Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 08:24

Tony Montana pisze:
stahoo pisze:Nie, nie złożyła ^^

Swoją drogą:

Agent Giovinco: "Pójdzie do klubu, który pozwoli mu poczuć się ważnym i gdzie będzie mógł regularnie pokazywać swoje atuty."

Ten (ci?) znowu swoje... W Juve nie ma miejsca dla graczy którym z góry należy się skład. Nie wiem po co to gadanie...
Dokładnie jak ma jakieś ambicje to niech przychodzi i walczy o skład ale na takich zasadach jak inni, bez żadnej taryfy ulgowej czy grymaszenia.
A w przeciwnym przypadku otrzymamy połowe kasy z jego transferu więc także nic straconego. Zawsze 6-8 milionów dodatkowo w Mercato.

Mimo wszystko - wolalbym Sebe który pewnie ma nasze barwy w sercu, niżeli Jovetica, mowiacego jakim to on chce być wybawcą Fiorki.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 09:04

iltalismano pisze:
Tony Montana pisze:
stahoo pisze:Nie, nie złożyła ^^

Swoją drogą:

Agent Giovinco: "Pójdzie do klubu, który pozwoli mu poczuć się ważnym i gdzie będzie mógł regularnie pokazywać swoje atuty."

Ten (ci?) znowu swoje... W Juve nie ma miejsca dla graczy którym z góry należy się skład. Nie wiem po co to gadanie...
Dokładnie jak ma jakieś ambicje to niech przychodzi i walczy o skład ale na takich zasadach jak inni, bez żadnej taryfy ulgowej czy grymaszenia.
A w przeciwnym przypadku otrzymamy połowe kasy z jego transferu więc także nic straconego. Zawsze 6-8 milionów dodatkowo w Mercato.

Mimo wszystko - wolalbym Sebe który pewnie ma nasze barwy w sercu, niżeli Jovetica, mowiacego jakim to on chce być wybawcą Fiorki.
Gdyby tak bardzo miał te barwy w sercu tak jak mówisz, to by nie stawiał tak absurdalnych warunków.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 09:13

Widać kurdupel niczego się nie nauczył. Jeśli myśli, że ot - tak, z marszu, wygryzie Sancheza i stanie się po trzech meczach gwiazdą Barcy... to powodzenia.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 09:21

deszczowy pisze:Widać kurdupel niczego się nie nauczył. Jeśli myśli, że ot - tak, z marszu, wygryzie Sancheza i stanie się po trzech meczach gwiazdą Barcy... to powodzenia.
Nie wygryzie! Jemu po prostu z miejsca dadzą pierwszy skład, do wyboru pozycję i numerek. Inaczej przecież nie przeniósłby się tam, gdzie by nie grał :|
SKAr7 pisze:http://www.juvepoland.com/news.php?id=21905

Niech ktoś zaniesie pumexowi chusteczki albo srajtaśmę, bo pewnie biedakowi zaraz się skończą.
Uff... Jo-Jo to byłoby coś 8)

Tak serio, to coraz mniej wierzę w transfer Czarnogórca. Po prostu wszystko wskazuje na to, że szukamy '9' a nie '10'.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 09:25 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 09:39

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... are-behind

Dziekujemy , ale czas darować sobie ploteczki o Cavanim, Igle i innych.

Czas zejść na ziemię i przygotować się na bomby transferowe w 'naszym' zakresie.

Coś czuje że Top'em będzie Rossi, gdyż wyciagniemy go za małe pieniadze.

Do tego Boriello, Astori i jedziemy!

Ehh.. tyle narobić człowiekowi nadzieji..

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 09:43

No więc to jest to o czym przypominałem jakiś czas temu: Marotta mówił, że wydamy przez 3 lata dużą sumę pieniędzy, z tym, że najwięcej w zeszłym roku.

Pożyjemy, zobaczymy ile w tym prawdy. Faktem jest, że do drużyny kompletnej brakuje nam około 100-120 mln €... :smile:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 09:49

A doczytaliście do końca, czy luknęliście na sam nagłówek? Agnelli mówił ogólnie o sytuacji na rynku transferowym i finansowym a nie o sytuacji Juve. Mówił, że jego zdaniem wielkie transfery w świecie futbolu z czasem będą się kończyć.

Panikujecie nie wiem o co. Przecież od początku wiadome było, że nie wydamy na jednego zawodnika 40mln :roll:

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 09:51

Ja cos tak czulem, ze Andrea pieniadze na Cavaniego przepił na tej imprezie na ktorej pare ładnych foteczek mu zrobiono... :?

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 09:54

iltalismano pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... are-behind

Na jakiej podstawie tak sądzisz? W artykule nie ma o takiej sytuacji mowy. AA prowadził wykład na temat globalnego rynku transferowego jako całości. Przewiduje, że w przyszłości nie będzie wydawania bajońskich sum.

Poza tym jak dla mnie, to może zostać Boriello, jeżeli tylko strzeli w przyszłym sezonie +20 bramek w lidze ;).

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 10:20

yanquez pisze: Poza tym jak dla mnie, to może zostać Boriello, jeżeli tylko strzeli w przyszłym sezonie +20 bramek w lidze ;).
I pomyśleć, że to ja się w weekend bawiłem proszkami... :D

Jak wytargujemy w tym okienku Joveticia, to będzie dobrze. Marzenia o Cavanim i Igle chyba oficjalnie możemy schować w buty i powiedzieć, że lepiej już było.

Nie czaję. Wpływy z biletów skoczyły, stadion chyba też zaczyna zarabiać na siebie, a ciągle mamy jedną wielką kieszeń.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 10:31

yanquez pisze:
iltalismano pisze:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... are-behind

Na jakiej podstawie tak sądzisz? W artykule nie ma o takiej sytuacji mowy. AA prowadził wykład na temat globalnego rynku transferowego jako całości. Przewiduje, że w przyszłości nie będzie wydawania bajońskich sum.

Poza tym jak dla mnie, to może zostać Boriello, jeżeli tylko strzeli w przyszłym sezonie +20 bramek w lidze ;).
Wywnioskowałem to z jego wypowiedzi.

Gdyby nie dotyczyło to nas, pochwaliłby zyski z nowego stadionu, powiedział że są wyjątki lub coś w tym stylu.

Uważam ze chciał ostudzić zapędy pismaków którzy rozpisują sie nad kwotami jakie jesteśmy w stanie wyłożyć.

To wszystko IMHO.

Andrea jest raczej słowny. Stadion zbudował, Del Piero zakończył u nas kariere, a teraz mówi że koniec już czasów w ktorych wydawane są wielkie pieniądze. Uważam że było by bardzo dziwne gdyby za 3 miesiące wydał 35+ mil za zawodnika.

Chyba że transfer Cavaniego ~45mil zostanie zbity Krasicem, czy innymi naszymi 'potrzebnymi' do 25 mil w gotówce , to może,może...

Chciałbym ,ale jakos wierzyc przestalem :)

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 10:33

yanquez pisze:Poza tym jak dla mnie, to może zostać Boriello, jeżeli tylko strzeli w przyszłym sezonie +20 bramek w lidze ;).
Jeżeli plotki łączące Matriego z Zenitem się potwierdzą, to Boriello faktycznie zostanie wykupiony. Mam nadzieje, że w takim przypadku, Giuseppe pozyskałby Włocha za 2 mln euro, oferując dwuletni kontrakt opiewający na sumę 1 mln euro za rok gry. Roma nie ma żadnych kontrargumentów, które uprawniałyby ją do walki o wyższą kwotę. Jeżeli się nie zgodzą, to niech zabierają z powrotem Marco i nadal powiększają swoją kolekcję szrotu, która już teraz budzi wrażenie :prochno:

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 10:40

Ja bym bardzo Cavaniego chciał, dlaczego liczę, że się uda mimo wszystko go ściągnąć do nas. A co do Giovinco - tak naprawdę ciężko powiedzieć jaki stosunek do Juventusu ma nasz kurdupelek. Agent może sobie opowiadać głupoty, sami dziennikarze mogą trochę zmienić sens zdania... Ja mimo wszystko bardzo chciałbym jego powrotu, bo jednak jego wyniki bramkowo/asystenckie w Parmie robią wrażenie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 11:11

Skibil pisze:Agent może sobie opowiadać głupoty, sami dziennikarze mogą trochę zmienić sens zdania... Ja mimo wszystko bardzo chciałbym jego powrotu, bo jednak jego wyniki bramkowo/asystenckie w Parmie robią wrażenie.
Podobno jakies zainteresowanie ze strony Barcelony bylo, takze innych klubow europejskich. Ale nic konkretnego, bez zadnej oferty, po prostu zwykle zainteresowanie. Tylko tyle, az tyle.

Na 75% Giovinco jednak wroci do Juventusu, mamy bardzo dobre relacje z Parma, wykupienie drugiej polowy karty to nie bedzie jakis problem. Problemem bedzie to co z nim zrobic dalej, bo na chwile obecna nie za bardzo wiemy i najbadziej prawdopodobna opcja jest jego wykupienie, a potem... sprzedaz.

Z Joveticiem sytuacja jest dalej skomplikowana i na razie mimo tych newsow od Tuttosport nic nie wskazuje na to, zeby sie cos w tej materii zmienilo. To znaczy, przynajmniej ja nic takiego nie widzialem, co oczywiscie nie wyklucza tego, ze cos sie dzieje w sprawie Jojo.

Jesli chodzi o Verrattiego to pierwszy plan byl taki, aby mu dac pograc jeszcze gdzies z rok, zeby nabral doswiadczenia i dopiero potem wskoczyl do kadry Juve. Jednak to Conte zaczal naciskac na to, aby chlopaka wziac od razu, w calosci, juz teraz i wlaczyc go do pierwszej druzyny Juve. Stad cale zamieszanie jesli chodzi o to czy polowa karty, czy w calosci, etc. Jak to sie skonczy - nie wiem. To znaczy, pewne jest, ze chlopak jest w jakims stopniu nasza wlasnoscia, problem w tym, ze ciezko okreslic stopien tej wlasnosci bo jeszcze nic nie wiadomo.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 11:22

jakku1 pisze: Jesli chodzi o Verrattiego to pierwszy plan byl taki, aby mu dac pograc jeszcze gdzies z rok, zeby nabral doswiadczenia i dopiero potem wskoczyl do kadry Juve. Jednak to Conte zaczal naciskac na to, aby chlopaka wziac od razu, w calosci, juz teraz i wlaczyc go do pierwszej druzyny Juve. Stad cale zamieszanie jesli chodzi o to czy polowa karty, czy w calosci, etc. Jak to sie skonczy - nie wiem. To znaczy, pewne jest, ze chlopak jest w jakims stopniu nasza wlasnoscia, problem w tym, ze ciezko okreslic stopien tej wlasnosci bo jeszcze nic nie wiadomo.
Aż dziwne że Zeman nie 'niszczy' chłopakowi wizji pieknego Juventusu.
Znany raczej jest z nienawiści do nas, a sam Marco uważa go za mentora i świetnego człowieka-szkoleniowca, przez co, śmiem twierdzić, zasięgnął porady odnośnie tego transferu. Skoro Veratti mowi tylko o nas, musiał otrzymac aprobate od swojego obecnego szkoleniowca.

Btw. Ciężko widze Pescare bez trydientu w postaci Ciro-Marco-Lorenzo.

Na forum VS ciekawą 'wizję' przedstawił jeden z użytkowników.
la vendita di elia paga il riscatto di caceres-
via melo (13) e krasic (10) per circa 23 milioni.
20 milioni + matri per cavani.
10 milioni della vendita di giovinco + pazienza per asamoah.
3 milioni dalla vendita di ziegler + 3 che ti avanzavano + la metà di un giovane per verratti.
praticamente ti rimane tutto il budget di 40 milioni.
con 30 prendi suarez.
con 10 prendi il difensore.
a me sembra fattibile.
Myslę że dużo tłumaczyć nie trzeba.

Takie to nawet 'logiczne'. Nawet.

Zablokowany