Wszystko o AS Roma
- livinglegend
- Juventino
Potwierdzone, do lipca ma chłopak L4, czyli prosto zacznie kopać piłkę gdzieś w listopadzie. Takie są efekty zbyt wczesnych powrotów. Zachwycają się kolejnymi rekordowymi powrotami po zerwaniu więzadeł, a efekty są takie, że kontuzja jest niezaleczona. Rossi, Perin (co prawda kolano w drugiej nodze, ale nie wierzę że nie ma związku), teraz Florenzi. Nie chcę nikomu źle życzyć, ale niech się Milik na rewanż z Realem nie napala bo może mieć kolejne pół roku z głowy.Dragon pisze:Jeśli to prawda, to mamy pechowca sezonu
Szkoda chłopaka.
Arrivederci Mauro e David 

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
czy ja wiem... sezon temu w lidze oddał 83 strzały, teraz już ma ich 125 i na tym to polega, prawdziwi napastnicy którzy biją rekordy właśnie tyle strzałów oddają, Igła sezon temu oddał 182 strzały w lidze, Icardi na tą chwilę ma 81, Bellotti 68 itp itd, gole nie biorą się z niczego tylko ze strzałów właśnie, średnia gola na strzał jest najlepsza u obrońcówCabrini_idol pisze:Dzeko potrzebował 10 sytuacji w meczu, żeby jedną wturlać. W tym sezonie również paradoksalnie jest mało skuteczny, przy jego ilości sytuacji w meczu ale wygląda to jednak dużo lepiej niż sezon temu.
Dzeka z Krasicem można żałować chociaż to był wybór zawodnika ale można żałować też tego, że w tym samym czasie co Roma wypożyczyła Dzeko my kupiliśmy Mario - tego jest mi żal dużo bardziej
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
Maly nawet do tematu o Romie potrafił przemycić swój defetyzm odnośnie Mandzukicia :rotfl:
Dzeko strzelił w tym sezonie trochę bramek, ale umówmy się, potrafi skasztanić 200% sytuację albo nie strzelić karnego. Moim zdaniem to jego ostatni sezon na jako takim poziomie.
Dzeko strzelił w tym sezonie trochę bramek, ale umówmy się, potrafi skasztanić 200% sytuację albo nie strzelić karnego. Moim zdaniem to jego ostatni sezon na jako takim poziomie.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- CzeczenCZN
- Juventino
Maly Nie rozumiem Cię. Nie znosisz dragali w ataku a tutaj tak gloryfikujesz tego Dzeko. OCB :co?:
Przeciez to jest zawodnik ktory by sobie z autobusami nie poradzil. Jest mega surowy technicznie, do oporu.
Ja właśnie wolę Mandzukica, bo? Oddaje on serce na boisku i w odróżnieniu od Bośniaka, mozna go wystawic na boisku nie tracac Higuaina na szpicy. Co do charakterystyki Mario - sa pilkarze nie szanlonowi.
Fajnie ze Roma rozgromila ekipe z Hiszpanii na wyjeździe. :hellyes:
Przeciez to jest zawodnik ktory by sobie z autobusami nie poradzil. Jest mega surowy technicznie, do oporu.
Ja właśnie wolę Mandzukica, bo? Oddaje on serce na boisku i w odróżnieniu od Bośniaka, mozna go wystawic na boisku nie tracac Higuaina na szpicy. Co do charakterystyki Mario - sa pilkarze nie szanlonowi.
Fajnie ze Roma rozgromila ekipe z Hiszpanii na wyjeździe. :hellyes:
- Maly
- Juventino
nie wiem skąd takie informacje, fakt - uważam, że taka drużyna jak obecne Juve powinna mieć na ataku dwóch zawodników, którzy sami potrafią coś zrobić a nie tylko liczyć na podania kolegów ale jak na tyczkowatą dziewiątkę Dzeko wcale nie wygląda tak surowo technicznie, potrafi walnąć gola z 20 metrów, kopie lewą i prawą nogą, jest bardzo wysoki i dobrze gra głową, dobrze gra na linii spalonego i ogólnie powiedziałbym, że w swojej kategorii napastników jest jednym z najlepszych, żeby nie powiedzieć najlepszym, oczywiście nie pogra z klepy i dlatego miał problemy w MC ale nawet mimo tego zawsze strzelał tam gole chyba dwa razy będąc najlepszym strzelcem drużyny bo gdy grał regularnie strzelał regularnieForzaItanimulli3vujcm pisze:Maly Nie rozumiem Cię. Nie znosisz dragali w ataku
no i kompletną bzdurą jest, że nie poradziłby sobie z autobusami - poradziłby sobie i to doskonale o czym niech świadczy jego liczba goli w końcówkach meczów MC kiedy wchodził przy remisie lub gorzej na 5-10 minut i MC zaczynało wrzucać na niego piłki, swego czasu powstał nawet taki filmik:
to nie jest Mandzukic od którego wyższy jest co drugi obrońca, on ma 193cm więc już na starcie ma często 5cm przewagi, to taki dużo lepszy Llorente bo jak wspomniałem gra obiema nogami i potrafi grać na linii spalonego, zresztą zobacz sobie jakąś kompilacje jego goli, na prawdę jest co obejrzeć
podsumowując - jako rezerwowego, dającego przewagę wzrostu gdy potrzeba z chęcią bym go u nas widział (a jeszcze niedawno jako zawodnika pierwszego składu bo wg dawno nie mieliśmy lepszego "drugiego" napastnika niż on)
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
- Maly
- Juventino
rzeczywiście... Mario ma niby 190cm...
to gdzie on gubi te centymetry w polu karnym?

magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Cabrini_idol
- Juventino
Przecież Mario to jest jeden z lepszych piłkarzy grających głową, nie wiem o co Ci chodzi. W tym roku nawet miał asysty głową.

- Makiavel
- Juventino
Mandzukic głową gra przeciętnie. Dziwię się, że wciąż pokutuje ten mit: duży to dobrze gra głową. Ronaldo jest niższy od Mandzukica a skacze pół metra wyżej. Zamurano czy Szarmach nie mieli nawet 180 cm wzrostu.
Dzeko jest piłkarsko lepszy co zresztą widać gołym okiem. Ale i tak ma braki
Dzeko jest piłkarsko lepszy co zresztą widać gołym okiem. Ale i tak ma braki
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- Maly
- Juventino
czyli wychodzi na to, że nikt u nas nie potrafi celnie wrzucić albo obrońcy w Serie A są dużo lepsi tylko czemu w LM też nie strzela? aż z ciekawości sprawdziłem - Mario w Wilkach strzelił 11 goli głową w 2 sezony, w Bayernie 17 w 2 sezony, w AM 5 w 1 a u nas 6 w półtora...
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Roma w pierwszej połowie roku zanotowała 53 mln euro straty.
http://www.football-italia.net/99060/ro ... AC53m-loss
Oj szykuje się wyprzedaż :rotfl:
http://www.football-italia.net/99060/ro ... AC53m-loss
Oj szykuje się wyprzedaż :rotfl:
- Cabrini_idol
- Juventino
Jest duże prawdopodobieństwo, że Radja nie zagra z Napoli w weekend. Belg zszedł z kontuzją w trakcie meczu. Jeśli to prawda to Roma traci połowę swojej mocy w środku pola.
Co do wczorajszego mecz. Roma była tak rzadka, że aż dziw bierze, że w odstępie 3 dni można zagrać tak 2 różne mecze. Tym bardziej, że to nie była ,,Genoa'' tylko derby z Lazio.
Tak czy siak, jeśli Lazio awansuje do finału to nasze szanse wzrastają na trzeci CI w z rzędu.
Co do wczorajszego mecz. Roma była tak rzadka, że aż dziw bierze, że w odstępie 3 dni można zagrać tak 2 różne mecze. Tym bardziej, że to nie była ,,Genoa'' tylko derby z Lazio.
Tak czy siak, jeśli Lazio awansuje do finału to nasze szanse wzrastają na trzeci CI w z rzędu.