Mercato (LATO 2025) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
ODPOWIEDZ
Distant Dreamer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 29 razy
Otrzymał podziękowanie: 102 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2025, 00:16

O ile z wywalenia Nico to się będę cieszył niesamowicie, o tyle z Zhegrovy już nie bardzo. Ogólnie technicznie świetny piłkarz i poziom znacznie wyżej niż Argentyniec to kolejna szklanka do kolekcji w JMed..... No i praktycznie jedyna pozycja dla niego u Tudora to chyba ŚPO w parze z Yildizem czyli słabo.

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2025, 01:31

Crunny pisze: 30 sierpnia 2025, 22:45 Okienko praktycznie zamknięte i zostajemy z 5 graczami, którzy powinni być już poza Juve: Kelly, Kostić, N.Gonazlez, Vlahović, Milik.
Tutaj jednak należy moim zdaniem nanieść pewną uwagę. O ile Milik to jest piłkarz - widmo i najprawdopodobniej przyjdzie nam rozwiązać z nim kontrakt, a Vlahović to jest problem praktycznie nierozwiązywalny przy totalnym braku jakiejkolwiek dobrej woli ze strony piłkarza, to pozostała trójka stanowi bolączkę bardziej dla kibiców niż dla klubu. Tudor od początku swojej pracy w Juventusie postawił na Kelly'ego i Nico i nie wydaje mi się, żeby jakoś strasznie go rozczarowali (inna sprawa, że Gonzalez może jeszcze odejść). Kostić też wiadomo jaki jest i gdzie ma deficyty, ale jako uzupełnienie kadry przez sezon myślę, że spokojnie się sprawdzi. Przecież za niego mieliśmy jakąś konkretną ofertę, bodajże od Atalanty, i ją odrzuciliśmy. Zmierzam do tego, że niezależnie od tego, jak my tutaj pewne rzeczy oceniamy, z perspektywy klubu i trenera tych rozczarowań jest mniej.
A ostatnie lata pokazały, że nie jest żadną sztuką robienie kolejnych rewolucji, których koszty przerzuca się na niepewną przyszłość. Może jeszcze skorzystamy na tym, że drugą szansę dostanie u nas Koopmeiners czy Nico (jeżeli nie odejdzie).

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2025, 13:55

Tak, też niestety dostrzegam, że z perspektywy władz klubu i Tudora taki Kelly nie jest chyba żadnym problemem. Myślę, że to wynika z faktu, że chcemy dać mu drugą szansę, a na rynku niewielu jest lewonożnych środkowych obrońców, którzy są tani do wyciągnięcia: https://www.transfermarkt.pl/detailsuch ... e/57488501

Ciężko znaleźć drugiego Chielliniego. Botman, Ndicka, Badiashile, Pau Torres, Buongiorno, Kiwior, Hancko, R.Veiga - wszyscy oni byli w ostatnich 3 latach w orbicie naszych zainteresowań. Inne kluby też chcą mieć u siebie lewonożnego OŚ, więc rywalizacja o każdego z nich jest duża.

Dziwi mnie tylko, że nie chcemy rzucić nawet tych 30-40 mln, aby rozwiązać ten problem na lata. Pieniądze są, skoro oferujemy 5+55 mln za K.Muaniego. R.Veiga poszedł do Villarreal za 25 mln, a w zeszłym sezonie miał dużo więcej dobrych meczów niż Kelly: https://www.sofascore.com/pl/football/p ... ll,overall

X - Bremer (28) - Gatti (27) / Kalulu (25)
Di Gregorio (28)

...i tak będziemy bujali się z tym problemem lewonożnego OŚ już czwarty sezon :whistle:

B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 31 sierpnia 2025, 14:21

Nie jest sztuką wymienić całą listę piłkarzy naszym zdaniem lepszych na tej pozycji. Ja to rozumiem tak, że skoro Tudor nie ma z Kellym problemu, a najwyraźniej nie ma, to Comolli nie forsował zmian na siłę - nie wypychał go z klubu, nie próbował go nikomu wciskać, nie kombinował z wypożyczeniami tylko po to, żeby zrobić miejsce w kadrze itd. Mnie się to podejście podoba. Wyciągnął wnioski z błędów Giuntoliego. Tacy piłkarze potem wracają i jest tylko gorzej, bo jest więcej roboty w trakcie mercato.
Pozbyć się trzeba było piłkarzy z odstawki, przede wszystkim Luiza, a nie zawodników, którzy w mniemaniu trenera mogą równie dobrze grać w podstawie.
Dla mnie Kelly nie jest złym piłkarzem. Żaden top, ale na pewno zdolny do solidnej gry, co pokazał choćby przeciwko Parmie. Nie mam problemu z tym, że będzie w drużynie. Zobaczymy jaka będzie jego rola, gdy wróci Cabal.

ODPOWIEDZ