Kontrakt Del Piero

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
SilverR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 11:45

Uważam, że zupełnie niepotrzebne rewelacje.

Po pierwsze, Agnelli ma być poważnym człowiekiem i nie posądzałbym go ani o rzucanie słów na wiatr ani o uginanie się przed kibicami. Co innego branie pod uwagę ich opinii, ale... No właśnie. Prezydent musi działać czasem nawet wbrew kibicom, musi udowodnić, że rządzi silną ręką. Nawet, jeżeli będzie bolało. Nie, nie jestem przeciwnikiem pozostania Aleksa, wręcz przeciwnie. Sam byłbym miło zaskoczony, gdyby został, ale nie napalam się.

Po drugie, jeżeli Marotta i Agnelli serio obiecali jakąś niespodziankę, to jest to z miejsca bardzo chwytliwy temat dla mediów. A co mogłoby wywołać jeszcze większą wrzawę na trybunach niż nowy kontrakt Del Piero? Chyba nic. Nie wiem, co będzie tą niespodzianką. Może Marotta ogłosi transfer Verrattiego lub Pogby, może chodzi wyłącznie o trzecią gwiazdkę, może ogłoszone zostanie nazwisko nowego kapitana drużyny, może Chiellini rozbierze się do majtek. A może po prostu jakieś patetyczne pożegnanie DP. Nie mam pojęcia, to wszystko są spekulacje, podobnie jak nowy kontrakt naszego kapitana.

Po trzecie, jeżeli za głośno się dzisiaj o tym zrobi, to jutro, w przypadku, gdy Alex jednak nie powie "ZOSTAJĘ" to kibice spadną na ziemię i niepotrzebnie popsują sobie humory w tak pięknym dniu.

Nie, żebym taką ewentualność skreślał, po prostu apeluję o względny spokój, żeby się nie rozczarować. Świętowanie tego scudetto nie jest dobrym momentem do rozczarowania.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 11:59

Po czwarte, nikt nie podpisuje kontraktu na stadionie i w kazdym wywiadzie o Aleksie wypowiada sie, ze odchodzi.

Po piąte: Del Piero nie pasuje do taktyki Conte i chce grac a nie wchodzic na 15 min raz na trzy mecze.

Plota na miare tuttosportu.

Ja bede fapac jak tą niespodzianką bedzie ogłoszenie transferu jakiegos VanPersiego.

KLIK ==>www
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 12:05

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... z_juve.php

Macie, na popsucie dnia.

To już jest przesądzone, tak sądzę.

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 12:06

stahoo pisze:http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... z_juve.php

Macie, na popsucie dnia.

To już jest przesądzone, tak sądzę.

Onet.pl
dziś o godzinie 10:06

- Zarząd Juventusu zamierza w niedzielę ogłosić, że legenda klubu Alessandro Del Piero podpisze nowy kontrakt - oznajmiła "Giornale di Puglia". 37-letniemu Włochowi wraz z końcem czerwca wygasa umowa z turyńczykami.

Po 19 latach gry w barwach "Starej Damy" popularny "Alex" został poinformowany, że Juve nie zamierza podpisywać z nim nowego kontraktu. Kiedy Del Piero parafował ostatnią umowę, zadeklarował, że będzie to jego ostatni rok w zespole Bianconerich. Z czasem piłkarz zmienił zdanie, ale zarząd mistrza Włoch pozostawał nieugięty.

Jak podają media na Półwyspie Apenińskim, przyszłość Włocha zostanie ogłoszona w niedzielę 13 maja podczas mistrzowskiej fety, związanej ze zwycięstwem w rozgrywkach Serie A.

Juventus podejmie u siebie Atalantę Bergamo, a po meczu Del Piero wzniesie ku niebiosom puchar. Tuż po tym wydarzeniu klub ma ogłosić, że legenda turyńczyków pozostanie w drużynie na kolejny rok.

Del Piero rozegrał w barwach Starej Damy 703 mecze, w których strzelił 288 bramek. Włoch jest najskuteczniejszym zawodnikiem w historii 114-letniego klubu.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 12:07

Ale po co wyjeżdżasz tutaj z onetem cytując mnie, bo nie bardzo rozumiem?

E. Zanim wpadnie tu jakiś frustrat i zacznie drzeć japę, że nie jestem kibicem Juve itd, to ja też chciałbym się mile zaskoczyć w niedzielę. :f

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 12:11

Bartek88 pisze:Po czwarte, nikt nie podpisuje kontraktu na stadionie i w kazdym wywiadzie o Aleksie wypowiada sie, ze odchodzi.
No co Ty? Naprawdę?

No niestety kiedyś ten moment musiał nadejść.

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 12:16

ketraB pisze:
Onet.pl

- Zarząd Juventusu zamierza w niedzielę ogłosić, że legenda klubu Alessandro Del Piero podpisze nowy kontrakt - oznajmiła "Giornale di Puglia". 37-letniemu Włochowi wraz z końcem czerwca wygasa umowa z turyńczykami.

:angry: :angry: :angry: :angry:

Za takie coś powinny lecieć kartki. Na drugi raz, zanim obwieścisz światu tak radosną nowinę upewnij się, że przeczytałeś chociaż ostatnią stronę dyskusji.

Bartek88 pisze: Ja bede fapac jak tą niespodzianką bedzie ogłoszenie transferu jakiegos VanPersiego.

Wątpliwe bo:
- jeżeli takie RVP czy inny Cavani nie jest jeszcze zaklepany, to głupio by było robić ze sprowadzenia go wielką niespodziankę, jeżeli potem by się okazało że się nie uda tego transferu dopiąć
- z kolei nie wierzę że udało się TAKI transfer przeprowadzić od początku do końca w tajemnicy tak, żeby po ostatnim meczu można było pomachać kibicom umową przed nosem.

FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 12:54

Wiadomość, że Del Piero odchodzi pojawiła się na JP. Pojawiła się też wiadomość, że Alex zostanie

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

Ciekaw jestem co się stanie. Mam nadzieję, że choć raz sprawdzi się wiadomość z onetu.

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 14:36

Nie ma opcji, Alex już na pewno bo przecież sam to potwierdził, nie mówiłby tego gdyby nie był pewien. Inna sprawa zauważyliście, że Alessandro Del Piero swoim odejściem kończy pewną erę i zaczyna nową we włoskim futbolu? Bo przecież to on jako pierwszy zdeklarował się z tych wielkich starych piłkarzy, że odejdzie po sezonie a teraz nagle potwierdził to Nesta, Gattuso, Di Vaio i prawdopodobnie jeszcze Seedorf. Stare odchodzi i przychodzi nowe.

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 16:39

W tych newsach coś może być. Przypominam sobie jak kończył karierę Nedved, co było odpowiednio zapowiedziane i przygotowane z góry przed ostatnią kolejką. Tym razem w przypadku Alexa nie znalazłem żadnych oficjalnych newsów itd. W sumie nie wiadomo czego się spodziewać, a ostatnie jego spotkanie w Turynie już jutro. Nie wiem co o tym sądzić.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 17:22

fallweiss pisze:W tych newsach coś może być. Przypominam sobie jak kończył karierę Nedved, co było odpowiednio zapowiedziane i przygotowane z góry przed ostatnią kolejką. Tym razem w przypadku Alexa nie znalazłem żadnych oficjalnych newsów itd.
To jest dość optymistyczna przesłanka ! Jak sam zauważyłeś, ewentualny ostatni mecz ADP w Juve powinien obfitować w jakieś przygotowania klubu i kibiców dla godnego pożegnania, trzymaczem trochę w tej sprawie cicho, tak jakby to był po prostu "tylko jeden z kolejnych meczy w sezonie".

fallweiss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 17:22

Jedyne co potwierdził, to fakt że zostaje bez kontraktu po 30 czerwca.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 17:26

rad pisze:
fallweiss pisze:W tych newsach coś może być. Przypominam sobie jak kończył karierę Nedved, co było odpowiednio zapowiedziane i przygotowane z góry przed ostatnią kolejką. Tym razem w przypadku Alexa nie znalazłem żadnych oficjalnych newsów itd.
To jest dość optymistyczna przesłanka ! Jak sam zauważyłeś, ewentualny ostatni mecz ADP w Juve powinien obfitować w jakieś przygotowania klubu i kibiców dla godnego pożegnania, trzymaczem trochę w tej sprawie cicho, tak jakby to był po prostu "tylko jeden z kolejnych meczy w sezonie".
No tak, ale warto też zauważyć że będzie to PRZEDostatni mecz Alexa w barwach Juve, może dlatego? Wiem że lepiej będzie go pożegnać na naszym stadionie ale nie chcę robić sobie niepotrzebnych nadzieji na to że Alex zostanie :płaczę:

ketraB

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 17:31

zahor pisze:
ketraB pisze:
Onet.pl

:angry: :angry: :angry: :angry:
Za takie coś powinny lecieć kartki. Na drugi raz, zanim obwieścisz światu tak radosną nowinę upewnij się, że przeczytałeś chociaż ostatnią stronę dyskusji.

co za dziecinada... :) Może spróbuj uprzejmie donieść moderatorom to kartka będzie...

Jutro się okaże czy w tej wiadomości jest ziarenko prawdy ;]

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 maja 2012, 17:43

stahoo pisze:Zanim wpadnie tu jakiś frustrat i zacznie drzeć japę, że nie jestem kibicem Juve itd, to ja też chciałbym się mile zaskoczyć w niedzielę. :f
Ja właśnie dlatego, że jestem kibicem Juve a nie Del Piero, nie chciałbym się zaskoczyć i nie chcę, żeby przedłużono z nim kontrakt.
Za rok będzie dokładnie identyczna sytuacja. Nigdy nie będzie dobrego momentu na odejście Alexa.

Nie chcę, żeby grał w sparingach Primki bo nie będzie dla niego miejsca nawet na ławce. Niech sobie pokopie w Stanach i wraca tutaj do roli dyrektora od rzeczy mało istotnych (jak Nedved).

Zablokowany