Wszystko o Milanie
- wojczech7
- Juventino
No i zrobiło się 5:3, a mogło być i 5:5. Spotkały się 2 drużyny bez defensywy
Mecz przez te bardzo fajny do oglądania dla postronnego widza. Gdybym był jednak trenerem jednej z drużyn złapałbym się za głowę...
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- zahor
- Juventino
Czy ktoś może mi streścić co tam się działo? Włączyłem przed chwilą i zobaczyłem żenującą grę w obronie, ale w wykonaniu Man City - dwa gole, jeden minimalny spalony i jedna zmarnowana setka Milanu. Rossoneri prezentowali się w defensywie jeszcze gorzej?
- wojczech7
- Juventino
Obustronna parodia w obronie się działa. Póki MC nacierał wyglądało na to, że są świetnie poukładani przez Pellegriniego. Chyba się za bardzo rozluźnili po tym piątym golu, bo wcześniej Milan nie istniał.zahor pisze:Czy ktoś może mi streścić co tam się działo? Włączyłem przed chwilą i zobaczyłem żenującą grę w obronie, ale w wykonaniu Man City - dwa gole, jeden minimalny spalony i jedna zmarnowana setka Milanu. Rossoneri prezentowali się w defensywie jeszcze gorzej?
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- pumex
- Juventino
W pierwszej połowie go nie było. Piątka zaaplikowana Milanowi wynikała głównie z koszmarnej postawy tego młodego Kolumbijczyka (Vergara?), Zaccardo i Antoniniego. Muntari, również nie nadążał.Vimes pisze:Czy Silvestre jest na boisku?
Ogólnie, mimo końcówki Milanu, pierwsza połowa według mnie zdecydowanie dla City, u których można wyróżnić Kolarova, Navasa, Dzeko, a nawet Joveticia.

- Orkos
- Juventino
Podobno Milan zaoferował Fiorentinie 8 mln za Ljalicia, ale ta oferta została odrzucona bo Viola chce 12 mln.
Jeśli to prawda to na prawdę nie rozumiem Milanu - 8 mln na młodego Ljalicia mają, a skąpią na Honde.
Jeśli to prawda to na prawdę nie rozumiem Milanu - 8 mln na młodego Ljalicia mają, a skąpią na Honde.
- FelekJUVE
- Juventino
Bo po prostu Honda nie jest więcej wart. Milan nie chce dać się cyckać jak robi to chociażby RealOrkos pisze:Podobno Milan zaoferował Fiorentinie 8 mln za Ljalicia, ale ta oferta została odrzucona bo Viola chce 12 mln.
- Orkos
- Juventino
Nie zgodzę się. Milan jest w tragicznej sytuacji finansowej i widać, że polują tylko na zawodników, którym kontrakty się kończą, ale nikt mi nie wmówi, że Ljajic jest lepszy od Hondy. Ten chłopak zagrał raptem pół sezonu na wysokim poziomie, a Honda ma już jakaś tam swoją pozycje. Ciekaw jestem jak to się potoczy bo gdyby nasi zdecydowali się na sprzedaż Mirko to taki Ljajic byłby całkiem dobrą alternatywą, ale żadną wybitną.FelekJUVE pisze: Bo po prostu Honda nie jest więcej wart. Milan nie chce dać się cyckać jak robi to chociażby Real
Honda moim zdaniem jest bardziej pewny od Adema i przede wszystkim tańszy.
- pablo1503
- Juventino
Honda nie jest wart 8mln? Good one!FelekJUVE pisze:Bo po prostu Honda nie jest więcej wart. Milan nie chce dać się cyckać jak robi to chociażby Real
Nie chcą przepłacać, bo równie dobrze mogą dostać go w grudniu za darmo, więc po co szastać pieniędzmi na lewo i prawo?

- SKAr7
- Juventino
Ale jak ty chcesz porównywać typowego fantasistę z chłopaczkiem, który ma 21 lat i gra najlepiej wtedy, kiedy kości trzeszczą. To ma tyle sensu, co stwierdzenie, że Pogba na pewno nie jest zawodnikiem lepszym od Marchisio, a Verratti od Pirlo. No nie są, ale czy to znaczy, że Ci młodzi nie są w tym momencie więcej warci?Orkos pisze: ale nikt mi nie wmówi, że Ljajic jest lepszy od Hondy
Poza tym druga sprawa. Wstrzymałbym się ze stwierdzeniem, który dla Milanu jest lepszą opcją, ale kiedy przechodzimy w kategorie "kto jest bezpieczniejszą opcją", to odsyłam Japończyka pod kwitnącą wiśnię i bez wahania wskazuję brudnym paluchem na Adema. Ljajić jest idealnym graczem do Calcio, technicznym i fizycznym. Tymczasem tak jak nie oglądam ligi rosyjskiej co weekend, a w tygodniu nie analizuję minuta po minucie wszystkich spotkań CSKA, brandzlując się przy tym krepiną, tak parę spotkań Hondy na przestrzeni tych 3 lat tam widziałem. I wyniosłem z tego wrażenie, że ten chłopak, kiedy gra staje się bardziej gejowa (czyt. kontaktowa) gaśnie łatwo i chętnie, jak moje zapałki, kiedy na dworze jest k$(%# zimno i chcę szybko odpalić fajka. Poza tym lig japońskiej, holenderskiej i rosyjskiej nie nazwałbym raczej najbardziej wymagającymi na świecie.
- Łukasz
- Juventino
Tylko że Ljajić, który potencjalnie dubluje się pozycją z El Shaarawym, nie jest typowym reżyserem gry i nie będzie. A zdaje się że ktoś taki jest na chwilę obecną najbardziej Milanowi potrzebny.SKAr7 pisze:Ljajić jest idealnym graczem do Calcio, technicznym i fizycznym.
- Orkos
- Juventino
No sorry, ale Honda już jakiś tam dorobek ma, a Ljajic dopiero co pokopał dobrze przez pół sezonu. Taki okres dobrej gry to chyba miał i De Ceglie i Peluso. Ljajic się zapowiada nieźle, ale co z tego wyjdzie to tego nie wie nikt. Honda jest w stanie coś tam zagwarantować. Można na młodego Serba wydać sporą kasę i wygrać jeszcze więcej, ale i wszystko stracić. Wątpię by Milan postawił na młodzika. Prędzej wezmą tańszą opcję.SKAr7 pisze:Ale jak ty chcesz porównywać typowego fantasistę z chłopaczkiem, który ma 21 lat i gra najlepiej wtedy, kiedy kości trzeszczą. To ma tyle sensu, co stwierdzenie, że Pogba na pewno nie jest zawodnikiem lepszym od Marchisio, a Verratti od Pirlo. No nie są, ale czy to znaczy, że Ci młodzi nie są w tym momencie więcej warci?Orkos pisze: ale nikt mi nie wmówi, że Ljajic jest lepszy od Hondy
- SKAr7
- Juventino
Dokładnie to samo można powiedzieć o Pogbie. I o nim też powiesz, że nie jest gwarantem niczego? De Ceglie miał na koncie pół roku dobrej gry po 8 latach zawodowej kariery, Peluso po 10. Pogba i Ljajić mają w ciągu 3 lat, jeszcze w okresie najbardziej intensywnego dojrzewania piłkarskiego. Na takiego Reusa BVB wyłożyła klauzulę po jego 4 miesiącach dobrej gry w Gladbach.Orkos pisze: No sorry, ale Honda już jakiś tam dorobek ma, a Ljajic dopiero co pokopał dobrze przez pół sezonu. Taki okres dobrej gry to chyba miał i De Ceglie i Peluso.
Honda nie jest w stanie zagwarantować dokładnie nic. Japończyk ma, wypisz-wymaluj taką samą sytuację jak Krasić, kiedy do nas przychodził. Większe, lub mniejsze, ale nie przesadne zainteresowanie ważnych klubów, gwiazda ligi rosyjskiej(ale nigdy nie sprawdzony w trudniejszej), parę filmików z highlightsami na YT i regularny reprezentant.Orkos pisze: Honda jest w stanie coś tam zagwarantować.
Nie muszę chyba przypominać ile "jakości" gwarantował nam Milek? Głowa w dół i za linię końcową.
Łukasz pisze:Tylko że Ljajić, który potencjalnie dubluje się pozycją z El Shaarawym, nie jest typowym reżyserem gry i nie będzie. A zdaje się że ktoś taki jest na chwilę obecną najbardziej Milanowi potrzebny.SKAr7 pisze:Ljajić jest idealnym graczem do Calcio, technicznym i fizycznym.
Ja się z tym zgodzę, problem w tym, czy zrobi to też Maksio. Wyrugował ze składu Pirlo. Po wielkich bólach i ze średnim rezultatem dał piłkę Montolivo w zeszłym sezonie. I tak ogólnie chyba nie za bardzo przepada za umieszczaniem głównego playmakera na boisku, a już szczególnie z przodu.
- Piti
- Juventino
Może i podobna sytuacja, ale są to całkowicie inni piłkarze, japończyk w przeciwieństwie do serba jest bardziej technicznym piłkarzem, bardziej inteligentnym również, no i nie będzie biegał jak odmóżdżony po boisku, poza tym to grają na innych pozycjach. Ponadto cenowo to się jednak nie umywa do japońca, my zapłaciliśmy Milosa 15 mln €, a możliwe jest, że Galliani sciagnie Honde za 5 albo i mniej a więc w razie ewentualnego nie wypału dużo by nie stracili. Jedyne co te pare łączy ze sobą to to, że grali w tym samym klubie.SKAr7 pisze:Honda nie jest w stanie zagwarantować dokładnie nic. Japończyk ma, wypisz-wymaluj taką samą sytuację jak Krasić, kiedy do nas przychodził. Większe, lub mniejsze, ale nie przesadne zainteresowanie ważnych klubów, gwiazda ligi rosyjskiej(ale nigdy nie sprawdzony w trudniejszej), parę filmików z highlightsami na YT i regularny reprezentant.
Nie muszę chyba przypominać ile "jakości" gwarantował nam Milek? Głowa w dół i za linię końcową.