Mercato (2012-2014)
- zahor
- Juventino
:shock: :shock:Azrael pisze: - Matri i Quagliarella, którzy mogą być tylko solidnymi rezerwowymi;
Nie wiem jak Ty takie wnioski wysunąłeś na podstawie dzisiejszego meczu, w którym Matri nie zagrał wcale, a Quagliarella zaprezentował się żenująco. Naprawdę boję się o obsadę w ataku, bo prawdę powiedziawszy jak nam nie będzie szło w meczu z Man Utd/Bayernem/Porto w LM i słabe zawody będzie rozgrywać Cavani/RVP/Higauin/kto tam będzie naszą gwiazdą w ataku, to naprawdę ciężko mi jest sobie wyobrazić żeby jeden z tych panów których wymieniłeś swoim wejściem miał odmienić losy meczu.
Nie byłbym tego taki pewien. Chiellini fajnie gra w powietrzu, poza tym ciężko go przepchnąć, ale niestety jest wolny. A dzisiaj dwa gole padły po szybkich kontrach i obawiam się że jedyne co Giorgio mógłby w tej sytuacji zrobić, to wyciąć rywala jeszcze przed polem karnym.Azrael pisze: Mecz unaocznił także to, że brak Chielliniego w obronie jest zauważalny. Jestem święcie przekonany, że z nim po lewej stronie obrony przynajmniej jedna z dzisiejszych bramek by nie wpadła. Może zamiast lewego obrońcy (o ile w ogóle takiego szukamy) powinniśmy się skupić raczej na sprowadzeniu solidnego stopera.
- annihilator1988
- Juventino
Módlmy się o udane transfery, a w szczególności o:
- zmiennika dla Pirlo,
- porządnych skrzydłowych,
- solidnego stopera,
- nowoczesnego bramkowpychacza,
- kreatywnego napastnika.
Mam nadzieje, że już wkrótce będzie nam dane odkreślić 1 pozycję z tej listy.
Zastanawiam się też nad kwestią wolnych transferu. Dlaczego "Stara Dama" wydaje się być bierną w tym temacie. Żadne nazwisko nie jest łączone z przenosinami do Turynu. Why??? :płaczę:
- zmiennika dla Pirlo,
- porządnych skrzydłowych,
- solidnego stopera,
- nowoczesnego bramkowpychacza,
- kreatywnego napastnika.
Mam nadzieje, że już wkrótce będzie nam dane odkreślić 1 pozycję z tej listy.

- Azrael
- Juventino
Widzisz, ale ze mnie gapa - ja kompletnie zapomniałem, że widziałem 42 wcześniejsze oficjalne mecze, no i to, że Matri dziś nie zagrał.zahor pisze::shock: :shock:Azrael pisze: - Matri i Quagliarella, którzy mogą być tylko solidnymi rezerwowymi;
Nie wiem jak Ty takie wnioski wysunąłeś na podstawie dzisiejszego meczu, w którym Matri nie zagrał wcale, a Quagliarella zaprezentował się żenująco.
Na tym właśnie polega piękno futbolu, że czasami największe gwiazdy nie są w formie i czasem mecz się przegrywa. Póki co nie powinieneś tym sobie zaprzątać głowy, bo to jeszcze odległa fantazja. Problemem Juventusu jest dziś to, że takiej gwiazdy (która ewentualnie mogłaby być bez formy) nie mamy wcale.zahor pisze:Naprawdę boję się o obsadę w ataku, bo prawdę powiedziawszy jak nam nie będzie szło w meczu z Man Utd/Bayernem/Porto w LM i słabe zawody będzie rozgrywać Cavani/RVP/Higauin/kto tam będzie naszą gwiazdą w ataku(...)
Przepraszam bardzo - to jaka jest konkluzja Twojej wypowiedzi, bo ciężko załapać? Matri i Quagliarella są "be" na ławkę i trzeba nam do pierwszego składu Cavaniego, a na zmianę Falcao? A może wolisz odwrotnie?zahor pisze:(...)to naprawdę ciężko mi jest sobie wyobrazić żeby jeden z tych panów których wymieniłeś swoim wejściem miał odmienić losy meczu.
Uważam, że dwóch z trójki Borello/Matri/Quagliarella będzie stanowiło dość solidne uzupełnienie ataku, o ile będziemy mieli kim tam straszyć w "podstawie".
Tego akurat nigdy się nie dowiemy, bo Giorgio jest od tygodnia kontuzjowany, a mecz skończył się już ponad godzinę temu.zahor pisze:A dzisiaj dwa gole padły po szybkich kontrach i obawiam się że jedyne co Giorgio mógłby w tej sytuacji zrobić, to wyciąć rywala jeszcze przed polem karnym.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 00:17 przez Azrael, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam!
- zahor
- Juventino
O jakich skrzydłowych mówisz? Takich bardziej defensywnych do 3-5-2 czy ofensywnych na boki ataku do 4-3-3?annihilator1988 pisze: - porządnych skrzydłowych,
Moim dużo łatwiej będzie nam zbudować zespół do 4-3-3. Jeżeli mamy grać czwórką w obronie, to przede wszystkim nie musimy nikogo szukać na prawą stronę, gdzie mamy bardzo dobrze broniącego (ale słabo atakującego) Lichtsteinera. Ewentualny transfer Ramireza, którym naprawdę bym się podjarał, mógłby nam zapewnić względny spokój na prawym skrzydle przy jednoczesnym pozostaniu w klubowej kasie środków na Cavaniego albo innego gracza o tej charakterystyce.
Nie za bardzo wiem natomiast co z lewą stroną, która bolączką jest od kiedy pamiętam. Niby De Ceglie ostatnio nie gra źle, ale raz że złapał kontuzję, a wiemy jak to u niego jest z tymi kontuzjami, a dwa że mimo wszystko na tle Vidala, Pirlo czy Barzagliego odstaje poziomem dość wyraźnie. No i ten Vucinić - niestety, nie może być tak że gość w 60% spotkań w sezonie jest kompletnie niewidoczny. Niemniej jednak alternatywy dla niego w tym mercato się nie spodziewam. Mimo wszystko chyba jednak priorytetem jest ktoś na prawą stronę.
Azrael pisze:A propos dzisiejszego finału...
Mógłbyś się określić - piszesz a propos tego co było dzisiaj czy a propos tego co było w tym sezonie.Azrael pisze: Widzisz, ale ze mnie gapa - ja kompletnie zapomniałem, że widziałem 42 wcześniejsze oficjalne mecze, no i to, że Matri dziś nie zagrał.
Bo rozumiem że między Matrim, będącym w kolejce do gry za Borriello, a Falcao, uważanym za jednego z najlepszych napastników na świecie, nie ma żadnej opcji pośredniej?Azrael pisze: Przepraszam bardzo - to jaka jest konkluzja Twojej wypowiedzi, bo ciężko załapać? Matri i Quagliarella są "be" na ławkę i trzeba nam do pierwszego składu Cavaniego, a na zmianę Falcao? A może wolisz odwrotnie?
- annihilator1988
- Juventino
O ofensywnej charakterystyce. W/w prze Ciebie Ramirez byłby ciekawym nabytkiem, Affelayem, sprowadzonym na zasadzie wypożyczenia, też bym nie pogardził. Listę mógłby dopełniać Giovinco, ale ten transfer przekreślałby zakup Urugwajczyka. To tylko 3 pierwsze nazwiska, które kłębią mi się w głowie w kontekście bocznych napastników, których sprowadzenie nie negowałoby pozyskanie klasowej "9"zahor pisze:O jakich skrzydłowych mówisz? Takich bardziej defensywnych do 3-5-2 czy ofensywnych na boki ataku do 4-3-3?annihilator1988 pisze: - porządnych skrzydłowych,
Edit
Pozwolę sobie nie dodawać kolejnego post.
Alina- wydaje mi się, że zakup Ramireza i odzyskanie Giovinco może być tym luksusem, na który "Starą Damę" nie będzie finansowo stać. Koło Urugwajczyka kręcą się Anglicy z "The Reds"gotowi, jak podawały w marcu pismaki, wydać do 20 mln euro, Zagadką pozostają też oczekiwania władz Parmy, za odstąpienie praw do Seby. No, ale zobaczy zobaczymy jak to wszystko się potoczy
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 01:05 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
- Azrael
- Juventino
To bardzo proste Kolego: fakt braku Matriego na boisku jest faktem na podstawie, którego można wyciągać pewne wnioski z dzisiejszego meczu, ale także dużej części minionego sezonu, w której Alesandro "zapracował" sobie na tę pozycję. Nie będę jednak hipokrytą i nie chce oceniać człowieka tylko za tych kilkadziesiąt sekund gdy był pokazywany na ławce rezerwowych przez realizatora telewizyjnego. Znam potencjał Matriego i wiem, że i on (rzadko bo rzadko) potrafi o decydować o losach ważnych meczów. A jak zagrał w dzisiejszym meczu (i jak grywał w drugiej połowie sezonu) widział każdy...zahor pisze:Mógłbyś się określić - piszesz a propos tego co było dzisiaj czy a propos tego co było w tym sezonie.
Nie wiem jakie są opcje pośrednie, wiem tylko, że w momencie gdy jest potrzeba wydania naprawdę dużych pieniędzy jak na włoskie warunki na pojedynczego zawodnika, to w kwestii rezerwowych - których naprawdę nie mamy najgorszych - nie ma co wybrzydzać, bo to najmniejszy problem.zahor pisze:Bo rozumiem że między Matrim, będącym w kolejce do gry za Borriello, a Falcao, uważanym za jednego z najlepszych napastników na świecie, nie ma żadnej opcji pośredniej?
Pozdrawiam!
A niby czemu? Ramirez na prawą, Gio na lewą. O grę w 4-3-3 pewnie modli się Licht. Współpraca ze skrzydłowym i gra na obieg wychodzi mu świetnie.annihilator1988 pisze:O ofensywnej charakterystyce. W/w prze Ciebie Ramirez byłby ciekawym nabytkiem, Affelayem, sprowadzonym na zasadzie wypożyczenia, też bym nie pogardził. Listę mógłby dopełniać Giovinco, ale ten transfer przekreślałby zakup Urugwajczyka. To tylko 3 pierwsze nazwiska, które kłębią mi się w głowie w kontekście bocznych napastników, których sprowadzenie nie negowałoby pozyskanie klasowej "9"zahor pisze:O jakich skrzydłowych mówisz? Takich bardziej defensywnych do 3-5-2 czy ofensywnych na boki ataku do 4-3-3?annihilator1988 pisze: - porządnych skrzydłowych,
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
W temacie strzelca. Po wczorajszym meczu uwazam Quaga za zawodnika zbednego, pokazal klase bo mu jakis smieciarz cos powiedzial. Zal typa, byl mierny, nie potrafi sie odnalezc, dreamgoale to moze sobie klepac juz tylko na fifie. To nie byla sztuka wbic 3 gole w tegorocznym Juve. Moim zdaniem do widzenia temu panu.
Podobnie jak Borriello, ktory jednak przyszedl jako tur-popychacz za klepaki, cos tam kopnal i jego nie ma sie co czepiac.
Matri na lawe bedzie w sam raz. W pierwszej polowie sezonu byl dobry, potem troche przygasl, nie wiem moze cala rotacja w ataku i brak jasnej pozycji w druzynie mu zaszkodzily. Nieistotne jest to w tej chwili. Zreszta... nie stac nas na nikogo lepszego na lawe. Chyba ze chcemy zmarnowac Immobile (jesli jest co marnowac).
Cavani w tej chwili wydaje sie byc najlatwiejszym (sic...) strzelcem do wyrwania.
Drogba bylby slepym strzalem, odwleczeniem tematu na 'za rok'. Zdarzaja mu sie rowniez ciezsze kontuzje, a to dla napastnika w tym wieku nic fajnego. Zreszta umowmy sie, po wygraniu przez CFC LM prawdopodobienstwo tego transferu jest ~0. O Robinie tez zdaje sie mozemy zapomniec. Za Damiao przemawia niewiele...
Cos zaczyna sie ruszac w temacie Higuaina i Suareza. Moim zdaniem sa to zawodnicy na pewno nie gorsi od Cavaniego. Jeden z tej trojeczki i bedzie ok.
Poza tym, jeden kreatywny. Tanszy z dwojki Gio/Ramirez. Najlepiej byloby obu - ale to nierealne i studzilbym tu FMowe fantazje. O Ramirezie poki co jest cicho, a w temacie Gio na pewno bedzie sie cos ruszac i wydaje sie to najbardziej naturalny kandydat.
Nie sadze by byloby nas stac na wiekszy skok jakosciowy w ataku. Potencjalne powyzsze wzmocnienia to juz 50-60M.
Jesli chodzi o pomoc, wydaje mi sie ze zakupimy jednego zawodnika, ktory dolaczy na lawce do Padoina i Giaca, a sklad bedziemy uzupelniac mlodymi - Pogba, Verratti, moze Appelt/Buoy.
Esti moze nie zawiodl (pamietacie kwote wypozyczenia?) ale NA PEWNO tez nie wypalil. Jesli mamy go wykupic, to widzialbym to raczej w charakterze karty przetargowej. Bo lewy obronca rowniez by sie przydal... Chielliniego bedziemy potrzebowac w srodku - bez niego to jednak nie to samo. W tej chwili na lewej De Ceglie nie ma w zasadzie konkurencji. Nie byloby to calkiem fair wobec zawodnika zdegradowac go do etatowego lawkowego. Ale konkurencja jest potrzebna.
(+) striker, support striker, cm, lo
(-) szrot
Mysle ze bilans w granicach -50M jest osiagalny. Do tego na pewno dojda wyzsze pensje, wiec lepiej zeby to wypalilo.
Podobnie jak Borriello, ktory jednak przyszedl jako tur-popychacz za klepaki, cos tam kopnal i jego nie ma sie co czepiac.
Matri na lawe bedzie w sam raz. W pierwszej polowie sezonu byl dobry, potem troche przygasl, nie wiem moze cala rotacja w ataku i brak jasnej pozycji w druzynie mu zaszkodzily. Nieistotne jest to w tej chwili. Zreszta... nie stac nas na nikogo lepszego na lawe. Chyba ze chcemy zmarnowac Immobile (jesli jest co marnowac).
Cavani w tej chwili wydaje sie byc najlatwiejszym (sic...) strzelcem do wyrwania.
Drogba bylby slepym strzalem, odwleczeniem tematu na 'za rok'. Zdarzaja mu sie rowniez ciezsze kontuzje, a to dla napastnika w tym wieku nic fajnego. Zreszta umowmy sie, po wygraniu przez CFC LM prawdopodobienstwo tego transferu jest ~0. O Robinie tez zdaje sie mozemy zapomniec. Za Damiao przemawia niewiele...
Cos zaczyna sie ruszac w temacie Higuaina i Suareza. Moim zdaniem sa to zawodnicy na pewno nie gorsi od Cavaniego. Jeden z tej trojeczki i bedzie ok.
Poza tym, jeden kreatywny. Tanszy z dwojki Gio/Ramirez. Najlepiej byloby obu - ale to nierealne i studzilbym tu FMowe fantazje. O Ramirezie poki co jest cicho, a w temacie Gio na pewno bedzie sie cos ruszac i wydaje sie to najbardziej naturalny kandydat.
Nie sadze by byloby nas stac na wiekszy skok jakosciowy w ataku. Potencjalne powyzsze wzmocnienia to juz 50-60M.
Jesli chodzi o pomoc, wydaje mi sie ze zakupimy jednego zawodnika, ktory dolaczy na lawce do Padoina i Giaca, a sklad bedziemy uzupelniac mlodymi - Pogba, Verratti, moze Appelt/Buoy.
Esti moze nie zawiodl (pamietacie kwote wypozyczenia?) ale NA PEWNO tez nie wypalil. Jesli mamy go wykupic, to widzialbym to raczej w charakterze karty przetargowej. Bo lewy obronca rowniez by sie przydal... Chielliniego bedziemy potrzebowac w srodku - bez niego to jednak nie to samo. W tej chwili na lewej De Ceglie nie ma w zasadzie konkurencji. Nie byloby to calkiem fair wobec zawodnika zdegradowac go do etatowego lawkowego. Ale konkurencja jest potrzebna.
(+) striker, support striker, cm, lo
(-) szrot
Mysle ze bilans w granicach -50M jest osiagalny. Do tego na pewno dojda wyzsze pensje, wiec lepiej zeby to wypalilo.
- @D@$
- Juventino
No właśnie, w Holandii raczej się nie daje takich dużych sum, nie rzucajcie na lewo i prawo kwotami, bo zaraz pójdzie fama, że za niego trzeba dać 25mln+. Ten Alfonso Alves kimkolwiek jest, bo pierwsze słyszę, nie jest chyba tylko wyjątkiem powteirdzającym regułę. Wspomnieni Huntelaar czy Keżman mimo, że trzeba przyznać że coś tam umieja, to jednak obaj się w wielkich klubach nie sprawdzili, choć wiadomo że w Realu czy Chelsea wiele szans się dostaje a i po dobrym sezonie można zostać sprzedanym za pół ceny...zahor pisze:Na bank ten koleś nie przyjdzie za 25-30 kawałków. Huntelaar kosztował 20 + 7 w bonusach po trzech czy czterech sezonach wymiatania w Holandii. Suarez 25, a on był kapitanem Ajaxu, do tego grał dobrze w reprezentacji. Myślę że Marotta nie da za tego gościa więcej jak 10 mln.Dante93 pisze:Ja np. za 25-30 mln liczłbym na przynajmniej 15-18 bramekzahor pisze:To zależy jak miał wypalić.![]()
Co do niewielkiej liczby goli Suareza w Anglii - nie wyciągałbym daleko idących wniosków. Cały Liverpool gra padakę, nie podejmę się oceny na ile to wina Urugwajczyka a na ile innych.
Suarez? Wiadmo, że nikogo nie można skreślać zupełnie po jednym słabszym sezonie, no ale jednak średnio mnie obchodzi argument że cały Liverpool dołuje od kilku lat, on był jednak częścią tego zespołu. Więc nawet doceniając jego talent nie można oczekiwać że należy na niego wydawać ponad 20 mln... Ogólnie chciałbym uniknąć powtórki z Elią, że ktoś "znany" musi przyjść do przodu, więc weźmie się w osttaniej chwili kgoś "żeby było".
Rozumiem, ze ten Bocchetti to jakiś inny Bocchetti niż ten którym się rok temu interesowaliśmy? Są spokrewnieni?alina pisze:Pescara właśnie awansowała do Serie A. Ale ja nie o tym. Ta drużyna to prawdziwa kopalnia talentów. Oto skład z dziś, w nawiasie rok urodzenia:

No ten Borriello nie był znowu taki niewidoczny, tzn. walczył ostro z obroną Napoli, ale faktycznie nie wyszło z tego nic konkretnego poza jednym strzałem. Choć w sumie nawet logiczna taktyka, że na zmęczonego przeciwnika wszedłby świeży napastnik, tylko ja bym jednak widział prędzej Matriego, ale sobie można gdybać, on w sumie ez formy był ostatnio.Azrael pisze:- niewidoczny Boriello;
- chimeryczny Vucinic, który ma albo mecz genialny albo tak jak dziś beznadziejny;
- Matri i Quagliarella, którzy mogą być tylko solidnymi rezerwowymi;
- no i Alex, który tym razem nas nie zbawił, choć jestem pewien, że gdyby dograł do końca to tego gola by ustrzelił. No, ale wiadomo już, że nim się żegnamy.
Co do Del Piero, tak samo można gdybać, że Vucinic grający od początku coś by ustrzelił, aczkowliek faktycznie zmianę zrobił żadną. Ogólnie taktyka się wczoraj nie sprawdziła, Borrielo był trochę sam z przodu, słabe dostał wsparcie. W zasadzie zawiedli ci na których najbardziej można było liczyć w sezonie: Pirlo, Mirko, Lichtsteiner...
No właśnie, ta pomoc wcale nie grała tak świetnie. Przed meczem wydawało mi się, że jeśli ma jakąś dziurę, to właśnie w środku pola. Hamsik, Cavani, Lavezzi cisną do przodu, więc w pomocy zostają boczni obrońcy (czy jak ich tam nazwać) no i dwójka ze środka, którą wydawało się łatwo rozpykają Marchisio-Pirlo-Vidal, tak sie nie stało. W ogóle ciężko było uzyskać przewagę pozycyjną, utrzymać się przy piłce.Dziś było widać doskonale, że samą świetną linią pomocy wygrać się nie da - zwłaszcza takie mecze o stawkę w pucharach. Potrzebny do tego jest jeszcze atak, w którym mamy za duże braki:
Powiedziałbym, że szkielet już mamy.No cóż panie Marotta, działaj szybko, żebyśmy już przed Euro mieli solidny szkielet drużyny na przyszłoroczną Ligę Mistrzów, bo ten dzisiejszy wystarcza tylko na krajową ligę.
No to co proponujesz, kupić dwie gwiazdy na szpicę?zahor pisze: Naprawdę boję się o obsadę w ataku, bo prawdę powiedziawszy jak nam nie będzie szło w meczu z Man Utd/Bayernem/Porto w LM i słabe zawody będzie rozgrywać Cavani/RVP/Higauin/kto tam będzie naszą gwiazdą w ataku, to naprawdę ciężko mi jest sobie wyobrazić żeby jeden z tych panów których wymieniłeś swoim wejściem miał odmienić losy meczu.

Bo mamy maj? Spokojnie, rok temu Marotta wyłapał szybko tzrech darmowych, inna rzecz, że właściwe ostał się tylko Pirlo, ale może znowu coś szykuje. Mam gdzieś co jest w prasie (no może nie w 100% bo fajnie na głównej czasem ploteczki poczytać), ważne są efekty. W sumie jak ma być kolejne "info" o Tevezie na którego składamy ofertę, mimo, że Marotta już 3 razy zaprzeczył, to wolę ciszęannihilator1988 pisze:Zastanawiam się też nad kwestią wolnych transferu. Dlaczego "Stara Dama" wydaje się być bierną w tym temacie. Żadne nazwisko nie jest łączone z przenosinami do Turynu. Why??? :płaczę:

A ten Ramirez serio grywa na prawym skrzydle? Czy to kolejna historia z cyklu "fajny ofensywny pomocnik który napewno poradzi sobie na skrzydle"? Bo mi się kojarzy wlaśnie jako cofnięty napastnik a jak już to grający bliżej lewej strony i teraz czytając 10 post na temat prawoskrzydłowego Ramireza sam nie wiem czy coś mi się nie pieprzyalina pisze:A niby czemu? Ramirez na prawą, Gio na lewą. O grę w 4-3-3 pewnie modli się Licht. Współpraca ze skrzydłowym i gra na obieg wychodzi mu świetnie.

Ogólnie jak mamy dać 7-8 mln, no góra 10 za pół karty Giovinco a kombinowac z Ramirezem za 20 mln to wole pierwsza opcję. Niby Parma chce może więcej, ale mogą zmieknąć, bo za rok w konkursie kopert marne ich szanse. Chyba że będą woleli trochę mniej zyskać, a mieć Sebę jeszcze na rok, zobaczymy.
- bendzamin
- Redaktor
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... resident[i]
In response to Italian newspaper Tuttosport, Ribeiro said: “Juventus are just one of the clubs who want Neymar.”[/i]
Raczej glupoty i gadanie, aby gadac, ale... Fajnie by bylo
http://football-italia.net/19064/verrat ... cara-dream
“Juventus? To play alongside great champions, even not all the time, would be important. But to play here in my team, almost as a regular, would give me fundamental experience.
“After yesterday’s game, I asked the President to keep me here. I’ll speaks with him after my spell with the national side.”
Czyli nawet jak kupimy karte Verrattiego, to on chce grac jeszcze sezon w Pescarze. Troche szkoda.
In response to Italian newspaper Tuttosport, Ribeiro said: “Juventus are just one of the clubs who want Neymar.”[/i]
Raczej glupoty i gadanie, aby gadac, ale... Fajnie by bylo

http://football-italia.net/19064/verrat ... cara-dream
“Juventus? To play alongside great champions, even not all the time, would be important. But to play here in my team, almost as a regular, would give me fundamental experience.
“After yesterday’s game, I asked the President to keep me here. I’ll speaks with him after my spell with the national side.”
Czyli nawet jak kupimy karte Verrattiego, to on chce grac jeszcze sezon w Pescarze. Troche szkoda.
- wagner
- Juventino
i tak największy wysyp transferów będzie po Euro12annihilator1988 pisze:Mam nadzieje, że już wkrótce będzie nam dane odkreślić 1 pozycję z tej listy.
Zastanawiam się też nad kwestią wolnych transferu. Dlaczego "Stara Dama" wydaje się być bierną w tym temacie. Żadne nazwisko nie jest łączone z przenosinami do Turynu. Why??? :płaczę:

- @D@$
- Juventino
Wykupić go w całości i od razu zostawić w Pescarze na wypozyczenie to jak dla mnie optymalne wyjście. Był ważnym punktem Pescary przy awansie do serie a (no bo już praktycznie są w ajwyższej klasie rozgrywkowej), a więc i teraz miejsce powinien mieć stałe, więc unikamy ryzyka że skończy jak póki co Sorensen czy Giandonato, chłopak się ogra i kiedyś wróci, dla mnie idealnie. Nie oszukujmy się, że z miejsca by przebił się do składu, tak czy siak jakiś zmiennik dla Pirlo by się przydał, ale jesli Andrea będzie zdrowy, to zbyt wiele pauzować nie będzie. Fajnie tylko jakby ten Verratti pobył trochę na obozie przygotowawczym z Juve ale nie wiem czy byłoby to realne jeśli z góry będzie ustalony jego powrót do Pescary.bendzamin pisze:Czyli nawet jak kupimy karte Verrattiego, to on chce grac jeszcze sezon w Pescarze. Troche szkoda.
Neymara nie chcę.
@alina - nie odpowiedziałeś na pytanie, czy Ramirez grywa na prawym skrzydle?

Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 20:09 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paulo
- Juventino
Możecie marudzić, marudzić, hejtować, fapować, onanizować i co tam jeszcze chcecie, ale ze wszystkich komentujących to trzeba zrobić kilka grup chyba: numeru uno to ci którzy uważają, że nasz atak jest wystarczający i niczego wielkiego nie trzeba zmieniać...wczoraj dobitnie i Boriello i Quag, za którym tak wielu tutaj stawało i broniło, że On musi mieć czas, ze strzela bramki fantastico pokazali że po prostu nie nadają się do Juve i tyle w temacie. Od dawna byłem tego zdania. Już chyba wolę Matriego, chociaż nadal uważam że to średniak i na pewno nie na pierwszą "11". Także poza wielką gwiazdą do ataku jest nam potrzebny i drugi dobrej klasy snajper, skoro pozbywamy się względnie "taniego" i wciąż dobrego Del Piero. Transfery - Cavani w pierwszej kolejności, a dalej kogoś niezłej klasy, może warto przyjrzeć się zdegradowanemu Villareal ? I nie myślę o Rossim, ale o Nilmarze.
Secondo grupo to ci którzy zachwycili się MVP i stwierdzili, że z takim środkiem cały świat nasz...a jeden taki tutaj był, co to zaatakował mnie, że jak ja śmiem podważać naszą wielką trójcę i nikogo na zmianę nie trzeba. Wczorajszy mecz i kilka poprzednich pokazało, że Pirlo można wyłączyć i nie ma pomysłu, a że gra zawsze tak samo to szybko wszyscy się nauczą jak Go wyłączyć z gry. Mazzari to zrobił. Podobnie Vidal którego chyba nazwał Alina - Arturo 'nie umiem nikomu dziś odebrać piłki, to będę wszystkich ciągnął za koszulkę' Vidal. Na Jego miejsce też jest potrzebny ktoś kto sobie poradzi z defensywą i ofensywą naraz. Marchisio pupy też w wielu meczach nie urywał ostatnio, a z taką grą Europa mówi bye, bye, bo w środku Go zdemolują. Zatem transferom typu Asamoah czy Naigolan mówimy zdecydowanie "yes".
Terzo grupo to kłócący się o taktykę coache z tego forum. Sprawa jest prosta, do 4-3-3 mamy obronę niemalże kompletną, brakuje tylko lewego obrońcy na wysokim poziomie (Kolarov i basta ?) natomiast do 3-5-2, abstrahując od tego że wczoraj po prostu mieliśmy mecz głęboko w pupie. to ani Lichy ani Caceres się nie nadają, także mamy środek obrony a nie mamy boków. Inna sprawa że do tego trzeba jeszcze wystawić dwóch napadziorów których też nie mamy na dobre sprawę, bo niektórzy w obecnym składzie są tak jak najman, "mówią o sobie, że są napastnikami". I kolejny problem 4-3-3 czyli skrzydłowi. Vucinic ok, ale Pepe ? Nie ma prawej strony i tutaj receptą jest Gio albo Ramirez. Inaczej nie ma szans na stworzenie silnego zespołu na poziomie fazy pucharowej w LM.
Nie ma co przeżywać już pucharu, bo piłkarze go olali, ale teraz jest czas dla zezola na działanie, bo z takim składem jak teraz, w przyszlym sezonie moim zdaniem nie ugramy nic...
Secondo grupo to ci którzy zachwycili się MVP i stwierdzili, że z takim środkiem cały świat nasz...a jeden taki tutaj był, co to zaatakował mnie, że jak ja śmiem podważać naszą wielką trójcę i nikogo na zmianę nie trzeba. Wczorajszy mecz i kilka poprzednich pokazało, że Pirlo można wyłączyć i nie ma pomysłu, a że gra zawsze tak samo to szybko wszyscy się nauczą jak Go wyłączyć z gry. Mazzari to zrobił. Podobnie Vidal którego chyba nazwał Alina - Arturo 'nie umiem nikomu dziś odebrać piłki, to będę wszystkich ciągnął za koszulkę' Vidal. Na Jego miejsce też jest potrzebny ktoś kto sobie poradzi z defensywą i ofensywą naraz. Marchisio pupy też w wielu meczach nie urywał ostatnio, a z taką grą Europa mówi bye, bye, bo w środku Go zdemolują. Zatem transferom typu Asamoah czy Naigolan mówimy zdecydowanie "yes".
Terzo grupo to kłócący się o taktykę coache z tego forum. Sprawa jest prosta, do 4-3-3 mamy obronę niemalże kompletną, brakuje tylko lewego obrońcy na wysokim poziomie (Kolarov i basta ?) natomiast do 3-5-2, abstrahując od tego że wczoraj po prostu mieliśmy mecz głęboko w pupie. to ani Lichy ani Caceres się nie nadają, także mamy środek obrony a nie mamy boków. Inna sprawa że do tego trzeba jeszcze wystawić dwóch napadziorów których też nie mamy na dobre sprawę, bo niektórzy w obecnym składzie są tak jak najman, "mówią o sobie, że są napastnikami". I kolejny problem 4-3-3 czyli skrzydłowi. Vucinic ok, ale Pepe ? Nie ma prawej strony i tutaj receptą jest Gio albo Ramirez. Inaczej nie ma szans na stworzenie silnego zespołu na poziomie fazy pucharowej w LM.
Nie ma co przeżywać już pucharu, bo piłkarze go olali, ale teraz jest czas dla zezola na działanie, bo z takim składem jak teraz, w przyszlym sezonie moim zdaniem nie ugramy nic...
W sumie to nie wiem. Peluso też jest dwóch.@D@$ pisze:Rozumiem, ze ten Bocchetti to jakiś inny Bocchetti niż ten którym się rok temu interesowaliśmy? Są spokrewnieni?alina pisze:Pescara właśnie awansowała do Serie A. Ale ja nie o tym. Ta drużyna to prawdziwa kopalnia talentów. Oto skład z dziś, w nawiasie rok urodzenia:![]()
Ja bym go bardziej widział na boku w 4-3-3, niż jako SS w 3-5-2. Schodziłby do środka, a Licht by obiegał. Z lewej to samo z Vuciniciem.@D@$ pisze:A ten Ramirez serio grywa na prawym skrzydle? Czy to kolejna historia z cyklu "fajny ofensywny pomocnik który napewno poradzi sobie na skrzydle"? Bo mi się kojarzy wlaśnie jako cofnięty napastnik a jak już to grający bliżej lewej strony i teraz czytając 10 post na temat prawoskrzydłowego Ramireza sam nie wiem czy coś mi się nie pieprzyalina pisze:A niby czemu? Ramirez na prawą, Gio na lewą. O grę w 4-3-3 pewnie modli się Licht. Współpraca ze skrzydłowym i gra na obieg wychodzi mu świetnie.Jeśli to jednak pomysł taki, "a nuż mu się uda na prawej bo to zdolny chłopak", to dziękuję bardzo
![]()