Zostaniemy zdegradowani??!!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 18:34

Ostatnie wiadomosci (przewidywania):
Milan: - 9 pkt (Serie A)
Lazio, Fiora: -15 (Serie A)
Juve: -15 (Serie B)

Z takimi ujemnymi punktami to o mistrzostwo mozna spokojnie walczyć.

Źródło: jakże bliska Juve...La Stampa

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 18:43

Zapomniałeś dodać, że to prywatne przypuszczenia ministra sprawiedliwości.

Obrazek
Jezzo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 19:15

kiedy w końcu podadzą ten wyrok?

aLe MaDriD aLe !!!
Moonk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 19:38

Jezzo pisze:kiedy w końcu podadzą ten wyrok?
A co nie mozesz sie juz doczekać graczy Juve w swoim zespole??

a co do odpowiedzi na twoje pytanie to nie martw sie juz niedlugo....bodajze pierwsze decyzje maja byc w piatek a ostateczne wyroki 20...niech mnie ktos poprawi jesli cos mi sie pokrecilo...

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 20:01

Swiergot rozumiem chodzi Ci o nieścisłości w procesie? Spodziewam się, że dowody zostaną podane do opinii publicznej po procesie. Inaczej sprawa może trafić do Trybunału w Strasbourgu.

ti porterò all'inferno con me.
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 20:14

Bart_DB pisze:
railis pisze: Aha. To ty już masz wszystkie dowody, pewnie od razu na taśmie.
A czy ja napisałem, że mam dowody? Napisałem, że jeśli zostaniemy uznani winnymi, więc będzie to oznaczało, że dowody niezbite były. Czyż nie? Czytanie ze zrozumieniem nie jest zakazane, więc możesz się go nauczyć i stosować.
railis pisze: Mówisz tak jakbyś miał jednoznaczne dowody, o ile się orientuję to są tylko poszlaki.
Nie mówię, tylko piszę. I nie o tym jakbym miał dowody, tylko o tym czego bym chciał, gdybyśmy byli winnymi. Nie wciskaj mi kitu, ani słów których nie napisałem.
railis pisze:A co do Moggiego, to jakby wszyscy wiedzieli, jakie szambo ma wyjść to by ktoś napewno temu zapobiegł. Zauważ, że przyjmując go na dane stanowisko nie można stwierdzić czy się opłaci. Zauważ, że on już pracował z Juve dobrych kilka lat, a czemu to zrobił (albo i nie) to już jest tylko gdybanie. Może poczuł się bezkarny, może co innego, ale teraz możemy tylko mówić "co by było gdyby".
No i co z tego? Co to ma do rzeczy? Facet był ważny i robił co chciał. Jeżeli oszukiwał inne kluby to należy się nam kara. Robił to jako działacz Juve a nie prywatnie jako L. Moggi. Nie robił tego tylko dla swojego zysku, lecz dla niezliczonych profitów dla klubu. Klub mianował go dyrektorem i teraz za naszego "ukochanego" dyrektora musimy odpowiedzieć. Nic nas nie usprawiedliwia w przypadku ewentualnego bycia winnymi.
No przepraszam bardzo. Ale z twoich stwierdzeń (nie przypuszczeń) może wynikać że już znasz wszystkie dowody. Ja się nie chcę kłucić, ale się pisze zamiast "były pokrzywdzone", "mogły być wykształcone" itp. A twoje rzucanie się, uczenie mnie czytać ze zrozumieniem jest raczej prymitywne. Wyluzuj następnym razem, bo nikt cię nie wyzywa. A co do Moggiego. Jezeli zrobił to naprawdę to będzie trzeba ponieść konsekwencje czy to jest sprawiedliwe czy nie. A co do sprawiedliwości to z nią jest różnie.

I'love JUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 22:04

Werdykt w sprawie włoskiej afery korupcyjnej zostanie ogłoszony najwcześniej w czwartek. Początkowo zapowiadono go na 9-10 lipca, ale okazało się, że Juventus, Milan, Lazio oraz Fiorentina o swojej przyszłości dowiedzą się najwcześniej pod koniec tygodnia. :think: :think:

FORZA JUVE
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2006, 22:24

railis pisze:No przepraszam bardzo. Ale z twoich stwierdzeń (nie przypuszczeń) może wynikać że już znasz wszystkie dowody. Ja się nie chcę kłucić, ale się pisze zamiast "były pokrzywdzone", "mogły być wykształcone" itp. A twoje rzucanie się, uczenie mnie czytać ze zrozumieniem jest raczej prymitywne. Wyluzuj następnym razem, bo nikt cię nie wyzywa. A co do Moggiego. Jezeli zrobił to naprawdę to będzie trzeba ponieść konsekwencje czy to jest sprawiedliwe czy nie. A co do sprawiedliwości to z nią jest różnie.
Zauważ mój drogi, że swoje wypowiedzi zaczynałem słowami "jeżeli zostaniemy uniewinnieni", oraz "jeżeli jesteśmy winni". Odnoszę się do dwóch jedynych możliwych zakończeń tej sytuacji. Pisząc "jeżeli jesteśmy winni" piszę o tym co powinno się stać, jeżeli Moggi robił przekręty. Wtedy nie piszę już w trybie przypuszczającym, lecz twierdzącym, bo początek świadczy o tym, że wypowiedź jest przeze mnie (autora) poddana w wątpliwość. To tak gwoli ścisłości.

Co do luzowania, to nie oczekuj, żebym się nie wkurzał, kiedy na siłę ktoś źle interpretuje moje słowa.

ti porterò all'inferno con me.
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 11:22

Aż trzy kluby ligi włoskiej: Juventus Turyn, Lazio Rzym i Fiorentina zostaną zdegradowane do Serie B - donosi włoski dziennik sportowy "La Gazzetta dello Sport". Milan pozostanie w pierwszej lidze, ale nie zagra w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów.
Gazeta nie podaje swoich źródeł, ale twierdzi, że poznała nawet liczbę punktów, jakie zostaną odjęte ukaranym klubom na początku nowych rozgrywek. Juventus ma rozpocząć grę w Serie B z 20 ujemnymi punktami, Fiorentina straci 10, a Lazio sześć lub siedem. Milan rozpocznie rozgrywki Serie A z 10 lub 15 ujemnymi punktami, co bardzo utrudni im walkę o tytuł mistrzowski z lokalnym rywalem - Interem, a nawet walkę o Ligę Mistrzów z Romą.

Cesare Ruperto, przewodniczący sportowego trybunału ma odczytać wyrok o 20. w stacji telewizyjnej, należącej do tego samego właściciela co "La Gazzetta dello Sport". Kluby będą miały trzy dni na odwołanie się od decyzji trybunału.

http://sport.gazeta.pl/Mundial2006/1,73035,3484001.html

Na innych portalach dodają do tego utratę scudetto.

Poczekajmy na oficjalne wiadomosci, ale z 20 pkt na minusie wątpie w awans do serie a juz po roku :angry:
Jednak nie bez przyczyny prezeydent Gigli mówil wczoraj że liczy na tyle ujemnych pkt że nie da rady awansować po roku.

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 11:28

Pogięło ich ? ;/ . Degradacja Juve była pewna , ale degradacją Violi i Lazio pociągnęła za sobą przypuszczalne odjęcie nam aż 20 punktów :? . Wyroki zbyt surowe , biorąc pod uwage fakt , że w aferze nie brał udziału żaden piłkarz ! No ale pcozekajmy na oficjalne wyroki.

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 11:51

No coż rzeczywiście kary są za wysokie. I jeszcze minus 20 punktów na start w Seria B to dramat. Ciekawie wypowiedział się Berlusconi http://sport.onet.pl/0,1248705,1355900,wiadomosc.html Ja się z nim zgodzę, bo mądrze mówi ale czy to ma w tym momencie jakieś znaczenie? Hmm może gdyby był premierem to tak a teraz trzeba czekać w napięciu do ogłoszenia werdyktu.

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 11:55

Yari pisze:Pogięło ich ? ;/ . Degradacja Juve była pewna , ale degradacją Violi i Lazio pociągnęła za sobą przypuszczalne odjęcie nam aż 20 punktów :? . Wyroki zbyt surowe , biorąc pod uwage fakt , że w aferze nie brał udziału żaden piłkarz ! No ale pcozekajmy na oficjalne wyroki.
Fakt...z tymi ujemnymi punktami bedzie bardzo ciężko wrócić do Serie A po sezonie...wszystko jeszcze zalezy kto zostanie z piłkarzy...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Tom A Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 12:00

nagonka stworzona przez Milan :evil: , jego działaczy, telewizję i gazety - dlaczego więc mieliby spaść razem z nami :whistle: ! Tu nie liczy się prawda i sprawiedliwość lecz układy i pochopne decyzje...a Juve jest kozłem ofiarnym więc zrobią to by "oczyścić" futbol - tylko po co zmywać bród na zewnętrz jak od środka gnije i cuchnie... :prochno: :prochno: :prochno: Wszyscy zamieszani powinni być surowo ukarani ... ale jak się okazuje we Włoszech są sprawiedliwi i sprawiedliwsi, tylko czemu mają za to odpowiadać piłkarze i kibice... :płaczę:
P.S. 20 pkt na minusie automatycznie pozbawia nas mozliwości awansu w pierwszym sezonie gry do serie A ... :angry: :angry: :angry:

jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia, proszę nie ubieraj tego faktu w słowa...
olimp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 12:02

Tom A Juve pisze:nagonka stworzona przez Milan :evil: , jego działaczy, telewizję i gazety - dlaczego więc mieliby spaść razem z nami :whistle: ! Tu nie liczy się prawda i sprawiedliwość lecz układy i pochopne decyzje...a Juve jest kozłem ofiarnym więc zrobią to by "oczyścić" futbol - tylko po co zmywać bród na zewnętrz jak od środka gnije i cuchnie... :prochno: :prochno: :prochno: Wszyscy zamieszani powinni być surowo ukarani ... ale jak się okazuje we Włoszech są sprawiedliwi i sprawiedliwsi, tylko czemu mają za to odpowiadać piłkarze i kibice... :płaczę:
P.S. 20 pkt na minusie automatycznie pozbawia nas mozliwości awansu w pierwszym sezonie gry do serie A ... :angry: :angry: :angry:
zgodze sie z tym milan to hu.. i zawsze sie im upiecze :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Najnowsze forum o pamiatkach pilkarskich i nie tylko
www.kolekcja.mojeforum.net
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2006, 12:10

Nie zapominajcie, że nawet z 6 miejsca gra się baraże o Serie A...

ODPOWIEDZ