Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:57

vitoo pisze:RICTOR, no ale sprawa tutaj wydaje się być dość prosta. Real nie odpali swoich czołowych zawodników. To jedno. Druga sprawa to to, że po co ktoś ma odchodzić z Madrytu do Chelsea? Finansowo nie zyska, sportowo również nie bo Krolewscy co roku są głównym faworytem do wygrania CL. Po co mają odchodzić skoro tam mają życie jak - nomen omen - w Madrycie.

Co innego Juventus. Mam wrażenie, że cała Europa już doskonale wie, że nie ma u nas zawodników nie na sprzedaż i wszyscy z tego skrzętnie chcą korzystać. Jesteśmy klubem, w który, owszem, posiada sporo topowych zawodników, ale jednocześnie stosunkowo łatwo ich od nas wyrwać. Dobra oferta finansowa dla klubu i dla zawodnika i właściwie furtka prędzej czy później się otworzy. Nie zamierzam panikować przedwcześnie, zresztą uważam, że Rugani, prędzej niż później, w defensywie zastąpi godnie Bonucciego, ale systematyczność, z jaką oddajemy naszych liderów jest porażająca i irytująca.
Ale czy ty zapoznałeś się ze rankingiem budżetów z ostatnich kilku sezonów? To nie jest wrażenie, tylko pewnik i w świetle tych faktów nie ma co uważać tego za coś złego, taka jest rzeczywistość i pora się z nią pogodzić. Juventus ciągle goni i oby dobił do poziomu Bayernu, bo Barcelony, Realu nie przeskoczy ( o ile nie stanie się w tych klubach jakiś kataklizm ). Jeszcze długa droga żeby to wszystko ustabilizować, a i tak włodarze wykorzystują swój budżet najlepiej z szeroko pojętej czołówki ( choć błędy się zdarzają, ale wiadomo, ten sie nie myli, kto nic nie robi ).

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 17:01

RICTOR pisze: Korzystając z okazji, co Ci Cabrini daje taką pewność, że Bonucci to buc bo Cuadrado coś naopowiadał? Ja nie jestem w stanie ze 100% pewnością stwierdzić, że np. sytuacja "Cuadrado, jak wielu południowców ma w zwyczaju (szczególnie tych z Ameryki), to imprezowicz, a Bonucci w końcu nie wytrzymał i kilka razy mu powiedział żeby się ogarnął i zamiast balować więcej trenował i w końcu zaczął grać na poziomie po czym Juan się obraził i zaczął opowiadać, że go nie lubi" nie miała miejsca.
Nie mam pewności Rictor. Jak każdy tutaj rozmawiamy biorąc pod uwagę to co znajdziemy w sieci i prasie. Nie wiem, kto zawinił. Ale wszystkie drogi prowadzą do tego, że to Bonucci ma problem. Po prostu też uważam, że Rugani jest gotowy aby wejść w jego buty, ma 23 lata i powinien powoli stawiać się kimś takim jak Bonucci przychodząc do Juve ( tez miał 23 lata wtedy), z tą różnicą, że dla mnie Rugani to jeszcze większy talent od Bonucciego, wręcz na miarę Nesty.
Marat87 pisze: Ale czy ty zapoznałeś się ze rankingiem budżetów z ostatnich kilku sezonów? To nie jest wrażenie, tylko pewnik i w świetle tych faktów nie ma co uważać tego za coś złego, taka jest rzeczywistość i pora się z nią pogodzić. Juventus ciągle goni i oby dobił do poziomu Bayernu, bo Barcelony, Realu nie przeskoczy ( o ile nie stanie się w tych klubach jakiś kataklizm ). Jeszcze długa droga żeby to wszystko ustabilizować, a i tak włodarze wykorzystują swój budżet najlepiej z szeroko pojętej czołówki ( choć błędy się zdarzają, ale wiadomo, ten sie nie myli, kto nic nie robi ).
Dokładnie tak jak piszesz. Nie jesteśmy jeszcze na poziomie tych klubów, ale zarząd minimalizuje błędy, które mogą się zdarzyć i bardzo szybko dobija do tych zespołów ( wiem wiem, finansowo nadal jesteśmy w tyle ale sportowo ? ). Z roku na rok płacimy więcej, wydajemy równie dużo. Poza tym, mimo, że nas Serie A trochę trzymała na ręcznym ostatnie 6 lat ( jeśli chodzi o markę ligi i impas ekonomiczny) to teraz powoli to się zmienia i o dziwo Ci Chińczycy pomogą naszemu klubowi, pośrednio. Nie ma co panikować. Tak jak mówię Bonucciego mamy kim zastąpić bez wydawania centa. Priorytet to ofensywa. 2 lata Rugani grał z BBC na treningach ( meczach) , zna ich ruchy, wie kiedy ma asekurować , wie gdzie ma podać, wie po prostu z czym to się je grając na środku obrony w takim klubie jak Juve. Spokojnie , chłopak jest przygotowany ;)
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 17:08 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 17:04

Odpuściliśmy Tolisso, bo zmienił nam się system gry, do którego bardziej pasuje N'Zonzi, ale nie możemy dogadać się ws. Francuza, więc wracamy po Matuidiego, którego chcieliśmy do starego systemu gry, gdzie pasował nam odpuszczony Tolisso. Kupy się to wszystko nie trzyma i widzę, że zaczyna robić się taki syf jak rok temu. Zaraz zaczną wjeżdżać Luizy Gustavo i Matiasy Vecino.

Konkretne szambo wybiło z Juventusu po finale w Cardiff: Alves, Bonucci, sprawa z Raiolą, w zasadzie to nie wierzę w to co czytam w ostatnich dniach. Strata Bonucciego w którą nawet nie chcę wierzyć w tak głupi sposób będzie bolała jeszcze bardziej niż typowa sprzedaż w supermarkecie - już bym wolał żeby wpadł jakiś Manchester City i rzucił za niego 70 mln przy naszej aprobacie. Ja wiem, że nie ma piłkarzy, którzy sportowo są nie do zastąpienia, ale wszystkie najlepsze kluby potrafią utrzymać przez lata swój kręgosłup, a my? Nawet jeśli spokojnie moglibyśmy to zrobić, bo Bonucci co potwierdził rok temu jest w stanie odrzucić dla nas wielką kasę, to i tak coś się musi zawsze spieprzyć. Mam nadzieję, że to wszystko nieprawda i cieszę się, że podaje to akurat Agresti, bo jego wiarygodność ostatnimi czasy jest ujemna.

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 17:04

Ja tam nie wiem Cabrini. Dla mnie fakty są takie, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że i Bonu i Cuadrado są na wylocie z klubu także równie dobrze obaj mogli narozrabiać.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 17:11

Vincitore pisze:
ale wszystkie najlepsze kluby potrafią utrzymać przez lata swój kręgosłup, a my?
Bo im płacą takie pieniądze, że głowa mała. Messi, Ronaldo, Lewy, Suarez, Neymar, Kroos, Neuer, Ramos itd. To są Ci zawodnicy, którzy stanowią o sile Barcy, Realu, Bayernu.

Zobacz ile oni zarabiają. Myślisz, że graliby tam jakby dostawali to co np Bonucci czy Sandro w Juve ? Vinci oni zarabiają każdy z nich minimum 10 mln euro. Lewy 15. Messi 40 , Neymar 20 ? Neuer 13? . To są liczby nieosiągalne przez nasz klub. Tak jak ktoś napisał dzisiaj, piłka to biznes a nie miłość do klubu.

Chociaż i tak w tym aspekcie szybko rozwijamy się. Jesteśmy w stanie już płacić 3-4 zawodnikom te 8 mln za sezon. Zobacz innych w Serie A. To jest przepaść. My trenerowi płacimy 7,5 mln to 2x tyle co drugi najlepiej opłacany trener w Serie A. Wiadomo, przegrane finały bolą bo, szczególnie ten z tego roku był do wygrania. Cierpliwości, jakby to nie brzmiało w kontekście kibica Juve :prochno: potrzebujemy cierpliwości. BM dokładnie w tym samym miejscu był po 2 przegranych finałach w 2012 roku.

Obrazek
matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 17:33

Zobacz ile oni zarabiają. Myślisz, że graliby tam jakby dostawali to co np Bonucci czy Sandro w Juve ? Vinci oni zarabiają każdy z nich minimum 10 mln euro. Lewy 15. Messi 40 , Neymar 20 ? Neuer 13? . To są liczby nieosiągalne przez nasz klub. Tak jak ktoś napisał dzisiaj, piłka to biznes a nie miłość do klubu.
Zejdź na ziemię. Bayern takich kwot nie płaci.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 17:55

Agresti podał, że wystosowaliśmy pierwszą ofertę za Bernardeschiego. 40 mln.

Pango1987

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 17:56

Czyżby koniec hegemonii Juventusu? cyrki z Bonuccim, podzielona szatnia, Alves na wylocie, Sandro na sprzedaz, ban transferowy... oj śmierdzi mi brzydko tutaj Interem po 2010

pozdro allesandro1977 i złodziej pieniędzy kabryni_idol
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 17:57

:lol: Ale wiesz, że nawet jeśli to Inter i tak mistrzem nie zostanie?

Agresti dodał, że relacje między Juve a Violą nie są za dobre, ale Bozzo mocno pracuje żeby do transferu doszło.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 17:59 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 17:58

Hehe. Juve kolego to nie inter :hellyes:

Shadow Marshall

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 18:05

Co to za bzdury z tymi kwotami dla piłkarzy? Jeśli ktoś twierdzi, że Messi ma na kontrakcie 40 mln to chyba jest jakiś szalony delikatnie mówiąc. Może to wszystko rozchodzi się o wszystkie jego umowy w tym reklamowe to może tak być. W krajach UE jest średnio 40% od wysokich zarobków. W Anglii jest 40 czy 45% od zarobków powyżej 150 tys.
To by oznaczało np że Messi kosztuje Barcelone około 100 mln rocznie.
Pogba niby zarabia 14 mln? Po podatku ma coś około 8 mln.
Ja mam na kontrakcie 24700 to powinienem dostawać do łapy 2050f, a jak dostaje przelew to wychodzi mi między 1480-1550 co w moim przypadku oznacza podatek 20-25%.
Więc średnio zmniejszajcie te kwoty o 40-45% w przypadku piłkarzy.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 18:09

Pango1987 pisze:Czyżby koniec hegemonii Juventusu? cyrki z Bonuccim, podzielona szatnia, Alves na wylocie, Sandro na sprzedaz, ban transferowy... oj śmierdzi mi brzydko tutaj Interem po 2010
To już nie piszesz "jude" "juffki" jak u was w chlewie? I nawet duża litera! Stracisz cały szacunek u pobratymców :smile:

PS: Ładny avatar :prochno:
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 18:18 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.

Pango1987

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 18:12

Marat87 pisze: To już nie piszesz "jude" "juffki" jak u was w chlewie? I nawet duża litera! Stracisz cały szacunek u pobratymców :smile:
Nope, na stronie rywala staram się nie robić syfu i być normalny.

pozdro allesandro1977 i złodziej pieniędzy kabryni_idol
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 18:13

Pango1987 pisze:Czyżby koniec hegemonii Juventusu? cyrki z Bonuccim, podzielona szatnia, Alves na wylocie, Sandro na sprzedaz, ban transferowy... oj śmierdzi mi brzydko tutaj Interem po 2010
Jeszcze nikt nie odszedł, nic nam nie zagroziło, a wieszcze z mediolanu znowu piejo 'nadchodzom miszczowie'.

Skoro Allegrii powiedzial ze ma obrone kompletną,to znaczy że dostał jakieś zapewnienia.

Nie wierze że podpisał kontrakt nie znając strategii na Mercato. Po prostu nie chce mi sie wierzyć :)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Astarot

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 18:22

Cabrini_idol pisze:
Zobacz ile oni zarabiają. Myślisz, że graliby tam jakby dostawali to co np Bonucci czy Sandro w Juve ? Vinci oni zarabiają każdy z nich minimum 10 mln euro. Lewy 15. Messi 40 , Neymar 20 ? Neuer 13? . To są liczby nieosiągalne przez nasz klub.
Cabrini Bój się Boga, wałkowaliśmy to już setki razy do pozygu..... Raz że mówisz o pensjach BRUTTO !!!! Jeżeli podane przez Ciebie gaże Neymara-efektywna- wywrotka- Juniora i Messiego są prawdziwe, to dla nas faktycznie wynagrodzenie na nieosiagalnym wręcz pułapie....Ale po drugie primo - niecałe 14 mln Brutto dostaje u nas Higuain i od przedłużenia kontaktu Dybała :doh: ...... także tego

Zablokowany