Żużel - wszystko o speedway'u

W tym pokoju możesz podyskutować z kibicami na temat innych dyscyplin sportowych.
ODPOWIEDZ
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2006, 15:13

Słyszałem o Tym :smile: Jackowi Golobowi jakos 4 pkt. anulowano i komus tam 2 pkt. ( chyba ) Troche dziwna sprawa :whistle: Bo przecierz nie miało to wpływu na przebieg juz zakonczonej rywalizacji :doh: Gdyby WTS padł ofiara takiej sytuacji byłbym niezmiernine zniesmaczony mówiac dosyc łagodnie 8)

P.s Wydaje się że najlepszy transfer jak narazie wykonał Wrocław sprowadzajac Crumpa ! Ale poczekamy jeszcze troche i zobaczymy ! Obym nie zapeszył :dance:

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2006, 12:09

Witam ! Jestem nowy w tym temacie wiec nie miejscie pretensji ze tak wyskakuje nagle :-D
NIe moglem znalesć w tym wątku postu o tym co chce powiedziec wiec pisze (jak juz byl to prosze o usuniecie bez kartki 8) )
Ja jestem mieszkancem Poznania i wraz z rozpoczeciem nowego sezonu w Poznaniu utworzono druzyne która jest teraz w drugiej lidze.. Zrobiono na stadionie Olimpii tor i są organizowane mecze i sparingi.. Jest tzw. "wielki powrót żużla do Poznania".. Chciałbym sie Was zapytac czy moze chodzicie, albo macie zamiar isc na mecze PSŻ które już teraz w drugiej lidze po powrocie, po tylu latach sciagnelo 12 tys widzów ?? Jak nie to zapraszam i mam nadzieje ze ktos odpisze na mojego posta :-D

P.S Uważam że jest to swietny pomysł taiej reaktywacji żużla w Poznianiu, w koncu ma tu wielu fanów.. Aha i jeszcze chcialbym powiedziec ze w drużynie z Poznania startuje 49 letni weteran - Andrzej Huszcza :shock: i Skórnicki (to żuzlowcy których raczej pamietacie)

Pozdrawiam

Do Rotka: Teraz na meczu ligowym to podobno 1,5 tys. kibiców z Zielonej Góry przyjechalo zobaczyć Huszcze w akcji.. :-D
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2006, 23:54 przez El Nino, łącznie zmieniany 1 raz.

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2006, 14:35

Huszcza jeszcze w tamtym sezonie jezdzil w Extralidze w zespole z Zielonej Góry! O tym Człowieq trudno nie pamietac :bravo:

Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 kwietnia 2006, 11:02

A oto wyniki wczorajszego GP w Krsku :

1. N. Pedersen - 25 pkt :shock: :bravo:
2. Crump - 20
3. Gollob - 18 :happy:
4. Rickardsson - 16 :whistle:
5. Adams - 10
6. Nicholls - 9
7. Lindbaeck - 9
8. Zagar - 9
9. Jonsson - 9
10. Richardson - 8
11. Hancock - 5
12. B. Pedersen - 5
13. Hampel - 4 :doh: :|
14. Ferjan - 3
15. Iversen - 2
16. Protasiewicz - 1 :?

Ostatni wyścig finałowy był bardzo emocjonujący, szkoda tylko że Tomasz Gollob w nim nie wygrał bo bardzo liczyłem na niego. Pierwsze miejsce dla Pedersena, który moim zdaniem nie zasłużył na wygraną, ale cóż taki jest żużel. Drugie dla Crumpa, trzecie dla Tomka, a dopiero czwarte dla Rickardssona który dobrze spisywał sie do finału. Szkoda dwóch innych polaków, Hampela i Protasiewicza :roll: którzy wypadli słabo. Teraz kolejną elminacją GP bedzie we Wrocławiu. Mam nadzieje że w Polsce, polacy ( szczegolnie Jarek i Pepe ) lepiej sie zaprezentują. :wink:

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2006, 16:01

WTS Znokautował Włókniarza wygrywajac z nim na własnym stadionie 53 : 37 :dance: Teraz Pora na Mistrza Polski Unię Tarnów! Szkoda Tylko, że Gollob ma taka dobra formę :whistle: A oto Tabela po 3 kolejkach:

1. Atlas Wrocław 3 2 0 1 150:120 4 +30
2. Unia Tarnów 3 2 0 1 140:124 4 +16
3. Marma Polskie 3 2 0 1 143:127 4 +16
4. Adriana Toruń 3 2 0 1 137:133 4 +4
5. Unia Leszno 3 2 0 1 123:141 4 -18
6. BTŻ Polonia 3 1 0 2 141:129 2 +12
7. CKM Złomrex 3 1 0 2 135:135 2
8. RKM Rybnik 3 0 0 3 105:165 0 -60[/i]

P.s Crump 15 pkt.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2006, 17:03

Sezon zapowiada się bardzo emocnjonująco, w tabeli wielki ścisk. Gdy z powodu dziwnych okoliczności Unii nie zabrali 2 pkt. co moim zdaniem było głupotą, to obecny mistrz polski prowadizl by z kompeltem pkt. Mimo wszystko wydaje mi się, że Unia i w tym roku oborni mistrza. Gollob ma póki o świetną formę, no i Kołodziej. Oni wczoraj wygrali im mecz. W górze tabeli będzie wielki ścisk i nie potrafię wskazać 3 pierwszych miejsc poza Unią T. Wszystko będzie zależało od formy i braku kontuzji.

Na dole zaś spadek ma zagwarantowany Rybnik, ktory pewnie nie zdobędzie nawet 1 pkt :whistle: Zresztą oni robili skład na 1 ligę a nie e-ligę. Myslę, że Marma się spokojnie utrzyma, chociażby przez baraże. Bardzo slaba foma Włokniarza (pozdro Uli :wink:), ktora co roku była wymienia gronie faworytów, póki co zawodzą.

W zaś 1 lidze prowadzi Zielonka, ktora wraz z Ostrowej jest głownym faworytem do awansu. Niestety zespól z Lublina już przed 1 meczem stracił świetnego juniora Messinga, za niego jeździ wychowanek, który nie potrafi jeszcze panować nad motocyklem. W 2 meczu wypadło najsilniejsze, zagraniczne ogniwo, Adan Shields :( Póki co Louis zawiódł. Nieste te kontuzje wszystko zapewne zawalą :( Niech to szlag. Ale walczymy do końca!

Tabela:
Obrazek

sporotwefakty

Obrazek
Daniel-FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2006, 17:38

no wczoraj Wrocławianie rozjechali CKM i myśle ze oprócz Unii Tarnów są głównymi pretendentami do mistrzostwa 8),chyba ze przebudzi sie właśnie włókniarz i zacznie przyzwoicie jedzić Ryan Sullivan i Sławek Drabik,którzy zawodzą na całej lini!!a w najbliższą niedziele wielki hit Unia Tarnów-WTS Wrocław pozowole sobie wytypować wynik 43:47
:evil: a Pierwsza czwórka według mnie
1.Atlas Wrocław
2.Unia Tarnów
3.Unia Leszno
4.Włókniarz lub Rzeszów
i bez jakichkolwiek szans na pozostanie w Lidze jest Rybnik!Pzdr

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Robert 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 kwietnia 2006, 19:10

RuTeK pisze:P.s Crump 15 pkt.
Nie wiem czy wiesz ale Crump poza zdobytymi 15 punktami ustanowił rekord toru w szóstym biegu i wynosi on 64,1 sek. :ok: :prochno:

Według mnie po zakończeniu pierwszego etapu rozgrywek ( 14 kolejek ) tabela bedzie wyglądała następująco :

1. Atlas Wrocław :D
2. Unia Tarnów
3. CKM Częstochowa
4. Unia Leszno lub Apator Toruń
5. jak wyżej
6. Rzeszów
7. Bydgoszcz
8. Rybnik :doh: :?

Później jest oczywiście dalsza faza rozgrywek ( 15 - 20 )

Ulisses

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2006, 14:52

Myślę, że nie mam powodu do paniki... Nasi zawsze mają zwalony początek... Później się rozkręcają... Myślę, ze stac nas na pierwszą 4-kę... Dała weznaki odbudowa stadionu - nasi nie mieli gdzie ćwiczyć, a przy kilku nowych zawodnikach to bardzo ważne (Hafenbrock, Lee, Greg Hancock, Ljung - nie startował jeszcze Zagar)... Na razie musiały niektórym wystraczyc jazdy w Anglii, ale dobrze wiemy, ze nasza liga jest bardziej wymagająca... Myślę, że u nas jest z juniorami największy problem, choć z Hafenbrocka moga być jeszcze ludzie - wygrał w końcu bieg juniorski i swoje zrobił w meczu... Drabnik i Sullivan jak się odblokuja psychicznie, to mogą być groźni na torze - zwłaszcza ten drugi... Pierwszy niech chociaz robi 6 pkt. na mecz i będzie super... Drugi pownien przywozic po 12 pkt. , a nie 5,6 :doh: Liga jeszcze się nie rozkręciła, ale widać, że każdy z każdym może wygrać - no chyba oprócz Rybnika... Myślę, ze pierwsza czwórka to :WTS Wrocław (trzymam kciuki, bo bardzo lubie Wrocław :) ), Unia Tarnów, My :prochno: , i Leszno lub Toruń... Co będzie, to się okarze...

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 kwietnia 2006, 19:42

Ulisses pisze:(trzymam kciuki, bo bardzo lubie Wrocław :) )
No Bo Wrocław to Miasto Studentów i o ile sie nie myle to Tam tez studiujesz :bravo: Zreszta Wrocław to najpiekniejsze miasto Polski obok Krakowa i nikt mi tego nie wmowi ze tak nie jest

P.s Proszę Oszczędzic sobie komentarzy ze jestem Zadufany w Sobie

P.s2 Juz niedługo GP we Wrocławiu

P.s3 Dosżły mnie plotki o tym, że jakoby Wrocław zdobył Mistrza zostanie odrestaurowany stadion :dance: Choc wydaje mi sie to plotka

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2006, 10:37

KS Toruń - Marma Rzeszów
59 : 31
więcej »
RKM Rybnik - Polonia Bydgoszcz
41 : 48
więcej »
Unia Tarnów - Atlas Wrocław
50 : 40

Szkoda myslalem ze powalczymy o wygrana albo minimalna porażkę! Trudno Tarnów to zespół idealnie wykorzystujacy atuty własnego toru :whistle:

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2006, 11:18

RuTeK pisze:Unia Tarnów - Atlas Wrocław
50 : 40

Szkoda myslalem ze powalczymy o wygrana albo minimalna porażkę! Trudno Tarnów to zespół idealnie wykorzystujacy atuty własnego toru :whistle:
To prawda. Do tego w życiowej formie jest Kołodziej, aż miło się go ogląda, Gollob robi swoje, ogólnie mają silną i wyrównana kadrę. Myslałem, że wczoraj mecz roztrzygnie się w ostanim biegu, ale dwa defekty Crumpa nieco w tym przeszkodziły :roll:

Obrazek
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2006, 11:51

Rzeczywiscie Gdyby nie defekt ( x2 ) mozna smialo Liczyc ze w Dwoch biegach Crump przywiozl by 4 pkt. a to napewno zaowocowalo by emocjonujaca koncowka ale trudno :stop: Przypomina mi sie mecz z ubiegłego sezonu czy tez 2 sezony temu kiedy to Wrocław Rozjezdzal Tarnowian ale problemy z motocyklami sprawily, że zwyciestwo wyjezdzili Tarnowianie :doh: Ale sezon jeszcze długi jak nasza Odra :smile: wiec zobaczymy co sie ebdzie działo

juvetar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2006, 13:25

Po dość niewysokim 10-punktowym zwycięstwie Unii, bonus chyba bliższy Wrocławia.
RuTeK pisze:Rzeczywiscie Gdyby nie defekt ( x2 ) mozna smialo Liczyc ze w Dwoch biegach Crump przywiozl by 4 pkt. a to napewno zaowocowalo by emocjonujaca koncowka ale trudno :stop:
Niewiele by pomogło, bo defekty Australijczyka pozwoliły zastosować rezerwy taktyczne i w sumie bilans wyszedł na zero.
Przypomina mi sie mecz z ubiegłego sezonu czy tez 2 sezony temu kiedy to Wrocław Rozjezdzal Tarnowian ale problemy z motocyklami sprawily, że zwyciestwo wyjezdzili Tarnowianie :doh:
Nie przypominam sobie, by w ostatnim czasie WTS rozjechał tarnowian. Za to odwrotnie - jak najbardziej :>

2004
WTS-Unia 54:36 (18 )
Unia-WTS 53:37 (16)
WTS-Unia 55:35 (20)
Unia-WTS 49:40 (9) - mecz decydujący o DMP

2005
Unia-WTS 58:31 (27)
WTS-Unia 47:43 (4)
Unia-WTS 64:25 (39)
WTS-Unia 45:45 (0)

2006
Unia-WTS 50:40 (10)

-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2006, 13:30

juvetar pisze: Nie przypominam sobie, by w ostatnim czasie WTS rozjechał tarnowian. Za to odwrotnie - jak najbardziej :>
Napisac rozjezdzal a rozjechal to chyba jest ogromna różnica?

ODPOWIEDZ