Mercato (LATO 2017)
- Cabrini_idol
- Juventino
Ja sam to wałkowałem, ale już się pogubiłem. Co strona to inne zarobki.Astarot pisze:Cabrini Bój się Boga, wałkowaliśmy to już setki razy do pozygu..... Raz że mówisz o pensjach BRUTTO !!!! Jeżeli podane przez Ciebie gaże Neymara-efektywna- wywrotka- Juniora i Messiego są prawdziwe, to dla nas faktycznie wynagrodzenie na nieosiagalnym wręcz pułapie....Ale po drugie primo - niecałe 14 mln Brutto dostaje u nas Higuain i od przedłużenia kontaktu Dybała :doh: ...... także tegoCabrini_idol pisze:
Zobacz ile oni zarabiają. Myślisz, że graliby tam jakby dostawali to co np Bonucci czy Sandro w Juve ? Vinci oni zarabiają każdy z nich minimum 10 mln euro. Lewy 15. Messi 40 , Neymar 20 ? Neuer 13? . To są liczby nieosiągalne przez nasz klub.
Jak się pomyliłem to przepraszam. Ja już sam nie wiem ile zarabiają w BM.
Co do Ruganiego i chwalenia go, właśnie popełnił błąd i Włochy przegrywają z Czechami. Błąd, w sumie poślizgnął się, coś ala Chiellini z BVB w 2015 roku. Ogólnie Włosi nie zachwycają czy to dzisiaj czy w 1 meczu. A mają skład na złoty medal.
ps zakładam, że dzisiaj Berardi wyleci. Nic się nie zmienił ...
Marotta potwierdził w wywiadzie, że Alves zrywa kontrakt z Juve
Za chwilę cały wywiad ma się pojawić.
Edit: zwał jak zwał. Nie chcę już grać w Juve. A miał jeszcze rok kontraktu . I to on zainicjował to, co mamy teraz.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 18:38 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- mnowo
- Qualità Juventino
To co najbardziej istotne wisi już na głównej.Cabrini_idol pisze:
Alves nie zrywa kontraktu, będzie to porozumienie stron.
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
A gdzie to znalazłeś?Cabrini_idol pisze:
A zresztą już nie ważne.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 18:38 przez Push3k, łącznie zmieniany 1 raz.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Cabrini_idol
- Juventino
Ale powiedział łysy że im przykro, co Dani powiedział. Więc znając życie było grubo 

- Patrol
- Juventino
Nie zdziwię się jak City sprzeda Alvesa za rok do jakiegoś klubiku z Chin i wyciągnie kilka ładnych baniek. Jeżeli dojdzie do tego Bonucci, to Beppe rozmontuje nam połowę naszego bloku defensywnego 
Może jednak ten ban transferowy nie byłby taki głupi. Przynajmniej nikogo byśmy nie sprzedali
.

Może jednak ten ban transferowy nie byłby taki głupi. Przynajmniej nikogo byśmy nie sprzedali

Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 19:11 przez Patrol, łącznie zmieniany 1 raz.
- gucio_juve
- Juventino
Przypomnij sobie w jakich relacjach odchodził z Barcelony. Zgniłe jabłko. Niech oddala się od Turynu jak najdalej. Mam nadzieję, że już spakował kanapki na drogę.RICTOR pisze:No nie wiem nie wiem. Alves ciska pomyjami a my się będziemy grzecznie dogadywać. Nie bardzo rozumiem sytuację.
- RICTOR
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Doskonale to pamiętam, ale jak nam sra do ogródka to można rozwiązać z nim kontrakt z jego winy a nie się polubownie dogadywać. Miejmy jakieś jaja wreszcie a nie tylko "przykro nam".
Edit: Jeszcze dodam, że Marotta nie bał się m.in. ani pożegnać Alexa, ani posłać do turyńskiego klubu kokosa Salihamidzicia, Grosso i Amauriego. Także teraz też niech nie pękają przed Alvesem jakby to był nie wiadomo kto.
Edit: Jeszcze dodam, że Marotta nie bał się m.in. ani pożegnać Alexa, ani posłać do turyńskiego klubu kokosa Salihamidzicia, Grosso i Amauriego. Także teraz też niech nie pękają przed Alvesem jakby to był nie wiadomo kto.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 18:51 przez RICTOR, łącznie zmieniany 2 razy.
- pablo1503
- Juventino
Nie wiem jak z Lewym czy Neuerem, ale Neymar faktycznie dostaje, jak dobrze pamiętam, 18mln NETTO. Messi to w ogóle kosmos. Według informacji, które znalazłem teraz, zarabiał +/- 25 NETTO. Po podpisaniu nowego kontraktu ma dostać jeszcze więcej. W plotkach przewijały się nawet sumy mówiące o 40 bańkach. Znalazłem też coś ciekawego. Leo ma dostać ćwierć setki... za sam podpis. Do ręki! Rozłożone na 4 lata i zapewne będzie to traktowane jako bonus i stąd się rodzi ta ogromna suma 40mln za rok.
Zresztą bardzo głośno było o tym, że przekraczają 70% budżetu tylko na same pensje. Stąd też mówi się o odejściu Turana, Rakiticia, Mathieu, rok temu Alvesa, Gomesa czy Rafinhi. Muszą jakoś uwolnić budżet. Zobaczycie, sprzedadzą za niewielkie pieniądze, ale kasa klubowa lekko odetchnie, bo zaoszczędzą na pensjach.
Trochę żal mi tego Keity. Facet odrzuca wszystko jak leci. Możliwe nawet, ze wyższe zarobki. Staje z założonymi rękoma, bo chce tylko do Juve, a Juve... sobie czeka, bo żal im wydać 20 baniek. Szczerze? W pupie miałbym taki klub.
Nie kupuje też argumentu, że ma rok do końca kontraktu. To już nie te czasy, że faktycznie można było kupić kogoś za półdarmo.
Zresztą bardzo głośno było o tym, że przekraczają 70% budżetu tylko na same pensje. Stąd też mówi się o odejściu Turana, Rakiticia, Mathieu, rok temu Alvesa, Gomesa czy Rafinhi. Muszą jakoś uwolnić budżet. Zobaczycie, sprzedadzą za niewielkie pieniądze, ale kasa klubowa lekko odetchnie, bo zaoszczędzą na pensjach.
Trochę żal mi tego Keity. Facet odrzuca wszystko jak leci. Możliwe nawet, ze wyższe zarobki. Staje z założonymi rękoma, bo chce tylko do Juve, a Juve... sobie czeka, bo żal im wydać 20 baniek. Szczerze? W pupie miałbym taki klub.

- dp10
- Juventino
Standardowa gadka, że w razie chęci odejścia piłkarza klub nie będzie robił problemu - w takim razie niech rozwiążą również kontrakt z A. Sandromnowo pisze:KLIKPush3k pisze:A gdzie to znalazłeś?Cabrini_idol pisze:

- Cabrini_idol
- Juventino
mnowo pozwolę sobie dodać kilka kwestii z tego wywiadu :
zapytany o Donnarummę :
,,Na razie mogę tylko powiedzieć, że jesteśmy świadomi co się stało ''
,,To wy jesteście odpowiedzialni (dziennikarze) za to co piszecie codziennie, co zaszło między Milanem, zawodnikiem a agentem ''
O Keana :
,, Kean ?. Taka sama sytuacja jak ta z Donnarummą, jesteśmy już na ostatniej prostej finalizacji z jego rodziną i agentem. ''
Najgorszy tekst to ten, że jak ktoś poprosi o transfer to nie będziemy robić problemów. To boli najbardziej. Mimo, że dodał, że na razie nikt nie poprosił o to oprócz cyrkowca Alvesa to i tak wiemy, że kogoś sprzedamy jeszcze
zapytany o Donnarummę :
,,Na razie mogę tylko powiedzieć, że jesteśmy świadomi co się stało ''
,,To wy jesteście odpowiedzialni (dziennikarze) za to co piszecie codziennie, co zaszło między Milanem, zawodnikiem a agentem ''
O Keana :
,, Kean ?. Taka sama sytuacja jak ta z Donnarummą, jesteśmy już na ostatniej prostej finalizacji z jego rodziną i agentem. ''
Najgorszy tekst to ten, że jak ktoś poprosi o transfer to nie będziemy robić problemów. To boli najbardziej. Mimo, że dodał, że na razie nikt nie poprosił o to oprócz cyrkowca Alvesa to i tak wiemy, że kogoś sprzedamy jeszcze

- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 38 razy
Oooo, to za niego jest ustalona cena? Jak w supermarkecie? Nie wiedziałem. W takim wypadku to rzeczywiście powinno się brać, Lotito niech daje paragon, zgłosi się reklamacje do obsługi klienta jakby co.pablo1503 pisze: Trochę żal mi tego Keity. Facet odrzuca wszystko jak leci. Możliwe nawet, ze wyższe zarobki. Staje z założonymi rękoma, bo chce tylko do Juve, a Juve... sobie czeka, bo żal im wydać 20 baniek. Szczerze? W pupie miałbym taki klub.Nie kupuje też argumentu, że ma rok do końca kontraktu. To już nie te czasy, że faktycznie można było kupić kogoś za półdarmo.
- Vincitore
- Juventino
"Nie mamy intencji by sprzedawać swoich najlepszych graczy, chyba, że sami o to poproszą". A może by tak spróbować nie dopuścić do tego by prosili? Każdy wywiad z Marottą jest taki sam, niebawem przestanę je czytać, pomimo, że ufam Szalonookiemu.
- dimebag11
- Juventino
- Podziekował: 79 razy
- Otrzymał podziękowanie: 23 razy
To zabezpieczmy się przed taką sytuacją i zamiast rozwiązywać kontrakt za porozumieniem stron, to sprzedajmy go do City za symboliczne 100000€, ale wpiszmy w umowie, że 50% od następnego transferu Alvesa (ale nie mniej niż np. 1 mln €), np. do rzeczonych Chin wędruje na konto Juventusu.Patrol pisze:Nie zdziwię się jak City sprzeda Alvesa za rok do jakiegoś klubiku z Chin i wyciągnie kilka ładnych baniek. Jeżeli dojdzie do tego Bonucci, to Beppe rozmontuje nam połowę naszego bloku defensywnego
Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli