Mercato (Lato 2016)
- jakku1
- Juventino
Horst Heldt, ich Dyrektor Generalny, powiedzial to wywiadzie ;-). Takich rzeczy przeciez raczej nie wrzuca sie na strone.Cabrini_idol pisze:Gdzie oficjalnie ? nic nie widzę na oficjalnym portalu Schalke.jakku1 pisze:Schalke oficjalnie wyrazilo zgode na to, zebysmy prowadzili rozmowy kontraktowe z Draxlerem.
Btw, widzieliscie co Gotze powiedzial po tym meczu towarzyskim z Interem?;-)
Co do tego wywiadu Gotze, to strasznie nas komplementowal, nie chcial odpowiadac na pytania o swoja przyszlosc ze wzgledu na szacunek do kibicow, a calosc spuentowal: "musimy poczekac". Ale najlepiej by bylo gdyby ktos odnalazl ten wywiad po niemiecku, bo we wloskie/angielskie przeklady to ja ostatnio srednio wierze (po tej akcji z Alexem Sandro i "A Bola").
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 22:24 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- sebatiaen
- Juventino
Ja piszę to co przeczytałem na portalach włoskich:)
Schalke ma swoje żądania, Draxler może negocjować z Juve ale Schalke i tak chce 35 mln., a my nie damy ponad 25, pozatym my chcemy wypożyczyć na co nie idzie Schalke, w kółko macieju, tak to będzie wyglądało do końca okienka.
Schalke ma swoje żądania, Draxler może negocjować z Juve ale Schalke i tak chce 35 mln., a my nie damy ponad 25, pozatym my chcemy wypożyczyć na co nie idzie Schalke, w kółko macieju, tak to będzie wyglądało do końca okienka.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Przecież to właśnie Allegri sam zapowiedział, że potrzebuje na przyszły sezon trequartisty. Stąd były te starania o Oscara, na którego Max się tak napalił.Crunny pisze:Dobrze, że Allegri nie jest tak twardogłowy jak ci, którzy uważają, że za wszelką cenę potrzebujemy trequartista, a bez niego leżymy i kwiczymy.
Może i od biedy zmieniał taktykę, ale głównie trzymał się tego 4-3-1-2 (i bardzo dobrze) chociaż za napastnikami musiał upychać średnio tam grającego Vidala.
Potrzeba nam trequartisty w zespole i Max otwarcie o tym powiedział. I to nie Saponary tylko grajka z prawdziwego zdarzenia. I basta.
- Cabrini_idol
- Juventino
Został zapytany o to czy może opuścić Bayern w tym okienku. Odpowiedział, że ze względu na respekt dla fanów, kolegów z drużyny i klubu nie chcę na razie nic mówić a jeśli tak się stanie dowiedzą się pierwsi na konferencji. Zapytany O Juve powiedział, że to wielki klub. Żaden klub nie dochodzi przypadkiem do finału LM i każdy marzy aby grac i spełniać marzenia w takim klubie jak Juve czy Bayern.
Chyba tyle
a na koniec powiedział : ,, musimy jeszcze poczekać ''
Chyba tyle

a na koniec powiedział : ,, musimy jeszcze poczekać ''
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 22:35 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Kurcze ja juz mam wode z mozgu. Przeciez to nie mozliwe zeby Gotze i Draxler przyszli razem. Opozniajacy sie transfer Vidala, Gotze mowiacy duzo o nas ...hmm
- Hypeman
- Juventino
Mam przeczucie że Rugani wybrał idealny moment na wejście do naszej drużyny. Po ostatnim słabym sezonie Kielona, wiecznych kontuzjach Barzagliego ma ogromne szansę by zaskoczyć wszystkich i zaliczać stosunkowo regularne występy w pierwszym składzie. Szczególnie że za sobą ma bardzo udany sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej i to w klubie w którym obrońca ma o wiele więcej pracy niż w Juventusie który zazwyczaj grę prowadzi.
- jakku1
- Juventino
Co do Draxlera, to podobno kwoty podawane przez Di Marzio sa zawyzone. Chlopak nie zazadal 5-6m euro za sezon, tylko okolo 4-4,5. Tak podaje Agresti.
Jesli faktycznie to on ma racje i jest to kwota startowa, to moze udaloby sie zamknac negocjacje gdzies w okolicach 3,5-3,8.
Jesli faktycznie to on ma racje i jest to kwota startowa, to moze udaloby sie zamknac negocjacje gdzies w okolicach 3,5-3,8.

- Urbi27
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Spokojnie te 4-4,5 mln dla Draxlera nie powinny być problemem przy takim zejściu z najwyższych pensji. Oby nasi zadziałali sprawnie, jak dla mnie najlepszy zawodnik z tych, których realnie możemy sprowadzić. Swoje problemy ma i dzięki temu możemy w ogóle marzyć aby zobaczyć go w koszulce Juve. Jak odpali i się u nas sprawdzi to mamy zawodnika na lata.
- Axel
- Juventino
Jeśli mowa o gaży dla Draxlera, to dobrą opcją byłoby ustalenie pensji minimalnej (niezależnej od czegokolwiek) + bonusy za wyniki, spędzony czas na boisku, brak kontuzji itp. itd.
"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- Robaku
- Juventino
Tuttomercatoweb podaję, że Ferdek jest naprawdę blisko Realu Madryt i ma być to potwierdzone wkrótce, więc bije się to troche z informacjami o tym, że Bask postanowił zostać i walczyć o miejsce. Akurat czuje, że Real spokojnie może podobną, jeśli nie większą pensję mu zaoferować.
Zaś Siqueira powiedział, że jest mu dobrze w Atletico, więc raczej to nasze zainteresowanie to jakiś fake.
Jeśli sprzedamy Vidala i Lorka to praktycznie wychodzimy na 0 w to mercato. No według transfermarkt bedziemy na minusie niecale 10 mln. Teraz pytanie czy to nasze ostatnie sprzedaże?
Sport Bild podał,że Draxler jest na wylocie i to nieuniknione, a rozmowy Juve z agentem Juliana są zaawansowane.
Schalke chce 30 mln, my dajemy 20 mln + bonusy, dogadamy się, 23-24 z bonusami. Jeszcze z 10 baniek zostanie z "vidalowej" kasy.
Zaś Siqueira powiedział, że jest mu dobrze w Atletico, więc raczej to nasze zainteresowanie to jakiś fake.
Jeśli sprzedamy Vidala i Lorka to praktycznie wychodzimy na 0 w to mercato. No według transfermarkt bedziemy na minusie niecale 10 mln. Teraz pytanie czy to nasze ostatnie sprzedaże?
Sport Bild podał,że Draxler jest na wylocie i to nieuniknione, a rozmowy Juve z agentem Juliana są zaawansowane.

Schalke chce 30 mln, my dajemy 20 mln + bonusy, dogadamy się, 23-24 z bonusami. Jeszcze z 10 baniek zostanie z "vidalowej" kasy.
- dp10
- Juventino
GDM potwierdza - Schalke chce 30, my dajemy 20 + bonusy.
http://gianlucadimarzio.com/news-cat/ju ... o-schalke/
http://gianlucadimarzio.com/news-cat/ju ... o-schalke/
- Cabrini_idol
- Juventino
Raz Gotze, raz Draxler i tak w kółko. Oby nie skończyło się na Ormianinie z BVB.
Chyba, że będzie bomba transferowa i pozyskamy obydwóch - powrót na ziemie - .

- jakku1
- Juventino
Inne zrodla podaja z kolei, ze negocjacje sa w bardzo zaawansowanej fazie. Co najlepsze, pisze sie tez o wypozyczeniu z prawem/koniecznoscia wykupienia po sezonie. Ale nie wydaje mi sie, zeby Schalke na to poszlo. Aha, mowa o 25m.
No coz, wszystko wskazuje na to, ze rano mozemy sie obudzic z Draxlerem. Zobaczymy. Dopoki nie ma czegos oficjalnie, dopoty moze sie skonczyc to drugim Berbatovem.
No coz, wszystko wskazuje na to, ze rano mozemy sie obudzic z Draxlerem. Zobaczymy. Dopoki nie ma czegos oficjalnie, dopoty moze sie skonczyc to drugim Berbatovem.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 23:37 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Goetze podobno dogadany, lecz sam zawodnik chce 2 tyg na zastanowienie o.OCabrini_idol pisze:Raz Gotze, raz Draxler i tak w kółko. Oby nie skończyło się na Ormianinie z BVB.
Jakos Drax i jego warunki bardziej mi pasuja do naszej Ligi chociaz patrzac na to jak dzis Mario krecil ogórkami z Mediolanu.. ciezko wybrac.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.