Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 19:22

Mietson pisze: Ja do obrońców Winko się nie zaliczam ale tam nie ma nic zaskakującego. Oczywiste jest, że Giovinco chce mieć gwarancję tego, że będzie inaczej. Wiadomo, że sam też musi się postarać i ciężko mi uwierzyć w to, że dawniej nie grał przez uprzedzenia trenerów ale z drugiej strony nie pojmuję czemu po boisku hasał sobie Tiago z Poulsenem a Sebaczek na ławce :think:
Ja akurat uważam że to normalne że nie grał - z jego wejść nic konkretnego nie wynikało. Kiwnął ładnie, coś szarpnął do przodu, ale zaraz stracił, źle podał, krzywo wrzucił albo starał się objechać o jednego obrońcę za dużo. Nic dziwnego że jego wynik w klasyfikacji kanadyjskiej wyglądał tak, jak wyglądał.
Ale nawet zakładając że faktycznie trenerzy, z sobie tylko znanych powodów, jeden po drugim gnoili Giovinco to trzeba sobie zadać pytanie - jak on sobie wyobraża taką "gwarancję"?? Zapewnienie ustne trenera wystarczy, czy ma to być na piśmie? A może w klauzuli do kontraktu ma być zapis że trener nie ma prawa posadzić zdrowego Seby na ławce więcej niż pięć razy w sezonie? A jak będzie bez formy to trener będzie mógł to orzec samodzielnie, czy Giovinco będzie musiał przyznać że gra do chrzanu i wyrazić zgodę na posadzenie siebie na ławce?
Od jakiegoś czasu się tą piłką interesuję i różnych zawodników pamiętam, ale czegoś takiego akurat sobie nie przypominam - żeby zawodnik domagał się gwarancji tego czy owego. To nawet taki <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jak Balotelli, facet jednak piłkarsko od Giovinco dwie klasy lepszy, jak szedł do Man City to o żadnych gwarancjach nie pisnął tylko sam sobie starał się wywalczyć miejsce w składzie.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 19:50

Mietson o mnie pisze:Uważam, że całkiem inteligentny z Ciebie człowiek ale strasznie zawistny.
Hmm... nie wiem, co powiedzieć, wypada podziękować?
Mietson pisze:Przynajmniej na tej stronie hejtujesz ile wlezie - Marottę, Vucinicia, Ranieriego, Wengera, Giovinco........
A tam, wcale nie hejtuję :stop: Ktoś niedawno w jakimś temacie przedstawił ładną definicję hejtowania, pod którą mojego jęczenia podciągnąć się nie da, głównie dlatego, że podaję argumenty, według mnie całkiem sensowne.
Ranieri to kawał obłudnika i nieudacznika, przez co jest odpychający, chyba nie muszę się wgłębiać w szczegóły, które pewnie przy okazji czytałeś. Wenger jest trenerem w ogóle nie wyciągającym wniosków ze swoich błędów, ciężko kogoś takiego wielbić. Byłem przeciwny Vucinicowi, bo, najkrócej mówiąc, nie tego się spodziewałem. Jeśli śledzisz moje wypociny to wiesz, że mu ciut odpuściłem. Giovinco to pieprzony zarozumialec, który, za przeproszeniem, wyżej sra niż pupe ma. Już nie raz krew mnie zalewała przez jego brednie o gwarancji gry.
Mietson pisze:Oczywiste jest, że Giovinco chce mieć gwarancję tego, że będzie inaczej.
No jak widać na załączonym obrazku nie dla wszystkich jest to takie oczywiste. Na pewno nikt na siłę nie będzie go dyskredytował jeśli okaże się super wzmocnieniem. Ja jednak podchodzę sceptycznie do kariery Giovinco w Turynie i uważam, że jego regularne jęczenie o gwarancję jest niepoważne

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 20:02

Mietson pisze:
pumex pisze:Pfff... Łysy kurdupel i jego agent są bezczelni. Sugerują, że Giovinco musi mieć gwarancję gry, żeby zgodził się na powrót do Turynu. Gwarancję, to on może mieć w sklepie na sprzęt AGD...

(nie lubię go, już sam nie wiem czemu)
Ja wiem czemu - bo masz mentalność hejtera. Przynajmniej na tej stronie hejtujesz ile wlezie - Marottę, Vucinicia, Ranieriego, Wengera, Giovinco........
Uważam, że całkiem inteligentny z Ciebie człowiek ale strasznie zawistny.
Ciężko się nie zgodzić z Mietsonem, bo Pumi to użytkownik przeze mnie lubiany, natomiast swoje skłonności ma, czy nazwiemy je hejtowaniem (ja bym to łagodniej określił) czy nie.

Natomiast jak nietrudno zauważyć, na tej zasadzie funkcjonuje 3/4 forum. Weźmy ostatnie kilka dni - Juve wygrywa 3-1, a koleś (juz może bez nicków) loguje się, wymienia nazwiska 3-4 najgorzej wg niego grających zawodników używając niewybrednego języka (eufemizm), wylogowuje się. A żeby to były jakieś odkrywcze spostrzeżenia. Liczy się ponarzekać.

Co do Giovinco, to akurat chyba niefortunny moment podsumowywania pumexa, bo mnie też Gio nieźle denerwuje.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 20:28

Ja słów agenta nie biorę tak całkiem serio, wiemy jak to bywa z wypowiedziami agentów, a raczej z tym jak są tłumaczone i odpowiednio powyrywane z kontekstu.

Z tym że tutaj to jest trochę tak jakby agent chciał coś zaznaczyć "Giovincio może iść do Juve ale jak będzie grał" (choć tutaj zamiast Juve można wstawić xxx klub). Mi to wygląda trochę tak że oprócz naszego (o ile w ogóle jakieś konkretne jest) zainteresowania Giovinco nie dzieje się wokół niego nic szczególnego i agent może trochę na siłę zareklamować swojego klienta wiedząc że jeżeli my go nie "łykniemy" to może on skończyć w parmie.
Bo nie zauważyłem nigdzie żeby pisano o Giovinco w kontekście innego klubu aniżeli Juve, skoro wg jego agenta to taki nowy Zola to czemu Chelsea się nim nie interesuje?
Ano dlatego że Chelsea stać na każdego grajka na naszym globie i śmiem wątpić że akurat taki Giovinco ich interesuje, a już teksty że będzie on nowym Zolą wywołują u mnie niesmak.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 20:31

alina pisze:Ciężko się nie zgodzić z Mietsonem, bo Pumi to użytkownik przeze mnie lubiany, natomiast swoje skłonności ma, czy nazwiemy je hejtowaniem (ja bym to łagodniej określił) czy nie.
Jestem wymagający wobec Juventusu i wszystkiego, co go otacza. Takim ogólnikiem tłumaczę sobie moją postawę, lecz mam świadomość, że ciężko być obiektywnym wobec samego siebie :)
alina pisze:Co do Giovinco, to akurat chyba niefortunny moment podsumowywania pumexa, bo mnie też Gio nieźle denerwuje.
Obrazek Victory!

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2012, 20:47

Dajmy mu gwarancję, najwyżej się go ### na ławkę :D

Śmieszny człowiek z tego agenta, ale nie do końca chce mi się w to wierzyć. W wielkich klubach nikt nie ma monopolu na grę, czemu miałby mieć Seba 'wyszło mi w karierze pół sezonu' Giovinco? Byłby wzmocnieniem, to fakt, ale chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie sądzi, że Seba jeszcze stanie się graczem europejskiego topu...

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 00:52

I on kasuje kilka milionow Euro rocznie... :shock: Poza tym z tego, co ujawnila jakas laska, to Ever jest mistrzem jazdy na recznym :think:
alina pisze:Natomiast jak nietrudno zauważyć, na tej zasadzie funkcjonuje 3/4 forum. Weźmy ostatnie kilka dni - Juve wygrywa 3-1, a koleś (juz może bez nicków) loguje się, wymienia nazwiska 3-4 najgorzej wg niego grających zawodników używając niewybrednego języka (eufemizm), wylogowuje się. A żeby to były jakieś odkrywcze spostrzeżenia. Liczy się ponarzekać.
Tak, to bylem ja.
Wymienilem 3 pacjentow.
Pirlo (do spolki z Mottą 8) ) wygral 3:1.
Nie uzylem obelzywego jezyka :(
Juz w tamtym temacie cos wydukalem.
Nie wylogowalem sie, bo mam autologowanie, wiec tak jakby ciagle jestem, chociaz mnie nie ma. Widocznie poszedlem spac albo ogladac smierc Rysia z Klanu na VOD.
pumex pisze:Jestem wymagający wobec Juventusu
:bravo: :ok:

Nie czytalem 29 stron tego tematu, bo nie, ale widze ze na tapecie jest Gio. Pewnie sie poczul superstarem po tych powolaniach do kadry, ale wiadomo ze z Parma nic nie ugra, a jak tam wyzej napisal kolega, zadne wielkie kluby sie nim nie interesuja, wiec niech wraca i powalczy, ale na zasadzie (nie wiem czy tak sie da), ze w przyszlym sezonie przedluzamy wspolwlasnosc, ale gostek gra tym razem u nas, a nie w Parmie. Na pewno podniesie sile ognia i konkurencyjnosc.
Z rozkosza powitalbym tez Joveticia i Sahina oraz jakiegos lewego obronce (ktos tam wymienil Ch. Fuchsa - jesli to faktycznie lustrzane odbicie Lichego, to czemu nie). Powroci tez, mam nadzieje Pazienza, wiec Padoina bedzie mozna wykopac. Tak mi sie tez kolacze, co by przyjac z powrotem Ekdala i zrobic z niego takiego rezerwowego b2b, ale pewnie sa ciekawsze grajki do wylapania (no chyba zeby jednak nie wykopywac tego Padoina). To tak z grubsza i chyba nie za az takie wielkie pieniadze...

Co do sprzedazy, to powroca koszmarki pt. Motta, Martinez i kontuzyjny Iaquinta... <bezradny> Natomiast Melo pewnie bedzie sia dalo opchnac. Z kolei przyjalbym z powrotem Zieglera, bo gorszy niz DC nie jest. Zastanawiam sie tez nad Sorensenem, chociaz bardziej potrzebny jest jakis kozak (albo chociaz ten Douglas) do srodka, bo z kaskaderem Bonuccim, to nigdy nic nie wiadomo, a potrzeba tam spokoju.
Grosso konczy sie kontrakt; Estiego nie wykupywac; Krasic - albo ogar, albo zimna Rosja; Boriello - wiecie co z nim zrobic! I docieramy do Fabio Q... Lubie goscia, ale po ostatniej kontuzji totalnie sie zacial. Sprobowalbym go wlaczyc w transakcje za Joveticia.

BTW. Co z tą Elią?

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 01:55

pumex pisze:
alina pisze:Ciężko się nie zgodzić z Mietsonem, bo Pumi to użytkownik przeze mnie lubiany, natomiast swoje skłonności ma, czy nazwiemy je hejtowaniem (ja bym to łagodniej określił) czy nie.
Jestem wymagający wobec Juventusu i wszystkiego, co go otacza. Takim ogólnikiem tłumaczę sobie moją postawę, lecz mam świadomość, że ciężko być obiektywnym wobec samego siebie :)
alina pisze:Co do Giovinco, to akurat chyba niefortunny moment podsumowywania pumexa, bo mnie też Gio nieźle denerwuje.
Obrazek Victory!
Podpisuję się pod jednym i pod drugim. Gwarancja gry? A podpis na cyrografie ma być wykonany krwią z serdecznego....? Tfu. Albo Seba jest tak pewny siebie, że aż głupi, albo steruje nim agent.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 08:47

Mietson pisze:
pumex pisze:Pfff... Łysy kurdupel i jego agent są bezczelni. Sugerują, że Giovinco musi mieć gwarancję gry, żeby zgodził się na powrót do Turynu. Gwarancję, to on może mieć w sklepie na sprzęt AGD...

(nie lubię go, już sam nie wiem czemu)
Ja wiem czemu - bo masz mentalność hejtera. Przynajmniej na tej stronie hejtujesz ile wlezie - Marottę, Vucinicia, Ranieriego, Wengera, Giovinco........
Nie nazwałbym tego tym określeniem... No sory, ale: "nieudacznik", "kurdupel", "dziadowski piłkarz" - to tylko niektóre z inwektyw używanych przez pumexa. Gdyby regulamin był bardziej surowy, to bez przerwy łapałby bany.
Co jednak nie oznacza, że nie potrafi napisać sensownie. W wielu kwestiach się w nim zgadzam. Chyba facet taki ma po prostu styl.

Co do Giovinco - jego agent różne głupoty wygadywał, więc nie brałbym tego tak na poważnie. Wypowiedzieć się musi sam piłkarz, aczkolwiek nie wykluczam, że takie miałby zdanie na ten temat. Jeśli to prawda, to nie ma dla niego powrotu do Juve.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 10:33

Jacky pisze:Powroci tez, mam nadzieje Pazienza, wiec Padoina bedzie mozna wykopac.
Widać, że się opuściłeś Jacku ostatnimi czasy.
- Pazienza nie przekonuje Conte
- Padoin to pupilek Conte, którego kupiliśmy 21 dni temu i podpisaliśmy z nim 5letni kontrakt.
A Elia podobno zaczyna powoli łapać o co chodzi z tymi dwiema bramkami i okrągłym przedmiotem kopanym pomiędzy nimi.
ewerthon pisze:Wypowiedzieć się musi sam piłkarz
Od dawna wiadomo, że Giovinco czeka aż ludzie z Juventusu go przeproszą i uznają za super gwiazdę. Ja bym go na miejscu Marotty sprzedał w piździec już tego lata. Zresztą za kasę ze sprzedaży Elii i Krasicia będzie na jakiegoś ciekawego grajka.

BlackJacky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 11:21

Ouh_yeah pisze:Widać, że się opuściłeś Jacku ostatnimi czasy.
Nie mam na imie Jacek. W ogole to jakies obleśne imie jest.
Ouh_yeah pisze:- Pazienza nie przekonuje Conte
http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... wrocic.php - trzymam sie tego z nadzieja :pray:
Ouh_yeah pisze:- Padoin to pupilek Conte, którego kupiliśmy 21 dni temu i podpisaliśmy z nim 5letni kontrakt.
Wiem, ze za 5 baniek, 5 letni kontrakt <olaboga> Nasz kołcz musi wiec zmienic preferencje, bo z kopaczami pokroju Padoina, to my Europy nie podbijemy.
Dwa: kiedys juz byla taka akcja: wypozyczamy frajera, aby wykupic go na stale, bo za chwile ma posluzyc jako karta przetargowa w jakims mega transferze -> tak, mowie o zaMottanym. Wiec tez sie trzymam tego, ze wzielismy Padoina tak na pol roku i ze ma on posluzyc wyzszym celom :pray:

Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl

"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 11:26

Jacky pisze:Nasz kołcz musi wiec zmienic preferencje, bo z kopaczami pokroju Padoina, to my Europy nie podbijemy.
To samo mówiliśmy o Giacu, że słaby, że pupilek Conte, że przychodzi z jakiejś ogórkowej drużyny i będzie z pewnością tylko blokował miejsce innym piłkarzom. Jak jest teraz? Okazał się być jednym z wyróżniających graczy, jednym z niewielu w naszej drużynie posiadających potężny ciąg na bramkę i drybling.
Dajmy więc trochę czasu Padoinowi, Conte musiał w nim coś widzieć, nie ma co go gromić za mecz z Catanią, bo grał na prawym skrzydle, za co powinien oberwać Antek. Być może Padoin okaże się przydatny w rotacji składu, Giac pokazał, że można.

EDIT:
Ouh_yeah pisze:Na pewno będzie przydatny. Legenda głosi, że potrafi grać na wielu pozycjach (na każdej taka sama kupa, ale jednak)
Może z czasem to nie będzie kupa, tylko przyzwoity, ligowy poziom?
Ostatnio zmieniony 21 lutego 2012, 11:35 przez Negri, łącznie zmieniany 2 razy.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 11:28

Conte musiałby być niezłą popierdółką gdyby najpierw olewał piłkarza ciepłym moczem i kombinował z Pepe w środku pola, żeby potem nalegać na jego pozostanie a jeszcze potem kupić Padoina i z miejsca wstawić go do pierwszego składu.

Wiem, że nie jesteś Jacuś, tak mi się jakoś napisało w przypływie czułości.
Negri pisze:Być może Padoin okaże się przydatny w rotacji składu
Na pewno będzie przydatny. Legenda głosi, że potrafi grać na wielu pozycjach (na każdej taka sama kupa, ale jednak) :think:

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 11:56

Gdyby Padoin z poczwarki miałby stać się piłkarzem poziomu Juve to stało by się to już dawno. Nie wierze że nagle w wieku 27 lat po przyjściu do Juve jego talent eksploduje w szatni zabijając przy tom Bonucciego, to było by za dużo szczęścia jak na raz.

Piłkarze pokroju Padoina są stworzeni do grania w klubach pokroju Atalanty, imo za słaby on nawet do rotacji.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 21 lutego 2012, 12:06

Lepiej, żeby ten Padoin się sprawdził bo dając mu 5-letni kontrakt sami związaliśmy sobie ręce. Abstrahując od zasadności samego transferu, to tego kontraktu nie mogę pojąć, dawać tak długi to można młodym perspektywicznym zawodnikom, żeby nam ich po sezonie, dwóch ktoś nie podkupił. Ale w przypadku prawie 28-letniego Padoina? Specjalnie się już raczej nie rozwinie, a jeśli okaże się niewypałem to będzie tak jak z Mottami i Amaurimi - trzeba ich będzie wypożyczać za darmo i jeszcze dopłacać do kontraktu.
Tak więc niech ten transfer wypala i będzie z niego pożytek :pray:

Zablokowany