Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:17

Poprostu pisze:Nie interesują Cię ale chcesz wiedzieć jak nasi zagrali ;) Obejrzyj sobie mecz z PSG i sam Sobie ocenisz. Z Barca zagrał na skrzydle (WTF Max :shock: ) to nie ma co oglądać.
Nie tyle interesuje mnie sam występ Bentancura, co różnice w ocenie - stąd pytanie. Tak jak napisałem - jedna z gazet umieściła jego nazwisko po stronie rozczarowań, natomiast na forum panowało zadowolenie.

Obrazek
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:17

Ale co roku piszecie to samo, jesteście pewni pozostania najważniejszych piłkarzy a kończy się jak kończy. Na początku mercato jesteście pewni, potem się chwiejecie a na końcu udajecie zdziwionych. Nie twierdzę, że Barcelona jest lepsza kadrowo bo tak nie jest tylko, że zawodnicy traktują ten klub jak inny świat. Ale ok, tkwijcie w swoim przekonaniu. O pakowaniu walizek Dybali nie napisałem więc zluzuj ale o tym, że Bonucci jest na walizkach, na początku mercato pisał Agresti - wszyscy go zbesztali, Bonucci wrzucił zdjęcie, że jest gotowy do nowego sezonu z kciukiem w górze to okazało się tutaj - "no i wszystko jasne" :lol:
Jak pisało się o zainteresowaniu Milanu Bonuccim to były śmiechy i szydercze teksty w stronę Milanu a Bonu pokazał Wam wszystkim środkowy palec :lol:
Podejdźcie do tego trochę odmiennie bo później będziecie pisać, że jesteście załamani ;)

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:23

pumex pisze:
Poprostu pisze:Nie interesują Cię ale chcesz wiedzieć jak nasi zagrali ;) Obejrzyj sobie mecz z PSG i sam Sobie ocenisz. Z Barca zagrał na skrzydle (WTF Max :shock: ) to nie ma co oglądać.
Nie tyle interesuje mnie sam występ Bentancura, co różnice w ocenie - stąd pytanie. Tak jak napisałem - jedna z gazet umieściła jego nazwisko po stronie rozczarowań, natomiast na forum panowało zadowolenie.
Zależy jakie oczekiwania były. Jedni mogli oczekiwać, że będzie to gościu który wygryzie Khedire ze składu, to mogą czuć się rozczarowani. Drudzy zaś, którzy liczyli po prostu, że zagra poprawnie, nie będzie uciekał od gry, będzie zachowywał spokój mogą być mega zadowoleni.

Zagrał bardzo dobrze, wiemy jak trudno w Juventusie przyjśc młodemu piłkarzowi, tym bardziej zza oceanu i zrobić wrażenie. Nie bał się wychodzić na pozycję, miał dobre passy, bardzo dobre długie piłki, nie tracił piłek, umie się zastawić. Problem ma, ale to zrozumiałe z ogarem taktycznym, szczególnie grając w fazie kiedy się bronimy.

Moja ocena 7,5/10 względem oczekiwań. Spokojnie może zostać w drużynie i walczyć o minuty a ze słabszymi o pierwszy skład.

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:23

MRN,
każdy przypadek jest inny:
Vidal - chlanie i balowanie,
Pogba - Raiola i rekord
Bonus - granda w szatni

w przypadku Dybali imo odejdzie za 1-3 lata.

Atalanta 16/12/12 ; Lechia Gdańsk 29/07/15 ; Bologna 19/02/16; Dinamo Zagrzeb 27/09/16; Roma 17/12/16; Napoli 2/04/17; Barcelona 22/11/17; Crotone 26/11/17; Lazio 27/01/19; Atletico 10/08/19; Lecce 29/10/22; Fiorentina 5/11/23; Lille 5/11/24
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:24

Co roku piszesz o zawalonym mercato i o tym jak się wyprzedajemy i jak Marotta daje się wszystkim na około dymać, a kończy się jak się kończy, więc powtarzam wstrzymaj lejce, bo z tego waszego hasełka corocznej wyprzedaży zostają tylko zachwyty w maju. W zeszłym roku kajałeś się jak szalony stwierdzając, że nie masz racji co do Marotty, widzę, że wena Ci wróciła i znów wróciliśmy do retoryki klubu-marketu. Jak mantrę powtarzacie "jak Marotta nie zmieni podejscia "jak chcesz to odejdź" to nigdy nie zdobędziemy żadnego pucharu i nie będziemy szanowani w Europie!"I ten Wasz mit co roku pada jak zamek z piasku podczas sztormu. Odszedł Vidal przyszedł Dybala, Sandro, Khedira i Mandzukic. Odszedł Pogba przyszedł Higuain i Pjanic. Odszedł Bonucci przyszli Bernardeschi i Costa. Ale zawsze ta sama histeryczna śpiewka.

A i jeszcze jedno, przypominam, że pomimo rezultatu w finale LM to wielu przed meczem mówiło o Juventusie jako faworycie. O Juventusie w starciu z Realem. O Juventusie jako o faworycie do zwycięstwa w LM. Więc ten brak szacunku w Europie możesz sobie wsadzić między Wiedźmina i Harrego Pottera.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:30

Powielasz stereotypy niektórych placków z tego forum...w zeszłym roku pisałem o zawalonym mercato ? W tym roku piszę w tym stylu ? Poszukaj i odpowiedz, za błędy sprzed 2-3 lat już nadstawiłem dupę do kopa i uderzyłem się w pierś, niektórzy nawet tego nie potrafią zrobić. Te <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, które w tym roku narzekają na mercato, narzekali też w latach ubiegłych i niczego się nie nauczyły. Tak więc ode mnie z dala ;)
Co ma Marotta do klubu marketu ? Na to nawet Marotta do końca nie ma wpływu.
Gdzie Ty widzisz brak szacunku ? Powaliło Cię ?

Obrazek
Poulinho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:37

Wybacz MRN, ale niestety dalej powielasz ten typ zachowania. Choć Cię lubię i cenię i jesteś jednym z tych użytkowników, których posty czytam bardzo chętnie to niestety przed ważnymi spotkaniami czy w wirze transferowych plotek często zaczynasz gubić obiektywizm. Wiem, że jest to związane z oddaniem się Juventusowi i emocjami z tym związanymi, ale czasami potrzeba trochę więcej, nie tyle optymizmu, a realizmu. Juventus w ostatnich latach o wiele częściej nas pozytywnie zaskakiwał niż sprawiał niemiłe niespodzianki. Naprawdę nie mamy na co psioczyć, a już na pewno nie na wyprzedaże i osłabianie się. Co roku jesteśmy mocniejsi i będziemy. Sportowo nie odbiegamy od najlepszych, bo jesteśmy w ich gronie. Odejście każdego piłkarza jest podyktowane względami pozasportowymi.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:37

http://www.football-italia.net/107051/l ... ij-renewal

Podobno De Vrij jest skłonny przedłużyć umowę z Lazio z szacunku ale chce mieć wpisaną klauzulę na 10-15 mln euro, wiadomo dlaczego ;) Marotta :smile:

Obrazek
Szczęsny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:38

nic się nie dzieje w transferach od tygodnia :confused2: u nas

nie chodzi mi o jakies tam plotki, albo bajdurzenie

zero konkretow

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:41

MRN pisze:Powielasz stereotypy niektórych placków z tego forum...w zeszłym roku pisałem o zawalonym mercato ? W tym roku piszę w tym stylu ? Poszukaj i odpowiedz, za błędy sprzed 2-3 lat już nadstawiłem dupę do kopa i uderzyłem się w pierś, niektórzy nawet tego nie potrafią zrobić. Te <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, które w tym roku narzekają na mercato, narzekali też w latach ubiegłych i niczego się nie nauczyły. Tak więc ode mnie z dala ;)
Co ma Marotta do klubu marketu ? Na to nawet Marotta do końca nie ma wpływu.
Gdzie Ty widzisz brak szacunku ? Powaliło Cię ?
Przypominam twój płacz i odgrażanie się ze robisz przerwę od kibicowania Juve po finale... zmiana nicku nic nie zmieni w pewnych kwestiach, czytając twoje posty można odnieść wrażenie że jesteś jak chorągiew na wietrze... raz zawieje w jedna a raz w drugą stronę...

Juve, storia di un grande amore
MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:46

Akurat Twoje zdanie mnie nie interesuje, jesteś jednym z tych na których mam .... dlatego, że jesteś jednym z tych, którzy wchodzą tylko po to aby pouczać innych. Zmiana nicku podyktowana była innymi względami nie mającymi nic wspólnego z tym forum ale co ty możesz wiedzieć. Z drugiej strony nie mogę przyzwyczaić się do nowego dlatego chętnie wrócę do starego Peryklesie :prochno:

Obrazek
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:49

MRN pisze:Akurat Twoje zdanie mnie nie interesuje, jesteś jednym z tych na których mam .... dlatego, że jesteś jednym z tych, którzy wchodzą tylko po to aby pouczać innych. Zmiana nicku podyktowana była innymi względami nie mającymi nic wspólnego z tym forum ale co ty możesz wiedzieć. Z drugiej strony nie mogę przyzwyczaić się do nowego dlatego chętnie wrócę do starego Peryklesie :prochno:
Pouczac wyrażając własną opinię ? nie płaczac co chwila jak baba z okresem :prochno: no cóż możesz mieć co tam sobie chcesz :D szkoda, że prawda w oczy kole :D

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 11:53

Akurat z Twojej strony nic mnie nie rusza :lol:
Jeżeli Ty wyrażasz swoją opinię to i ja to robię z tym, że nie tańczę tak jak mi zagrają i nie szukam akceptacji na forum, to nas różni ;)

Obrazek
ice

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 6 razy
Otrzymał podziękowanie: 9 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:00

Jak tylko Neymar przejdzie do PSG to karuzela rozkręci się na dobre.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2017, 12:00

MRN pisze:Akurat z Twojej strony nic mnie nie rusza :lol:
Jeżeli Ty wyrażasz swoją opinię to i ja to robię z tym, że nie tańczę tak jak mi zagrają i nie szukam akceptacji na forum, to nas różni ;)
Akceptacji... :D pisze tu raczej sporadycznie... ale aby nie było offtopu, mamy dopiero 2 sierpnia do końca okienka jeszcze duuużo czasu, i nie sądze by mercato się dla nas skończyło. Póki co b ciekawe transfery, i wymiana pokoleniowa widać, że projekt Juventus zmierza w dobrą stronę, co bardzo cieszy.

Zablokowany