Wszystko o Interze
- wloski
- Juventino
Sprowadzenie jednego z nich już powinno być ostateczne. Opcja jaką zaserwował Juventus, żeby stary Pirlo miał wokół siebie wtedy o 4 lata młodszego Marchisio, Vidala, a potem młodziutkiego Pogbę zdało rezultat, niekoniecznie się musi to udać w Interze, niech też każdy klub we Włoszech nie twierdzi, że jak pójdą drogą Juventusu to uda się im wydrzeć mistrza jak zrobiliśmy to Milanowi, ale wtedy to... Milan był upadający, a Juventus wchodzący na piedestał. Dziś jest za każdym razem krok dalej. Jeśli przeprowadzimy transfery w ataku, do tego wzmocnimy pomoc i coś z obrony, to nie ma mowy, byśmy stracili w kolejnym sezonie mistrza. Dopóki w Juve będzie Buffon to nam nie grozi, ten zawodnik po każdym spotkaniu cieszy się jak małe dziecko, a przecież w swoim życiu już trochę wygrał i trochę lat mu się w piłce nazbierało.
- Cabrini_idol
- Juventino
Podobno agent Toure zdementował, że jego klient przejdzie do interu, podobno ma zostać w MC na kolejny rok. Chłop tam ma 300,000 euro tygodniowo, proszę kto w wieku grubo ponad 30 lat i wciąż z aktywnym 2 letnim kontraktem pójdzie do interu, ucinając ponad dwukrotnie swoja pensję.
Kto by chciał iść do upadłego klubu, bez jakichkolwiek perspektyw. Możecie mi wkręcać, że inter ma projekt itp. Wg mnie inter nadal przez kolejne lata będzie gospodarował na nierentownym stadionie, będzie miał prezydenta pseudo bogacza, i nadal będzie tam na ławce Mancini
Kto by chciał iść do upadłego klubu, bez jakichkolwiek perspektyw. Możecie mi wkręcać, że inter ma projekt itp. Wg mnie inter nadal przez kolejne lata będzie gospodarował na nierentownym stadionie, będzie miał prezydenta pseudo bogacza, i nadal będzie tam na ławce Mancini

- namelessKING
- Juventino
Inter był dobry jak miał dobrą obronę. Jak planem Interu jest budowanie potęgi na parze Vidic-Ranocchia to krzyż na drogę. Nie wiem po co dorzucanie kolejnych niegwarantujących niczego armat z przodu, jak z dobrym rywalem będą zawsze coś tracić. Do tego Handanovic który gra coraz większe nic.
Jakby Inter miał jaja to by ściągnął Bardi'ego czy innego młodego do bramki i za wszelką ceną ściągnął dobrych dwóch obrońców. Spokojnie mogliby wyciągnąć parę Glik-Ogbonna, która miałaby charakter, siłę do grania i charyzmę w postaci Glika. Wtedy można mówić o projekcie.
Możemy mówić o nazwiskach, ale w futbolu jak w każdym innym sporcie zespołowym, musi być jakaś nić porozumienia, zaufanie piłkarzy, poczucie wspólnoty i kilka osób potrafiących wziąć na siebie "liderowanie". Jak się o to nie zadba to liderami stają się jakieś szczyle i półgłówki, którzy rozpieprzą każdą szatnię. W Interze (rzadko przeze mnie oglądanym) nie widzę żadnego klimatu który można by określić jako dobre środowisko do budowania.
Inter na razie to Milan 2.0. Mają ciut więcej pieniędzy ot co. Ale wizji stworzenia czegokolwiek za grosz. Jedyny na razie dobry ruch to ściągnięcie Manciniego. Jak utrzymają w składzie Icardiego, Kovacicia, Guarina i ściągną kogoś z dwójki Toure - Motta, dokładając kilka solidnych nazwisk w obronie, to jest dla nich nadzieja.
Kwestii stadionowych nie poruszam bo to bezpośrednio na wynik sportowy nie wpływa. Choć oczywistym jest, że póki Juve ma jedyny stadion "zarobkowy" i sprzedaje produkt z XXI wieku to komukolwiek będzie ciężko o walkę z nami. A szkoda, bo coraz mniej emocji te pojedynki wywołują.
Jakby Inter miał jaja to by ściągnął Bardi'ego czy innego młodego do bramki i za wszelką ceną ściągnął dobrych dwóch obrońców. Spokojnie mogliby wyciągnąć parę Glik-Ogbonna, która miałaby charakter, siłę do grania i charyzmę w postaci Glika. Wtedy można mówić o projekcie.
Możemy mówić o nazwiskach, ale w futbolu jak w każdym innym sporcie zespołowym, musi być jakaś nić porozumienia, zaufanie piłkarzy, poczucie wspólnoty i kilka osób potrafiących wziąć na siebie "liderowanie". Jak się o to nie zadba to liderami stają się jakieś szczyle i półgłówki, którzy rozpieprzą każdą szatnię. W Interze (rzadko przeze mnie oglądanym) nie widzę żadnego klimatu który można by określić jako dobre środowisko do budowania.
Inter na razie to Milan 2.0. Mają ciut więcej pieniędzy ot co. Ale wizji stworzenia czegokolwiek za grosz. Jedyny na razie dobry ruch to ściągnięcie Manciniego. Jak utrzymają w składzie Icardiego, Kovacicia, Guarina i ściągną kogoś z dwójki Toure - Motta, dokładając kilka solidnych nazwisk w obronie, to jest dla nich nadzieja.
Kwestii stadionowych nie poruszam bo to bezpośrednio na wynik sportowy nie wpływa. Choć oczywistym jest, że póki Juve ma jedyny stadion "zarobkowy" i sprzedaje produkt z XXI wieku to komukolwiek będzie ciężko o walkę z nami. A szkoda, bo coraz mniej emocji te pojedynki wywołują.
- Dizzee
- Interista
Źle się dzieje, Toure który miał w tym tygodniu być zaklepany w Interze w ostatniej chwili zdecydował się zostać w City. Według mnie, jest to związane z tym, że City nie będzie w stanie ściągnąć latem klasowego b2b pokroju Pogby czy Vidala i Toure jest im potrzebny bo po prostu nikogo innego nie znajdą. Mówi się, że iworyjczyk może nawet liczyć na podwyżkę płac.
Podobno Mancini zniesmaczony tym, że piłkarze odmawiają Interowi (Toure, Dybala, Toulalan) zażądał od prezesa natychmiastowej reakcji na rynku transferowym i zagroził odejściem. Czego ma dotyczyć ta natychmiastowa reakcja? Prawdopodobnie zwiększenia wydatków na zarobki piłkarzy, bo Inter obecnie może skusić ich tylko wysokimi pensjami, a nie mamić projektem i perspektywami.
Nie wiem jak ściągnięcie Bardiego, który grzeje ławę w outsiderze Serie A miałoby być wzmocnieniem bramki, co do stoperów to pierwszy transfer w tym oknie to właśnie stoper, jeden z najlepszych młodych obrońców w La Liga
http://www.transfermarkt.pl/jeison-muri ... ler/131102
Podobno Mancini zniesmaczony tym, że piłkarze odmawiają Interowi (Toure, Dybala, Toulalan) zażądał od prezesa natychmiastowej reakcji na rynku transferowym i zagroził odejściem. Czego ma dotyczyć ta natychmiastowa reakcja? Prawdopodobnie zwiększenia wydatków na zarobki piłkarzy, bo Inter obecnie może skusić ich tylko wysokimi pensjami, a nie mamić projektem i perspektywami.
Nie wiem jak ściągnięcie Bardiego, który grzeje ławę w outsiderze Serie A miałoby być wzmocnieniem bramki, co do stoperów to pierwszy transfer w tym oknie to właśnie stoper, jeden z najlepszych młodych obrońców w La Liga
http://www.transfermarkt.pl/jeison-muri ... ler/131102
- bendzamin
- Redaktor
- Kucharius1
- Juventino
@up
W Interze to już nawet nie mają kogo do akcji promocyjnej zabrać. Jest Icardi który nie chce podpisać kontraktu i najchętniej by dał dyla, Guarin czyli piłkarz który już był spakowany do Juve, póki co jedynie utalentowany, często trafiający na ławkę Chorwat, no i wisienka na torcie - Il Capitano
Koszulki - bardzo fajny powrót klasyki.
W Interze to już nawet nie mają kogo do akcji promocyjnej zabrać. Jest Icardi który nie chce podpisać kontraktu i najchętniej by dał dyla, Guarin czyli piłkarz który już był spakowany do Juve, póki co jedynie utalentowany, często trafiający na ławkę Chorwat, no i wisienka na torcie - Il Capitano

Koszulki - bardzo fajny powrót klasyki.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
A takich mieli w Mediolanie dokonywać wzmocnień... Mnie wcale nie dziwi to, że wyżej wymienieni piłkarze odmówili/odmawiają ekipie Manciniego. Dziwiło mnie bardziej to, że Toure był rzekomo tak blisko tego klubu. Nie wyobrażam sobie nazwisk z topu, które chciałyby się przenieść do klubu o niejasnej przyszłości, bez pucharów i od dłuższego czasu bez jakichkolwiek sukcesów. Mancini może straszyć, ale musi się pogodzić z faktem, że pracuje w takich, a nie innych warunkach. inter nie jest w stanie zaproponować graczom zarobków rzędu 8 mln €, a chyba tylko to mogłoby skusić co lepszych graczy...
- Shadow Marshall
- Juventino
Niby teraz próbują bałamucić Kondogbie. Nie wiem co oni musieliby mu zaproponować żeby ten zgodził się przejść do Interu. Nie ma tam warunków, które jako tako zachęcałyby do transferów. Kasy nie ma więc pensja będzie co najwyżej taka se ooo. Zresztą nie zapominajmy, że ten sezon to chyba najlepszy w karierze Goeffreya. Sezon świetny i pewnie cena musi być tłusta bo Monaco zapłaciło za niego 25 mln więc po jeszcze takim sezonie to jego cena to minimum 35-40 mln. Ja bym go chciał w klubie na miejsce Pogby gdyby ten zdecydował się odejść.
Więc mogę powiedzieć Interowi to samo co kosmici w Kapitanie Bomba mówili do dziwki w barze - "za wysokie progi".
Więc mogę powiedzieć Interowi to samo co kosmici w Kapitanie Bomba mówili do dziwki w barze - "za wysokie progi".
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Szkoda, że akurat do interu, ale chętnie zobaczyłbym Melo z powrotem w lidze Włoskiej. Nie był tytanem piłki, miał <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> odpały, ale jakoś go lubiłem (nie żebym płakał jak odchodziłMarat87 pisze:Szykuje się powrót wielkiego mistrza?![]()
http://gianlucadimarzio.com/en/calciome ... he-latest/

- Dizzee
- Interista
Perisić o krok od Interu, nie wiem co myśleć o tym transferze. Z jednej strony kibice Wolfsburga piszący, że to motor napędowy drużyny w tym sezonie, niezłe statystyki w porównywalnej do Calcio lidze i pierwszy skład v-ce mistrza i zdobywcy PN, w dodatku przechodzi z klubu, który rozbił jego przyszłego pracodawcę w LE, czyli teoretycznie z mocniejszej drużyny do słabszej-to robi wrażenie. Z drugiej wydaje mi się zbyt przeciętny na walkę o TOP 3, a i sam Wolfsburg chce się go pozbyć, żeby ściągnąc głośniejsze nazwisko i nawiązać walkę z Bayernem. Eh, chociaż Perisić-Icardi-Shaqiri, na papierze nie wygląda źle.
Co do Melo, to Mancini chce 8 nowych zawodnikow i mam nadzieję, że traktuje brazylijczyka tylko jako wartościowego zmiennika, a nie gracza pierwszej jedenastki, w innym przypadku ktoś w klubie powinien się postukać w czoło.
Co do Melo, to Mancini chce 8 nowych zawodnikow i mam nadzieję, że traktuje brazylijczyka tylko jako wartościowego zmiennika, a nie gracza pierwszej jedenastki, w innym przypadku ktoś w klubie powinien się postukać w czoło.
- Robaku
- Juventino
Tak, ale zeby Ivan rezygnował z LM dla Interu coś tu smierdzi?Dizzee pisze:Perisić o krok od Interu, nie wiem co myśleć o tym transferze. Z jednej strony kibice Wolfsburga piszący, że to motor napędowy drużyny w tym sezonie, niezłe statystyki w porównywalnej do Calcio lidze i pierwszy skład v-ce mistrza i zdobywcy PN, w dodatku przechodzi z klubu, który rozbił jego przyszłego pracodawcę w LE, czyli teoretycznie z mocniejszej drużyny do słabszej-to robi wrażenie.
Wykupujecie Shariki? Szwjcar w top 10 najgorszych transferów Serie A w poprzednim sezonie.
- Dizzee
- Interista
Shaqiri musi być wykupiony, w wypożyczeniu była zawarta klauzula, żeby obejść FFP. Z Shaqirim jest dziwna sprawa, sam zawodnik prawdopodobnie zimą nie miał porządnego okresu treningowego, bo zanim przybył do Interu pod koniec okienka przez zawirowania transferowe nie trenował z Bayernem i większość rundy miał problemy kondycyjne. Drugi powód, Mancini pod koniec rundy, wiedząc, że sezon jest przegrany pozwalał sobie na przegląd kadry- stąd różne warianty z Jesusem na lewej obronie, Felipe, Nagatomo, testowanie Hernanesa jako trequartisty, wszystko po to, żeby zobaczyć kto jest do odstrzału, a kogo warto zostawić, sam Mancio przyznawał to w wywiadach. Dlatego dobrze prezentujący się na początku rundy Shaqiri czy Santon końcówkę sezonu przesiedzieli na ławce.Robaku pisze: Tak, ale zeby Ivan rezygnował z LM dla Interu coś tu smierdzi?
Wykupujecie Shariki? Szwjcar w top 10 najgorszych transferów Serie A w poprzednim sezonie.
Myślę, że po przepracowaniu całego lata, przypisaniu mu jednej pozycji na boisku Shaqiri wróci do dyspozycji jak prezentował w Bayernie za Heynckesa i stanie się czołowym graczem ligi. Niewątpliwie potencjał ma ogromny.