Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 22:28

Robaku pisze:
D-Rose pisze:
Tak, ale zeby Ivan rezygnował z LM dla Interu coś tu smierdzi?
Vidal zrezygnowal z LM w Leverkusen dla, nie bedacego w lepszej sytuacji niz dzis Inter, Juventusu ;)
porównujesz... grzeszysz...
Nic nie porownuje. Pokazuję, ze takie sytuacje sie poprostu zdarzają;)

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 22:30

Właśnie, jak w Interze sprawdza się Santon po powrocie? Pytam z dwóch powodów. Pierwszy to taki, że swojego czasu uważałem, że Juventus powinien się o niego postarać, bo mało jest ogarniętych bocznych obrońców potrafiących grać po obu stronach, a nam ktoś taki bardzo by się przydał. Drugi wynika z tego, że jak patrzę kogo powołuje Conte to mi się włos na ciele jeży.

Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 22:40

Arbuzini pisze:Właśnie, jak w Interze sprawdza się Santon po powrocie? Pytam z dwóch powodów. Pierwszy to taki, że swojego czasu uważałem, że Juventus powinien się o niego postarać, bo mało jest ogarniętych bocznych obrońców potrafiących grać po obu stronach, a nam ktoś taki bardzo by się przydał. Drugi wynika z tego, że jak patrzę kogo powołuje Conte to mi się włos na ciele jeży.
Bardzo fajnie, Mancini z miejsca wstawił go do pierwszego składu w miejsce pozorantów pokroju Nagatomo czy Dodo, już kiedyś chyba tu pisałem, że spośród 4 wzmocnień zimowych Interu, najwięcej zawiodły gwiazdy a mniej medialni i raczej traktowani jako uzupełnienia Brozović i Santon dodali coś in plus w grze drużyny. Santon dostał powołanie w momencie gdy Conte wypadł któryś z bocznych obrońców, teraz wraca po kontuzji, więc może dlatego Antek go pominął, a może po prostu Santon nie pasuje mu do gry jako wahadłowy.

old faithful

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2015, 23:45

Inter, Inter, Inter ...

Największy rywal, wróg, konkurent lat dziewięćdziesiątych, zwłaszcza ich drugiej połowy, kiedy zaczynałem przygodę z Juve :)

Powinienem ich nienawidzić, ale człowiek się starzej i ma jakichś dziwny sentyment, a nawet sympatię. Na pewno szacunek.

Może osobiście wolę jednak jakoś Milan (w sensie sympatii), ale szacunek mam podobny do obu ekip z Mediolanu. Juve potrzebuje silnego Mediolanu, a Mediolan potrzebuje silnego Juve. Dla mnie scudetta wywalczone przez Milan czy Inter gdy Juve było w Serie B lub dopiero co się odbudowywało są nic nie warte (o ile pamiętam to P. Maldini popierał ten pogląd), a mistrzostwa Juve z ledwie dychającymi ekipami z Mediolanu w tle nie mają tego samego smaku i wagi. Dla dobra całej włoskiej ligi trzeba nam, aby Inter wrócił na swoje miejsce.

Powiem szczerze że ten klub zawsze otaczała dla mnie dziwna aura. Za czasów Morattiego wydawane miliony (jak nie miliardy) na wzmocnienia i niewiele sukcesów (o ile w ogóle jakieś), potem chwila na erę Mourinho i zdobycie wszystkiego co można, by zaraz z powrotem wrócić na tor bez zwycięstw ...

O ile pomysły Morattiego opierały się na wydawaniu ogromnej fortuny na transfery, tak teraz wydaje mi się, że ta ekipa nie ma kompletnie pomysły na rozwój i zbudowanie swej siły. Jedyne co podoba mi się w jej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, to powrót do klasycznych trykotów, które są bardzo ładne. Prezydent, zarząd, trener ... ich wizja ... nawet nie wiem czy jakąś w sumie mają. Niby są jakieś ruchy, ale jakby ich nie było, niby mają gościa co został królem strzelców, ale jakby nikogo tam wybitnego nie było, drużyna niby jest, ale jakby nikt się z nią nie liczył. Szczerze mówiąc nie wiem co napisać o Interze, bo jest jakichś taki ... nijaki i bezpłciowy. Brakuje mi tam zęba i charakteru jaki kiedyś kojarzył się z tą ekipą, dzięki czemu była równorzędnym rywalem Juve. Co z tego, że długo nie mogła wyjść poza to pechowe trzynaste scudetto skoro zawsze walczyła praktycznie do samego końca i była na topie.

Co bym zrobił, aby przywrócić blask tej drużynie, która na to w pełni zasługuje ? Może nieco rewolucyjnie zacząłbym od ... zmiany trenera. Mancini to nie jest dla mnie facet, który potrafi stworzyć coś z niczego, złapać wszystko za pysk i porwać do boju. Przynajmniej nie według mnie jest to trener, który zrobi z ekipą zawsze akurat tyle na co ją stać. Ma graczy świetnych, to wygra mistrzostwo, ma graczy dobrych, to będzie w czubie tabel, ma średniaków, to skończy obrębie 8-10 miejsca. Nic ponad to.

Co potem ? Zdecydowanie brak mi w tej ekipie lidera. Już nie mówię o konkretnej pozycji, ale tam po prostu nie ma jakiegoś ducha drużyny. Kiedyś był niezapomniany Javier Zanetti, ale poza nim też było parę osobowości Bergomi czy Simeone. Dziś nie ma nawet namiastki takich postaci. Od tego bym po prostu zaczął. Albo sprowadził kogoś o potencjale zostania liderem lub stawiał na młodzież klubową, która wypruje sobie flaki za klub licząc, że trafi się tam ktoś o odpowiednich właściwościach. Gorzej być już nie może, a w takich sytuacjach (jak pokazuje przykład Juve) warto eksperymentować i ryzykować.

Mam nadzieję, że Inter jak najszybciej wróci na należne sobie miejsce :)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 01:24

Dizzee pisze:
Arbuzini pisze:Właśnie, jak w Interze sprawdza się Santon po powrocie? Pytam z dwóch powodów. Pierwszy to taki, że swojego czasu uważałem, że Juventus powinien się o niego postarać, bo mało jest ogarniętych bocznych obrońców potrafiących grać po obu stronach, a nam ktoś taki bardzo by się przydał. Drugi wynika z tego, że jak patrzę kogo powołuje Conte to mi się włos na ciele jeży.
Bardzo fajnie, Mancini z miejsca wstawił go do pierwszego składu w miejsce pozorantów pokroju Nagatomo czy Dodo, już kiedyś chyba tu pisałem, że spośród 4 wzmocnień zimowych Interu, najwięcej zawiodły gwiazdy a mniej medialni i raczej traktowani jako uzupełnienia Brozović i Santon dodali coś in plus w grze drużyny. Santon dostał powołanie w momencie gdy Conte wypadł któryś z bocznych obrońców, teraz wraca po kontuzji, więc może dlatego Antek go pominął, a może po prostu Santon nie pasuje mu do gry jako wahadłowy.
Dość szybki, potrafi dryblować, w obronie może nie jest jakimś gigantem, ale grę potrafi czytać, jak na prawilnego Włocha przystało. Dla mnie boki obrony/wahadła powinni tworzyć Darmian z Santonem, a dopiero potem dobierać im konkurentów i trzymać kciuki za dobrą formę Abate. Pasqual nigdy wybitny nie był, na mistrzostwach będzie miał 34 lata, a Antek postanowił na nim budować kadrę. Nie rozumiem tego. De Sciglio nie komentuję, bo po co pisać zdecydowanie zbyt wiele słów o wiecznej kupie w majtach i strachu na twarzy...?

Moim zdaniem Conte robi naprawdę kiepską robotę w reprezentacji, bo to taktyczny beton. Ten kto go zatrudnił też nie wykazał zbytnim sprytem i pomyślunkiem. Mając do dyspozycji Candreve i od niedawna Vazqueza zamiast przejść na system z dwoma stoperami (wypada jeden z trio BBC i jest upsss...) oraz jednym napastnikiem (i modlić się żeby psychotropy Mario w końcu zadziałały, bo Rossi to już chyba nigdy nie wróci do zdrowia) to on dalej woli męczyć bułę w 352, do którego Juventus dopiero od tego sezonu miał odpowiedni duet napastników, a kadra nie ma nawet jednego o choćby zbliżonej klasie.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 16:09

Arbuzini pisze:Mając do dyspozycji Candreve i od niedawna Vazqueza zamiast przejść na system z dwoma stoperami (wypada jeden z trio BBC i jest upsss...) oraz jednym napastnikiem
przecież można grać 361/541 ;] to nie problem bycia lub nie BBC tylko jak napisałeś - betonu, reprezentacja już dawno nie grała tak słabo, w zasadzie nie pamiętam chyba takich czasów bo nawet jak za Lippiego odpasaliśmy w grupie MŚ czy teraz to gra nie była wcale taka tragiczna

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 21:05

Maly pisze:
Arbuzini pisze:Mając do dyspozycji Candreve i od niedawna Vazqueza zamiast przejść na system z dwoma stoperami (wypada jeden z trio BBC i jest upsss...) oraz jednym napastnikiem
przecież można grać 361/541 ;] to nie problem bycia lub nie BBC tylko jak napisałeś - betonu, reprezentacja już dawno nie grała tak słabo, w zasadzie nie pamiętam chyba takich czasów bo nawet jak za Lippiego odpasaliśmy w grupie MŚ czy teraz to gra nie była wcale taka tragiczna
Beton i jednak słabe piłkarskie pokolenie. Ilu jest graczy światowej klasy w dzisiejszej reprezentacji Włoch? Gigi/Sirigu, obrona z Juve i Verratti, może Candreva?. Reszta to szrot, podstawowym obrońcą całą jesień był Ranocchia, na 10 zamiast Tottiego i Del Piero są wyszukani na siłe oriundi ze średniaków, o ataku i wahadłowych szkoda cokolwiek pisać, bo to jest poziom nie ujmując Sassuolo.

Chorwacja wybija własnie Włochom futbol z głowy, mając w składzie dwóch graczy Interu i może jednego przyszłego gracza Interu, spoko opcja.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2015, 22:21

I to są właśnie Włosi. To pokolenie jest faktycznie słabe, ale w U-21 grają już naprawdę ciekawi zawodnicy, ale danie im teraz szansy to chyba zbyt wielkie ryzyko :D

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 00:42

Za to Inter daje 4 banki Sampie + zawodników do wymiany za Edera. Myślę, że Sampa na to nie pójdzie. Chyba dostała propozycje od zespolu spoza Serie A za Edera na ok. 10 baniek.
Sama bez Obianga, Edera.. nie pociągną długo w LE.

andrzejkosik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 13:33

Właśnie oglądam sobie SKY Italia i mowa o Interze: Mancini chce 8-9 nowych graczy, w tym 3-4 do defensywy: Abdenour, Rüdiger, Zukanovic, Murillo, T. Motta, Melo, Mbia, Imbula, ALLAN i O. Duda, którzy odrzucają ofery z innych klubów i naciskają na transfer do Interu.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 16:12

andrzejkosik pisze:Melo
Oho stary znajomek ? Vidal kontra Melo. Chce to zobaczyć.
andrzejkosik pisze:Mbia
On już przypadkiem nie podpisał kontraktu z Trabzonsporem ?
andrzejkosik pisze:ALLAN i O. Duda, którzy odrzucają ofery z innych klubów i naciskają na transfer do Interu.
Medel, Hernenes, Guarin, Kovacic, Shaqiri? (jak wygląda jego sprawa wypożyczenia?) jakiś poziom gwarantują. Trochę dziwnę, że zaczynają wzmocnienia od środka pola. Allan w składzie zawsze spoko :ok: Nie rozumiem sprawy Dudy. Mają młodego Kovacica. Ciekawe czy znajdą miejsce dla ich obu na boisku i czy w ogóle Duda będzie potrafił się przebić.

Ogólnie Inter w kontekście transferów kojarzy mi się z pozbyciem się Coutinho. W Mediolanie muszą pluć sobie w bordę po dziś dzień.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 16:26

wagner pisze:
Ogólnie Inter w kontekście transferów kojarzy mi się z pozbyciem się Coutinho. W Mediolanie muszą pluć sobie w bordę po dziś dzień.
Eee, a mi z oddaniem nam Cannavaro za ... Cariniego :ok: 8)

Obrazek
andrzejkosik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 17:09

Inter ruszył na zakupy i jak wspomniałem wcześniej, chcą wymienić połowę składu. Jako jednego z kandydatów podano własnie na pasku Sky Herolda Goulona, byłego zawodnika Zawiszy Bydgoszcz.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 17:18

Inter wszystkich chce ale nikt nie kwapi się do Interu bo to sportowa degradacja...a na marginesie - jeżeli Inter chce wymienić połowę składu to z całą pewnością niczego dobrego to nie przyniesie...początkowo wymieniane nazwiska łączone z Interem były bardzo ambitne ale teraz pojawiają się już alternatywy alternatyw alternatyw czyli jak u nas pewnego czasu... :wink:

Obrazek
Dizzee

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2015, 18:46

andrzejkosik pisze:Właśnie oglądam sobie SKY Italia i mowa o Interze: Mancini chce 8-9 nowych graczy, w tym 3-4 do defensywy: Abdenour, Rüdiger, Zukanovic, Murillo, T. Motta, Melo, Mbia, Imbula, ALLAN i O. Duda, którzy odrzucają ofery z innych klubów i naciskają na transfer do Interu.
andrzejkosik pisze:Inter ruszył na zakupy i jak wspomniałem wcześniej, chcą wymienić połowę składu. Jako jednego z kandydatów podano własnie na pasku Sky Herolda Goulona, byłego zawodnika Zawiszy Bydgoszcz.
Murillo już w Interze, Mbia w Trabzonsporze. Rudiger, Imbula, Allan i Abdenour brzmią świetnie szczególnie ta pierwsza dwójka, która ma papiery na bycie europejskim topem na swoich pozycjach. Z Imbuli cieszyłbym się bardziej niż z Kondogbii, ale konkurencja jest spora bo chętna jest również Valencia i Chelsea szukająca alternatywy dla Maticia. Dzisiejsze L'equipe podało info, że zawodnik zdecydował się już na hiszpański klub. Mam nadzieję, że reszte nazwisk traktują jako uzupełnienie, tym bardziej, że szykuje się czystka w składzie i masowe pozbywanie się pseudopiłkarzy pokroju Nagatomo, Jonathana, Obiego, Kuzmanovica i reszty, więc solidni zmiennicy będą potrzebni. Z Zukanovicem niby czekają tylko na ogłoszenie, dla mnie jest totalnym nołnejmem, ale znalazł się w 11 sezonu według LGDS, więc coś tam grał, jako zmiennik Santona pasuje. Goulona chyba z xxxxx wyssali.

ODPOWIEDZ