Liga Mistrzów 2011/12
- qwerty1337
- Juventino
@zahor
No właśnie liczyłem dla przynajmniej 1 drużyny, -2 jest dlatego, że każda para sytuacja z dwoma parami angielsko-włoskimi była liczona dwa razy. No ale to nieistotne, wniosek jest ten sam, nie ma żadnego spisku
No właśnie liczyłem dla przynajmniej 1 drużyny, -2 jest dlatego, że każda para sytuacja z dwoma parami angielsko-włoskimi była liczona dwa razy. No ale to nieistotne, wniosek jest ten sam, nie ma żadnego spisku
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
i właśnie to co napisałeś burzy te zacytowane zasady pokerapan Zambrotta pisze:Raczej ty nie masz.Maly pisze:wiem już, że nie masz pojęcia o prawdopodobieństwiepan Zambrotta pisze:Prawdopdoobienstwo rozdania pokera, czy karety jest takie samo jak prawdopodobieństwo wylosowania czterech '9' i jednego jopka. itd... wiesz już do czego zmierzam?
Zasady gry w pokera

co do losowań macie rację, prawdopodobieństwo wylosowania jednej pary angielsko - włoskiej, nie jest małe, ale dwóch czy trzech już jednak jest, tyle samo wynosi zresztą potencjalne wylosowanie par hiszpańsko - włoskich a jakoś ich nie losują, może dlatego że Hiszpańskie najczęściej przegrywały? Inter nie trafił na angielską jak ktoś zauważył i jaki był efekt? każdy chyba wie tak? ja rozumiem i zdaje sobie sprawę, że takie "teorie spiskowe" nie są popularne ale dlatego właśnie są to teorię, mnie co roku ta teoria się utwierdza i tyle, jeśli inter przejdzie zakładam, że jeśli będzie mógł trafi właśnie na angielski zespół i tyle w tym temacie ;] jeśli ktokolwiek zna booka gdzie można obstawiać wyniki losowań LM niech da namiary, z chęcią założę tam konto i przegram trochę kasy, puśćcie mnie z torbami...

ps. co do tych 2 drużyn w 06/07 masz zahor oczywiście rację, musiałem coś źle wkleić/spojrzeć, co nie zmienia niestety statystyki - 13 meczów, 10 porażek - chcesz wywalić włochów, daj im anglików

Hiszpania - 1
Ukraina - 1
Niemcy - 1
wiem, to tylko wymysł mojej chorej głowy 8)
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- qwerty1337
- Juventino
No tak, Inter nie trafił na Chelsea i nie wygrał Ligi Mistrzów.Maly pisze:Inter nie trafił na angielską jak ktoś zauważył i jaki był efekt?
- zahor
- Juventino
Jeżeli chodzi o zespoły hiszpańskie oprócz Realu i Barcelony, które awansowały z pierwszego miejsca w analizowanym przez Ciebie okresie, to była Sevilla w sezonie 09/10, w sezonie 07/08 i Valencia w sezonie 06/07, którą notabene wylosował Inter. Tyle. Natomiast na Real czy Barcelonę włoskie kluby notorycznie trafiają ostatnio w fazie grupowej, więc logiczne jest że spada wówczas prawdopodobieństwa takich hiszpańsko-włoskich pojedynków w 1/8.Maly pisze: tyle samo wynosi zresztą potencjalne wylosowanie par hiszpańsko - włoskich a jakoś ich nie losują, może dlatego że Hiszpańskie najczęściej przegrywały?
To teraz poszukaj innego kraju, którego przedstawiciele notorycznie wychodzą z grupy z drugiego miejsca, zobacz z jakiego kraju drużyny najczęściej ich eliminowały i znajdź prawidłowość.Maly pisze: ps. co do tych 2 drużyn w 06/07 masz zahor oczywiście rację, musiałem coś źle wkleić/spojrzeć, co nie zmienia niestety statystyki - 13 meczów, 10 porażek - chcesz wywalić włochów, daj im anglikówjako ciekawostka w ostatnich 5 sezonach z innymi państwami odpadaliśmy tak:
Hiszpania - 1
Ukraina - 1
Niemcy - 1
wiem, to tylko wymysł mojej chorej głowy 8)
- pan Zambrotta
- Juventino
Maly dalej swoje
oczywiście wolałeś zacytować moją starą wypowiedź, żeby się do czegos przyczepić i nie wypaść głupio :lol: parę postów pod spodem miałes wyjaśnione.Maly pisze:i właśnie to co napisałeś burzy te zacytowane zasady pokerajeśli prawdopodobieństwo wylosowania pokera i karety byłoby takie samo dlaczego to poker by wygrywał?
tu nawet nie trzeba znać prawdopodobieństwa tylko choć trochę myśleć...
może dlatego że Barcelona i Real wychodziły zazwyczaj z pierwszych miejsc?Maly pisze:tyle samo wynosi zresztą potencjalne wylosowanie par hiszpańsko - włoskich a jakoś ich nie losują, może dlatego że Hiszpańskie najczęściej przegrywały?
najpierw trzeba coś tam mieć, żeby zachorować na coś.Maly pisze:wiem, to tylko wymysł mojej chorej głowy 8)
- strong return
- Juventino
Również tego nie rozumiem. Jak na zespół, który wstał z kolan, który wszyscy już skreślili grają naprawdę dobrze. Biorąc poprawkę, że nie mają ani jednego bocznego obrońcy(od dawna w porywach jednego) to radzą sobie znakoomicie. Choć nie da się ukryć, że ogromne ubytki w obronie w połączeniu z wyjazdem Gervinho na PNA, mogą się na nich mocno odbić w szeroko rozumianym "okresie świątecznym".Mietson pisze: Nie rozumiem skąd się bierze hejting Arsenalu. Generalnie pumexie mylisz się.
Niestety pumexie nie ogarniasz chyba do końca tego co się tam dzieje-porównanie w temacie o "gorszącej stronie Mediolanu", głębokiego rezerwowego Djourou z Gibbsem(leżącym ciągle w gipsie), kandydatem do gry na Euro to gruba przesada i nieporozumienie. Wspomnieć wypada, że chyba najlepszy ich zawodnik w zeszłym sezonie, czyli Wilshere wciąż nie gra, a to on miał być główną postacią.
Wenger nie jest złym trenerem, tylko zbyt upartym człowiekiem. Koncepcja mu się przed tym sezonem rozwaliła. Aczkolwiek kupno bardziej doświadczonych piłkarzy, to może być ruch wreszcie w dobrą stronę. Jedno co powinien zrobić to wymienić sztab medyczny. Można go oskarżać, że mało wydaje, ale może po prostu, "on ma być na plusie", bo tak chce zarząd, również, a może przede wszystkim w kwestii tygodniówek? Powinien rozwiązać jednak ten notoryczny problem z kontuzjami. Milan szczęśliwie zremisował z Barceloną na wyjeździe i przegrał minimalnie u siebie. Jednak Arsenal wygrał 3:5 z Chelsea. Zasłużenie.
Nie widzę(oprócz plagi kontuzji) szczególnych powodów, dla których Arsenal ma "nie przejść Milanu, bo nie". Kogutom się w końcu udało. Zwłaszcza jeśli "Ibrałachudra" znowu przejdzie obok meczu o dużą stawkę. Milan nie jest jakimś gigantem w fazie pucharowej-jak kiedyś. Szykują się ciekawe mecze ogółem i to chyba najważniejsze.
Dzięki Beppe za Teveza!
I believe in Fernando GoLLente!
I believe in Fernando GoLLente!
- Maly
- Juventino
przecież napisałem an wstępie, że grupy też są "losowane"... czytać i rozumieć co się czyta, no ale zobaczmy:zahor pisze:Natomiast na Real czy Barcelonę włoskie kluby notorycznie trafiają ostatnio w fazie grupowej, więc logiczne jest że spada wówczas prawdopodobieństwa takich hiszpańsko-włoskich pojedynków w 1/8.
Real i Barcelona na włoskie zespoły trafiały... 6 razy na 12 możliwych, czyli rzeczywiście notorycznie

tzn jeśli 10 na 17 wyjść (58%) to dla ciebie notorycznie to już rozumiem dlaczego wylosowanie anglików przez włochów (ktoś wyliczył że niby też 58%, chociaż to lipne obliczenia były) jest czymś normalnymzahor pisze:To teraz poszukaj innego kraju, którego przedstawiciele notorycznie wychodzą z grupy z drugiego miejsca, zobacz z jakiego kraju drużyny najczęściej ich eliminowały i znajdź prawidłowość.

no ale spoko, proszę:
Hiszpanie wychodzący z 2 miejsca w 1/8 trafiali na:
Anglia - 2
Niemcy - 2
Grecja - 1
Portugalia - 1
Anglicy wychodzący z 2 miejsca w 1/8 trafiali na:
Włochy - 4
Hiszpania - 1
Niemcy wychodzący z 2 miejsca w 1/8 trafiali na:
Portugalia - 1
Hiszpania - 2
Włochy - 1
no i na koniec Włochy wychodzący z 2 miejsca w 1/8 trafiali na:
Anglia - 5
Ukraina - 1
Niemcy - 1
Hiszpania - 2
Francja - 1
macie rację, kompletnie nic z tego nie wynika i rozkład każdego państwa jest mniej więcej taki sam

zobaczmy może kiedy jakiś włoski zespół mógł trafić na anglików w 1/8 a nie trafił:
- Roma i Inter w 06/07 a mogły na aż 4 angielskie
- Roma mogła na Chelsea w 07/08, po wyeliminowaniu Realu trafiła na MU z którym zresztą była w grupie
- Roma i Inter w 10/11 mogli na MU i Chelsea
sezon 06/07 był początkowym... to w nim Anglicy zdominowali LM mimo, że to Milan ostatecznie triumfował, Milan czyli Włochy, czyli Catenaccio, czyli śmierć futbolu

wierz mi, że może pustą ale mam ;]pan Zambrotta pisze:najpierw trzeba coś tam mieć, żeby zachorować na coś.Maly pisze:wiem, to tylko wymysł mojej chorej głowy 8)
ps. brak argumentów zawsze skutkuje podjazdem osobistym

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pan Zambrotta
- Juventino
na moje argumenty zawsze skrzętnie nie odpisujesz, więc nie dziwię się, że ich dla ciebie nie ma.Maly pisze:ps. brak argumentów zawsze skutkuje podjazdem osobistym
pokazujemy ci, że wyniki owych losowań są wynikiem tego że włoskie wychodziły zawsze z drugich miejsc, a angielskie z pierwszych, taki Real czy Barca wychodziły zazwyczaj z pierwszych więc nie wpadały na anglików.
po czym ty wrzucasz wyniki, że najwięcej włoskich trafia na angielskich i odwrotnie i znowu - spisek!

gdyby uefa chciała dojechać włochów, losowano by im teoretycznie najsilniejszych rywali. liga angielska jest najsłabsza od lat, głównymi faworytami jest real i barca - ale nie! damy im znowu anglików

kończę dyskusje, bo nie lubisz czytać cudzych wypowiedzi i swoje przekonania są dalej najważniejsze.
EDIT:
:lol:Maly pisze:sorry ale statystyk nie da się oszukać i tyle, trafiamy na anglików praktycznie zawsze kiedy się da, tylko 5 razy na ponad 20 trafiliśmy na kogoś innego, a gdy włoski zespół wychodził z 1 miejsca i mógł to trafił na anglików, gdy nie mógł trafiał na potencjalnie najlepszy zespół (Bayern) lub prawie (Marsylia)
Ostatnio zmieniony 20 grudnia 2011, 12:18 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- zahor
- Juventino
W tym sezonie Milan trafił na Barcelonę, w zeszłym sezonie grał z Realem. Dwa lata temu również, a do tego Inter grał z Barceloną. Z kolei trzy lata temu na Real trafił Juventus, więc wydaje mi się że jakaś tendencja jest.Maly pisze:przecież napisałem an wstępie, że grupy też są "losowane"... czytać i rozumieć co się czyta, no ale zobaczmy:zahor pisze:Natomiast na Real czy Barcelonę włoskie kluby notorycznie trafiają ostatnio w fazie grupowej, więc logiczne jest że spada wówczas prawdopodobieństwa takich hiszpańsko-włoskich pojedynków w 1/8.
Real i Barcelona na włoskie zespoły trafiały... 6 razy na 12 możliwych, czyli rzeczywiście notorycznie![]()
Losowanie grup jest ustawione, powiadasz. Ale powiedz mi - jaka tutaj jest logika. Komu zależałoby na tym, żeby akurat do grup przydzielić Włochom takie, a nie inne zespoły, a potem za wszelką cenę dowalać im Anglików, jeżeli nawet inne drużyny są silniejsze.
W zeszłym roku akurat na papierze Bayern był silniejszy niż Tottenham, Inter ograł go skrajnym fartem, a z kolei Milanowi szczęścia zabrakło. Równie dobrze to Milan mógł awansować, Inter odpaść i Twoja teoria wzięłaby w łeb. Gdyby ktoś chciał uwalić zespół z lepszej części Mediolanu, to dolosowałby mu Barcelonę.
Jeżeli uważasz że lipne, to znajdź błąd i udowodnij swoje racje, bo póki co to bardziej lipne wydają się Twoje zestawienia, które nie uwzględniają tego kto z kim grał w fazie grupowej i kto na kogo nie mógł trafić. Jeżeli przedstawisz prawdopodobieństwa, z jakimi reprezentanci danych krajów mogli grać z innymi i częstotliwości, z którymi faktycznie grali i będzie tam rażąca niezgodność jednego z drugim, to merytorycznie będziesz mógł podjąć polemikę z tymi "lipnymi" wyliczeniami. Póki co my piszemy że taka, a nie inna tendencja ma swoje podstawy, a Ty ciągle swoje "spisek, spisek, ustawione wszystko".Maly pisze:(ktoś wyliczył że niby też 58%, chociaż to lipne obliczenia były)
- Maly
- Juventino
@pan Zambrotta:
1. nie wiem dlaczego zakładasz, że od lat Real i Barcelona są najlepsze ale mniejsza o to (tak się głupio składa, że Real od lat odapdał w 1/8, a Barca wiadomo - sędziowie), także poza tym, że anglicy włochom nie pasują taktycznie to jeszcze są na prawdę silni...
2. Real i Barca nie wychodziły zawsze z 1 miejsc i chyba tylko raz było tak, że wszystkie angielskie wyszły z 1, poza tym Real i Barca to nie jedyne drużyny z hiszpanii a te pozostałe także nie za często trafiały anglików wychodząc np z 2 miejsc o które się tak czepiacie
sorry ale statystyk nie da się oszukać i tyle, trafiamy na anglików praktycznie zawsze kiedy się da, tylko 5 razy na ponad 20 trafiliśmy na kogoś innego, a gdy włoski zespół wychodził z 1 miejsca i mógł to trafił na anglików, gdy nie mógł trafiał na potencjalnie najlepszy zespół (Bayern) lub prawie (Marsylia)
poza tym w jednym temacie piszesz o tym jak łatwo zhakować system czipów w piłkach a tu pytasz jak można ustawiać losowanie, zdecyduj się na coś
albo technika może wiele albo nie może nic
i dobrze, że kończysz bo akurat z tobą dyskusja nie ma sensu, liczby i fakty do ciebie nie przemawiają więc teoria nie przemówi na pewno
@zahor: dokładnie sam to zauważyłeś
często trafiamy na Real i Barce w fazie grupowej, do tego przeważnie 2 leszczy więc wiadomo kto wyjdzie i mecze są bez większej historii, można więc ich bez problemu losować w taki sposób by chociażby później łatwiej było dać anglików z którymi włosi sobie po prostu nie radzą do lat
a jeśli pytasz o dlaczego uważam, że obliczenia są lipne a następnie wymieniasz powody dlaczego takie są to chyba coś nie do końca się nad tym zastanowiłeś
1. nie wiem dlaczego zakładasz, że od lat Real i Barcelona są najlepsze ale mniejsza o to (tak się głupio składa, że Real od lat odapdał w 1/8, a Barca wiadomo - sędziowie), także poza tym, że anglicy włochom nie pasują taktycznie to jeszcze są na prawdę silni...
2. Real i Barca nie wychodziły zawsze z 1 miejsc i chyba tylko raz było tak, że wszystkie angielskie wyszły z 1, poza tym Real i Barca to nie jedyne drużyny z hiszpanii a te pozostałe także nie za często trafiały anglików wychodząc np z 2 miejsc o które się tak czepiacie
sorry ale statystyk nie da się oszukać i tyle, trafiamy na anglików praktycznie zawsze kiedy się da, tylko 5 razy na ponad 20 trafiliśmy na kogoś innego, a gdy włoski zespół wychodził z 1 miejsca i mógł to trafił na anglików, gdy nie mógł trafiał na potencjalnie najlepszy zespół (Bayern) lub prawie (Marsylia)
poza tym w jednym temacie piszesz o tym jak łatwo zhakować system czipów w piłkach a tu pytasz jak można ustawiać losowanie, zdecyduj się na coś

i dobrze, że kończysz bo akurat z tobą dyskusja nie ma sensu, liczby i fakty do ciebie nie przemawiają więc teoria nie przemówi na pewno

@zahor: dokładnie sam to zauważyłeś

a jeśli pytasz o dlaczego uważam, że obliczenia są lipne a następnie wymieniasz powody dlaczego takie są to chyba coś nie do końca się nad tym zastanowiłeś

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- zahor
- Juventino
Aha, a jakby z kolei włoskie zespoły losowały rywala z Anglii i dwóch patałachów do bicia, wychodziły z drugiego miejsca i w 1/8 trafiały na Real, Barcę albo jakiś inny silny zespół i odpadały, to byłoby git, tak? A na odwrót - spisek, bo z angielskimi drużynami sobie Włosi nie radzą. Innymi słowy, gdyby zawsze włoskie ekipy trafiały na najmocniejszych rywali, ale z różnych krajów to by było dobrze.Maly pisze: @zahor: dokładnie sam to zauważyłeśczęsto trafiamy na Real i Barce w fazie grupowej, do tego przeważnie 2 leszczy więc wiadomo kto wyjdzie i mecze są bez większej historii, można więc ich bez problemu losować w taki sposób by chociażby później łatwiej było dać anglików z którymi włosi sobie po prostu nie radzą do lat
W zeszłym sezonie Roma wylosowała zdecydowanie najsłabszego rywala spośród rozstawionych - Szachtar, a i tak dostała baty. Milan wylosował angielski Tottenham, ale przynajmniej ze czterech czy pięciu rywali było bez wątpienia mocniejszych. Inter w 1/4 trafił na Schalke - zdecydowanie najsłabszy możliwy rywal na tym etapie, nie licząc Szachtara, który wykorzystał pierdołowatość Romy. Dalej uważasz że dobierali rywali tak, żeby wykopać Włochów z pucharów? Nie, sami się wykopali. A rok wcześniej? Dołożyli Interowi CSKA żeby miał trudniej do półfinałów?
Ja wymieniłem powód że obliczenia są lipne? Gdzieś tak napisałem? z wyjątkiem tego jednego feralnego przypadku, kiedy były trzy pary angielsko-włoskie wszystkie inne wyniki losowań zdają się być w granicach normy. Pomijając już fakt, o którym pisałem poniżej.Maly pisze: a jeśli pytasz o dlaczego uważam, że obliczenia są lipne a następnie wymieniasz powody dlaczego takie są to chyba coś nie do końca się nad tym zastanowiłeś
Zresztą idąc tym tokiem rozumowania, to UEFA chce uwalić nie tylko Włochów, ale także:
-Arsenal- w tym roku dolosowali im najsilniejszego rywala z możliwych, poprzednie dwa lata trafiali na Barcelonę najszybciej jak mogli, w 2008 roku dostali po wyjściu z grupy obrońcę trofeum a rok wcześniej odpadli z jednym z trudniejszych rywali spośród nierozstawionych
-Lyon i Real Madryt - to miało na celu zgnojenie Hiszpanów. Dowalili im tego rywala w grupie w 2005/06 i 2006/07, a potem w 1/8 w 2009/10 i rok później. Dopiero za ostatnim razem Realowi się udało pokonać tego rywala, więc teraz UEFA zmieniła taktykę.
-Fiorentinę, która ostatnimi czasy dwa razy grała w LM i dwukrotnie odpadała z Bayernem - raz w fazie grupowej, raz w ćwierćfinale.
-BATE, bo zawsze trafiało na włoskie zespoły, z którymi sobie nie dawało rady itp.
Zapewniam Cię że mógłbym podać jeszcze przykładów zdarzeń, które zachodziły z częstotliwością większą niż teoretycznie wyliczone prawdopodobieństwo i do każdego z nich dorobić ideologię typu "celem UEFY nie jest uwalenie Fiorentiny jako takiej, a uwalenie jej w spotkaniu z Bawarczykami, bo coś tam".
- Maly
- Juventino
tu:zahor pisze:Ja wymieniłem powód że obliczenia są lipne? Gdzieś tak napisałem?
a wy przyjęliście prawdopodobieństwo najprostszego przypadku i to z jednego sezonu, więc także "merytorycznie nie możecie podejmować polemiki" z moimi statystykamizahor pisze:Jeżeli przedstawisz prawdopodobieństwa, z jakimi reprezentanci danych krajów mogli grać z innymi i częstotliwości, z którymi faktycznie grali

co do tego co wymieniłeś to wiesz... poza Arsenalem i duetem Real-Lyon podałeś dwukrotną powtarzalność, ja opieram się na dłuższym okresie jednak... a co do w/w przyznaję ci rację jednak nie rozważam tu tego lecz włoskie drużyny (dobrze zauważyłeś Violę, tym bardziej zasadne było "wylosowanie" im Bayernu 8) )
ja opieram się na faktach, na statystykach, nie liczyłem prawdopodobieństwa jaka jest szansa, na takie lub podobne losowania (tylko 5 innych niż angielskie z ponad 20) ale wydaje mi się, że byłoby mierzone w promilach, nawet z jednego sezonu byłoby dużo mniejsze od wyników, my tu nie trafiamy czasem na jeden czasem an dwa zespoły z wysp, my trafiamy na możliwe najwięcej i to jest moją "teorią spiskową", nikt nie karze ci się z nią zgadzać ale faktów i liczb nie podważysz gadaniem, że wszystko jest ok i to tylko przypadek, nikt nie podważy...
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pan Zambrotta
- Juventino
"statystyki malego" :lol: :
owe liczby wynikają z prostej przyczyny, które Maly - nie wiedząc czemu - nie potrafi pojąć : liczy się pozycja wyjścia z grupy. Przeanalizujmy, czemu Włosi częściej od Hiszpanów trafiali na Anglików:
11/12
real, barca NIE MOGŁY TRAFIĆ NA ŻADNĄ angielską drużynę - 0%szans
inter nie może trafić na żadną angielską
milan i napoli na chelsea, arsenal - 25%szans milanu na wylosowanie angoli , 25%szans napoli na wylosowanie angoli
werdykt? włosi mają nieporównywalne większe szanse pojedynkowania się z anglikami.
10/11
real, barca na arsenal 12,5%szans realu 12,5%szans barcy
valencia na chelsea, tottenham 25% szans valencii
inter na manchester, chelsea 25%szans interu
roma, milan na manchester, chelsea, tottenham 37,5% szans romy, 37.5% szans milanu
werdykt? dużo większe szanse włochów na wylosowanie anglików niż hiszpanie
09/10
barca, sevilla, real NIE MOGŁY TRAFIĆ NA angielskie zespoły 0% szans hiszpanów
inter, milan na chelsea, arsenal, manchester 37.5% szans interu i milanu
fiorentina nie mogła trafić 0% szans violi
werdykt? nieporównywalnie większe szanse włochów na wylosowanie anglików
08/09
barca na arsenal, chelsea barca 25% szans
real na manchester, liverpool real 25% szans
atletico i villareal NIE MOGŁY TRAFIĆ NA angielskie zespoły 0%szans
roma na arsenal roma 12.5% szans
inter na liverpool, manchester inter 25% szans
werdykt? wychodzi na remis. Co prawda więcej szans na wylosowanie anglików mieli hiszpanie, gdyby mieli do tego okazje, jednak zarówno villareal, jak i atletico nie mogły wpaść na angielskie zespoły
07/08
sevilla mogli liczyć tylko na liverpool 12.5%sevilli
barca i real na liverpool,arsenal 25% barcy i realu
roma na chelsea, manchester 25%romy
inter, milan na arsenal, liverpool 25%interu i milanu
werdykt? włosi mieli większe szanse na wylosowanie anglików niż hiszpanie
Zakoduj sobie do tego Malego lba - nie ma spisku.
typowe zakłamanie.SZWINDEL, SPISEK, KANCIARSTWO pisze:Hiszpanie wychodzący z 2 miejsca w 1/8 trafiali na:
Anglia - 2,Niemcy - 2,Grecja - 1,Portugalia - 1
(...)
no i na koniec Włochy wychodzący z 2 miejsca w 1/8 trafiali na:
Anglia - 5,Ukraina - 1,Niemcy - 1,Hiszpania - 2,Francja - 1
owe liczby wynikają z prostej przyczyny, które Maly - nie wiedząc czemu - nie potrafi pojąć : liczy się pozycja wyjścia z grupy. Przeanalizujmy, czemu Włosi częściej od Hiszpanów trafiali na Anglików:
11/12
real, barca NIE MOGŁY TRAFIĆ NA ŻADNĄ angielską drużynę - 0%szans
inter nie może trafić na żadną angielską
milan i napoli na chelsea, arsenal - 25%szans milanu na wylosowanie angoli , 25%szans napoli na wylosowanie angoli
werdykt? włosi mają nieporównywalne większe szanse pojedynkowania się z anglikami.
10/11
real, barca na arsenal 12,5%szans realu 12,5%szans barcy
valencia na chelsea, tottenham 25% szans valencii
inter na manchester, chelsea 25%szans interu
roma, milan na manchester, chelsea, tottenham 37,5% szans romy, 37.5% szans milanu
werdykt? dużo większe szanse włochów na wylosowanie anglików niż hiszpanie
09/10
barca, sevilla, real NIE MOGŁY TRAFIĆ NA angielskie zespoły 0% szans hiszpanów
inter, milan na chelsea, arsenal, manchester 37.5% szans interu i milanu
fiorentina nie mogła trafić 0% szans violi
werdykt? nieporównywalnie większe szanse włochów na wylosowanie anglików
08/09
barca na arsenal, chelsea barca 25% szans
atletico i villareal NIE MOGŁY TRAFIĆ NA angielskie zespoły 0%szans
werdykt? wychodzi na remis. Co prawda więcej szans na wylosowanie anglików mieli hiszpanie, gdyby mieli do tego okazje, jednak zarówno villareal, jak i atletico nie mogły wpaść na angielskie zespoły
07/08
sevilla mogli liczyć tylko na liverpool 12.5%sevilli
barca i real na liverpool,arsenal 25% barcy i realu
roma na chelsea, manchester 25%romy
inter, milan na arsenal, liverpool 25%interu i milanu
werdykt? włosi mieli większe szanse na wylosowanie anglików niż hiszpanie
Zakoduj sobie do tego Malego lba - nie ma spisku.
:rotfl:Maly pisze:ja opieram się na faktach, na statystykach
- qwerty1337
- Juventino
No dobra, pora na dość dokładne wyniki:
2011/12
Ilość par Anglia-Wlochy: 0 Prawdopodobieństwo: 0.409752
Ilość par Anglia-Wlochy: 1 Prawdopodobieństwo: 0.522685
Ilość par Anglia-Wlochy: 2 Prawdopodobieństwo: 0.0675631
Ilość par Anglia-Wlochy: 3 Prawdopodobieństwo: 0
Ilość par Anglia-Wlochy: 4 Prawdopodobieństwo: 0
Ilość par Anglia-Hiszpania: 0 Prawdopodobieństwo: 1
Ilość par Anglia-Hiszpania: 1 Prawdopodobieństwo: 0
Ilość par Anglia-Hiszpania: 2 Prawdopodobieństwo: 0
Ilość par Anglia-Hiszpania: 3 Prawdopodobieństwo: 0
Ilość par Anglia-Hiszpania: 4 Prawdopodobieństwo: 0
2010/11
Ilość par Anglia-Wlochy: 0 Prawdopodobieństwo: 0.115799
Ilość par Anglia-Wlochy: 1 Prawdopodobieństwo: 0.522843
Ilość par Anglia-Wlochy: 2 Prawdopodobieństwo: 0.336612
Ilość par Anglia-Wlochy: 3 Prawdopodobieństwo: 0.0247462
Ilość par Anglia-Hiszpania: 0 Prawdopodobieństwo: 0.212881
Ilość par Anglia-Hiszpania: 1 Prawdopodobieństwo: 0.557424
Ilość par Anglia-Hiszpania: 2 Prawdopodobieństwo: 0.229695
2009/10
Ilość par Anglia-Wlochy: 0 Prawdopodobieństwo: 0.250217
Ilość par Anglia-Wlochy: 1 Prawdopodobieństwo: 0.585669
Ilość par Anglia-Wlochy: 2 Prawdopodobieństwo: 0.164114
2008/09
Ilość par Anglia-Wlochy: 0 Prawdopodobieństwo: 0.220884
Ilość par Anglia-Wlochy: 1 Prawdopodobieństwo: 0.548862
Ilość par Anglia-Wlochy: 2 Prawdopodobieństwo: 0.220884
Ilość par Anglia-Wlochy: 3 Prawdopodobieństwo: 0.00937082
Ilość par Anglia-Hiszpania: 0 Prawdopodobieństwo: 0.085676
Ilość par Anglia-Hiszpania: 1 Prawdopodobieństwo: 0.472557
Ilość par Anglia-Hiszpania: 2 Prawdopodobieństwo: 0.38755
Ilość par Anglia-Hiszpania: 3 Prawdopodobieństwo: 0.0542169
W przeciągu 4 lat, tylko raz się zdarzyło, żeby Hiszpanie mieli większą szanse wylosowania Anglików niż Włosi w 1/8. Dwa razy nie mieli na to żadnej szansy! Więc jakim niby sposobem mieli trafiać na nich częściej?
2011/12
Ilość par Anglia-Wlochy: 0 Prawdopodobieństwo: 0.409752
Ilość par Anglia-Wlochy: 1 Prawdopodobieństwo: 0.522685
2010/11
Ilość par Anglia-Wlochy: 0 Prawdopodobieństwo: 0.115799
Ilość par Anglia-Wlochy: 2 Prawdopodobieństwo: 0.336612
Ilość par Anglia-Wlochy: 3 Prawdopodobieństwo: 0.0247462
Ilość par Anglia-Hiszpania: 0 Prawdopodobieństwo: 0.212881
Ilość par Anglia-Hiszpania: 2 Prawdopodobieństwo: 0.229695
2009/10
Ilość par Anglia-Wlochy: 0 Prawdopodobieństwo: 0.250217
Ilość par Anglia-Wlochy: 1 Prawdopodobieństwo: 0.585669
2008/09
Ilość par Anglia-Wlochy: 0 Prawdopodobieństwo: 0.220884
Ilość par Anglia-Wlochy: 1 Prawdopodobieństwo: 0.548862
Ilość par Anglia-Wlochy: 2 Prawdopodobieństwo: 0.220884
Ilość par Anglia-Hiszpania: 0 Prawdopodobieństwo: 0.085676
Ilość par Anglia-Hiszpania: 2 Prawdopodobieństwo: 0.38755
Ilość par Anglia-Hiszpania: 3 Prawdopodobieństwo: 0.0542169
W przeciągu 4 lat, tylko raz się zdarzyło, żeby Hiszpanie mieli większą szanse wylosowania Anglików niż Włosi w 1/8. Dwa razy nie mieli na to żadnej szansy! Więc jakim niby sposobem mieli trafiać na nich częściej?

- Maly
- Juventino
o! a teraz zobaczmy co było:
Hiszpania:
2008/09
2009/10
2010/11
2011/12
trafienie w te 2 sezony 2 meczów:
0,247, czyli 27% - mogło się zdarzyć? pewnie, że mogło
było zresztą najbardziej prawdopodobne, wynikiem oczekiwanym (jeśli dobrze pamiętam nazewnictwo)
Włochy
2008/09
2009/10
2010/11
2011/12
trafienie w 4 sezony 8 meczów, w kombinacji 2+2+2+2. która chyba daje największe prawdopodobieństwo:
0,0008244
- mogło się zdarzyć? niech wam będzie, że mogło
ale tego nie można liczyć nawet w promilach 
panowie... po co wy liczycie te prawdopodobieństwa, kogo chcecie ośmieszyć? niecały 1%? niecałę 7%, trochę ponad 16%? to ma kogoś przekonać, że było to wielce prawdopodobne
?? wielce prawdopodobne to było wylosowanie 1 przeciwnika, tak jak to było w 10/11, lub mogło być w 11/12 czy nawet 2 w 10/11
ale nie to co zostało "wylosowane", rozkład innych państw rozkłada się normalnie, wygląda na naturalny, ale włochów i anglików jest po prostu niewyobrażalnie odbiegający od normy i tyle 
ps. szkoda, że nie ująłeś sezonu 2007/08 bo byłoby jeszcze ciekawiej
ps2. ja nie napisałem, że Hiszpanie mieliby trafiać częściej niż włosi na anglików, napisałem że włosi trafiają nienormalnie często ;] prawie zawsze jak mogą...
ps3. panie Zambrotta, wylosowanie kogokolwiek w 1/8 nie może wynosić ani 12.5% ani 25% bo można wylosować jedną z 7 a nie 8 drużyn, nie błaźnij się dłużej
Hiszpania:
2008/09
2009/10
2010/11
2011/12
trafienie w te 2 sezony 2 meczów:
0,247, czyli 27% - mogło się zdarzyć? pewnie, że mogło

Włochy
2008/09
2009/10
2010/11
2011/12
trafienie w 4 sezony 8 meczów, w kombinacji 2+2+2+2. która chyba daje największe prawdopodobieństwo:
0,0008244

panowie... po co wy liczycie te prawdopodobieństwa, kogo chcecie ośmieszyć? niecały 1%? niecałę 7%, trochę ponad 16%? to ma kogoś przekonać, że było to wielce prawdopodobne

ps. szkoda, że nie ująłeś sezonu 2007/08 bo byłoby jeszcze ciekawiej

ps2. ja nie napisałem, że Hiszpanie mieliby trafiać częściej niż włosi na anglików, napisałem że włosi trafiają nienormalnie często ;] prawie zawsze jak mogą...
ps3. panie Zambrotta, wylosowanie kogokolwiek w 1/8 nie może wynosić ani 12.5% ani 25% bo można wylosować jedną z 7 a nie 8 drużyn, nie błaźnij się dłużej
cytat roku :rotfl:barca na arsenal, chelsea barca 25% szans
wychodzi na remis
Ostatnio zmieniony 21 grudnia 2011, 14:54 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?