Transfery w Europie
- Pan Mietek
- Juventino
gucio chyba ironizował, co wynika z dalszej części posta, Staszkustahoo pisze:Bo Alba to "wychowanek" Barcy. Na hasło "gra z Messim" napala sie jak... Fabregas na gre z Messim... Rozumiesz?gucio_juve pisze:Analogicznie, skoro potrzebujemy lewego obrońcy, to dlaczego nie zainteresowaliśmy się Jordi Albą, za które Barca dala „TYLKO” 14 milionów €. Przecież według ekspertów to ponoć światowej klasy obrońca, a w dobie milionowych transferów, takie 14 baniek to nic.

Ja również jestem pod wrażeniem. Kiedy jasne było, że z zespołu odejdą m.in. Reus, Dante i Neustadter, spodziewałem się, że to 4 miejsce to jednorazowy "wybryk" i wkrótce wrócą skąd przyszli (z dołu tabeli). A tymczasem, mogą powalczyć o obronę lokaty.squinter pisze:Kolejny bardzo dobry transfer BM, liczę, że wrócą do czołówki Bundeskopanki czyniąc tą ligę bardziej interesującą.
Wolfsburg pozyskał Naldo - dobry zakup. Magath może coś tym razem osiągnąć.
- Tharp
Jakby to kogo interere, to sampdoria sobie kupila Maxiego Lopeza, za niecale 3 mln euro. Pamieta ktos ile my niby mielismy za niego dac 1,5 roku temu? 

- deszczowy
- Juventino
A tutaj piszą coś zgoła innego. To jak to jest?Mietson pisze: Wolfsburg pozyskał Naldo - dobry zakup. Magath może coś tym razem osiągnąć.
To ten sam Naldo, który przyszedł w pakiecie z naszym Pandą, nie? Rany, nigdy nie ogarnę różnic między Wolfsburgiem i Werderem, dla mnie te kluby to jakiś synonim

- mateusz6
- Juventino
Według mnie 15 mln za De Jonga to lepszy interes niż Jovetić za 30 mln. Holender 2 lata młodszy i jakby lepiej nadaje się na wysuniętego napastnika. Choć Luuka oceniam tylko po statystykach (imponujące według mnie) i meczach z Wisłą.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- szycha21
- Juventino
No nie wiem...ja osobiście nie byłbym za takim ruchem. Przyznaje...za wiele meczy w jego wykonaniu nie widzialem (kilka w LE i troche meczy Twente transmitowanych na polsacie - dodam ze w żadnych nie był znacznie wyróżniająca się postacią), ale bałbym o kolejny niewypał, gdyby zostałby sprowadzony. Statystyki... no czy ja wiem czy takie imponujące? Spójrzmy w jakiej lidze on gra (a w zasadzie grał)...liga holenderska jest przeciętna, więc akurat w tym przypadku n staty bym nie patrzył. Heh...a na ocene w meczach z niewidomą wisłą to już w ogóle bym nie patrzył xd Nie oceniajmy kandydata do gry w Juve po meczu z jakimiś ogórkami xdmateusz6 pisze:Według mnie 15 mln za De Jonga to lepszy interes niż Jovetić za 30 mln. Holender 2 lata młodszy i jakby lepiej nadaje się na wysuniętego napastnika. Choć Luuka oceniam tylko po statystykach (imponujące według mnie) i meczach z Wisłą.
- pumex
- Juventino
Przypominam, że to nie Milan go sprzedał, a Catania. Jej prezydent jeszcze przed wypożyczeniem Lopeza do Milanu mówił, że jeśli Maxi opuści swój zespół, to nawet w przypadku niewykupienia jago karty przez Gallianiego nie będzie miał otwartej furtki do powrotu. Milan z niego zrezygnował (i nie dziwię się. W życiu nie będzie warty 8mln) a Catania niejako musiała go sprzedać, stąd cena. Nawiasem mówiąc, dla mnie nie zasługuje nawet na miano średniego piłkarza półki europejskiej.Ouh_yeah pisze:Bardzo dobry ruch Sampy, Maxi pokazywał się z dobrej strony w Milanie kiedy dostawał minuty. Ciekawe tylko dlaczego za takie drobne go w końcu sprzedali? Uparł się na odejście?

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wiem, że to nie Milan go sprzedał, prędzej musiałby go kupić
ale i tak zdziwiło mnie że Catania wypchnęła na siłę piłkarza, który jeszcze nie tak dawno był ich kluczową postacią. Jak rozumiem pokłócił się z szefostwem chcąc koniecznie iść do Milanu.

- PrzemasJuve
- Juventino
wkurze sie jak milan zgarnie van persiego...
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Dzięcioł
- Juventino
A ja się ucieszę. Robin jest zacnym zawodnikiem, ale nie pasuje mi ani do Juve, ani do Serie A. Falcao, Cavani, Dzeko. A jak nie uda się pozyskać żadnego z nich, to przeczekałbym pierwszą rundę i ponownie uderzył po któregoś z tej trójki. Mam nadzieję, że Marotta zrozumiał, że szkoda kasy na półśrodki pokroju Motty, Eljero, Krasicia czy Martineza.PrzemasJuve pisze:wkurze sie jak milan zgarnie van persiego...
Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
Spokojnie. 2,5 mln zaplacili za roczne wypożyczenie. Wykup 6 mln.Tharp pisze:Jakby to kogo interere, to sampdoria sobie kupila Maxiego Lopeza, za niecale 3 mln euro. Pamieta ktos ile my niby mielismy za niego dac 1,5 roku temu?
- Dante93
- Juventino
Gago podobno (prawie) w Valencii. Ciężko powiedzieć jak należy ten ruch oceniać, może jak Espaneta wpadnie to nam przybliży nastroje towarzyszące temu transferowi
Tak swoją drogą w którymś temacie wspomniane było, że Gargano jest blisko Valencii. Tutaj sie rodzi pytanie, czy transfer Gago sprawia, że sprawa Urusa jest już zamknięta? Jeżeli tak to szkoda. Szkoda dla Valencii, bo jednak moim zdaniem Gargano>Gago.
Tak swoją drogą w którymś temacie wspomniane było, że Gargano jest blisko Valencii. Tutaj sie rodzi pytanie, czy transfer Gago sprawia, że sprawa Urusa jest już zamknięta? Jeżeli tak to szkoda. Szkoda dla Valencii, bo jednak moim zdaniem Gargano>Gago.
- Espaneta
- Juventino

Niestety to prawda, tzn. chciałem się właśnie zapytać czy mogę powiedzieć "niestety" bo nie oglądałem jego poczynań w Romie a bardziej napaliłem się na Gargano czy Bruno Soriano z Villarrealu (też świetny DM) i właśnie jeden z nich byłby świetnym wzmocnieniem czego na razie nie mogę powiedzieć w przypadku transferu Gago. Kiedyś był dobry i miał papiery na świetnego pomocnika (to było jakieś 3-4 lata temu) później poszedł w odstawkę i jakoś się nim tak nie interesowałem ale sądzę że trochę się "zakisił", na dodatek z tego co pamiętam jest podatny na kontuzje co mnie bardzo martwi szczególnie ze względu na jego pozycję (DM powinien być silny jak byk, mieć płuca ze stali i wku...tzn. denerwować rywala - czyli taki boiskowy pitbull, ahhh...Davids <3 ). Ten transfer wyklucza już szukanie innych na tą pozycję, teraz zarząd całkowicie skupia się na lewej obronie.
Jedyny pozytyw na razie jest taki że transfer wyniósł jedynie 3,5 mln. a sam zawodnik podobno zgodził się na obniżkę pensji o połowę.
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Odpowiem za Espanete.Dante93 pisze:Gago podobno (prawie) w Valencii. Ciężko powiedzieć jak należy ten ruch oceniać, może jak Espaneta wpadnie to nam przybliży nastroje towarzyszące temu transferowi![]()

Z tym Gargano to w sumie dziwna sprawa bo głównym celem Valencii miał być Bruno Soriano ze zdegradowanego Villarrealu, ale ci krzyknęli sobie za niego 12 mln euro. Drugą opcją miał być Gargano a tymczasem w dzień załatwili Gago. No i przyjście Argentyńczyka raczej wyklucza transfer Urusa, tak mi się przynajmniej wydaje. Kasy nie ma, a Hiszpanie jeszcze cały czas monitorują sytuację Gameiro w PSG, która teraz z wiadomych względów nie wygląda zbyt fajnie. Poza tym na lewej obronie Albę prawdopodobnie zastąpi Siqueira z Granady.
Za Gago na pewno przemawia cena, bo te 4 mln to nie jest dużo, a i sam piłkarz zgodził się na znaczną obniżkę pensji. Ale pozostają wątpliwości czy on zagwarantuje odpowiedni poziom sportowy. Kiedyś miał być nowym Redondo, z początku w Madrycie grał w miarę dobrze, tylko w ostatnim roku w Realu znacznie obniżył loty. W Romie też nic specjalnego nie pokazał.
Sam nie wiem co o tym myśleć. Trochę taki zmarnowany talent, ale liczę że w Valencii sobie przypomni jak grał w Boca Juniors. Może będzie mu łatwiej jak znowu będzie tworzył środek pola z Banegą.
Warto wspomnieć, że razem z Gago Valencia wykupiła także od Realu Canalesa, który ostatnio przebywał tam na wypożyczeniu, ale z powodu dwukrotnego zerwania więzadeł grał niewiele. A szkoda, bo talent ma.
Edit: Espaneta jednak mnie wyprzedził.