Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:02

Dybala, przez paraliz prawej nogi, nie jest jakims pewniakiem w miejsce Neymara.
ALE jak Messi zacznie go urabiac, to coz. Pozegnamy sie i tyle w temacie... Czym mamy konkurowac? Dostanie podwyzke i pierwszy plac w wybitnie technicznej druzynie. Pawelek ma 23 lata, wiec wychowal sie na Barcelonie Rijkaarda, Guardioli... na Messim itd...

Bo po co bylby nam ten Keita? Do grzania lawki? Wroci Pjaca i mamy 8 zawodnikow na 4 pozycje z przodu.

Alves odszedl z Barcy, bo cos tam? Bo go 'nie szanuja'? Bonucci pozdrawia.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:04

Za kogo miałby grac Dybala ?

Chyab nie sądzicie, że na lewym skrzydle ? :prochno:

Dybala to pozycja Messiego. Nie kupuję tego. Suarez i Messi nie do ruszenia. A Dybala na lewym skrzydle to abstrakcje większa od Mandzukicia na b2x :)

Obrazek
panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:10

Cabrini_idol pisze:Za kogo miałby grac Dybala ?

Dybala to pozycja Messiego. Nie kupuję tego. Suarez i Messi nie do ruszenia. A Dybala na lewym skrzydle to abstrakcje większa od Mandzukicia na b2x :)
Może nie taka znowu abstrakcja, nie zapominajmy, że u nas na skrzydle przez pół sezonu biegał Mandzukic :prochno:
Nie zmienia to faktu, że Dybala jest zwyczajnie za wolny, żeby grać typowego skrzydłowego, a ze względu na brak prawej nogi nie może też z lewego skrzydła ścinać do środka, także ja jestem o niego spokojny.
Z drugiej strony polityka transferowa Barcelony jest od pewnego czasu tak absurdalna, że nie zdziwi mnie, jak będą chcieli sięgnąć po La Joya.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:12

No chyba, że Barcelona zmieni kompletnie ustawienie i upcha Dybalę w środku z Suarezem. Zrezygnuje z grania skrzydłami. Bo w zasadzie od jakiegoś czasu Messi jest bardziej ,,10'' niż skrzydłowym.

Mogliby zagrać Suarez-Dybala a za nimi Messi. Ale czy Barca jest na takie cos przygotowana ? Wydaje mi się, że transfer Neymara spadł na nich jak grom z jasnego nieba. Co z tych 222 mln jak każdy będzie chciał ich wydoić i to grubo. Poza tym nie oszukujmy się, pomimo, że Neymar to złamas to jednak jest jednym z trzech najlepszych piłkarzy świata. A w obecnej Barcelonie to chyba nawet więcej daje/dawał niż Messi.
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2017, 12:14 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:13

Cabrini_idol pisze:Za kogo miałby grac Dybala ?
Dybala to pozycja Messiego
To, ze skład Barcelony awizowany jest na 4-3-3 z Neymarem na lewej, Messim na prawej i Suarezem w środku nie znaczy, ze tak to wygląda w praktyce. Mimo wszystko często to Messi zajmuje pozycję centralną na prawej wtedy można zobaczyć Suareza. Analogicznie robi Real stawiając Ronaldo na środku, a na lewej Benzeme. Wiele meczów w takiej kombinacji było grane przez te zespoły.

Neymar oficjalnie w PSG. Teraz przygotowujmy się na newsy bombardujace dzień w dzien o odejściu Dybali.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:14

Cabrini_idol pisze:No chyba, że Barcelona zmieni kompletnie ustawienie i upcha Dybalę w środku z Suarezem. Zrezygnuje z grania skrzydłami. Bo w zasadzie od jakiegoś czasu Messi jest bardziej ,,10'' niż skrzydłowym.

Mogliby zagrać Suarez-Dybala a za nimi Messi. Ale czy Barca jest na takie cos przygotowana ?
Neymar przychodzil do Barcelony jako typowa 10
Suarez w liverpoolu gral troche jako schodzacy napastnik
Maja jeszcze Arde Turana
Wiec opcji z Dybala jest multum

Neymar oficjalnie w PSG ?? Przeciez nawet foto z badan nie bylo, zadna ze stron tego nie potwierdza, jedynie to co byl na treningu i pozegnal sie z kolegami, dostal pozwolnie na wycieczke do Paryza

I podobno wypowiedz Uefy bylo ze PSG nie zlamie FFP, wiec ten szum medialny prezesa La lliga byl chyba po to zeby wykorzystac swoje 5 minut

Inna sprawa ktora mnie zastanawia to na jakiej pozycji bedzie neymar gral w PSG...nie wierze ze to bedzie lewy skrzydłowy, chociaz moze na poczatku, ( Draxler out? ), docelowo stawiam ze pojdzie w slady Krystyny i Messiego i bedzie odpowiedzialny za ladowanie bramek ( dzieki temu bedzie mial szanse na zlota pilek )
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2017, 12:30 przez tomassi14, łącznie zmieniany 2 razy.

Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:26

Tak, Neymar juz oficjalnie 'sie pozegnal' http://blaugrana.pl/23261-OFICJALNIE-Ne ... Bar%C3%A7y.
Poki co na tapecie Coutinho. Ale niedlugo Wlosi skoncza pic popoludniowe espresso i zacznie sie suszenie łba. Za 220 to moga kupic obu...
Prosze zapiac pasy :smile:
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2017, 12:27 przez Garreat, łącznie zmieniany 1 raz.

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:26

Kogoś takiego jak Dybala da się upchnąć wszędzie. Zmieniali pozycje Henry'emu, Sanchezowi, to i jemu trochę by zmienili. Mam nadzieję, że do transferu nie dojdzie, bo słabo mi się zrobi. Wiem, że on jest do zastąpienia, ale krew mnie zaleje po prostu od tych roszad. Gwarantuję Wam, że jeśli wyciśniemy nawet ew. 140 za Dybale to w tej cenie pakiet Kroos + Keita jest niemal nieosiągalny. Nie z Perezem takie numery.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:32

koki90 pisze:Kogoś takiego jak Dybala da się upchnąć wszędzie. Zmieniali pozycje Henry'emu, Sanchezowi, to i jemu trochę by zmienili. Mam nadzieję, że do transferu nie dojdzie, bo słabo mi się zrobi. Wiem, że on jest do zastąpienia, ale krew mnie zaleje po prostu od tych roszad. Gwarantuję Wam, że jeśli wyciśniemy nawet ew. 140 za Dybale to w tej cenie pakiet Kroos + Keita jest niemal nieosiągalny. Nie z Perezem takie numery.
Jednym z wygranych przygotowan w realu jest Kovacic, a to pozycja Krossa / Modric'a, do tego przychodzi Ceballos wiec jesli chodzi o ofensywnych pomocnikow maja duze bogactwo
Garreat pisze:Tak, Neymar juz oficjalnie 'sie pozegnal' http://blaugrana.pl/23261-OFICJALNIE-Ne ... Bar%C3%A7y.
Poki co na tapecie Coutinho. Ale niedlugo Wlosi skoncza pic popoludniowe espresso i zacznie sie suszenie łba. Za 220 to moga kupic obu...
Ja nie widze w tej informacji ze Neymar jest oficjalnie w PSG

Cena za Coutinho szybko skoczyla do gory po tym jak wyszlo info ze Barca ma dostac gruby hajs, bylo 80mln, 100mln i wciaz malo, wiec mam nadzieje ze Marotta nie odda Dybiego za marne 100-120mln :rotfl:, kazde 20-40mln wyciagniete extra to kasa na np PO
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2017, 12:36 przez tomassi14, łącznie zmieniany 1 raz.

panlider

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:34

koki90 pisze:Kogoś takiego jak Dybala da się upchnąć wszędzie. Zmieniali pozycje Henry'emu, Sanchezowi, to i jemu trochę by zmienili. Mam nadzieję, że do transferu nie dojdzie, bo słabo mi się zrobi. Wiem, że on jest do zastąpienia, ale krew mnie zaleje po prostu od tych roszad. Gwarantuję Wam, że jeśli wyciśniemy nawet ew. 140 za Dybale to w tej cenie pakiet Kroos + Keita jest niemal nieosiągalny. Nie z Perezem takie numery.
Podałeś świetne przykłady, piłkarzy, którym w Barcelonie za bardzo nie wyszło :prochno:
Nie zgadzam się też z Twoją teorią, że Dybale da się wszędzie upchnąć, on się absolutnie nie nadaje do gry na skrzydle.

"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018" :D
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:36

panlider pisze: Podałeś świetne przykłady, piłkarzy, którym w Barcelonie za bardzo nie wyszło :prochno:
Nie zgadzam się też z Twoją teorią, że Dybale da się wszędzie upchnąć, on się absolutnie nie nadaje do gry na skrzydle.
Ja nie mówię, że to jest świetny i logiczny ruch. Mówię, że dla Barcelony to nie jest żaden problem by zawodnika ofensywnego ustawić na nieswojej pozycji, gdzie nie może pokazać pełni potencjału. Podane przykłady to doskonale pokazały.

Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:37

Garreat pisze:Tak, Neymar juz oficjalnie 'sie pozegnal' http://blaugrana.pl/23261-OFICJALNIE-Ne ... Bar%C3%A7y.
Za 220 mln mogą kupić Coutinho i Dybale? Żarty ;) zapewne sam transfer Coutinho to około 100 mln, plus kasa dla agenta. Za Dybale jeszcze więcej, a budżet Barcelony nie jest bez dna. Dodatkowo Barcelona musi jeszcze rzucić kasę ojcu Neymara (26 mln), więc pomimo, iż dostaną ogromną kasę to nie poszaleją.

tomassi14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:41

Poulinho pisze:
Za 220 mln mogą kupić Coutinho i Dybale? Żarty ;) zapewne sam transfer Coutinho to około 100 mln, plus kasa dla agenta. Za Dybale jeszcze więcej, a budżet Barcelony nie jest bez dna. Dodatkowo Barcelona musi jeszcze rzucić kasę ojcu Neymara (26 mln), więc pomimo, iż dostaną ogromną kasę to nie poszaleją.

Swoja droga to zarząd Barcy sie osmieszył wstrzymując wyplate premii Neymarom, wiadomo gruba kasa ale widzieli co podpisuja, my tez odpalilismy Raioli gruby hajs przy transferze Pogby,

Podpisane - > Płacz i plac

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:44

Liverpool nie odda Coutinho za 100 mln ani Juventus Dybali za 100 mln. Każdy z tych klubów wie, że Barcelona będzie miałą 222 mln z Neymara plus swój budżet.

Poza tym, problem jest taki, że ani Coutinho ani Dybala nie mają klauzuli i można za nich krzyczeć 130-140 mln. Ale swoją droga ani Liverpool ani tym bardziej my nie mamy ciśnienia aby sprzedawać Dybalito. BO ? Bo wiemy, że za rok czy za dwa nadal będziemy mogli za niego krzyczeć 150 mln euro. Wtedy już 150-160 mln euro to będą sumy realne na rynku patrząc jak to wszystko idzie w górę. Pytanie kiedy pęknie ta bańka ? Bo to na pewno się stanie i jestem pewny, że nie jeden klub pójdzie z torbami kiedyś.

Poza tym mam dziwne przeczucie, że saga z Neymarem będzie się ciągnęła jeszcze i zanim Barca sfinalizuje wszystko na cacy to będzie już praktycznie koniec okienka transferowego. Nie zazdroszczę Barcelonie. Oni mają nie dość, że MEGA dziurę w środku pola to teraz nie mają poza Messim i Suarezem żadnych godnych ofensywnych piłkarzy ;)

Real Madryt lubi to.

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:54

Garreat pisze:
Poulinho pisze:Za 220 mln mogą kupić Coutinho i Dybale? Żarty ;)
No żarty, żarty... tak jak 40 za Leo albo 110 za Pogbe ;).
Nie przesadzajmy, kim jest Coutinho? Na poziomie rozgrywek europejskich jest nikim.
Z kolei zyciowka Dybali to jeden swietny sezon + drugi sredni + 2 bramki przeciwko Barcelonie.
A jak bedzie trzeba to zawsze mozna troche dorzucic.
Ale rozmawiamy o rzeczywistej wartości piłkarza czy tej którą ustali klub, bo to dwie różne kwestie?

Odrzuciliśmy 100 mln za Dybale, Liverpool odrzucił 80 mln za Coutinho, na serio myślisz, że pójdą za mniej niż 100 mln i 130 mln? Nie ma szans. Dybala to nie jest 30 letni stoper po średnim sezonie, który chce zostać we Włoszech, proszę Cię ;)

110 mln za Pogbę, jeżeli w jakikolwiek sposób to było negowane to w taki, że ten transfer wyniesie ManUtd mniej ;)

Zablokowany