Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
jaccek24

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:35

tylko jeśli dzięki jego sprzedaży podniesiemy poziom kreatywności naszej ofensywy, to nawet bym się nie zastanawiał

Mefisto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:36

Cabrini_idol pisze:Nie rozumiem jednego. Gramy dobrze w 1 połowie. Tracimy bramkę po 1 kontrze. Całą połowę kontrolujemy, gramy piłka, mądrze.

W przerwie Bonucci sobie coś ubzdurał (jeśli tak było) i zrugał pół drużyny bo coś mu nie pasowało. Sorry słabe to z jego strony.
Brawo, to powinno zamknąć temat. Większość rozpamiętuje mecz jako fatalną całość, ale pierwsza połowa była naprawdę bardzo dobra. Wiadomo, spokojna rozmowa o błędach, chłodna ich analiza to jedno, ale robienie wielkiej zadymy w takim momencie mogło tylko i wyłącznie zaszkodzić.

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:49

Ale Di Marie i Kroosa sprzedali.
Pisałem to kilka stron temu, ale powtórzę. Trzeba wiedzieć kiedy i jaką gwiazdę sprzedać
No i wszystko :whistle:
W przerwie Bonucci sobie coś ubzdurał (jeśli tak było) i zrugał pół drużyny bo coś mu nie pasowało. Sorry słabe to z jego strony.
O ile doszło do takiej sytuacji, to moim zdaniem największą winę ponosiłby Allegri :). Freguson by to inaczej załatwił.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 15:55

Ja właśnie uważam, że na forum panuje mit o tym finale. Ciągle można przeczytać - pierwsza połowa fajnie, przegraliśmy to w głowach itd.

Bzdury jakich mało. W pierwszej połowie wyglądaliśmy dobrze, ale ile sytuacji naprawdę dobrych stworzyliśmy ?
- zero

Uratował nas wonder goal Mandzu i tyle. W drugiej Zidane dokonał kilku zmian taktycznych i nas rozjechali jak chcieli. Przez cały mecz nie stworzyliśmy żadnej 100% okazji do gola przez 90min.

Przegraliśmy ten mecz piłkarsko, mentalnie, taktycznie i kadrowo (nie było nawet kogo z ławki wpuścić).

Taka jest prawda, a teraz się mit tworzy o wspaniałej pierwszej połowie i tylko mentalnie porażce.

Jak trzeba przebudować zespół to trzeba, ale jeżeli myślimy o wygraniu LM to jest kilka obszarów wymagających poprawy
- pomoc , zero dynamizmu, zero fizyczności, zero wartościowych zmienników. Żadne zawodnik nie potrafi pociągnąc gry ofensywie i regularnie wchodzić w pole karne z strzałem czy ostatnim podaniem
- atak/skrzydła - brak jakości to raz, brak głębi to dwa. Potrzebujemy do tej formacji 2-3 zawodników klasowych.
- prawa obrona/wahadło - do totalnej przebudowy.

Jeżeli myślimy poważnie o LM to potrzebujemy topowych po 1 topowym zawodniku do każdej z tych formacji + 1-2 jako uzupełnienie.
I nie jakiś Costa jednosezonowiec i N'Zonzi to nie są rozwiązania i nie mówię żeby uderzać od razu po Sancheza ale kurde Ci dwaj za taką kasę to żadne topy. Lepiej wtedy inwestować w młodych, utalentowanych którzy mogą się topami stać niż jakiegoś N'Zonziego co jeden sezon mu w życiu wyszedł łącznie, bo w drugiej połowie sezonu był już średniakiem. Czy Costa który w najlepszych sezonie i tak znikał w ważnych meczach.

Nie wiem na ile to realne ale moje typy
- Pomoc +Milinkovic Savic/Fabinho + przydałby się ktoś bardziej ofensyny do wchodzenia z ławki
- Atak +Shick+Keita+Berarndeshi/Lemar - jak nie możemy ściągnąć Topa jak Sanchez czy Carrasco to wolę dać szansę młodym że staną się Topami niż bulić za jednosezonowca Costę
- Danilo+Darmian/Di Sciglio.

Out : Bonucci (jeżeli rzeczywiście jest na wylocie i prawdziwe są te doniesienia o jego zachowaniu), Alves, Lichsteiner, Sturaro,Lemina,Cuadrado
In : Fabinho, Betancur, Shick, Keita, Berna,Danilo, Darmian

Wiem, że pewnie większość tych nazwisk jest nie realna, ale takie okienko czy przybliżone sprawia że idziemyw dobrą stronę. Na Serie A i tak jesteśmy głównymi faworytami. Po prostu wolę kupować zawodników którzy Topami mogą być (Fabinho, Ketita, Berna) niż takich którzy nimi na pewno nie są N'Zonzi/Costa bo tacy do LM nas nie przybliżą.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:00

Bonucci, jeśli odejdzie to podzieli los Pogby, zyska marketingowo, straci sportowo i tak jak w przypadku Francuza my bez niego sobie poradzimy, a on bez nas? :whistle: Ta histeria jest zabawna.
yanquez pisze:Baaaardzo dyskusyjna teza w przypadku grania czwórką z tyłu. Przy trzech obrońcach Leo na środku to bez cienia wątpliwości najlepszy gracz świata. Z tym, że nie ze względu na swoje walory defensywne (bo jest wielu lepszych w tym aspekcie), ale ze względu na umiejętność wyprowadzania piłki, opanowania i niezwykle precyzyjnych długich piłek. DO tego oczywiście dochodzi świetna gra głową, ale też jest wielu graczy o podobnym skillu.

Przy czwórce obrońców taki Benatia, czy Barzagli nie wyglądają wcale tak tragicznie w porównaniu do Leo.

To było tak na chłodno...
Temat został wyczerpany na 275 stronie :ok:
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 16:04 przez wagner, łącznie zmieniany 3 razy.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:02

Jeżeli już mamy gościa który recenzuje nasza 1 połowe z Realem jako dramat - dla przypomnienia Real zrobił jedną akcję i oddał jeden celny strzał - po czym wymienia Danilo jako potencjalne wzmocnienie - to naprawdę można sie złapać za głowę :O

Bonucci i Sandro w Pakiecie za 100 baniek. Najnowsze oferty :D

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:03

Mefisto pisze:Nie ma sentymentów w futbolu. Conte niestety bardzo dobrze zna i ceni tych piłkarzy, tak samo, jak najwidoczniej oni jego. To jest biznes, sam mam o wiele rzeczy żal do Antonio, ale wcale mnie nie dziwi, że po potencjalne wzmocnienia zwraca się w turyńskim kierunku.
tomassi14 pisze:A ty jakbyś znał swoich byłych pracowników i wiedział ze sa dobrzy to byś próbował ich sciągnąć ? Czy oferowałbys prace gościowi z firmy X?
Tak? A to dla mnie nowość, że Conte pracował z Sandro. Mogę wiedzieć gdzie to było? :facepalm: Zanim zaczniecie mędrkować to przemyślcie co ktoś miał na myśli.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:08

wagner pisze:Bonucci, jeśli odejdzie to podzieli los Pogby, zyska marketingowo, straci sportowo i tak jak w przypadku Francuza my bez niego sobie poradzimy, a on bez nas? :whistle: Ta histeria jest zabawna.
Radziliśmy, bo zmieniliśmy ustawienie, by jego brak ukryć, Allegri się musiał napocić. Co zrobisz w przypadku defensywy?

- Premium Sport
- rzekomo odpuszczamy sobie N'Zonziego i kierujemy się w stronę... Matuidiego. Nie chcemy po pierwsze płacić klauzuli 40 mln, po drugie nie zamierzamy płacić piłkarzowi 7 mln rocznie, a tyle oczekuje. Matuidi z kolei to żadne wzmocnienie, ewentualnie uzupełnienie składu, jak to miało mieć miejsce w lecie zeszłego roku.;

- Raffaele Auriemma (gość blisko Napoli) dla Radio CRC - jego zdaniem Napoli zaoferowało nam 10 mln za Neto i są spore szanse na to, że transfer dojdzie do skutku.

N'Zonzi odleciał, jeśli to prawda, ale wszędzie pełno doniesień, że się nie możemy dogadać. W końcu mamy te pieniądze czy to bujda? :smile: Szykujemy się na alternatywy alternatyw?

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:16

Jeszcze pewne sprostowanie do La Stampy. To nie jest "nasza" gazeta a gazeta będąca własnością koncernu Fiat co nie znaczy, że jest nam 100% przychylna. Pamiętam co najmniej kilka szpil jakie nam wbijali, o bajkowych doniesianiach nie wspominając nawet.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:18

CavAllano pisze:Radziliśmy, bo zmieniliśmy ustawienie
No i fajnie, dalej jesteśmy tego samego zdania. Radziliśmy.
CavAllano pisze:Co zrobisz w przypadku defensywy?
Zastąpi go wprowadzając Ruganiego w trakcie sezonu. Allegri zrobi to w ten sam sposób jak wprowadził do składu Dybale. Benatia rozpocznie sezon, a skończy go Rugani. Tak jak Mandzukic zacznie sezon, a skończy go Keita. W przyszłości nasz środek obrony to "CR", ale nie 7.
CavAllano pisze:
Bracie przestań w kółko słuchać "Świat się pomylił" Markowskiej bo bije od Ciebie pesymizmem sądu ostatecznego.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:23

RICTOR, no ale sprawa tutaj wydaje się być dość prosta. Real nie odpali swoich czołowych zawodników. To jedno. Druga sprawa to to, że po co ktoś ma odchodzić z Madrytu do Chelsea? Finansowo nie zyska, sportowo również nie bo Krolewscy co roku są głównym faworytem do wygrania CL. Po co mają odchodzić skoro tam mają życie jak - nomen omen - w Madrycie.

Co innego Juventus. Mam wrażenie, że cała Europa już doskonale wie, że nie ma u nas zawodników nie na sprzedaż i wszyscy z tego skrzętnie chcą korzystać. Jesteśmy klubem, w który, owszem, posiada sporo topowych zawodników, ale jednocześnie stosunkowo łatwo ich od nas wyrwać. Dobra oferta finansowa dla klubu i dla zawodnika i właściwie furtka prędzej czy później się otworzy. Nie zamierzam panikować przedwcześnie, zresztą uważam, że Rugani, prędzej niż później, w defensywie zastąpi godnie Bonucciego, ale systematyczność, z jaką oddajemy naszych liderów jest porażająca i irytująca.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:25

Do Maria i Ozil zyskali finansowo odchodząc z Realu :prochno:
Tak samo będzie z Bonuccim który dostanie na moje oko z 2-3 mln więcej.

Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:29

vitoo pisze:RICTOR, no ale sprawa tutaj wydaje się być dość prosta. Real nie odpali swoich czołowych zawodników. To jedno. Druga sprawa to to, że po co ktoś ma odchodzić z Madrytu do Chelsea? Finansowo nie zyska, sportowo również nie bo Krolewscy co roku są głównym faworytem do wygrania CL. Po co mają odchodzić skoro tam mają życie jak - nomen omen - w Madrycie.
No to, że sprawa prosta to fakt, zgadzam się, ale w tym o co mi chodzi to jednak drugorzędne. Ile razy Conte po swoim odejściu; mogąc postąpić inaczej; zachował się jak zwyczajny łach?

Korzystając z okazji, co Ci Cabrini daje taką pewność, że Bonucci to buc bo Cuadrado coś naopowiadał? Ja nie jestem w stanie ze 100% pewnością stwierdzić, że np. sytuacja "Cuadrado, jak wielu południowców ma w zwyczaju (szczególnie tych z Ameryki), to imprezowicz, a Bonucci w końcu nie wytrzymał i kilka razy mu powiedział żeby się ogarnął i zamiast balować więcej trenował i w końcu zaczął grać na poziomie po czym Juan się obraził i zaczął opowiadać, że go nie lubi" nie miała miejsca.

Swoją drogą to też tylko plotki, ale widziałem już trochę tekstów na VS mówiących "że czas rozgonić tą południowoamerykańską gromadkę". Kiedyś kilka osób pisało, że Isla imprezował u nas mocno razem z Vidalem i Caceresem co później w przypadku Vidala i Caceresa się potwierdziło.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2017, 16:35 przez RICTOR, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:34

vitoo pisze:Nie zamierzam panikować przedwcześnie, zresztą uważam, że Rugani, prędzej niż później, w defensywie zastąpi godnie Bonucciego, ale systematyczność, z jaką oddajemy naszych liderów jest porażająca i irytująca.
Dokładnie to mam na myśli. Myśląc o LM trzeba mieć stabilny zespół, a nie rok w rok a jakimś stopniu go przebudowywać.

RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2017, 16:49

Brat Chielliniego, który jest jego agentem, był dzisiaj na spotkaniu z naszymi dyrektorami (info z CM). Na VS piszą, że pewnie w sprawie przedłużenia kontraktu.

Agresti podał, że Mourinho nie jest przekonany na ten moment czy chce sprzedać Darmiana.

Zablokowany