Wszystko o Milanie
- pumex
- Juventino
Ja się akurat nie cieszę z transferu Kaki, ponieważ według mnie takim ruchem Milan bardzo się wzmocnił. Rossonerim brakowało właśnie klasowego zawodnika mogącego kreować grę tuż za napastnikami. Nie do końca zgadzam się z tymi, którzy twierdzą, że Brazylijczyk w Realu grał totalną kaszanę. Na pewno nie prezentował formy sprzed transferu do Królewskich, ale oglądałem parę jego występów w koszulce Realu i jakiejś strasznej bidy nie było. Serio to może być bardzo dobry ruch Gallianiego, w końcu Montolivo będzie miał jeszcze kogoś pomiędzy sobą a linią ataku.

- francois
- Juventino
A ja się z tego samego powodu cieszę. Jak chcemy być co raz lepsi to musimy mieć mocnych rywali. Mocniejsza liga oznacza mocniejsze Juve.pumex pisze:Ja się akurat nie cieszę z transferu Kaki, ponieważ według mnie takim ruchem Milan bardzo się wzmocnił.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Nedved1983
- Juventino
wyścig zbrojeń może tylko nam pomóc, zmotywować do większych transferów. ciekawsze i bardziej zacięte pojedynki to większa oglądalność, frekwencja, większe zainteresowanie sponsorów= kasa.szczypek pisze:Kompletnie niepotwierdzone stwierdzenie.francois pisze:Mocniejsza liga oznacza mocniejsze Juve.
ja w odrodzenie Kaki nie wierzę. ale za taka kasą warto było podjąć to ryzyko.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No no, jak poczujemy, że goni nas Napoli, Fiorentina i Milan to na pewno będziemy rzucać milionami za największe gwiazdy obecnej piłki. Gramy w Lidze Mistrzów, chcemy ją wygrać, nie ma większej motywacji na dziś dzień, to jest szczyt, na który chce wejść każdy. Więc to do klubów, które liczą się w Europie, mamy się porównywać, to porażka z Bayernem "pomaga", a nie transfery Napoli, Fiorentiny czy Milanu.Nedved1983 pisze:wyścig zbrojeń może tylko nam pomóc, zmotywować do większych transferów.
Które kosztują więcej sił, co może mieć swoje odbicie na arenie europejskiej.Nedved1983 pisze:ciekawsze i bardziej zacięte pojedynki
Choćbyśmy mieli najbardziej wyrównaną i zaciętą ligę na świecie, zainteresowanie nie będzie większe jeśli nie będziemy liczyć się w Europie.Nedved1983 pisze:to większa oglądalność, frekwencja, większe zainteresowanie sponsorów= kasa.
Milan jest słaby, bo ma po prostu słabą obronę.
- Piti
- Juventino
Przede wszystkim Milan jest słaby, bo ma słabego trenera. Ta drużyna za całej kadencji Allegriego nie zdążyła sobie wyrobić własnego, wyrobionego stylu. Jest tylko liczenie na pojedyncze przebłyski El Shaarawyego na spółę z Balotellim. W sezonie 2010/2011 stosował słynną taktykę "Na Ibrę", jako że Zlatan jest jednym z geniuszy współczesnego futbolu, to wygrał Allegriemu i całemu Milanowi Scudetto w tym okresie, po jego odejsciu juz tak kolorowo nie było, na szczęście przyszedł w zimie Super Mario i wykorzystywal kazdy karny jaki przydazyl sie na wiosne Milanowi, a bylo ich aż nadto, bo chyba z 5 albo 6 w drugiej polowie sezonu, z czego większa połowa przesądzała o losach spotkania (pszypadeg?) Dzieki czemu możemy w tym sezonie oglądać Milan w LM.
- Nedved1983
- Juventino
@ szczypek
więcej zaciętych pojedynków z mocnymi rywalami= większe doświadczeni. może naszym przestaną mięknąc nogi jak w całym sezonie przestaną grać tylko z 4 takie spotkania. większe nazwiska to także większe zainteresowanie ligą, także za granicą. im więcej wydają rywale na krajowym podwórku, im bardziej się wzmacniają tym bardzie my musimy się wzmacniać. naszym głównym punktem odniesienia są rywale ligowi.
mi zdecydowanie bardziej smakuje mistrzostwo najmocniejszej ligi europy.
więcej zaciętych pojedynków z mocnymi rywalami= większe doświadczeni. może naszym przestaną mięknąc nogi jak w całym sezonie przestaną grać tylko z 4 takie spotkania. większe nazwiska to także większe zainteresowanie ligą, także za granicą. im więcej wydają rywale na krajowym podwórku, im bardziej się wzmacniają tym bardzie my musimy się wzmacniać. naszym głównym punktem odniesienia są rywale ligowi.
mi zdecydowanie bardziej smakuje mistrzostwo najmocniejszej ligi europy.
- Ein
- Juventino
Sądzę, że Milan bardzo się wzmocnił w tym sezonie. Szczególnie w ataku i w pomocy, które teraz prezentują się tak:
Pomoc:

Atak:

Nie ukrywam, że mają czym postraszyć w tym sezonie
Pomoc:

Atak:

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- Osgiliath
- Juventino
Pani z pomocy to? :lol: :twisted:Ein pisze:Sądzę, że Milan bardzo się wzmocnił w tym sezonie. Szczególnie w ataku i w pomocy, które teraz prezentują się tak:
Pomoc:
Atak:
- Ein
- Juventino
Stary nabytek z niższym kontraktem
ale od razu przyjemniejsza rozmowa się robi z tymi zdjęciami, nieprawdaż ?
i swoją drogą chciałbym takie rzeczy móc wrzucać w temacie o interze, jednak tam najładniejszą osobą jest :

Sry Szczypku, ale
Tak wiem pierwszy dzień w nowym gimnazjum

ale od razu przyjemniejsza rozmowa się robi z tymi zdjęciami, nieprawdaż ?

:naughty:Bazyliszek pisze:Kobieta Poliego.Osgiliath pisze: Pani z pomocy to? :lol: :twisted:
i swoją drogą chciałbym takie rzeczy móc wrzucać w temacie o interze, jednak tam najładniejszą osobą jest :

szczypek pisze:Tona tapety?

Sry Szczypku, ale
Tak wiem pierwszy dzień w nowym gimnazjum

Ostatnio zmieniony 02 września 2013, 23:32 przez Ein, łącznie zmieniany 2 razy.
Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Naszym zmiękły nogi na arenie europejskiej, w lidze mogliśmy latami konkurować z lepszymi od siebie, tak nas to motywowało, że dwa razy wylądowaliśmy na 7 miejscu w tabeli.Nedved1983 pisze:więcej zaciętych pojedynków z mocnymi rywalami= większe doświadczeni. może naszym przestaną mięknąc nogi jak w całym sezonie przestaną grać tylko z 4 takie spotkania.
Gdybyśmy dominowali w Europie, to choćby nikt nie wiedział gdzie są Włochy, miałbym to gdzieś, serio.Nedved1983 pisze:większe nazwiska to także większe zainteresowanie ligą, także za granicą.
Sry, ale ówno prawda. Myślisz, że gdyby nikt w lidze nie przeprowadził żadnego znaczącego transferu to nie sprowadzilibyśmy Teveza, Llorente czy Ogbonny? To co zrobili niektórzy nasi rywale to głupota i szaleństwo, jeśli mielibyśmy się z nimi ścigać kto bardziej przepłaci za piłkarza, to dziękuję bardzo.Nedved1983 pisze:im więcej wydają rywale na krajowym podwórku, im bardziej się wzmacniają tym bardzie my musimy się wzmacniać. naszym głównym punktem odniesienia są rywale ligowi.
Tona tapety?Osgiliath pisze:Pani z pomocy to? :lol: :twisted:
- bendzamin
- Redaktor
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
Czyli nasz Pogba też nie musiał zajmować miejsca na liście Motty? Ciekawe czy go przeprosząbendzamin pisze:Ale fail :lol: Milan niepotrzebnie zgłosił do Ligi Mistrzów El Shaarawy'ego (nie musiał zajmować miejsca na liście - U-21 i przynajmniej 2 lata w klubie), przez co zabrakło miejsca dla Nianga. Przyznali się już do błędu na stronie i przeprosili, ale nie da się tego naprawić.

EDIT: A sory, nie doczytałem, że przynajmniej 2 lata w klubie. No to faktycznie nie było szans na Mottę w LM...