Mercato (LATO 2017)
- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Manchester zdobył LM o cały raz więcej od nas, ostatnio 8 lat temu. W ciągu ostatnich 4 lat trzykrotnie wygrał Real, raz Barcelona. W finale dwukrotnie byliśmy my oraz Atletico. Graliśmy 9 razy w finale- więcej maja tych spotkań od nas tylko Real(15), Milan(11) i Bayern (10). Mniej cała Europa, na czele z Barca i Manchesterem. Vidala przed transferem do nas chciał Bayern, ale wybrał nas. Alves rozwiązał kontakt z Barcelona, aby przejść do nas. Sandro wybrał nas zamiast City.Oczywiście, że nie chodzi mi o sprzedaże. Patrzę na nasz klub choćby przez pryzmat Ligi Mistrzów.. Zaledwie dwa zwycięstwa i to bardzo dawno. Do tego dochodzi siła nabywcza. Nie chodzi już o sam fakt $$$, bo nie możemy konkurować z ekipami, gdzie pieniądze leją się z ropy. Po prostu jeżeli postawić piłkarza, który miałby wybrać Real, Barcelonę, Bayern, United i nas to ilu piłkarzy przyjdzie do nas?
Nie kojarzę sytuacji, a nie chce mi się myśleć nad tym, jakimi zawodnikami byliśmy zainteresowani, ale zdecydowali się na transfer do innych klubów.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 20:35 przez 4d1k, łącznie zmieniany 1 raz.
- jarmel
- Redaktor
Najważniejsze, że nie "poprosił o transfer" :doh:Lypsky pisze:Właśnie czytałem, ze Bayern wydał oświadczenie, ze Lewandowski ma ważny kontrakt i jego odejście nie wchodzi w grę.
Jak przeglądam informację dot tego mercato i żałosne wypowiedzi Marotty to odnoszę wrażenie, że tylko nasi piłkarze w końcu są na najwyższym światowym poziomie, zarząd niestety został daleko w tyle.
#AllegriOut
- goodman
- Juventino
A to Lewandowski poprosił o transfer? Porównanie troche z tyłka wzięte. Nie widzę tu analogii.Lypsky pisze:Właśnie czytałem, ze Bayern wydał oświadczenie, ze Lewandowski ma ważny kontrakt i jego odejście nie wchodzi w grę.
My wypuszczamy komunikat "przekonajcie naszego gracza do transferu, a sprzedamy go wam".
Która polityka jest słuszna oceńcie sami. Otrzymacie od razu odpowiedź jak działają najlepsze kluby w Europie.
- Simi
- Qualità Juventino
I tak oto taki Bayern zawsze będzie w czołówce, a my niestety...Lypsky pisze:Właśnie czytałem, ze Bayern wydał oświadczenie, ze Lewandowski ma ważny kontrakt i jego odejście nie wchodzi w grę.
My wypuszczamy komunikat "przekonajcie naszego gracza do transferu, a sprzedamy go wam".
Która polityka jest słuszna oceńcie sami. Otrzymacie od razu odpowiedź jak działają najlepsze kluby w Europie.

- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
Miałeś czas żeby się przyzwyczaić do tego, że przynajmniej formalnie od 21 lat nie jesteśmy najlepszym klubem w Europie, bo od 1996 roku nie wygraliśmy Ligi Mistrzów. Zawsze była u nas zgoda na sprzedaże świetnych zawodników, gdy ci wyrażali wolę odejścia (np. Zidane, Pogba, Inzaghi, a i ostatnio gdzieś czytałem, że Ibra też chciał transferu i był już przed degradacją dogadany z Interem). Jednakże zawsze udawało nam się załatać dziurę po mistrzach i bez względu na to kto opuści nasz zespół w tym sezonie, mam nadzieję, że kolejny raz uda nam się "odrodzić" silniejszymi.Lypsky pisze:Właśnie czytałem, ze Bayern wydał oświadczenie, ze Lewandowski ma ważny kontrakt i jego odejście nie wchodzi w grę.
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
- DonPatch
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Polityka "otwartych drzwi" zarządu zaczyna wychodzić nam bokiem. Jestem pewien, że kryzysy i myśli o opuszczeniu klubu to sprawa dotycząca większości piłkarzy (chociażby ostatnio Ramos prawie w MU), tylko że u nas zarząd nic nie próbuje z tym zrobić. To trochę jak z samobójcą, który bardzo często nie chce się zabić, tylko poczuć wsparcie
Kryzys trwa, czasem długo, ale nie można do jasnej cholery od razu lecieć po linii najmniejszego oporu i żegnać się z zawodnikiem.
Z drugiej strony takie bejajeczne podejście może być przyczyną tego, że część zawodników zacznie to wykorzystywać. Chcę transferu? A, to narobię trochę smrodku, tu na kogoś nakrzyczę, tam wypiję publicznie browarek i voila! Wymarzony transfer gotowy!

Z drugiej strony takie bejajeczne podejście może być przyczyną tego, że część zawodników zacznie to wykorzystywać. Chcę transferu? A, to narobię trochę smrodku, tu na kogoś nakrzyczę, tam wypiję publicznie browarek i voila! Wymarzony transfer gotowy!

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Też o tym czytałem, ale już jakiś czas temu.dimebag11 pisze:(...)a i ostatnio gdzieś czytałem, że Ibra też chciał transferu i był już przed degradacją dogadany z Interem.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Idź sobie. Na swojej stronie wyzywasz nas od judków a tutaj chcesz dyskutować ?Pango1987 pisze:Czyżby koniec hegemonii Juventusu? cyrki z Bonuccim, podzielona szatnia, Alves na wylocie, Sandro na sprzedaz, ban transferowy... oj śmierdzi mi brzydko tutaj Interem po 2010
Wyszedłeś już na wolność, weź się za robotę

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Swoją drogą gdybyśmy mieli sprzedać kogoś z defensywy i trzeba było by wybierać między pozyskaniem funduszu z Bonucciego lub Sandro, to kogo byście poświęcili? Moim zdaniem Leo.. Zostalibyśmy z Barzaglim, Chiellinim, Benatią, Ruganim i Caldarą na przyszły sezon. Po odejściu Alexa mielibyśmy kuku z prawej i lewej 

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- pavel88
- Juventino
liczą się zwycięstwa, nie finały. Jasne, to dowodzi że historycznie zawsze byliśmy mocni, ale nie najmocniejsi. To trochę jak robić ranking wicemistrzów. Można tylko po co?4d1k pisze:Graliśmy 9 razy w finale- więcej maja tych spotkań od nas tylko Real(15), Milan(11) i Bayern (10). Mniej cała Europa, na czele z Barca i Manchesterem.
nas wybrał jego dotychczasowy klub, który zablokował transfer wewnątrz ligi. Finalnie Vidal trafił do Bayernu i był z tego powodu bardzo szczęśliwy, nie zaklinajmy rzeczywistości.4d1k pisze:Vidala przed transferem do nas chciał Bayern, ale wybrał nas.
Alves to chory człowiek, mimo szacunku za 4 mecze w tegorocznej LM to gość zawsze miał coś z głową. Odszedł z Barcy i zaczął pluć na klub jak to niby był tam lekceważony (nie przeszkodziło mu to spędzić tam 8 lat). Na Juventus zaczął psioczyć jeszcze przed odejściem. To facet, któremu brak klasy. Poza tym, idąc tym tokiem, skoro odszedł z Barcelony żeby przejść do nas, to jaki poziom musi prezentować MCity, który chce zasilić naszym kosztem? I dlaczego odchodzi po 1 sezonie?4d1k pisze:Alves rozwiązał kontakt z Barcelona, aby przejść do nas.
takie kwestie ciężko jednoznacznie rozstrzygnąć. Czasem odrzuci zawodnik, innym razem kluby się nie dogadają i zawodnik idzie gdzie indziej nie czekając na ponowienie oferty. Van Persie? Verratti? Naingollan? Berardi?4d1k pisze:Nie kojarzę sytuacji, a nie chce mi się myśleć nad tym, jakimi zawodnikami byliśmy zainteresowani, ale zdecydowali się na transfer do innych klubów.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 21:14 przez pavel88, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Lewandowski dostaje dwa razy więcej niż Higuain. Naprawdę nie czujecie, że to jest kwestia pieniędzy? Sandro czy Leo mogą dostać u nas piątaka a u Romka osiem. Byc może ich jeszcze uda się przekonać ale ja usiadłbym wieczorem w fotelu, policzył, uruchomił wyobraźnię, pomnożył przez parę lat i nie miał wątpliwości, że odchodzę. A co dopiero Pogba czy Dybala, którzy zamiast ośmiu czy dziesięciu mogą te liczby podwoić.
Lewy dostał piętnaście, najwięcej w lidze, najwięcej w klubie pełnym gwiazd, czuje się doceniony, czuje się wobec klubu zobowiązany i nawet jeśli ma ochotę na Anglię i dostanie tam pięć milionów więcej to nie będzie z tego powodu stawiał Bayernowi ultimatum. A klub może sobie pozwolić na twarde stanowisko.
Lewy dostał piętnaście, najwięcej w lidze, najwięcej w klubie pełnym gwiazd, czuje się doceniony, czuje się wobec klubu zobowiązany i nawet jeśli ma ochotę na Anglię i dostanie tam pięć milionów więcej to nie będzie z tego powodu stawiał Bayernowi ultimatum. A klub może sobie pozwolić na twarde stanowisko.
calma calma
- wagner
- Juventino
Lewandowski zarabiał rocznie netto między 8, a 9 mlnmatekkuba pisze:Za takie głupoty powinny być bany. Wszelkie źródła: bildy, forbesy (DE), dziennikarze - podają w przypadku graczy Bayernu kwoty brutto.Lewandowski dostaje dwa razy więcej niż Higuain.
http://sportsmaza.com/football/bayern-m ... s-salaries/
Tak się składa, że akurat niedawno weryfikowałem pensje graczy Bayernu w kontekście pozyskania Douglasa Costy i jego obecnych zarobków (5,2 - 5,5 netto)
Zdaje sobie z tego sprawę, jednak docelowo interesował mnie Brazylijczykmatekkuba pisze:Jeśli analizowałeś na podstawie tego, co wrzuciłeś to średnio to wiarygodne. Lewandowski kontrakt ma do 2021, 15 mln €. Brutto.

Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 21:35 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.