Liga Mistrzów 2015/16

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 23:14

sebatiaen pisze:Mrozzi to mogli nasi go zatrzymać widząc jaki ma potencjał, przyszedł Cuadrado, Sandro.
Trochę zmieniamy sposób gry, więcej skrzydeł, nasi mogli go zostawić taka prawda bo jeżeli on chciał odejść to też z powodu taktyki, pewnie męczył się w tej grze w napadzie, to nie jest styl dla niego .
Jeżeli wiedzieliśmy że zaczniemy trochę grać skrzydłami a sam Allegri wypowiadał się o nim świetnie w wywiadach to po co go sprzedawali?
18 LATEK nam będzie stawiał warunki? no żesz bez przesady.
Nie, nie mogli. Odsyłam do jego pierwszej wypowiedzi już jako gracza Bayernu - podkreślił wyraźnie, że bardzo się cieszy z tego, że znalazł się w top klubie, jakby zapomniał o tym, że do tej pory też w takim grał. Olał nas i tyle, a i kasa odegrała pewnie swoją rolę.
Było, minęło i nie ma do czego wracać, bo i sam Coman też już do nas nie wróci.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 23:19

Trzeba było go poprostu zostawić, ma z nami obowiązujący kontrakt i ma zostać koniec kropka, Coman nigdy nie przejawiał jakiś brak szacunku do nas, poprostu pojawiła się propozycja Bayernu i chłopak się podpalił ale nasi bez problemu mogli ją odrzucić.
Taktyka już z przyjściem Cuadrado nieco się zmieniła pod kierunek skrzydeł.
Już ten fakt mógłby wskazywać na to by jednak młodego zostawić.
Wcale nie zaprzeczyłem sobie, to co piszesz jest wyjęte z kontekstu i nic poza tym.
Podsumownia żeby było łatwiej skumać - nasi nie musieli go sprzedać tym bardziej za takie pieniądze, mogliśmy go wypożyczyć żeby się ogrywał nawet za granice, też uważałem że z niewolnika nie ma pracownika ale to jest młody szczyl by o takich sprawach rozmawiać.

I co z tego że tak się wypowiadał o Bayernie? przecież to top klub, każdy się tak wypowiada, jak zmieniasz klub to takie szopki tworzysz, normalka.
Vidal w każdym klubie jakim grał pokazywał symbol serca po strzelonej bramce.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 23:29

sebatiaen pisze:I co z tego że tak się wypowiadał o Bayernie? przecież to top klub, każdy się tak wypowiada, jak zmieniasz klub to takie szopki tworzysz, normalka.
Nie każdy. Niejaki Mauricio Anibal Isla po transferze do Juventusu w swoim pierwszym wywiadzie stwierdził, że jego marzeniem jest gra w Realu Madryt.
sebatiaen pisze:Trzeba było go poprostu zostawić, ma z nami obowiązujący kontrakt i ma zostać koniec kropka, Coman nigdy nie przejawiał jakiś brak szacunku do nas, poprostu pojawiła się propozycja Bayernu i chłopak się podpalił ale nasi bez problemu mogli ją odrzucić.
Nie przejawiał? To tak jest, że o pewnych rzeczach się nie pisze (jak np o bogatym nocnym życiu Vidala zaczęto nieśmiało wspominać dopiero jak go sprzedaliśmy a Arturo imprezować nie zaczął przecież rok temu), ale ja czytałem, że młodemu mocno sodówa uderzyła do głowy i o mało nie zaczął się ciskać jak Ibra z odźwiernym Raiolą po degradacji. Info przekazane przez osoby, które bzdur raczej nie plotą.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 23:30

Cabrini_idol pisze:Ogladałem 3 mecz z rzędu Bayernu z Comanem w składzie. I się pytam, kiedy on tak dojrzał i zaczął grać z głową ?? Szok....

Allegri chyba dał ciała, bo to typowy skrzydłowy, TYPOWY a nie napastnik, a tak był wystawiany w Juve. BŁĄD.

I w pupie mam już te 8 mln za niego. :head:
Ten sam błąd na moje zrobiono z Gio;p i Oby go nie popełnili z Berrardim :roll:

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 23:35

Cabrini_idol pisze:wloski, pokaż mi info , że SPRZEDALIŚMY go a nie wypożyczyliśmy. Z tego co wiem na konto Juve wplynie 8 mln na przestrzeni 2 lat. A w 2017 BYĆ MOŻE wplynie do nas kolejne 20mln.
On już do nas nie wróci.
FelekJUVE pisze:
Cabrini_idol pisze:Ogladałem 3 mecz z rzędu Bayernu z Comanem w składzie. I się pytam, kiedy on tak dojrzał i zaczął grać z głową ?? Szok....

Allegri chyba dał ciała, bo to typowy skrzydłowy, TYPOWY a nie napastnik, a tak był wystawiany w Juve. BŁĄD.

Zabawne, bo ten w ogóle dostał nie raz szansę, a nic nie pokazywał. No ale wśród ogórasów "urosnął" trochę.

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2015, 23:56

wloski pisze:
Cabrini_idol pisze:wloski, pokaż mi info , że SPRZEDALIŚMY go a nie wypożyczyliśmy. Z tego co wiem na konto Juve wplynie 8 mln na przestrzeni 2 lat. A w 2017 BYĆ MOŻE wplynie do nas kolejne 20mln.
On już do nas nie wróci.
FelekJUVE pisze:

Zabawne, bo ten w ogóle dostał nie raz szansę, a nic nie pokazywał. No ale wśród ogórasów "urosnął" trochę.
A kiedy Gio na lewym skrzydle probowali?

Obrazek
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 25 razy
Otrzymał podziękowanie: 51 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2015, 07:12

Temat o LM, a tutaj wielka bitwa słowna o jakimś lamusie Comanie, co nic ciekawego w Juve nie pokazał.

Wchodząc do tego tematu myślałem, że poczytam prześmiewcze komentarze na temat angoli i Romy, a tu Coman i pseudo-inteligentne posty.

Obrazek
The_Sickness

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2015, 08:11

A Lewandowski trzaska kolejne rekordy, 10 goli w 7 dni, nikt w historii LM nie zdobył 26 bramek potrzebując na to jedynie 42 spotkań, jest już 22 na liście najskuteczniejszych strzelców, niewykluczone że w tej edycji jeszcze znajdzie się w pierwszej 15 a to nie jest jego ostatni sezon, myślę że można założyć że uplasuje się w pierwszej 10 na koniec kariery. I tu wbija szpilkę Małemu, który w temacie o bundeslidze z uporem maniaka starał się wmówić wszystkim, że Lewy to nikt wyjątkowy. To co napiszę to czysta prowokacja ale ciekaw jestem Twojego stanowiska, przyznasz się do błędu?

http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... uteczniejs

Oto w jakim gronie znajduje się Robert

namelessKING

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2015, 10:17

To ja się wypowiem na temat Romy.

Zaczyna upadać mit Szczęsnego. Zdecydowanie zawalony gol nr 2 dla BATE, przy pozostałych też mógł się lepiej zachować. Na obronę Wojtka powiem tylko tyle, że gole nr 2 i 3 nie padłyby gdyby Roma cokolwiek pokazała w defensywie. Salah okazuje się być strasznym sabotażystą defensywnym - brak jego powrotów okazał się kluczowy, bo BATE na lewym skrzydle miało strasznie dużo miejsca. Przy golu nr 2 kłuje w oczy również odległość Florenziego od Mladenovica. Jak widział, że nie ma Salaha, to powinien podejść na 2m przynajmniej. Facet był na 25m od bramki i miał ogromną ilość miejsca. W przypadku Juve, taki zawodnik przeważnie jest już kryty przez 2 piłkarzy. No cóż, okazuje się w tym momencie, że remis z Barceloną był słabym wynikiem. Jeden punkt po 2 spotkaniach i teraz dwa mecze z wydającym się o klase lepszym Bayerem i perspektywa Barcelony na Camp Nou. Jeśli Roma nie wejdzie na wyższy level to się żegna z LM, może nawet z pucharami, bo BATE u siebie może jeszcze urwać coś Bayerowi, niełatwo się gra ludziom z Zachodu w Białorusi.

Trochę mnie to śmieszy, trochę mimo wszystko żal, że włoska piłka walczy o 4 miejsce w LM jak jakiś parodysta, potykając się w biegu o własne nogi. Nie pomaga Roma, nie pomaga popis Sampdorii w LE. Dobrze, że "najlepsza liga na świecie" ośmiesza się po stokroć bardziej. Kolejne dwie wtopy z rywalami do ogrania (Porto może nie jest słabe, ale Chelsea to podobno coroczny faworyt do wygrania międzygalaktycznego pucharu wszystkiego). Olympiakos targany problemami, gra z Arsenalem jak wytrawny bokser, gryząc trawę tym mocniej im bardziej Anglikom się wydawało, że są w meczu na dobrej pozycji. Nie mogę się doczekać wyniku Moenchengladbach z City. Liczę przynajmniej na remis.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2015, 13:51

The_Sickness pisze:I tu wbija szpilkę Małemu, który w temacie o bundeslidze z uporem maniaka starał się wmówić wszystkim, że Lewy to nikt wyjątkowy. To co napiszę to czysta prowokacja ale ciekaw jestem Twojego stanowiska, przyznasz się do błędu?
http://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/ ... uteczniejs
moja odpowiedź:
4. Ruud van Nistelrooy
5. Thierry Henry
poza tym przypisujesz mi słowa których nie powiedziałem ;) może i jest wyjątkową 9 ale nie jest wyjątkowym piłkarzem tak jak i nie był nim RvN, nie dla takich zawodników ludzie chodzą na stadion i nie tacy zawodnicy są podziwiani przez innych piłkarzy ;)

ps. przy okazji - jakiś mundry mówił ostatnio, że nie zagraliśmy z MC w spodenkach od kompletu przez wymogi UEFA... wczoraj w bardzo podobnych zagrała Chelsea

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2015, 21:21

Widzieliście co zrobił Neuer ?? KOSMOS ta sytuacja z Walcottem ...

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 października 2015, 21:28

Cabrini_idol pisze:Widzieliście co zrobił Neuer ?? KOSMOS ta sytuacja z Walcottem ...
Gdyby nie to, że dzisiaj czy wczoraj widziałem coś niemalże identycznego na Pawełkach, mógłbym napisać że nie wiem kiedy ostatni raz zdarzyło mi się oglądać taką interwencję :D

Czy mit o tym że "Bundeskopanka to Bayern i nic więcej, poza mistrzem cała reszta potrafi co najwyżej przyjąć siódemkę od najlepszych, nie to co we Włoszech" został już oficjalnie obalony, czy te dwa gole wyciągnęły go z trumny?

Pytanie za 10 punktów - ilu potraficie wymienić piłkarzy którzy kiwając nie gorzej niż Douglas Costa mają jednocześnie nie gorszy przegląd pola? Messi i kto jeszcze?

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2015, 21:33

zahor pisze:Pytanie za 10 punktów - ilu potraficie wymienić piłkarzy którzy kiwając nie gorzej niż Douglas Costa mają jednocześnie nie gorszy przegląd pola? Messi i kto jeszcze?
Jakub Wawrzyniak.

Neuer mistrz. Szkoda, że Arsenal nic nie wcisł. Dziś chyba skończy się passa Bayernu :p

e. aa zapomniałbym o Coscie. MISTRZ.

Można to opisać tylko tak. :jaw:
Ostatnio zmieniony 20 października 2015, 21:36 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2015, 21:34

zahor.. Di Maria w primie z obecnych piłkarzy.

Obrazek
Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 października 2015, 21:51

Neymar jeszcze przecież, zresztą Thiago z Bayernu również te dwa aspekty gry ma na wysokim poziomie.

ODPOWIEDZ