Nowy Trener?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
Zablokowany
Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 18:13

Zamknięty temat będzie dopiero, jak będzie oficjalka :snack:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 18:45

MRN pisze: Najważniejsze jest to, że Pep na 100% w Juve!
Dawno nie byłem na forum, ale tyle się dzieje, że pomyślałem wczoraj, że wejdę tu i może się czegoś dowiem więcej.

Fajnie, że wrzucacie mniejsze i większe ploteczki, fajna robota, serio :ok: ale apeluję, nie piszcie, że coś jest na 100%, jak kuźwa nie wiecie, że jest na 100%, bo to tylko wkurza ludzi.

Ktoś tu pisał, że musi zmienić podpis, ja tak patrzę na swój awatar i też taki nieaktualny :D

Ten Guardiola to mi tak średnio pasuje do Juve, choć wiadomo trener klasowy. Szkoda, że chyba z Deschampsem lipa. Conte gdziekolwiek nie pójdzie, to mam nadzieję, że zdarzy się cud i to nie będzie Inter. Z resztą, jak będziemy się krzywić na Conte, a potem zostaniemy z jakimś Mihajloviciem to będzie dramat.
No ciekawy jestem, Pochettino? Co się w ogóle dzieje z Di Francesco? I Carrerą?

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 19:26

@D@$ pisze: Co się w ogóle dzieje z Di Francesco? I Carrerą?
Oboje są bezrobotni i chyba kompletnie nie brani pod uwagę przez naszych. Pep jak każdy będzie miał swoich zwolenników i przeciwników, ale co by nie mówić jest kapitalnym trenerem i produktem marketingowym. To byłby naprawdę sporych rozmiarów sygnał dla świata.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 19:29

Jak już minęła ogólna ekscytacja Guardiolą to pozwolę sobie na przemyślenia. Maxa już nie ma, Conte w interze, Inzaghi w Milanie, DD nie zostawi reprezentacji, Klopp się nie ruszy z Liverpoolu. Zostaje nam Sarri i Poch. Sarri wypowiedział się że nie chce opuszczać Chelsea, więc drogą dedukcji zatrudnimy Pochettino.

I dla mnie jest to logiczne. Mauricio w Tottenhamie już więcej niż w tym sezonie nie osiągnie. Czy wygra LM czy nie, i tak zrobił wynik ponad stan, z całym szacunkiem dla Totków. Juve, Barca, Real czy Bayern nie będą się wiecznie błaźnić w LM więc ten sezon Poch wykorzystał bezbłędnie.

W Turynie czeka go inny świat. Ogromna historia klubu i jeszcze większe oczekiwania, szczególnie presja kibiców, znudzonych prawie do stanu śpiączki.
Myślę, że Mauricio weźmie ze sobą kogoś w Tottenhamu (Sona? Chociaż mam nadzieję że Ericssena, bo na Kane'a nas raczej nie stać no i nie potrzebny nam napastnik tylko stoper) i rozpocznie swój projekt, wielki projekt.

Jeśli jednak będzie to Sarri to trochę będę się dziwił zarządowi. No ale cóż innego przyjdzie nam zrobić jak czekać na efekty pracy nowego trenejro. Jak zwykle będziemy "tylko" widzami. ;)

Na koniec powiem tak, wiem że żaden trener nie jest gwarancją sukcesu w LM, gdyż na to składa się zbyt dużo czynników. Guardiola nie był gwaranetm, ani Klopp ani tym bardziej Zidane, który wygrać 3 razy z rzędu LM dzięki ogromnemu fartowi i wielkiej pomocy sędziów.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 19:55

To jakiego weźmiemy trenera pokaże czy rzeczywiście chcemy zrobić duży krok do przodu czy tylko zmienimy dobrego, ale wypalonego już u nas trenera na "świeżą krew". Przyjście Pepa lub Pocchettino (także Kloppa, ale na niego nie ma szans) to krok do przodu, zaś Sarri, Conte czy Inzaghi to niby zmiana, ale brak efektu "wow"...

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 19:59

Ktoś wie w ogóle jakie są oczekiwania finansowe Conte?

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 20:01

hellspawn pisze:Ktoś wie w ogóle jakie są oczekiwania finansowe Conte?
Momblano pisał, że Inter daje mu 11 na rękę.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 20:03

Ja tam nadal wierzę, że to będzie Guardiola. Nie napalam się jak głupi, ale wierzę Momblano, bo on jako pierwszy mówił o CR7 i o zwolnieniu Allegriego.

„...who will live, will see...” :whistle:

#FinoAllaFine
#WeAreOne
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 20:10

a w czym ten Pochentino jest lepszy niż Sarri? Sarri jakby nie było sprawdził się już w 2 klubach walczących o coś, nic nie wygrał ale też na pewno nie dał plamy, natomiast Poche gdzieś zawsze brakuje ciągłości, tylko dwa razy przekroczył granicę 75 punktów w lidze i tak na prawdę miał tylko jeden dobry sezon gdy ugrał 86, ok Spurs nie mają tyle kasy co pozostałe TOP6 i sama gra w LM to dla nich sukces ale no właśnie... on nigdy nie miał presji zdobycia mistrza, ma tam jak pączek w maśle, doceniam jakie wyniki kręci z tą drużyną a nawet to jak wygląda ich gra ale dlaczego niby jest lepszy niż Sarri to nie rozumiem, boję się nawet że to może być drugi Moyes :/

@hellspawn: niewielkie, ok 10mln a od czerwca będzie mógł skorzystać z tej nowej ulgi czyli kosztowałby nas mniej niż Allegri, ekonomicznie to dla nas najlepsza opcja praktycznie, szczególnie jeśli prawdą jest, że mówił o zaledwie 2 transferach
Ostatnio zmieniony 23 maja 2019, 20:12 przez Maly, łącznie zmieniany 2 razy.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
mendy90

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 20:10

Według wypowiedzi trenerów to tylko Poch twierdzi że prawdopodobnie odejdzie po sezonie, reszta trenerów się broni i zarzeka że nigdzie się nie wybiera. Jest to nadal dla mnie najlepsza opcja :) Ale ktoś już napisał na forum że trenerem będzie ktoś kogo w ogóle nie braliśmy pod uwagę :think: :think:

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 36 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 20:12

Maly pisze:
@hellspawn: niewielkie, ok 10mln a od czerwca będzie mógł skorzystać z tej nowej ulgi czyli kosztowałby nas mniej niż Allegri
Conte jest Włochem to nie dotyczy go ulga.

Dunio333

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 20:12

A co na to VS, że niejaki Alberto Galassi z zarządu City, dobry niby przyjaciel Nedveda, wypowiedział się, że widział się z Nedvedem i śmiali się z tych plotek o Guardioli, gdyż on mówił, że zostaje w City i nigdzie się nie wybiera?

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 20:14

Dunio333 pisze:A co na to VS, że niejaki Alberto Galassi z zarządu City, dobry niby przyjaciel Nedveda, wypowiedział się, że widział się z Nedvedem i śmiali się z tych plotek o Guardioli, gdyż on mówił, że zostaje w City i nigdzie się nie wybiera?
A co innego miał powiedzieć? :-)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 20:14

Dla mnie dementi człowieka z zarządu City w takie formie jak to dzisiejsze naprawdę nic nie zmienia. Powtarzam jeszcze raz: nie wiem, czy uda się z tym Guardiolą (marzę o tym!), natomiast takie zapewnienia w pierwszym lepszym wywiadzie nie są wiele warte, uwierzcie mi ;)

Gdyby to była konferencja zwołana specjalnie na potrzeby dementi, gdyby to była oficjalna, stanowcza nota klubu zamieszczona na ich głównej stronie - wówczas ok, pomyślałbym że pozamiatane.

Obrazek
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2019, 20:15

Poprostu pisze:
hellspawn pisze:Ktoś wie w ogóle jakie są oczekiwania finansowe Conte?
Momblano pisał, że Inter daje mu 11 na rękę.
To znaczy, że od nas zaakceptowałby ok 10mln. To ponad połowę mniej niż kosztował by nas Guardiola. Gdyby w efekcie tej "oszczędności" przeznaczyć tą sumę na sprowadzenie Pogby, to skłaniał bym się za takim duetem.

Zablokowany