Mercato (2012-2014)
- Arbuzini
- Juventino
I tak bez gotówki? Nierealne dla mnie. Zainteresowanie Asamoahem rośnie, cena zapewne też. Włączenie do transakcji wymienionych piłkarzy to dla mnie dobry pomysł i w sumie daje nam to małą przewagę nad innymi klubami. Nie bluzgałbym na Marotte nawet jakby zapłacił za niego 10-15 mln E + piłkarze. Sporo, ale przecież czasem tak trzeba...Dante93 pisze:Na głównej pojawil sie nius: Pazienza +50% Marrone= Asamoah. Jak dla mnie bomba. Optymalne rozwiązanie chyba dla wszystkich, rownież dla Marrone który w Udine mialby szanse sie rozwinąć.
- ewerthon
- Juventino
Dla sceptyków Higuaina mam ciekawe statystyki znalezione w komentarzu na SJ:
http://www.marca.com/estadisticas/futbo ... ain_22858/
Jeśli dobrze rozumiem, to piłkarz ten w mijającym sezonie oddał 58 strzałów na bramkę rywali, zdobywając przy tym 22 gole. Statystka jest imponująca, zwłaszcza porównując go z innymi czołowymi napastnikami tej ligi.
Jeśli dobrze rozumiem, to piłkarz ten w mijającym sezonie oddał 58 strzałów na bramkę rywali, zdobywając przy tym 22 gole. Statystka jest imponująca, zwłaszcza porównując go z innymi czołowymi napastnikami tej ligi.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2012, 13:38 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Ale i tak co rusz będziesz słyszał jęki ze strony kibiców, że Higuain jest słaby, bo więcej gra Benzema. Ja rozumiem, że każdy ma jakąś swoją listę marzeń. Na szczycie niektórych jest Cavani, a innych van Persie lub Suarez. Ja sam mam swoich faworytów i na przykład na szarym końcu top playerów stawiam van Persiego, ale dlatego, bo uważam go za nieopłacalnego a nie za słabego.ewerthon pisze:Dla sceptyków Higuaina mam ciekawe statystyki znalezione w komantarzu na SJ:
Niektórzy z komentujących pod newsami kibiców powinni rzucić okiem na tuzy, jakimi dysponujemy w ataku i dopiero potem pisać "nie dla Pipity, bo jest słaby"

- zahor
- Juventino
To fakt, ale popatrz na to też z drugiej strony. Benzema, który w lidze zagrał jakieś 30% więcej minut, oddał ponad 70% więcej strzałów. Dla mnie to potwierdzenie tego że Francuz jest zawodnikiem aktywniejszym, częściej będącym pod grą i mniej uzależnionym od podań.ewerthon pisze: Jeśli dobrze rozumiem, to piłkarz ten w mijającym sezonie oddał 58 strzałów na bramkę rywali, zdobywając przy tym 22 gole. Statystka jest imponująca, zwłaszcza porównując go z innymi czołowymi napastnikami tej ligi.
Co oczywiście nie zmienia faktu że gdyby opcja Cavani czy inny Jovetić nie wypaliła, to Argentyńczyk i tak byłby dla nas dużym wzmocnieniem.
Otóż to. Benzema > Higuain > Quagliarella/Matri/Borriello.pumex pisze: Ale i tak co rusz będziesz słyszał jęki ze strony kibiców, że Higuain jest słaby, bo więcej gra Benzema.[...]
Niektórzy z komentujących pod newsami kibiców powinni rzucić okiem na tuzy, jakimi dysponujemy w ataku i dopiero potem pisać "nie dla Pipity, bo jest słaby"
- Bartek88
- Juventino
Ja bym byl ostrozny z takimi porównaniami, Benzema rok temu nawet pilki nie potrafil przyjąćzahor pisze:Otóż to. Benzema > Higuain.
Pozatym malo prawdopodobne po tym jak wypowiedzial sie Mou, ze Igła odejdzie z Madrytu.
Co do Falcao to sam stwierdzil, ze nie mysli by wyprowadzac sie z Atletico tego lata. Ciekawe czy klub podzieli jego zdanie jak jakies szejki sypną 60cioma bankami

- Castiel
- Juventino
My rezygnujemy z niego? Prędzej on nie bierze nas w ogóle pod uwagę przy wyborze nowego klubu. Co my mu możemy zaoferować? Jesteśmy mistrzem Włoch co teraz znaczy prawie tyle co mistrz Portugalii. Gdyby to były lata 90 to Van Persie na kolanach by przyszedł do Juve. Finansowo nie mamy szans z każdym klubem starającym się o niego, włoska piłka jest poza podium w klasyfikacji najlepszych lig...lepiej wybierać najlepszych zawodników z Serie A i tym próbować coś zdziałać na arenie międzynarodowej niż tracić czas na operacje, które nie dojdą do skutku.squinter pisze:Podobno rezygnujemy z Van Persie'go.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Nie rezygnujemy z niego, ponieważ od początku nie było szans na jego pozyskanie. Pewnie nawet nie bylibyśmy w stanie (nie chcielibyśmy) zaoferować mu takiego kontraktu jaki proponował Arsenal, a chcąc go pozyskać powinniśmy zaoferować więcej. Niech o Van Persiego bije się real, city czy tam psg, nasze zainteresowanie Robinem może być obliczone na zbijanie cen innych napastników (powszechna praktyka transferowa, pokazuje ona, że ma się innych graczy do wyboru i nie będzie przepłacania).squinter pisze:Podobno rezygnujemy z Van Persie'go.
- Virgil
- Juventino
Mam dokładnie takie samo zdanie czy przyjdzie Cavani, Dzeko, Higuain, Suarez czy Jovetić będę bardzo szczęśliwy i każdy z nich bardzo podniesie poziom naszego ataku, a narzekanie na takich piłkarzy to trochę chyba próba zwrócenia na siebie uwagi, gdyż jeżeli jeden z nich przyjdzie będzie to niesamowite wzmocnienie.pumex pisze:Ale i tak co rusz będziesz słyszał jęki ze strony kibiców, że Higuain jest słaby, bo więcej gra Benzema. Ja rozumiem, że każdy ma jakąś swoją listę marzeń. Na szczycie niektórych jest Cavani, a innych van Persie lub Suarez. Ja sam mam swoich faworytów i na przykład na szarym końcu top playerów stawiam van Persiego, ale dlatego, bo uważam go za nieopłacalnego a nie za słabego.ewerthon pisze:Dla sceptyków Higuaina mam ciekawe statystyki znalezione w komantarzu na SJ:
- Tacchinardi.
- Juventino
Co do Higuaina to myślę, że jest to całkowita zasłona dymna. Na juventuz.com sprawdzone źródło jest pewne ,że te informacje są fałszywe i tyle. Cavani wciąż jest numerem 1 na naszej liście, ale głupio byłoby to rozgłaszać. Dobra taktyka Marotty (już wcześniej robił to z RVP) ! Suarez też pewnie zostanie w Liverpoolu, to jest bardzo specyficzny klub.
http://transfery.info/52340,nowe-umowy- ... liverpoolu
Podobno jutro może pojawić się potwierdzenie transferu Pogby.
http://transfery.info/52340,nowe-umowy- ... liverpoolu
Podobno jutro może pojawić się potwierdzenie transferu Pogby.

- squinter
- Juventino
Na SJ napisane jest, że byliśmy w stanie zaoferować mu kontrakt na nawet 6,5mln rocznie + dodatki, ale pojawiło się City z 8mln + pojawić ma się Anży z... 12mlnCastiel pisze:My rezygnujemy z niego? Prędzej on nie bierze nas w ogóle pod uwagę przy wyborze nowego klubu. Co my mu możemy zaoferować? Jesteśmy mistrzem Włoch co teraz znaczy prawie tyle co mistrz Portugalii. Gdyby to były lata 90 to Van Persie na kolanach by przyszedł do Juve. Finansowo nie mamy szans z każdym klubem starającym się o niego, włoska piłka jest poza podium w klasyfikacji najlepszych lig...lepiej wybierać najlepszych zawodników z Serie A i tym próbować coś zdziałać na arenie międzynarodowej niż tracić czas na operacje, które nie dojdą do skutku.squinter pisze:Podobno rezygnujemy z Van Persie'go.

- zahor
- Juventino
Może zbytnio uprościłem swój tok myślenia, ale czy naprawdę uważasz że jak De Laurentiis rano przy kawie otworzy gazetę i przeczyta że ponoć Juventus negocjuje Higauina czy innego RVP, to nagle zejdzie 5 baniek z ceny przy sprzedaży Cavaniego?Tacchinardi. pisze:Co do Higuaina to myślę, że jest to całkowita zasłona dymna. Na juventuz.com sprawdzone źródło jest pewne ,że te informacje są fałszywe i tyle. Cavani wciąż jest numerem 1 na naszej liście, ale głupio byłoby to rozgłaszać. Dobra taktyka Marotty (już wcześniej robił to z RVP) ! Suarez też pewnie zostanie w Liverpoolu, to jest bardzo specyficzny klub.
Ja to prędzej widzę tak że po prostu Marotta sondował ile kosztowałoby ewentualne sprowadzenie Argentyńczyka jeżeli nie wypali piłkarz Napoli i kilka innych opcji. I pewnie ustalił że wyszłoby tak drogo, że się nie opłaca, bo taniej wyjdzie już pozyskanie jakiegoś napastnika którego Conte chętniej widziałby w Juve. Na przykład Dżeko.
- squinter
- Juventino
Doczytałem się takiej rzeczy:
"Drugim pożegnaniem może być pożegnanie - Waltera Mazzarriego – trenera Napoli. Jest to jednak umotywowane bardziej własnymi niespełnionymi ambicjami, mówi się o czasowym odpoczynku od futbolu. A sposób może być uwarunkowany wynikiem, każdy chce kończyć swoja przygodą w dobrej atmosferze, jako zwycięzca."
Może to coś zmienić w sytuacji potencjalnego transferu Cavaniego?
"Drugim pożegnaniem może być pożegnanie - Waltera Mazzarriego – trenera Napoli. Jest to jednak umotywowane bardziej własnymi niespełnionymi ambicjami, mówi się o czasowym odpoczynku od futbolu. A sposób może być uwarunkowany wynikiem, każdy chce kończyć swoja przygodą w dobrej atmosferze, jako zwycięzca."
Może to coś zmienić w sytuacji potencjalnego transferu Cavaniego?
- Amarillo
- Juventino
Tym Anży jakoś specjalnie bym się nie przejmował. Jasne ogromne pieniądze, ale to tyle jeśli chodzi o korzyści. Obstawiam że mając do wyboru 8 mln w City i 12 w Anży długo nad Manchesterem by się nie zastanawiał i złożyłby podpis. Robin chce trofeów jak każdy piłkarz tej klasy. Nie damy rady konkurować z City w kwestiach finansowych, jak chcą RvP to bardzo proszę, droga wolna. Wtedy większe szanse na sprowadzenie Cavaniego / Higuaina bo odpada poważny konkurent. Co nie zmienia faktu, że jeśli Holender zawitałby w nasze progi byłbym bardzo usatysfakcjonowanysquinter pisze: Na SJ napisane jest, że byliśmy w stanie zaoferować mu kontrakt na nawet 6,5mln rocznie + dodatki, ale pojawiło się City z 8mln + pojawić ma się Anży z... 12mln

Sapere Aude!