Mercato (LATO 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 12:58

Vincitore pisze:
kd pisze:
Wojtek pisze:

To się zacznie :smile:
I co tutaj jest gadanie? Pomoże ktoś?
„Nie zapomnij przyjść do Juve, przyjdź ponownie”
A na sam koniec Pogba kwituje wszystko wymownym "trololololo". Jednak typowe jest to że ludzie słyszą tylko to co chcą usłyszeć. Nie dziwi mnie zatem fakt, że nikt na to nie zwrócił uwagi.

Juve per sempre sara...!!!!
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 13:08

jurson09 pisze: A na sam koniec Pogba kwituje wszystko wymownym "trololololo". Jednak typowe jest to że ludzie słyszą tylko to co chcą usłyszeć. Nie dziwi mnie zatem fakt, że nikt na to nie zwrócił uwagi.
nie mówi trolololo tylko olololo. Nie słychać tego T, a słuchałem na full volume w słuchawkach. Olololo to taki odpowiednik ajajaj.
Czyli w sumie nic nie znaczący filmik, tak samo jak te wygłupy pod wpływem alkoholu podejrzewam.

Niemniej jednak zawsze coś tam może byc na rzeczy ;)

Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 13:29

silhouette pisze:
jurson09 pisze: A na sam koniec Pogba kwituje wszystko wymownym "trololololo". Jednak typowe jest to że ludzie słyszą tylko to co chcą usłyszeć. Nie dziwi mnie zatem fakt, że nikt na to nie zwrócił uwagi.
nie mówi trolololo tylko olololo. Nie słychać tego T, a słuchałem na full volume w słuchawkach. Olololo to taki odpowiednik ajajaj.
Czyli w sumie nic nie znaczący filmik, tak samo jak te wygłupy pod wpływem alkoholu podejrzewam.

Niemniej jednak zawsze coś tam może byc na rzeczy ;)
Ja też słyszę tak jak Ty :) Nie mniej jednak ten filmik tak samo potwierdza, że coś jest na rzeczy jak to, że nie ma żadnego tematu transferu. Jak to mówił były bramkarz Udinese "we will say what time will tell".

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 13:46

jurson09 pisze:
Osgiliath pisze:Sandro jest dogadany z PSG i jeśli odejdzie to albo spróbujemy z Marcelo, albo postaramy się o Digne, który ma kosztować w granicach 20 mln.
Nie wiedzę aby gdziekolwiek Sky coś takiego podało. Jeśli to jednak inne źródło to wypadałoby wskazać. Może jakiś link?
No bo to nie było wprost ze Sky (my bad, że nie oddzieliłem), choć oni też o tym pisali: https://sport.sky.it/calciomercato/seri ... rcato.html nie mniej newsy twierdzą, że sam gracz miałby dostać sporo więcej niż u nas (ot, co za nowina...), ale są rozbieżności co do kwoty, jaką mamy otrzymać, choć pewnikiem i tak w zasięgu Francuzów byłoby jej zwiększenie.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 14:44

Osgiliath pisze:
jurson09 pisze:
Osgiliath pisze:Sandro jest dogadany z PSG i jeśli odejdzie to albo spróbujemy z Marcelo, albo postaramy się o Digne, który ma kosztować w granicach 20 mln.
Nie wiedzę aby gdziekolwiek Sky coś takiego podało. Jeśli to jednak inne źródło to wypadałoby wskazać. Może jakiś link?
No bo to nie było wprost ze Sky (my bad, że nie oddzieliłem), choć oni też o tym pisali: https://sport.sky.it/calciomercato/seri ... rcato.html nie mniej newsy twierdzą, że sam gracz miałby dostać sporo więcej niż u nas (ot, co za nowina...), ale są rozbieżności co do kwoty, jaką mamy otrzymać, choć pewnikiem i tak w zasięgu Francuzów byłoby jej zwiększenie.
Ten news nie mówi o tym że "Sandro jest dogadany z PSG". Piszą tam o zainteresowaniu PSG, ale żadnych konkretów. Wspominają o tym o czym już dobrze wiemy czyli wola zawodnika może być decydująca.

News jest sprzed tygodnia i w ciągu tego czasu nie pojawiły się żadne konkrety - mówię tu o poważnych źródłach. Nie zaliczam do nich Paris United, z którego pochodzą te rewelacje o dogadaniu Sandro z PSG czego nikt poważny jak dotąd nie potwierdził.

Reasumując na razie o Sandro bym się nie martwił jeśli pojawi się jakaś wiarygodna informacja to możemy się pozastawiać nad ewentualnymi zastępcami.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 15:10

jurson09 pisze:...
O, tu masz link do artykułu. https://www.calciomercato.com/en/news/f ... ex-s-95727
Kategorię rzetelności źródła sam możesz zweryfikować, bo kilkanaście stron temu była wrzucana taka tabelka, but still chyba tylko nie wrzucałem czegoś od Jmercato, żeby nie zaniżać poziomu ;)

---
Co do Ruganiego, to ciekawa wypowiedź jego agenta, która mam nadzieję będzie prawdą i nasz rezerwowy środek obrony w następnym sezonie będzie Caldara - Rugani a Godin - jeśli już - przyszedłby w miejsce Benatii.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 15:50

Osgiliath pisze:
O, tu masz link do artykułu. https://www.calciomercato.com/en/news/f ... ex-s-95727
Kategorię rzetelności źródła sam możesz zweryfikować, bo kilkanaście stron temu była wrzucana taka tabelka, but still chyba tylko nie wrzucałem czegoś od Jmercato, żeby nie zaniżać poziomu ;)

---
Co do Ruganiego, to ciekawa wypowiedź jego agenta, która mam nadzieję będzie prawdą i nasz rezerwowy środek obrony w następnym sezonie będzie Caldara - Rugani a Godin - jeśli już - przyszedłby w miejsce Benatii.
Rzetelność, rzetelnością. Po przeczytaniu drugiej linijki tekstu już śmierdzi na odległość. Użyli kluczowego słowa "reportedly" czyli podobno. Do tego Tuttosport i bliżej nieokreślone "francuskie media".

Nie twierdzę, że Sandro zostanie i że ostatecznie nie wyląduje w PSG, ale na ten moment nie ma nic konkretnego. Jedyne co się jak dotąd pojawiło wiarygodnego to wiadomość SKY o zainteresowaniu Sandro. Tyle, że od zainteresowania do transferu to zazwyczaj daleka droga.

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 16:02

jurson09 pisze:
Osgiliath pisze:

---
Rzetelność, rzetelnością. Po przeczytaniu drugiej linijki tekstu już śmierdzi na odległość. Użyli kluczowego słowa "reportedly" czyli podobno. Do tego Tuttosport i bliżej nieokreślone "francuskie media".

Nie twierdzę, że Sandro zostanie i że ostatecznie nie wyląduje w PSG, ale na ten moment nie ma nic konkretnego. Jedyne co się jak dotąd pojawiło wiarygodnego to wiadomość SKY o zainteresowaniu Sandro. Tyle, że od zainteresowania do transferu to zazwyczaj daleka droga.
Tak, ale jeśli chciałbyś samych rzetelnych info to musiałbyś odsiać 80% tego, co jest w drugim temacie i w zasadzie opierać się na agrestim, który raczej podaje jak już coś jest naprawdę blisko, dlatego trzeba z zasady brać poprawkę na wszystko z kilkoma wyjątkami. Z resztą to, że coś jest na rzeczy z Sandro można wnioskować już po tym, że ucichł temat jego przedłużenia, choć ofc nie wiemy jak to wygląda w relacjach klub-zawodnik.

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 16:05

Nie rozumiem tego zachowania Alexa. Coś jest nie tak. Coś czego nie wiemy. Gdyby chodziło o same pieniądze to już dawno byśmy go sprzedali za gruby hajs, a on sam mógłby zarabiać znacznie więcej. Chyba chodzi o coś innego. Może jakieś problemy osobiste? Kiedyś były jakieś plotki, że to niby jakiś gej bo nikt tej jego kobiety przez długi czas nie widział, ale w końcu pokazał i wszystko ucichło.
Wie ktoś coś więcej może z jakiegoś włoskiego forum na jego temat?
Dla mnie osobiście jego odejście byłoby bolesne. Do tego uważam, że dla jego kariery bardziej bo nie wiem na czym mu zależy. Jak na kasie to może spokojnie zarabiać więcej w UK, ale to (moim zdaniem) w Turynie ma największe szanse na sportowe sukcesy.

jurson09

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 16:45

Osgiliath pisze:Tak, ale jeśli chciałbyś samych rzetelnych info to musiałbyś odsiać 80% tego, co jest w drugim temacie i w zasadzie opierać się na agrestim, który raczej podaje jak już coś jest naprawdę blisko, dlatego trzeba z zasady brać poprawkę na wszystko z kilkoma wyjątkami. Z resztą to, że coś jest na rzeczy z Sandro można wnioskować już po tym, że ucichł temat jego przedłużenia, choć ofc nie wiemy jak to wygląda w relacjach klub-zawodnik.
Może Cię to zdziwi, ale ja właśnie tak odsiewam. I opieram się na kilku sprawdzonych źródłach, które jak coś piszą to jest pewne że coś się dzieje. Jakoś nie bawi mnie łykanie wszystkiego jak leci ze źródeł które co chwila zmieniają obiekt zainteresowania i kierunek, w którym ten obiekt podąża.

Z resztą rozmawiamy konkretnie odnośnie informacji którą podesłałeś, czyli że Sandro uzgodnił już warunki kontraktu. Czy taka informacja nie oznacza że transfer jest blisko? Jeśli jak sam twierdzisz Agresti podaje info jak coś jest naprawdę blisko to czemu w takim momencie jest cisza?

Dla mnie odpowiedź jest jasna #fakenews, przynajmniej na ten moment.

4d1k

Juventino
Juventino
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 17:39

Na ta chwile wyglada to tak:
Buffon -> Perin
Lichtsteiner -> Cancelo
Howedes -> Caldara
Asamoah -> Spinazzola
Sturaro (jeszcze nie odszedl, ale to raczej kwestia czasu) -> Can
Higuain (j.w.) -> Ronaldo

Z plotek mozna wywnioskowac, ze kolejne nasze ruchy mogloby wygladac nastepujaco:

Calkiem mozliwe:

Benatia -> Godin
Rugani -> De Ligt
Sandro -> Opcja A Marcelo/B: Digne lub Darmian

Mniej prawdopobne:

Mandzukic/Cuadrado -> Golovin/Martial/Chiesa
Khedira/Matuidi -> SMS/Pogba

Marchisio nie uwzgledniam, poniewaz nie zwolni on miejsca dla zawodnika nie bedacego naszym wychowankiem.

Tylko w przypadku wymiany Ruganiego na De Ligta (w mniejszym stopniu) i Sandro na opcje B nie bylbym zadowolony.
[/list]

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 19:30

Zapomniałeś uwzględnić że Spinazzola jest kontuzjowany i może dopiero będzie z niego pociecha w następnym sezonie więc tu by się przydał ten Darmien.

No chyba że chcemy zostać z MDS który by był rezerwowym dla lewej i prawej obrony co zwłaszcza patrząc na jego podatność na kontuzję jest ryzykowne.
Jakby co Mandziu opierdzieli pozycję LO :prochno:

z resztą się zgadzam, teraz zależy od sprzedaży i okazji jakie się pojawią.
Ten Marchisio to tak, nie bierze miejsca, ale ma kontrakt więc też może być "ciułanie" na kontrakt dla kogoś lepszego np. żeby mieć na kontrakt Pogby.

Póki co okienko dla mnie na 7.5/10 przez brak rezerwy dla LO, jak przyjdzie Darmien to 9/10. Tzn ciężko wymienić kogoś ze środka pomocy bo najpierw trzeba mieć na kogo, trzeba mieć środki i sprzedać żeby zrobić miejsce.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 19:39

Dla mnie póki co okienko 8/10, ale to jeszcze pewnie nie koniec. Do 9/10 brakuje w zasadzie tylko zatrzymania wszystkich kluczowych graczy. Jeśli jakimś cudem pozyskalibyśmy jeszcze MS/Pogbę albo chociaż Rabiota - będzie 10/10. Chyba, że Allegri woli 4-2-3-1 niż 4-3-3, to wtedy nawet już do środka nikogo nie trzeba, bo podstawowa para to Pjanic-E.Can, a na ławce Matuidi-Khedira/Bentancur ;)

Profesor

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 19:54

Crunny pisze:Dla mnie póki co okienko 8/10, ale to jeszcze pewnie nie koniec. Do 9/10 brakuje w zasadzie tylko zatrzymania wszystkich kluczowych graczy. Jeśli jakimś cudem pozyskalibyśmy jeszcze MS/Pogbę albo chociaż Rabiota - będzie 10/10. Chyba, że Allegri woli 4-2-3-1 niż 4-3-3, to wtedy nawet już do środka nikogo nie trzeba, bo podstawowa para to Pjanic-E.Can, a na ławce Matuidi-Khedira/Bentancur ;)
4-2-3-1 jest tak ofensywna że Allegri lubi wystawić Mandziu na skrzydle dla równowagi a Pjanic musi bardzo walczyć w pomocy co wychodzi mu średnio i łapie głupie kartki, fajni byłoby go odciążyć.

Nie zapominaj o braku rezerwy dla lewej obrony, jak zostanie Sandro i przyjdzie kontuzja gdzie MDS też będzie kontuzjowany(duże szanse)zaczną się kombinacje.

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 lipca 2018, 20:01

Ostro macie z tą oceną okienka. Zastanawiam się jakie transfery mnie ominęły i czy zmieniliśmy trenera w międzyczasie, że leci 8+/10 :roll:

Oczywiście to tylko moja opinia, a każdy ma prawo do swojej..

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
Zablokowany