Mercato (Lato 2016)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 204 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:17

Jeśli Juve otrzymało zgodę na rozmowy z zawodnikiem to jak mogło nie wystosować oferty ? Zastanów się sebuś...

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:19

Cabrini_idol pisze:
jakku1 pisze:Schalke oficjalnie wyrazilo zgode na to, zebysmy prowadzili rozmowy kontraktowe z Draxlerem.

Btw, widzieliscie co Gotze powiedzial po tym meczu towarzyskim z Interem?;-)
Gdzie oficjalnie ? nic nie widzę na oficjalnym portalu Schalke.
Horst Heldt, ich Dyrektor Generalny, powiedzial to wywiadzie ;-). Takich rzeczy przeciez raczej nie wrzuca sie na strone.

Co do tego wywiadu Gotze, to strasznie nas komplementowal, nie chcial odpowiadac na pytania o swoja przyszlosc ze wzgledu na szacunek do kibicow, a calosc spuentowal: "musimy poczekac". Ale najlepiej by bylo gdyby ktos odnalazl ten wywiad po niemiecku, bo we wloskie/angielskie przeklady to ja ostatnio srednio wierze (po tej akcji z Alexem Sandro i "A Bola").
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 22:24 przez jakku1, łącznie zmieniany 2 razy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:20

Ja piszę to co przeczytałem na portalach włoskich:)
Schalke ma swoje żądania, Draxler może negocjować z Juve ale Schalke i tak chce 35 mln., a my nie damy ponad 25, pozatym my chcemy wypożyczyć na co nie idzie Schalke, w kółko macieju, tak to będzie wyglądało do końca okienka.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:24

Crunny pisze:Dobrze, że Allegri nie jest tak twardogłowy jak ci, którzy uważają, że za wszelką cenę potrzebujemy trequartista, a bez niego leżymy i kwiczymy.
Przecież to właśnie Allegri sam zapowiedział, że potrzebuje na przyszły sezon trequartisty. Stąd były te starania o Oscara, na którego Max się tak napalił.
Może i od biedy zmieniał taktykę, ale głównie trzymał się tego 4-3-1-2 (i bardzo dobrze) chociaż za napastnikami musiał upychać średnio tam grającego Vidala.
Potrzeba nam trequartisty w zespole i Max otwarcie o tym powiedział. I to nie Saponary tylko grajka z prawdziwego zdarzenia. I basta. :wink:

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:25

Został zapytany o to czy może opuścić Bayern w tym okienku. Odpowiedział, że ze względu na respekt dla fanów, kolegów z drużyny i klubu nie chcę na razie nic mówić a jeśli tak się stanie dowiedzą się pierwsi na konferencji. Zapytany O Juve powiedział, że to wielki klub. Żaden klub nie dochodzi przypadkiem do finału LM i każdy marzy aby grac i spełniać marzenia w takim klubie jak Juve czy Bayern.

Chyba tyle :)

a na koniec powiedział : ,, musimy jeszcze poczekać ''
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 22:35 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:26

Kurcze ja juz mam wode z mozgu. Przeciez to nie mozliwe zeby Gotze i Draxler przyszli razem. Opozniajacy sie transfer Vidala, Gotze mowiacy duzo o nas ...hmm

Hypeman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:27

Mam przeczucie że Rugani wybrał idealny moment na wejście do naszej drużyny. Po ostatnim słabym sezonie Kielona, wiecznych kontuzjach Barzagliego ma ogromne szansę by zaskoczyć wszystkich i zaliczać stosunkowo regularne występy w pierwszym składzie. Szczególnie że za sobą ma bardzo udany sezon w najwyższej klasie rozgrywkowej i to w klubie w którym obrońca ma o wiele więcej pracy niż w Juventusie który zazwyczaj grę prowadzi.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:33

Co do Draxlera, to podobno kwoty podawane przez Di Marzio sa zawyzone. Chlopak nie zazadal 5-6m euro za sezon, tylko okolo 4-4,5. Tak podaje Agresti.

Jesli faktycznie to on ma racje i jest to kwota startowa, to moze udaloby sie zamknac negocjacje gdzies w okolicach 3,5-3,8.

Urbi27

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:39

Spokojnie te 4-4,5 mln dla Draxlera nie powinny być problemem przy takim zejściu z najwyższych pensji. Oby nasi zadziałali sprawnie, jak dla mnie najlepszy zawodnik z tych, których realnie możemy sprowadzić. Swoje problemy ma i dzięki temu możemy w ogóle marzyć aby zobaczyć go w koszulce Juve. Jak odpali i się u nas sprawdzi to mamy zawodnika na lata.

Axel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:44

Jeśli mowa o gaży dla Draxlera, to dobrą opcją byłoby ustalenie pensji minimalnej (niezależnej od czegokolwiek) + bonusy za wyniki, spędzony czas na boisku, brak kontuzji itp. itd.

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 22:46

Tuttomercatoweb podaję, że Ferdek jest naprawdę blisko Realu Madryt i ma być to potwierdzone wkrótce, więc bije się to troche z informacjami o tym, że Bask postanowił zostać i walczyć o miejsce. Akurat czuje, że Real spokojnie może podobną, jeśli nie większą pensję mu zaoferować.
Zaś Siqueira powiedział, że jest mu dobrze w Atletico, więc raczej to nasze zainteresowanie to jakiś fake.

Jeśli sprzedamy Vidala i Lorka to praktycznie wychodzimy na 0 w to mercato. No według transfermarkt bedziemy na minusie niecale 10 mln. Teraz pytanie czy to nasze ostatnie sprzedaże?

Sport Bild podał,że Draxler jest na wylocie i to nieuniknione, a rozmowy Juve z agentem Juliana są zaawansowane. :)
Schalke chce 30 mln, my dajemy 20 mln + bonusy, dogadamy się, 23-24 z bonusami. Jeszcze z 10 baniek zostanie z "vidalowej" kasy.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 23:27

GDM potwierdza - Schalke chce 30, my dajemy 20 + bonusy.

http://gianlucadimarzio.com/news-cat/ju ... o-schalke/

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 23:31

Raz Gotze, raz Draxler i tak w kółko. Oby nie skończyło się na Ormianinie z BVB.

Chyba, że będzie bomba transferowa i pozyskamy obydwóch - powrót na ziemie - .

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 23:33

Inne zrodla podaja z kolei, ze negocjacje sa w bardzo zaawansowanej fazie. Co najlepsze, pisze sie tez o wypozyczeniu z prawem/koniecznoscia wykupienia po sezonie. Ale nie wydaje mi sie, zeby Schalke na to poszlo. Aha, mowa o 25m.

No coz, wszystko wskazuje na to, ze rano mozemy sie obudzic z Draxlerem. Zobaczymy. Dopoki nie ma czegos oficjalnie, dopoty moze sie skonczyc to drugim Berbatovem.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2015, 23:37 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2015, 23:34

Cabrini_idol pisze:Raz Gotze, raz Draxler i tak w kółko. Oby nie skończyło się na Ormianinie z BVB.

Chyba, że będzie bomba transferowa i pozyskamy obydwóch - powrót na ziemie - .
Goetze podobno dogadany, lecz sam zawodnik chce 2 tyg na zastanowienie o.O

Jakos Drax i jego warunki bardziej mi pasuja do naszej Ligi chociaz patrzac na to jak dzis Mario krecil ogórkami z Mediolanu.. ciezko wybrac.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany