Mercato (2012-2014)
- zahor
- Juventino
No dobrze, ale to wyjaśnij mi po co robienie "zasłony dymnej" skoro jedno z drugim nic nie ma wspólnego?Castiel pisze:Nic. Grunt, że oni już będą mieli napastnika, a Cavani pozostanie wolny dla Juve :lol:zahor pisze: No ok, ale jak się do tego ma latanie Marotty do Hiszpanii, ew. rozsiewanie plotek o takich podróżach? Jak City dogada się z RVP, to co ich będą obchodzić negocjacje Marotty z Higuainem?
Chodzi o to że Juventus chciałby kupić tego gościa i dać go od razu na ogranie do Wolfsburga. Problem jest taki że nie można sprzedać połówki gracza zespołu zza granicy więc kombinują żeby to dograć jakoś inaczej.Tacchinardi. pisze:L'idea della Juve su Dost è quella di prelevarlo e di girarlo in Bundesliga. Con il Wofsburg il contatto è stato avviato in un noto hotel di Torino tra Paratici ed esponenti tedeschi. Quest'operazione è uscita da pochi giorni, ma la Vecchia Signora ci lavora da mesi. In quanto vorrebbe valutare questo elemento in un contesto più competitivo e, visto che tra club esteri non esiste la formula della comproprietà, la Juve si sta muovendo in prima persona per "piazzarlo".
E su Dost rilancio. Se andrà al Wolfsburg avverrà attraverso la Juve. Visto che in Galfer hanno deciso di acquistarlo.
Mógłby ktoś przetłumaczyć ten tekst? Curva napisał to dziś i nie wiem o co chodzi. Coś się dzieje z Bas Dostem i ma to związek z Wolfsburgiem i nami, ale nie wiem w jaki sposób... Jest tu ktoś taki?
- @D@$
- Juventino
Szczerze to wolałbym Igłę niż Benzemę, ten drugi jakoś nigdy mnie nie przekonywał, nie twierdzę że jest słaby. A Higuain to mi podchodzi pod Sneijdera i Robbena, nie gra/mało gra w Realu nie dlatego że jest słaby, ale po prostu trener woli inne "gwiazdy". Z resztą, swoje pograł w tym sezonie i myślę, że jak jakiś Cavani czy Neymar nie zawita do Madrytu to Argentyńczyk nigdzie się nie ruszy.Bartek88 pisze:Ja bym byl ostrozny z takimi porównaniami, Benzema rok temu nawet pilki nie potrafil przyjąćzahor pisze:Otóż to. Benzema > Higuain.
Sportowo akurat Juve może mu trochę zaoferować, bardziej chodzi o aspekt finansowy, Juventus nie daje kosmicznych kontraktów. A że najczęsciej zaopatrujemy się w seie a to prawda i tak pewnie pozostanie, ale to nie znaczy że zamykamy się wyłącznie na własną ligę.Castiel pisze:Co my mu możemy zaoferować? Jesteśmy mistrzem Włoch co teraz znaczy prawie tyle co mistrz Portugalii. Gdyby to były lata 90 to Van Persie na kolanach by przyszedł do Juve. Finansowo nie mamy szans z każdym klubem starającym się o niego, włoska piłka jest poza podium w klasyfikacji najlepszych lig...lepiej wybierać najlepszych zawodników z Serie A i tym próbować coś zdziałać na arenie międzynarodowej niż tracić czas na operacje, które nie dojdą do skutku.
No i pewnie tak będzie. Prawdopodobnie Paratici robi teraz wstępbne rozeznanie kogo da się wyłapać i pewnie zdecydują się na najlepszą opcję rozsądną cenowo, może właśnie Dzeko przyjdzie? Szczerze to trochę mnie śmieszą komentarze na głównej np. do newsa o Higuaina typu: "No to jeszcze Cavani i będzie super". A dla mnie jest raczej logiczne że za większą kwotę przyjdzie jeden zawodnik i to za góra 20-25 mln. Niestety problem tych wszystkich chwytliwych napastników to kontrakt: Van Persie już jest kuszony zdaje się, Dzeko został rozpuszczony w MC, Higuain nie dostaj groszy w Madrycie. No jedynie z Cavanim może być sprawa bardziej otwarta, za to problem będzie by go Napoli puściło za rozsądną cenę. A i tak połowa z tych co wymieniłem pewnie jest nierealne do wykupienia w zgodzie z polityką (słuszną) Juve.zahor pisze:Ja to prędzej widzę tak że po prostu Marotta sondował ile kosztowałoby ewentualne sprowadzenie Argentyńczyka jeżeli nie wypali piłkarz Napoli i kilka innych opcji. I pewnie ustalił że wyszłoby tak drogo, że się nie opłaca, bo taniej wyjdzie już pozyskanie jakiegoś napastnika którego Conte chętniej widziałby w Juve. Na przykład Dżeko.
Wszystko zależy od człowieka, jeden będzie wolał pójść do Machaczkały (jak ten dobrze zapowiadający się w Holandii Węgier) inny zrezygnuje z części kontraktu z sympatii do innego zespołu. Mnie tam dużo nie zdziwi, spodziewał się ktoś, że Eto'o tam pójdzie?Amarillo pisze:Obstawiam że mając do wyboru 8 mln w City i 12 w Anży długo nad Manchesterem by się nie zastanawiał i złożyłby podpis. Robin chce trofeów jak każdy piłkarz tej klasy.
Ludzie, skusić na Rossiego to się można za rok, teraz jest nierealne kupić kontuzjowanego zawodnika, no bo jak sobie to wyobrażacie? No chyba że byłby wypożyczony gdzies z opcją wykupu jak Fabio, ale tak nie było. Jedyne co można teraz zrobić to wstępnie umówić się z Villarreal, że za rok Rossi przejdzie, ale i tak wątpie że ktoś by z czymś takim wyskoczył. Kto wie, może za rok będzie w promocji to i Juve się skusi? Póki co czeka go rehabilitacja, z resztą patrząc jakie ma wsparcie kibiców niewykluczone że nigdzie nie będzie się ruszał.Virgil pisze:Co do Napoli to przecież kupili jakiegoś grajka do ataku z Ameryki za nie małą kasę + może skuszą się na Rossiego (bo będzie za bezcen)
czyli że co, do transferu przekona go nowy stadion i ładne drogi? :roll: Tak czy siak tu akurat widziałbym większy problem z zarządem Napoli niż z samym Cavanim. Choć cholera go wie, niby kiedyś opowiadał o swoim uwielbieniu do Juventusu, ale kilka lat w Napoli mogły to jednak zmienić, bo to jednak Napoli...Virgil pisze:- nowy stadion, infrastrukturę itd.
Trudno się nie zgodzić. Jakiś jest powód tego, że Lavezzi nagle zaczął ławkować, nie wiem czy do Interu, ale gdzieś pewnie pójdzie.Tacchinardi. pisze:Zobaczymy co z Lavezzim, bo o sprzedaży jednej gwiazdy jestem prawie pewny (oczywiście za godziwe pieniądze), to żeby Neapolitańczycy sprzedali 2 kluczowych graczy - nie sądzę.
Sezon na "zasłony dymne" uważam za otwarty. tak jak rok temu Beppe potajemnie finalizował transfer Aguero robiąc zasłonę dymną z innym zakupami, tak teraz robi zasłony by ściągnąć Cavaniego :rotfl:
- jakku1
- Juventino
Z tego, co wiem, to naszymi glownymi celami sa Cavani i Torres. W takiej kolejnosci. Higuain i Suarez to nazwiska raczej pojawiajaca sie glownie w mediach, wiec prawdy w tym, ze jakos strasznie bedziemy naciskac na sprowadzenie jednego albo drugiego, raczej tutaj nie ma. Przynajmniej na razie. To znaczy, wszystko sie moze pozmieniac, ale z tego, co wyczytalem sytuacja jednak jest w miare stabilna: to znaczy celem numer 1 jest Cavani, a jesli sie nie uda to Torres. Nie wiadomo po co nasi dzialacze polecieli po Madrytu, niekoniecznie przeciez musza omawiac sprawe napastnika, tak swoja droga. Chociaz tez nie wykluczam w 100%, ze Marotta faktycznie chce sie zabezpieczyc opcja pod nazwiskiem Higuain, ale to tylko spekulacje, bo zadnych podobnych informacji z wiarygodnego zrodla nie widzialem.
Na temat Dosta pisalem pare dni temu juz, a wszystko to, co napisal Tacchinardi w tym kontekscie jest zgodne ze znana mi rzeczywistoscia
Na temat Dosta pisalem pare dni temu juz, a wszystko to, co napisal Tacchinardi w tym kontekscie jest zgodne ze znana mi rzeczywistoscia

Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 17:58 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
U mnie nad takimi zawodnikami nie ma krzty zachwytu. Ilu już takich było... :roll: Przykład pierwszy: Afonso Alves. Ale była grupowa masturbacja nad tym gościem. Co się okazało? To co zwykle - że Eredivisie często sprzyja takim zawodnikom, który śrubują swoje statystyki wsadzając piątkę Exleciorowi.Tacchinardi. pisze:Ale żeby nie było tylko o prośbę, to Bas Dost jest po prostu wymiataczem w Eredivisien. W Heerenveen strzelił 45 goli w 66 meczach, w tym sezonie 32 gole w 34 meczach (król strzelców). Ma tylko 22 lata. Czyżby pomysł na młodego napastnika, jak wcześniej celowaliśmy w Destro? Byłoby świetnie.
Skupmy się na pewniakach.

- Tacchinardi.
- Juventino
Pumex, proszę Cie - czytaj całe posty
Pewniaki to jedno, my tu mówimy o drugim napastniku. Destro był OK, a Dost nie? Gość jest młody, to nie jest crack tylko interesująca opcja. Gość jest świetny w Eredivisien - taki opis może odstraszać albo zachęcać. Wcale się nad nim nie spuszczam, po prostu stwierdziłem fakt, że w tej lidze wymiata. Ja tam wolę zawodnika ze słabszej ligi i stabilnymi (w przeciwieństwie do Afonso Alvesa) statystykami, który miał w tym roku eksplozje formy niż Destro z 12 golami i powiązaniami z interem.
No i pamiętajmy - Marotta i Paratici nie zajmują się 24/7 napastnikiem z najwyżej półki.
Jakku - pamiętam, że wspominałeś o nim, ale było już wiadomo o powiązaniach z Wolfsburgiem? I drugie pytanie do Cb - Mark z juventuz.com ma własne źródło czy tylko kopiuje info z vecchiasignora.com? Bo ma też własnego twittera.
No i pamiętajmy - Marotta i Paratici nie zajmują się 24/7 napastnikiem z najwyżej półki.
Jakku - pamiętam, że wspominałeś o nim, ale było już wiadomo o powiązaniach z Wolfsburgiem? I drugie pytanie do Cb - Mark z juventuz.com ma własne źródło czy tylko kopiuje info z vecchiasignora.com? Bo ma też własnego twittera.

- zahor
- Juventino
To zależy jak miał wypalić. Jeżeli ktoś się nastawia że we Włoszech strzeli dokładnie tyle goli co w Holandii, to szanse że się zawiedzie są znacznie wyższe niż 8:2. Natomiast jeżeli zakładamy że gość ma być uzupełnieniem składu, kimś pokroju Borriello, to wcale nie musimy się na nim przejechać. Zależy zresztą ile ma kosztować.Dante93 pisze:Pewnie za taką gwiazdke z Holandii krzykną sobie z 25-30 mln. Warto? Szanse jakieś 8:2 że nie wypali tak jak mial wypalić.
Ja tego gościa ani razu nie widziałem na oczy więc nie wypowiem się, ale drażni mnie takie gadanie "e, z Holandii, nic z tego nie wyjdzie".
Chyba nie, bo z tego co wiem to jakku tych swoich rewelacji transferowych nie bierze z Super Expressu.rh pisze: Torres? to chyba tylko wymysl pismakow
Nie zapominajmy że na Higuaina czai się PSG. Pastore przyznał że Higauin pytał się go jak wygląda sytuacja w Paryżu, finansowo są w stanie zaoferować więcej niż my i wydaje mi się że mają na niego większe ciśnienie - w ichniej hierarchii to chyba numer jeden do ataku, w naszej najprędzej trójka.rh pisze: dzieje sie cos ws. Higuaina i ja bym stawial ze to on przyjdzie. Mou podobno dal zielone swiatlo na tranfer za 40 baniek.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 18:38 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- rh
- Juventino
jakku1 pisze:Z tego, co wiem, to naszymi glownymi celami sa Cavani i Torres. W takiej kolejnosci. Higuain i Suarez to nazwiska raczej pojawiajaca sie glownie w mediach, wiec prawdy w tym, ze jakos strasznie bedziemy naciskac na sprowadzenie jednego albo drugiego, raczej tutaj nie ma. Przynajmniej na razie. To znaczy, wszystko sie moze pozmieniac, ale z tego, co wyczytalem sytuacja jednak jest w miare stabilna: to znaczy celem numer 1 jest Cavani, a jesli sie nie uda to Torres. Nie wiadomo po co nasi dzialacze polecieli po Madrytu, niekoniecznie przeciez musza omawiac sprawe napastnika, tak swoja droga. Chociaz tez nie wykluczam w 100%, ze Marotta faktycznie chce sie zabezpieczyc opcja pod nazwiskiem Higuain, ale to tylko spekulacje, bo zadnych podobnych informacji z wiarygodnego zrodla nie widzialem.
Torres? to chyba tylko wymysl pismakow. do chyba calkiem nieaktualny news. mowilo sie o jakims wypozyczeniu tego zawodnika a trzeba byc swirem zeby myslec ze Chelsea odda go na takich warunkach majac na uwadze ile za niego zaplacila. opcja calkowicie pozbawiona podstaw.
dzieje sie cos ws. Higuaina i ja bym stawial ze to on przyjdzie. Mou podobno dal zielone swiatlo na tranfer za 40 baniek. W zamian chce zainwestowac w Ramiresa. Mercato dopiero sie rozpoczyna i zobaczymy co sie wydarzy. Mozliwe ze za jakis czas urodzi sie inne rozwiazanie.
- Dante93
- Juventino
Ja np. za 25-30 mln liczłbym na przynajmniej 15-18 bramekzahor pisze:To zależy jak miał wypalić.
Nie pamiętam już ile LVP zapłaciło za Suereza (ale zdaje sie było to 25 mln+)
ale na miejscu kibiców The Reds byłby rozczarowany tym, że strzelił on tylko 11 bramek. Chociaż akurat w tym przypadku zdaje sie, że Suarezowi i tak cięzko cokolwiek zarzucić, nie wiem średnio sie tym interesuje
Jakby ta rzeczona gwiazdka Eredivisien miala przyjść jako 2 napastnik za 20+ mln i strzelić dla Juve w lidze poniżej 10 bramek to szczerze wole Immobile

- zahor
- Juventino
Na bank ten koleś nie przyjdzie za 25-30 kawałków. Huntelaar kosztował 20 + 7 w bonusach po trzech czy czterech sezonach wymiatania w Holandii. Suarez 25, a on był kapitanem Ajaxu, do tego grał dobrze w reprezentacji. Myślę że Marotta nie da za tego gościa więcej jak 10 mln.Dante93 pisze:Ja np. za 25-30 mln liczłbym na przynajmniej 15-18 bramekzahor pisze:To zależy jak miał wypalić.Wtedy można by powiedzieć, że 'nie zawiódł'.
Nie pamiętam już ile LVP zapłaciło za Suereza (ale zdaje sie było to 25 mln+)
ale na miejscu kibiców The Reds byłby rozczarowany tym, że strzelił on tylko 11 bramek.
Co do niewielkiej liczby goli Suareza w Anglii - nie wyciągałbym daleko idących wniosków. Cały Liverpool gra padakę, nie podejmę się oceny na ile to wina Urugwajczyka a na ile innych.
- jakku1
- Juventino
Kurde, nie pamietamTacchinardi. pisze:Jakku - pamiętam, że wspominałeś o nim, ale było już wiadomo o powiązaniach z Wolfsburgiem? I drugie pytanie do Cb - Mark z juventuz.com ma własne źródło czy tylko kopiuje info z vecchiasignora.com? Bo ma też własnego twittera.

A Mark z Juventuz.com wszystko bierze raczej z VS. Ale warto czytac, to co on czasami naskrobie na tym swoim twitterze ("off the mark" swoja droga,
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Szaq
- Juventino
Alfonso Alves ,kiedy grał w Eredivisie miał 25 lat ,a Dost ma 22 , to jest duża różnica. W ostatnich sezonach w tejże słabej holenderskiej lidze ponad 30 bramek przekraczali: Luis Suarez , Klaas-Jan Huntelaar ,Mateja Keżman , Ruud Van-Nisterloy i wspomniany Alfonso Alves ,który jest wyjątkiem potwierdzającym ,że coś trzeba potrafić ,aby strzelić tyle bramek nawet w Holandii.pumex pisze:U mnie nad takimi zawodnikami nie ma krzty zachwytu. Ilu już takich było... :roll: Przykład pierwszy: Afonso Alves. Ale była grupowa masturbacja nad tym gościem. Co się okazało? To co zwykle - że Eredivisie często sprzyja takim zawodnikom, który śrubują swoje statystyki wsadzając piątkę Exleciorowi.Tacchinardi. pisze:Ale żeby nie było tylko o prośbę, to Bas Dost jest po prostu wymiataczem w Eredivisien. W Heerenveen strzelił 45 goli w 66 meczach, w tym sezonie 32 gole w 34 meczach (król strzelców). Ma tylko 22 lata. Czyżby pomysł na młodego napastnika, jak wcześniej celowaliśmy w Destro? Byłoby świetnie.
Skupmy się na pewniakach.
Czasami oglądam tą ligę i już pisałem ,że warto by się przyjrzeć chociażby Douglasowi ,któremu kończy się kontrakt.
Pescara właśnie awansowała do Serie A. Ale ja nie o tym. Ta drużyna to prawdziwa kopalnia talentów. Oto skład z dziś, w nawiasie rok urodzenia:

Dziś szególnie Caprari był świetny. Można by się zakręcić wokół Capuano (były zresztą ploty łączące go z Juve).
I, dla formalności, kluby do których należą niektorzy piłkarze:
Brosco - Parma
Insigne - Napoli
Immobile - Juve/Genoa
Caprari - Roma

Dziś szególnie Caprari był świetny. Można by się zakręcić wokół Capuano (były zresztą ploty łączące go z Juve).
Brosco - Parma
Insigne - Napoli
Immobile - Juve/Genoa
Caprari - Roma
- rh
- Juventino
swietny mecz Pescary. Mlodziutki zespol a naprawde klasa. Fajnie zaprezentowali sie Insigne i Caprari. Immobile kompletnie niewidoczny ale za to strzela i to sie ceni:) Verratti nic specjalnego w tym meczu. Napoli bedzie mialo ucieche ze swojego zawodnika. Jak odejdzie Lavezzi to bedzie jak znalazl. nic tylko oszlifowac.alina pisze:Pescara właśnie awansowała do Serie A. Ale ja nie o tym. Ta drużyna to prawdziwa kopalnia talentów. Oto skład z dziś, w nawiasie rok urodzenia:
Brosco - Parma
Insigne - Napoli
Immobile - Juve/Genoa
Caprari - Roma
- Azrael
- Juventino
A propos dzisiejszego finału...
Wszystkiego wygrać się nie da i może dobrze, że porażka przyszła właśnie teraz, bo to doskonale obrazuje w jakim miejscu teraz jesteśmy, jakie są nasze zalety i jakie wady, które trzeba poprawić.
Dziś było widać doskonale, że samą świetną linią pomocy wygrać się nie da - zwłaszcza takie mecze o stawkę w pucharach. Potrzebny do tego jest jeszcze atak, w którym mamy za duże braki:
- niewidoczny Boriello;
- chimeryczny Vucinic, który ma albo mecz genialny albo tak jak dziś beznadziejny;
- Matri i Quagliarella, którzy mogą być tylko solidnymi rezerwowymi;
- no i Alex, który tym razem nas nie zbawił, choć jestem pewien, że gdyby dograł do końca to tego gola by ustrzelił. No, ale wiadomo już, że nim się żegnamy.
Potrzebujemy graczy właśnie takich jak Lavezzi i Cavani, którzy szybkim sprintem potrafiliby rozerwać linię obrony i tworzyć przewagi w chwilach gdy niekoniecznie gramy w ataku pozycyjnym, bo tego w minionym sezonie właściwie nie widzieliśmy. Nie będę zbyt odkrywczy jeśli napiszę teraz, że potrzebujemy kogoś takiego jak Giovinco i Cavani, bo to moim zdaniem realne cele transferowe.
Mecz unaocznił także to, że brak Chielliniego w obronie jest zauważalny. Jestem święcie przekonany, że z nim po lewej stronie obrony przynajmniej jedna z dzisiejszych bramek by nie wpadła. Może zamiast lewego obrońcy (o ile w ogóle takiego szukamy) powinniśmy się skupić raczej na sprowadzeniu solidnego stopera.
No cóż panie Marotta, działaj szybko, żebyśmy już przed Euro mieli solidny szkielet drużyny na przyszłoroczną Ligę Mistrzów, bo ten dzisiejszy wystarcza tylko na krajową ligę.
Dziękuje Alex za te fantastyczne 19 lat!
Wszystkiego wygrać się nie da i może dobrze, że porażka przyszła właśnie teraz, bo to doskonale obrazuje w jakim miejscu teraz jesteśmy, jakie są nasze zalety i jakie wady, które trzeba poprawić.
Dziś było widać doskonale, że samą świetną linią pomocy wygrać się nie da - zwłaszcza takie mecze o stawkę w pucharach. Potrzebny do tego jest jeszcze atak, w którym mamy za duże braki:
- niewidoczny Boriello;
- chimeryczny Vucinic, który ma albo mecz genialny albo tak jak dziś beznadziejny;
- Matri i Quagliarella, którzy mogą być tylko solidnymi rezerwowymi;
- no i Alex, który tym razem nas nie zbawił, choć jestem pewien, że gdyby dograł do końca to tego gola by ustrzelił. No, ale wiadomo już, że nim się żegnamy.
Potrzebujemy graczy właśnie takich jak Lavezzi i Cavani, którzy szybkim sprintem potrafiliby rozerwać linię obrony i tworzyć przewagi w chwilach gdy niekoniecznie gramy w ataku pozycyjnym, bo tego w minionym sezonie właściwie nie widzieliśmy. Nie będę zbyt odkrywczy jeśli napiszę teraz, że potrzebujemy kogoś takiego jak Giovinco i Cavani, bo to moim zdaniem realne cele transferowe.
Mecz unaocznił także to, że brak Chielliniego w obronie jest zauważalny. Jestem święcie przekonany, że z nim po lewej stronie obrony przynajmniej jedna z dzisiejszych bramek by nie wpadła. Może zamiast lewego obrońcy (o ile w ogóle takiego szukamy) powinniśmy się skupić raczej na sprowadzeniu solidnego stopera.
No cóż panie Marotta, działaj szybko, żebyśmy już przed Euro mieli solidny szkielet drużyny na przyszłoroczną Ligę Mistrzów, bo ten dzisiejszy wystarcza tylko na krajową ligę.
Dziękuje Alex za te fantastyczne 19 lat!
Pozdrawiam!