Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Przyszło mi coś do głowy. Czaicie numer, że Barca chciała Verrattiego ale PSG ani myślało aby go tam sprzedać. Buchają im Neymara a Barca zostaje i bez Neymara i bez Marco a Verratti przechodzi do nas
Zyskalibyśmy, oj zyskali...
PSG musi kogoś sprzedać bo za to FFP ich zjedzą. Z dwojga złego woleliby i tak sprzedać go nam tym bardziej, że Barca teraz cuda wymyśla aby utrudnić im życie.
PSG musi kogoś sprzedać bo za to FFP ich zjedzą. Z dwojga złego woleliby i tak sprzedać go nam tym bardziej, że Barca teraz cuda wymyśla aby utrudnić im życie.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Już jedzą, ze smakiem. Neymar "sam" chciał się już wykupić, ale Primera D. robi spore problemy i nie przyjmuje tego do siebie. Władze ligi hiszpańskiej wydają sprzeczne komunikaty - Raz, że to nie jest zgodne z FPP, potem, że nie blokują transferu. Całej sprawie przygląda się UEFA, bo to nie jest normalne, by coś takiego było zgodne z FFP.towalski pisze:Nie zjedzą ich za FFP. Neymar sam się wykupi.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Sie nie zdziwie jak dopniemy Marco, opchniemy Dybale, wezmiemy Keite i Schika zmieniajac taktyke na 4:3:3 :-)
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- darjusz20
- Juventino
FFP... Man city wydało w to okienko już 240 mln i ktoś ich straszy ffp? Ktoś gdzieś skarży? Mi się wydaje że Keita zaklepany na przyszły rok bo dybi i odejdzie. Za dybiego Berna a za Berne na skrzydło Keita
- panlider
- Juventino
Tylko że City gra w PL, gdzie każda drużyna za sam udział w rozgrywkach dostaje 100 milionów funtów, do tego szejki już dawno wymyśliły jak obchodzić FFP przy pomocy lipnych kontraktów sponsorskich.darjusz20 pisze:FFP... Man city wydało w to okienko już 240 mln i ktoś ich straszy ffp? Ktoś gdzieś skarży? Mi się wydaje że Keita zaklepany na przyszły rok bo dybi i odejdzie. Za dybiego Berna a za Berne na skrzydło Keita
Co do Verattiego to Panowie, szanujmy się. Ten transfer jest raczej mało realny, chyba, że zmieniamy ustawienie, ale nie wiem, gdzie miałby grać Dybala w 4-3-3, a do 4-3-2-1 kompletnie zbędni są Costa z Cuadrado.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Jak możecie pisać, że nie mamy gdzie ustawić Marco ?
W przypadku takiego kozaka taka dyskusja w ogóle nie ma prawa bytu. To po pierwsze a po drugie PSG go nie puści a nawet nie tyle co PSG a sam szejk.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ma prawo bytu jak najbardziej, bo faktycznie w obecnym ustawieniu nie mamy. Posadzić Pjanicia, który jest kozakiem? Obok gracza typu Pjanicia/Verrattiego potrzeba kogoś o lepszych warunkach fizycznych, kto wziąłby na siebie czarną robotę i odciążyłby kolegę.Poprostu pisze:Jak możecie pisać, że nie mamy gdzie ustawić Marco ?W przypadku takiego kozaka taka dyskusja w ogóle nie ma prawa bytu.
- panlider
- Juventino
Tylko czy Cancelo naprawdę nas zbawi? Nie jestem co do tego przekonany. Z drugiej strony na rynku prawych obrońców jest taka posucha, że trzeba się chyba będzie zadowolić Portugalczykiem.CavAllano pisze:Tuttojuve - Marotta i Paratici przebywają w Mediolanie. Mają zaplanowane spotkanie z wysłannikami Valencii - na tapecie temat transferu łączonego z udziałem Cancelo oraz Leminy.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Poulinho
- Juventino
Niekoniecznie. Styl którym graliśmy w zeszłym roku, czyli głęboki pressing dosyć mocno niweluje brak typowo defensywnego pomocnika. Oczywiście, fajnie byłoby go mieć, wtedy ataki można rozpoczynać znacznie szybciej i sprawniej. Do tego takie rozwiązanie mocno odciąża zarówno Pjanicia jak i Dybale. Bośniak może wtedy operować praktycznie cały czas w środku boiska, a Dybala robić za typowego podwieszonego napastnika. Jednak widząc jak graliśmy w defensywie w zeszłym sezonie wcale para Veratti - Pjanic by mnie nie zdziwiła. Przecież ani Marco ani Pjanic ułomkami w defensywie też nie są. Fakt Miralem słabo się w tym elemencie spisywał w Romie, jednak u nas dosyć mocno się podciągnął w tym aspekcie. Choć oczywiście wynikało to też w znacznej mierze z wyżej opisanej taktyki.
Jednak abstrahując od kwestii taktycznych, ja po prostu tego transferu nie widzę. Nie to żeby logicznie nie był do przyjęcia, bo jest. Po prostu jakoś mi to nie chce przejść nawet przez myśl. Ani PSG nas zbytnio nie lubi, ani Raiola nie ma w tym interesu (nie dostanie % od transferu, a jedynie ewentualny grant od Juve, po za tym pewnie gdyby Marco przyszedł to przez kilka lat nigdzie by się nie ruszył), ani PSG nie ma interesu w tym by się osłabiać, szczególnie, że już załatwili sobie kwestie FPP dając Neymarowi kasę z innego źródła.
Jednak abstrahując od kwestii taktycznych, ja po prostu tego transferu nie widzę. Nie to żeby logicznie nie był do przyjęcia, bo jest. Po prostu jakoś mi to nie chce przejść nawet przez myśl. Ani PSG nas zbytnio nie lubi, ani Raiola nie ma w tym interesu (nie dostanie % od transferu, a jedynie ewentualny grant od Juve, po za tym pewnie gdyby Marco przyszedł to przez kilka lat nigdzie by się nie ruszył), ani PSG nie ma interesu w tym by się osłabiać, szczególnie, że już załatwili sobie kwestie FPP dając Neymarowi kasę z innego źródła.
- tom_gru
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 16 razy
Costa często grał na pozycji cofniętego napastnika/ofensywnego pomocnika za czasów Guardioli w Bayernie, więc na pewno dałby sobie radę, tak samo jak i Dybala, Pjaca i Bernardeschi. Najmniej przystosowany do tej pozycji jest Caudrado, więc może z tego powodu myślimy o jego sprzedaży i zakupie Keita Balde??panlider pisze: Co do Verattiego to Panowie, szanujmy się. Ten transfer jest raczej mało realny, chyba, że zmieniamy ustawienie, ale nie wiem, gdzie miałby grać Dybala w 4-3-3, a do 4-3-2-1 kompletnie zbędni są Costa z Cuadrado.
Wiadomo, że w przyszłym sezonie zagramy z czwórką w obronie, a czy będzie to 4-3-3, 4-3-2-1 czy 4-2-3-1 to już nie ma większego znaczenia, bowiem w bardzo płynny sposób można zmieniać te formacje (np. poprzez jedną zmianę w trakcie gry).
"Stara miłość nie rdzewieje... z Juve od ponad 20 lat"
- tomassi14
- Juventino
City wałki porobilo na sponsoringu, Etihad tam placi grube siano zeby sie zgadzalo FFPpanlider pisze:Tylko że City gra w PL, gdzie każda drużyna za sam udział w rozgrywkach dostaje 100 milionów funtów, do tego szejki już dawno wymyśliły jak obchodzić FFP przy pomocy lipnych kontraktów sponsorskich.darjusz20 pisze:FFP... Man city wydało w to okienko już 240 mln i ktoś ich straszy ffp? Ktoś gdzieś skarży? Mi się wydaje że Keita zaklepany na przyszły rok bo dybi i odejdzie. Za dybiego Berna a za Berne na skrzydło Keita
Co do Verattiego to Panowie, szanujmy się. Ten transfer jest raczej mało realny, chyba, że zmieniamy ustawienie, ale nie wiem, gdzie miałby grać Dybala w 4-3-3, a do 4-3-2-1 kompletnie zbędni są Costa z Cuadrado.
- Gandalf8
- Juventino
To by nie było głupie rozwiązanie. Adidas traci (a przynajmniej zyskuje mniej niż by mógł) na tym, że nie ma u nas bardzo marketingowego gracza, którego koszulki z 10 sprzedawałby się jak ciepłe bułeczki. Dlatego Berna nie dostał dychy - bo nie jest medialny. Adidas da 50 mln a na koszulkach z Verrattim zarobi drugie tyle.CavAllano pisze:Problem istnieje, bo Max widzi Pjanicia przed obrona i jego zdaniem Bosniak bedzie niebawem topem na tej pozycji. Mowil o tym kilkukrotnie.sebatiaen pisze:Mrozzi a jaki problem przeniesc Pjanica na of pomocnika a Verattiego ustawic obok Khediry? LEPIEJ BYsmy na tym wyszli niz z Dybala.
Tak jeszcze odnośnie Verrattiego i nowinek z J mercato... Dopowiem, bo zdaje się nie pojawiło się to jeszcze na forum - to rzekome info odnośnie transferu do nas wypłynęło od kogoś z Adidasa i osoba ta prosiła o anonimowość. Abstrahując od tego czy to prawda, czy bujda - wersja wydarzeń ma sens, bo oczywistym jest, że o transferze wiedzą u naszego głównego sponsora jako pierwsi. Ze sportowego punktu widzenia spore wzmocnienie, bo to absolutny top (choć nie jest nam potrzebny), tak marketingowo byłby to strzał w... 10.Pojawiło się tam także info, że oferta miałaby opiewać na 90 mln + Cuadrado - 50 mln płacone przez Adidas, koszulka z numerem 10.
Barcelona chce rzekomo Coutinho i potem Dembele. Poczytałem dzisiaj trochę i temat Dybali w Katalonii nikogo raczej nie grzeje - zdaniem dziennikarzy Barca szuka zawodników o innej charakterystyce niż nasz "21", Juventus mówi stanowcze "nie", Dybala jest u nas szczęśliwy.
Dla sympatyków Marco. Mata, można chociaż popatrzeć:
https://pbs.twimg.com/media/DGQVZgrV0AE_hc-.jpg
Co do tego czy Marco do nas pasuje? Tak, zawodnik tego kalibru spokojnie się do nas wpasuje i może wreszcie przejdziemy na 4-3-3. A Dybala jak nie teraz to za rok odejdzie a obecnie ustawiany za Higuainem i tak ciągle schodzi do prawej strony.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- adryjan
- Juventino
Zapomnijcie o jakimkolwiek Verrattim. Neymar sam opłacił klauzulę i sam wykupił swoją kartę zawodniczą od Barcelony. Oficjalnie przechodzi do PSG jako wolny zawodnik, więc nic im nie grozi ze strony FFP, nie muszą sprzedawać Verrattiego, a tym bardziej do Nas
- Regis
- Juventino
W sprawie Verattiego mam wrażenie że racje mają obie strony: ci co twierdzą że Veratti jest bez sensu - tak, mamy świetnego Pjanica o bardzo podobnej charakterystyce, wydawanie 100 mln żeby posadzić na ławie wcale nie gorsze 35, w sytuacji gdzie mamy braki na prawej obronie, nie mamy defensywnego pomocnika...
W "normalnych" okolicznościach ten transfer jest zupełnie bez sensu.
Ale jeśli do dealu faktycznie ma się dorzucić Adi... (czyżby jakaś rekompensata za zeszłoroczną akcję z Pogbą?) to zupełnie zmienia postać rzeczy. To jest faktycznie okazja, warta inwestycji.
W "normalnych" okolicznościach ten transfer jest zupełnie bez sensu.
Ale jeśli do dealu faktycznie ma się dorzucić Adi... (czyżby jakaś rekompensata za zeszłoroczną akcję z Pogbą?) to zupełnie zmienia postać rzeczy. To jest faktycznie okazja, warta inwestycji.