Nowe logo

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Czy podoba Ci się nowe logo Juventusu?

Tak
127
57%
Nie
79
35%
Nie mam zdania
17
8%

Liczba głosów: 223
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 25 stycznia 2017, 19:31

ale to jakaś nowość? przecież oni już go dawno skasowali na rynkach arabskich...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
dawid1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 11:48

ozi(Forza_Juve) pisze:ktoś pisał że Reale czy Bayerny nie zmieniają logo... Juventus zmienia a ponoć Real tez zrzuca krzyż ze swojego logo, aby fani z
Bliskiego wschodu nie czuli sie urażeni. dla mnie to co najmniej chore, kluby tureckie grają z półksiężycem w rozgrywkach europejskich, mi to absolutnie nie przeszkadza. Dlatego tym bardziej nie rozumiem włodarzy Realu
I tak dobrze, że zamiast krzyża nie umieścili tam półksiężyca. Oczywiście Europejczykom półksiężyc nie przeszkadza, ale u dzikusów pewnie można dostać kosę pod żebra za to, że się nosi koszulkę z krzyżem.

FORZA JUVE!!!
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 stycznia 2017, 19:27

dawid91 pisze:
ozi(Forza_Juve) pisze:ktoś pisał że Reale czy Bayerny nie zmieniają logo... Juventus zmienia a ponoć Real tez zrzuca krzyż ze swojego logo, aby fani z
Bliskiego wschodu nie czuli sie urażeni. dla mnie to co najmniej chore, kluby tureckie grają z półksiężycem w rozgrywkach europejskich, mi to absolutnie nie przeszkadza. Dlatego tym bardziej nie rozumiem włodarzy Realu
I tak dobrze, że zamiast krzyża nie umieścili tam półksiężyca. Oczywiście Europejczykom półksiężyc nie przeszkadza, ale u dzikusów pewnie można dostać kosę pod żebra za to, że się nosi koszulkę z krzyżem.
Nie tak dawno temu dzikus zabił kierowcę tira, następnie zdemolował ciężarówką jarmark pełen ludzi w niemieckim miasteczku.
A czy wiecie że z tego jarmarku usunięto szopkę bożonarodzeniową tylko dlatego, żeby symbol religijny nie drażnił właśnie islamistów :shock:
Dla mnie to podporządkowywanie się jest nie zrozumiałe
Jestem u siebie i żyję wg swoich zasad, a jak przyjezdnym nie pasuje to mówiąc wprost - wypier......
Ależ ta europa jest bezjajeczna

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 13:24

https://www.youtube.com/watch?v=fJTvAUyHiGQ

Idzie nowe! Pierwsze logo, a teraz język! :smile: jak widać daleki wschód to teraz gorący rynek. Ważne, żeby samemu umieć się zareklamować, ściągnąć kibiców, środki itp niż po prostu się sprzedać.. Akkhhmm..

Montezuma11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 13:57

PlanetJuve pisze:https://www.youtube.com/watch?v=fJTvAUyHiGQ

Idzie nowe! Pierwsze logo, a teraz język! :smile: jak widać daleki wschód to teraz gorący rynek. Ważne, żeby samemu umieć się zareklamować, ściągnąć kibiców, środki itp niż po prostu się sprzedać.. Akkhhmm..
Taka akcja była na 100% rok temu, a być może nawet już dwa lata temu składali życzenia Chińczykom. Nie pamiętam dokładnie.

FORZA JUVENTUS !!!
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 14:13

Montezuma11 pisze:
PlanetJuve pisze:https://www.youtube.com/watch?v=fJTvAUyHiGQ

Taka akcja była na 100% rok temu, a być może nawet już dwa lata temu składali życzenia Chińczykom. Nie pamiętam dokładnie.
Ja Cię rozumiem i nie twierdze, że pierwszy raz się to stało ale chciałem podkreślić w jakim kierunku idziemy, jak napisałeś, już nie pierwszy rok. Przypodobać się Azjatom ;)

PS:
Cabrini_idol pisze:No bo tam jest największy rynek do wytrzepania . 2/3 ludności na Ziemi mieszka w Azji. Prosty rachunek.
Niech chciałem już dodawać tej "oczywistej oczywistości".
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2017, 14:26 przez PlanetJuve, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 14:20

No bo tam jest największy rynek do wytrzepania . 2/3 ludności na Ziemi mieszka w Azji. Prosty rachunek.

Obrazek
Aleexxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 15:34

Mialbym prosbe do administracji.

Czy moglibyscie dodac ankiete do tego tematu ?

Jestem bardzo ciekawy jak wygladalyby wyniki ankiety, w szczegolnosci ilu osobom podoba sie to logo. Ewentualnie ile osob jest zadowolonych ze zmiany herbu na logo.

Mysle, ze byloby to dosc ciekawe.

@Dragon

Dzieki super! ;)
Ostatnio zmieniony 27 stycznia 2017, 15:41 przez Aleexxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 15:40

Proszę, może być? ;)

Proponuję proste odp. nie zagłębiając się w te, w stylu: ,,nie, ale rozumiem decyzję klubu, że chce poszerzać horyzonty'' itp.

Obrazek
Krzychu89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 15:54

Raczej powinno być coś w stylu 'czy jesteś zadowolony ze zmiany dotychczasowego herbu na nowe logo...'

Dla mnie przykładowo nowe logo - jako logo - jest ok. Ale jako herb na koszulce zdecydowanie wolałbym pozostanie aktualnego.

Vinylside

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 16:27

Krzychu89 pisze:Dla mnie przykładowo nowe logo - jako logo - jest ok. Ale jako herb na koszulce zdecydowanie wolałbym pozostanie aktualnego.
Zgadzam się w 100%.

Jako grafika promocyjna, na klubowych gadżetach, informacjach i stronach - jest super. Natomiast jako nowy herb absolutnie nie.

Obrazek
CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 17:24

Vinylside pisze:
Krzychu89 pisze:Dla mnie przykładowo nowe logo - jako logo - jest ok. Ale jako herb na koszulce zdecydowanie wolałbym pozostanie aktualnego.
Zgadzam się w 100%.

Jako grafika promocyjna, na klubowych gadżetach, informacjach i stronach - jest super. Natomiast jako nowy herb absolutnie nie.
Tylko że wtedy nie osiągnęłoby to oczekiwanego efektu i nie miałoby to sensu. To ma sens jeżeli wszędzie owe logo ma stać się głównym symbolem. Z taką myślą to jest zrobione by tak się kojarzyło, jako jedność. W przeciwnym razie nie miałoby szansy to przynieść spodziewanych efektów w przyszłości.

BTW: Chociaż zaznaczyłem że mu się nie podoba. :whistle:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 184 razy

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 18:54

Czy to nie jest powolne minimalizowane herbu na potrzeby globalizacji marki ? Jak widać, Juve wyprzedziło wszystkich :hellyes:

http://www.12zawodnik.pl/aktualnosci/re ... 8eaff5272e

Wkrótce okazać się może, że z herbu Realu, który jest ciężki do zapamiętania i odtworzenia zostanie niewiele :prochno:

Obrazek
hellspawn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 stycznia 2017, 23:19

Źle sformułowane pytanie w ankiecie.
Nie jest kwestią czy logo się podoba czy nie, tylko czy rezygnacja ze starego herbu na rzecz nowego logo spotyka się z aprobatą sympatyków.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 stycznia 2017, 11:56

Nie rozumiecie ... za kilka lat nie będzie czegoś jakiego jak herb w piłce klubowej tylko logo jako całość. Przynajmniej w tej piłce na najwyższym poziomie.

Obrazek
ODPOWIEDZ