie. Nie mamy do tego ustawienia bocznych obrońców/pomocników bo Lichtsteiner i Caceres to nie to samo co taki Dani Alves. Na lewej stronie jest ciut lepiej, ale również bez szału. Vucinić gorzej gra jako klasyczna 10 niż jako boczny napastnik w 4-3-3.

3-5-2 w naszym wykonaniu nie jest wcale ofensywną taktyką. Jest defensywne, z tym, że na ogórki działa o tyle, że rozciąga ich linię defensywy i robi się miejsce w środku. W tym ustawieniu na bokach powinni grac ofensywni gracze, robiący różnicę w dryblingu, umiejący również bronić. Taki Pepe to minimum ofensywy. Lichy nie ogarnia, Caceres raczej też nie (powtarzam się).

3-5-2 ma ta zaletę, że z tyłu jest zawsze 3 zamiast 2 obrońców, mniej to teoretycznie powinno narażać na kontry. IMO - zabezpieczenie się przed ewentualną porażką, nie granie zawsze o komplet punktów ^^

W 4-3-3 i tej niby 'magicznej kołysce' wg Lipińskiego boczni obrońcy również grają ofensywnie, atakując raz jedną, raz drugą stroną, co w efekcie pozwala moim zdaniem również trzymać z tyłu 3 defensywnych graczy (2 SO + 1 BO).

2. Nie interesujemy się kompletnie prawym schodzącym napastnikiem, to oznacza, że chyba jednak to 3-5-2 będzie w przyszłym sezonie... Szukamy "9", zastępcy dla MVP (Asamoah :ok: ) i... tyle na razie.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 11:03 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 11:03

stahoo pisze: 2. Nie interesujemy się kompletnie prawym schodzącym napastnikiem, to oznacza, że chyba jednak to 3-5-2 będzie w przyszłym sezonie... Szukamy "9", zastępcy dla MVP (Asamoah :ok: ) i... tyle na razie.
Środkowy obrońca - na 100% kogoś na tą pozycję zgarniemy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Zbyniu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 11:26

stahoo pisze:
1. Taktyka. Contowe 3-5-2 nie podoba mi się. Niby wygraliśmy nim wiele meczów, ale bardziej dlatego, że MVP byli w życiowej formie. Nie mamy do tego ustawienia bocznych obrońców/pomocników bo Lichtsteiner i Caceres to nie to samo co taki Dani Alves. Na lewej stronie jest ciut lepiej, ale również bez szału. Vucinić gorzej gra jako klasyczna 10 niż jako boczny napastnik w 4-3-3.
Ostatnio mało się udzielam ale to skomentować muszę. Czy ty tak na poważnie z tym Alvesem?? Często jak stawiałem mecze Barcy to je oglądałem i uwierz mi ze Dani Alves z tego sezonu to cień zawodnika, którego wszyscy tak wychwalali. Może nadal w ofensywie swoje robi (chociaż też już nie tyle co dawniej), ale w defensywie to go kołki typu Boriello w ziemię potrafiły wkręcać. Oglądając mecze Barcy poważnie zastanawiałem się czy oni nie żałują, że oddali tak łatwo Caceresa, bo jego postawa w tym sezonie (nie tylko u nas bo i w Sevilli oglądałem jego mecze), a postawa Alvesa szczególnie w walorach defensywnych to było niebo, a ziemia na korzyść Urusa. Prawda jest taka, że Barca trzyma piłkę dlatego ich obrona wydaje się solidna. Ja jednak, żadnego z defensorów Katalończyków bym u nas nie widział, bo wystarczy zobaczyć jak graja gdy się ich lekko przyciśnie i parodią jest to ile kosztują w porównaniu do tego co potrafią. Przy naszym 3 5 2 boczni pomocnicy czy też obrońcy jak zwał tak zwał maja zapierdzielania za dwóch. Muszą nie tylko wspierać atak ale także po powrocie do obrony stanowić monolit z trójką pozostałych defensorów. Dlatego uważam, że w tym ustawieniu dodając realia włoskiej piłki gdzie obrona naprawdę musi być solidna, a nie to co w Hiszpanii - strzelić 6 goli to można nawet 5 stracić i po co nam obrona - stwierdzam, że zarówno Lichsteiner jak i Caseres bardziej nadają się do naszego zespołu niż ktoś pokroju wspomnianego Alvesa.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 11:41

Moim zdaniem powinniśmy posiadać "szkielet" drużyny mogący grać w obydwu tych ustawieniach, a resztę zawodników ustawiać pod konkretną sytuację (przeciwnik, kontuzje, zawieszenia, konieczność odpoczynku itd). Buffon, Kielon, Barzagli, MVP i Cavani - fajny szkielet nie?

Oba systemy mają swoje plusy i minusy, ale zwróć uwagę stach, że końcówkę sezonu graliśmy 3-5-2 i wyniki były niesamowite wręcz...

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 12:07

Ależ w tej Wirtualnej Polsce mają wesołą pracę :lol:

O ile Wolski po kilku latach może by się do włoskiej piłki nadał, o tyle Żyro... ech. Kto im płaci za te bzdury?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 12:07

pumex pisze:Może wywiad pojawi się w polskim tłumaczeniu na JP lub SJ.. :think:
Na SerieA.pl pojawiło się tłumaczenie kilku zdań. Tam też ktoś zwrócił uwagę na to, że rok temu Marotta też mówił jedno a wyszło na drugie.

- Jeśli nie przejdzie do nas, to dlatego, że druga oferta była poza naszym zasięgiem. Na pewno zatrudnimy czołowego zawodnika. Zdecydowaliśmy, że wykorzystamy na niego dużą część naszego budżetu - powiedział Marotta gazecie Tuttosport.

Juve jest także zainteresowane Mirko Vuciniciem z Romy, ale w jego przypadku klub z Turynu nie zamierza przepłacać.

- Nie mam problemu z tym, by powiedzieć, że bardzo nam się podoba. Jednak jest piłkarzem Romy i nie rozmawialiśmy bezpośrednio z tym klubem. Vucinic to ciekawy zawodnik. Jednak nie jesteśmy gotowi na finansowe poświęcenie wobec niego - stwierdził Marotta.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 12:25

Dokładnie tego się obawiam... że wyjdzie podobnie jak rok temu gdyż wtedy też obiecano nam gwiazdę do ataku a skończyliśmy z Mirasem :roll:
Mogę mu to wybaczyć bo rozumiem, że były inne potrzeby kadrowe jednak w tym sezonie musi spiąć poślady i rozbić bank na klasowego napastnika.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 12:29

Imo granie 3-5-2 z De Ceglie i "Saseresem" na bokach daje radę. Choć nie wiadomo jak będzie wyglądać forma naszego wychowanka w przyszłym sezonie...

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 12:40

PawSt pisze:Mnie cieszy jedna rzecz mam nadzieję że to wróży dobre mercato. Otóż praktycznie od kilku miesięcy jeśli pojawiają się jakiekolwiek plotki to nie ma w nich żadnych "Martinezów" i innych tego typu podobnych wynalazków.

:ok:
Sezon ogórkowy dopiero się rozkręca :whistle:
pumex pisze:Gdzie indziej można przeczytać, że Pescara może byłaby chętna oddać Verrattiego za gotówkę + Giandonato/Pasquato
Myślę, że jest to bardzo rozsądna oferta. Ani Giandonato, ani Pasquato nie sprawdzili się w Serie A. To jest najlepsze, co możemy z nich wyciągnąć.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 12:41

stahoo pisze:Nie interesujemy się kompletnie prawym schodzącym napastnikiem
Klub jak na razie rzeczywiście chyba nie interesuje się tego typu zawodnikiem, ale aż dziw bierze, że tutejsi fapacze Bas Dostów i innych odkryć z Eredivisie jeszcze nie klepią przy Luciano Narsingh'u, który według transfermarkt w 34 meczach zdobył 8 goli i zaliczył 22 asysty (tak, wiem, transfermarkt...)

http://www.goal.com/en/news/596/exclusi ... n-giovinco

Curva na goal.com napisał, że Juventus prawdopodobnie pozyska całość praw Giovinco, ale zaraz potem go sprzeda a pieniądze uzyskane z Seby dołoży do top '9'

Obrazek
_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 12:44

deszczowy pisze:Ależ w tej Wirtualnej Polsce mają wesołą pracę :lol:

O ile Wolski po kilku latach może by się do włoskiej piłki nadał, o tyle Żyro... ech. Kto im płaci za te bzdury?
http://www.tuttomercatoweb.com/?action=read&id=354446

Sami sobie tego nie wymyślili. Pamiętaj, że obrażasz czyjąś pracę. O której zresztą nie masz zielonego pojęcia. Nie znam się, ale się wypowiem.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2012, 12:50

PawSt pisze:Mnie cieszy jedna rzecz mam nadzieję że to wróży dobre mercato. Otóż praktycznie od kilku miesięcy jeśli pojawiają się jakiekolwiek plotki to nie ma w nich żadnych "Martinezów" i innych tego typu podobnych wynalazków.
Jak nie ma? A Ramirezy czy inne Destra?
_Piotrek_ pisze: Pamiętaj, że obrażasz czyjąś pracę.
Za te pierdoły jakie oni wypisują na tej stronie i nie chodzi mi tutaj już o sport, nie należy im się większy szacunek. Podobnie zresztą jak Onetowi. Praca jak praca wiadomo, ale te portale niewiele wspólnego mają z rzetelnością.
_Piotrek_ pisze: O której zresztą nie masz zielonego pojęcia. Nie znam się, ale się wypowiem.
Tutaj chyba też nie trafiłeś :wink:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Zablokowany