Wszystko o AS Roma
- panlider
- Juventino
Inter? 1:0 z Sampdorią Ci coś mówi? :lol:ZbigniewStonoga pisze:Roma jest klubem podrzędnym, niezasługującym na podium w tej lidze. Zawsze gdy mają okazję nadrobić albo komuś odskoczyć to frajerzą. No ale swoje robi ta ich wiejska mentalność 3 scudetti. Juventus, Milan oraz Inter to trzon tej ligi.
Niestety realia są takie, że na ten moment czołowe drużyny we Włoszech to Juve, Roma i Napoli. Bardzo bym chciał powrotu Milanu do czołówki, Interu - niekoniecznie.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Hed
- Juventino
- Podziekował: 80 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Nie wiem czy to Roma zdechła w 60min czy Atalanta się obudziłą, nie zmienia to jednak faktu że naprawdę fajny mecz zaliczyła drużyna z Bergamo.
P.s to ile to już... -7?
P.s to ile to już... -7?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Oczywiście nadal w razie czego będę podśmiechujki z Gaspariniego ? facet z przeciętną Atalanta robi dokładnie to co Allegri z Cagliari czyli osiąga wyniki ponad możliwości zespołu. A Roma ? To co inter, tam żaden trener nie pomoże bo kluby są beznadziejnie zarządzane w każdym calu. Podobał mi się Kessie.

- panlider
- Juventino
Roma to są tacy frajerzy, że ręce opadają. Ta liga się nigdy nie podniesie z kolan, jak drugą siłą po nas będą Rzymianie czy ekipa z Neapolu.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- kawek
- Juventino
Oni się nigdy niczego nie nauczą po wygraniu 4-5 meczy zaczyna się ich szczekanie i wygrazanie standardowe gadki że idą po scudetto i kończy się jak zawsze
Niedługo wyjdzie na to że skazywany na walkę o LE Milan będzie naszym jedynym przeciwnikiem
Niedługo wyjdzie na to że skazywany na walkę o LE Milan będzie naszym jedynym przeciwnikiem
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Ale im Dżeko wystrzelił w tym sezonie. Już ma 17 goli... No ale, tam ma mu kto dogrywać, Nainggolan, Salah, Perotti (ten też fajnie ogarnia, tu np: gol z LE. Moda w tym rozgrywkach na ,,rabone''
)
A u nas Higuain zamiast stać w polu karnym i ładować gole, to gra na rozegraniu w środku boiska

A u nas Higuain zamiast stać w polu karnym i ładować gole, to gra na rozegraniu w środku boiska

- zbysioJuve
- Juventino
Po tym co pokazywał w tamtym sezonie to aż dziw bierze, ze w obecnym nazbierał ich już tak dużo. I jak przed sezonem nie zaryzykowałbym postawić na niego ani centa jako na króla strzelców to obecnie staje się to bardzo realne, choć rywalizować ma z kim. Miejmy nadzieję, że Igła też się jeszcze obudzi i włączy się do tej walki.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Dzeko po prostu wrócił do swojej normalnej formy, która prezentował przez lata, tylko niektórym jego umiejętności przesłoniły dwa słabsze sezony... z czego ten drugi nie był wcale aż taki gorszy od świetnego sezonu Mandzukowica, w którym Chorwat posadził Moratę na ławce a Llorente wygonił za darmochę
Dzeko na loan + transfer za łącznie 15mln? to od razu wyglądało na dobry interes
poza tym Dragon piszesz o tym, że ma mu kto dogrywać? proszę cię... zabraliśmy im niby najlepszego asystenta w lidze, za niego przyszli Gerson (?) i Perotti... jakby któryś z nich zawitał do nas to lincz Marotty na tym forum byłby taki, że chłop miałby koszmary nawet nigdy tu nie wchodząc
są po prostu trenerzy, którzy korzystają z napastników w polu karnym i są tacy którzy korzystają z nich w obronie

Dzeko na loan + transfer za łącznie 15mln? to od razu wyglądało na dobry interes
poza tym Dragon piszesz o tym, że ma mu kto dogrywać? proszę cię... zabraliśmy im niby najlepszego asystenta w lidze, za niego przyszli Gerson (?) i Perotti... jakby któryś z nich zawitał do nas to lincz Marotty na tym forum byłby taki, że chłop miałby koszmary nawet nigdy tu nie wchodząc
są po prostu trenerzy, którzy korzystają z napastników w polu karnym i są tacy którzy korzystają z nich w obronie
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Maly, ja Dżeko nie uważałem za słabego zawodnika. Teraz mimo tylu goli (dopowiem, że tylko 1 z kar.), wciąż na niego narzekają, że nie wykorzystuje wielu okazji. Niemniej jednak je ma. Przynajmniej 5 na mecz. Dla przykładu Higuain w meczu z Genoą przez 40 min. nie oddał strzału na bramkę, a z Pescarą ledwie 2, w tym 1 po błędzie oborny.
Nie deprecjonuj tak pomocy Romy. Są też Strootman, De Rossi, Paredes czy Totti. Ma mu kto zagrywać i nie zakłamujmy faktów. Nie wiem dlaczego wymieniasz Gersona, który ogrywa epizodyczne role.
Trafiłeś zresztą w punkt. Dobrego napastnika, trzeba umieć wykorzystać. Wycisnąć z niego maxa. U nas na skrzydle lub w obronie lata Mario, a Higuain od 1,5 miesiąca (kontuzja Dybali), gra rozgrywającego. Efekty widzimy...
Nie deprecjonuj tak pomocy Romy. Są też Strootman, De Rossi, Paredes czy Totti. Ma mu kto zagrywać i nie zakłamujmy faktów. Nie wiem dlaczego wymieniasz Gersona, który ogrywa epizodyczne role.
Trafiłeś zresztą w punkt. Dobrego napastnika, trzeba umieć wykorzystać. Wycisnąć z niego maxa. U nas na skrzydle lub w obronie lata Mario, a Higuain od 1,5 miesiąca (kontuzja Dybali), gra rozgrywającego. Efekty widzimy...

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
Dzeko gdzie nie grał oddawał po 3 strzały na mecz, czasami w MC wchodził w 80 minucie i oddawał 4... potrafi się po prostu znaleźć i statystycznie nawet jeśli strzela gola z co 5 strzału to przy tych 3 strzałach na mecz ma gola co półtora meczu
a odnośnie pomocy to przecież nasza nie gorsza, Napoli nie gorsza, w przykładowym MU też nie gorsza a przecież nie ma to takiego przełożenia (niby Zlatan oddaje 5 strzałów na mecz ale to nie są takie strzały), zresztą wejdź na whoscored i zobacz kto tam ma keypassy/mecz (czy asysty) - w czubie są Totti, Florenzi, Emerson i Paredes, od Strootmana czy Nainggolan więcej ma sam Dzeko
ale ogólnie chodzi o to, że jakby grał tam w pomocy Padoin ze Sturraro to i tak Dzeko oddawał by 3-4 strzały na mecz
napastnika trzeba po prostu potrafić wykorzystać, nawet tak jak w przypadku Conte u nas - jeśli jest słaby niech robi miejsce wchodzącym w pole karne pomocnikom, u Maxa zdaje się nie ma ani jednego ani drugiego
ps. Gersona wymieniłem bo to zdaje się ich najdroższy zakup ostatniego lata a i pozycja podobna
ps2. Igła ma 3 strzały na mecz więc i tak nie jest źle
a odnośnie pomocy to przecież nasza nie gorsza, Napoli nie gorsza, w przykładowym MU też nie gorsza a przecież nie ma to takiego przełożenia (niby Zlatan oddaje 5 strzałów na mecz ale to nie są takie strzały), zresztą wejdź na whoscored i zobacz kto tam ma keypassy/mecz (czy asysty) - w czubie są Totti, Florenzi, Emerson i Paredes, od Strootmana czy Nainggolan więcej ma sam Dzeko

napastnika trzeba po prostu potrafić wykorzystać, nawet tak jak w przypadku Conte u nas - jeśli jest słaby niech robi miejsce wchodzącym w pole karne pomocnikom, u Maxa zdaje się nie ma ani jednego ani drugiego
ps. Gersona wymieniłem bo to zdaje się ich najdroższy zakup ostatniego lata a i pozycja podobna
ps2. Igła ma 3 strzały na mecz więc i tak nie jest źle

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- kawek
- Juventino
Po niedzielnych derbach Strotman został zawieszony na mecz z Milanem i nami. Roma będzie się odwolywala i pewnie skończy się na 1 meczowym banie
Pajac który jeszcze nie dawno pokazywał gest kajdanek na JS pokazał "klase" w meczu derbowym swoją symulacja, nie może wrócić do poprzedniej formy więc bierze się za aktorke
Nie wierzę w to że nie zagra w meczu z nami bo na starcie byłby lament ze nie odwiesili mu karę że względu na mecz z nami
Pajac który jeszcze nie dawno pokazywał gest kajdanek na JS pokazał "klase" w meczu derbowym swoją symulacja, nie może wrócić do poprzedniej formy więc bierze się za aktorke
Nie wierzę w to że nie zagra w meczu z nami bo na starcie byłby lament ze nie odwiesili mu karę że względu na mecz z nami
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Kara jak najbardziej adekwatna, więc szanse na pozytywne rozpatrzenie sprawy Roma ma małe. I tak będą gadali (errrr sistema...), że w walce o drugą pozycję w tabeli zadanie im utrudnili. Dla mnie tak czy inaczej mogliby przyjechać w komplecie - statystyki z nimi u siebie mamy wyborne. Wszędzie doszukają się spisku.kawek pisze:Po niedzielnych derbach Strotman został zawieszony na mecz z Milanem i nami. Roma będzie się odwolywala i pewnie skończy się na 1 meczowym banie
- kawek
- Juventino
Nie trzeba było czekać, z forum wiecznych wicemistrzow
W NBA zwie się to flopowaniem... W lidze juventusu ban jest bardzo prawdopodobny... Tylko Chielini ma tam fory za swoje brudne gierki
Ciekawe właśnie dla czego 2 mecze. Przecież za brutalny faul tyle się pauzuje. Gdybyśmy grali z Juve za 4 kolejki, to moim zdaniem dostałby 4 kolejki. Ale to moje prywatne zdanie...
Też jakoś dziwnie jestem spokojny przed meczem z Roma bardziej martwią mnie niedzielne derby
Do tej pory 3 mecze po tygodniowej LM to 3 porażki i wszystkie na wyjazdach
W NBA zwie się to flopowaniem... W lidze juventusu ban jest bardzo prawdopodobny... Tylko Chielini ma tam fory za swoje brudne gierki
Ciekawe właśnie dla czego 2 mecze. Przecież za brutalny faul tyle się pauzuje. Gdybyśmy grali z Juve za 4 kolejki, to moim zdaniem dostałby 4 kolejki. Ale to moje prywatne zdanie...
Też jakoś dziwnie jestem spokojny przed meczem z Roma bardziej martwią mnie niedzielne derby
Do tej pory 3 mecze po tygodniowej LM to 3 porażki i wszystkie na wyjazdach