LaLiga
- juvemaroko
- Juventino
No coz prawie jest to niemozliwie odrobic tych 7 punktow.
Mourinho teraz powalcze o final lidze mistrzow gdzie moze byc wielki rewanz za dziszajszego spotkanie.
Mourinho teraz powalcze o final lidze mistrzow gdzie moze byc wielki rewanz za dziszajszego spotkanie.
- jareckik
- Juventino
Cieszący się piłkarze RM, a w tle hymn Barcelony...

Miałeś nosa...Skibil pisze: Mój typ jest taki, że albo wygra Barca, albo Real. Ewentualnie będzie remis.
- Castiel
- Juventino
Oglądałem mecz i powiem tak...narzekamy na sędziów w serie a...ale to co prezentują sędziowie w PD to już jest jakaś kpina. Mecz fajny...Barcelona przez prawie cały mecz kopała się w czoło. Zamiast w kilku sytuacjach pociągnąć z dystansu to oni za każdym razem chcieli wejść z piłką do bramki. Real wygrał moim zdaniem zasłużenie choć mogło być wyżej.
- jakku1
- Juventino
W koncu dobry mecz Ronaldo o stawke. Momentami mialem wrazenie, ze Real troche boi sie graczy Barcelony. Bo kompletnie nie do zrozumienia byly dla mnie te wykopy od obroncow przez cala pierwsza polowe. W drugiej sie juz troche uspokoili i zaczeli grac bardziej po ziemi.
Barcelona miala swoje sytuacje, nie bylo ich tak duzo jak zazwyczaj, ale mogli strzelic cos wiecej (Tello, Xavi). Mysle, ze to, ze nie sa w formie to juz jest potwierdzone info. Messi znow slabo, Iniesta zupelnie niewidoczny, duzy blad Puyola przy pierwszej bramce. Podobala mi sie gra Thiago, ale tez jakiegos szalu nie bylo.
Barcelona miala swoje sytuacje, nie bylo ich tak duzo jak zazwyczaj, ale mogli strzelic cos wiecej (Tello, Xavi). Mysle, ze to, ze nie sa w formie to juz jest potwierdzone info. Messi znow slabo, Iniesta zupelnie niewidoczny, duzy blad Puyola przy pierwszej bramce. Podobala mi sie gra Thiago, ale tez jakiegos szalu nie bylo.
- juvemaroko
- Juventino
Czemu dziszajszego sedziowanie ci sie nie spodobalo? Moim zdaniem sedzia nie dal sie zrobic w konia prowokacjami pilkarze obie druzyn.Castiel pisze:Oglądałem mecz i powiem tak...narzekamy na sędziów w serie a...ale to co prezentują sędziowie w PD to już jest jakaś kpina. Mecz fajny...Barcelona przez prawie cały mecz kopała się w czoło. Zamiast w kilku sytuacjach pociągnąć z dystansu to oni za każdym razem chcieli wejść z piłką do bramki. Real wygrał moim zdaniem zasłużenie choć mogło być wyżej.
- Mate.G
- Juventino
w końcu panienki z barcelony przegrały z realem
jaka ta liga hiszpanska jest nudna

jaka ta liga hiszpanska jest nudna

- Dzięcioł
- Juventino
Mou w końcu dał solidnego pstryczka w nos Guardioli
Ograć wielką FC Farsę w obecności kompletu publiczności na Camp Nou w końcówce rozgrywek ligowych i tuż przed rewanżowym, półfinałowym spotkaniem decydującym o być albo nie być w finale tych rozgrywek, z całą pewnością nie wpłynie pozytywnie na atmosferę w szatni kolegów Messia i spółki. Brawo TSO
Cudownie byłoby gdyby we wtorek Chelsea nie straciła gola...

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
No i wreszcie Real gra jak na drużynę Mourinho przystało. Dobra gra obronna i świetne kontry. Chociaż trzeba przyznać, że dziś Barca słabiutko.
Fajny mecz, żywy, na dobrym poziomie. Ronaldo z Messim zamienili się dziś rolami. Portugalczyk dostawał dobre podania od kolegów a gola wypracowali mu w 90% Granero i Ozil, a Argentyńczyk szarpał ale nie miał wsparcia.
Fajny mecz, żywy, na dobrym poziomie. Ronaldo z Messim zamienili się dziś rolami. Portugalczyk dostawał dobre podania od kolegów a gola wypracowali mu w 90% Granero i Ozil, a Argentyńczyk szarpał ale nie miał wsparcia.
- juvemaroko
- Juventino
To nie blad ktore zmienil wynik wpotkanie.Castiel pisze:Np czysty odbiór Alonso i żółta kartka dla niego? WTF?juvemaroko pisze: Czemu dziszajszego sedziowanie ci sie nie spodobalo? Moim zdaniem sedzia nie dal sie zrobic w konia prowokacjami pilkarze obie druzyn.
To nic w porownanie do bledow Norwega z slynnego Chelsea - Barca kiedy chyba Pique wybil pilka reka w polu karny a sedzia byl niedalego i nie mogl tego nie widzic.
Moim zdaniem sedzia nie pozwolil na to zeby pilkarze obie druzyn atakowali go z pretencjami z kazda akcja liczac na to ze on sie poglubi i podyktuje rzut karny badz da komus czerwona kartka.
- Wojtek
- Juventino
NARESZCIE!!! Tytuł już praktycznie należy do Realu. Barca w tydzień może stracić praktycznie wszystko, dzisiaj liga, we wtorek CL. Ahh jak pięknie
Co do meczu to pierwszy gol na konto Valdesa i Puyola na spółke. Sanchez ma patent na Real, nareszcie dobry mecz Ronaldo w meczu z Barcą.
Real wygrywa na Camp Nou :shock:

Real wygrywa na Camp Nou :shock:

- Izi
- Juventino
Jednak się nie przeliczyłem.
Nie wiem czy jestem hejterem, jak mnie ktoś tam nazwał (podejrzewam, że każdy kto otwarcie nie uznaję wyższości Messiego nad całym globem, jest tak nazywany), ale dzisiaj jak na dłoni było widać, że ów gracz notuje słaby występ, a komentatorzy z Canal +, mimo wszystko powtarzali, że pod bramką Realu groźnie jest tylko wtedy kiedy Messi przyspiesza i schodzi do środka. Jakku zauważył podczas meczu z Chelsea, że kiedyś miał większy wachlarz zagrań, dzisiaj jak dla mnie zagrał identycznie, czytaj słabo.
I tak trzymać!
Szkoda tylko Xaviego
Nie wiem czy jestem hejterem, jak mnie ktoś tam nazwał (podejrzewam, że każdy kto otwarcie nie uznaję wyższości Messiego nad całym globem, jest tak nazywany), ale dzisiaj jak na dłoni było widać, że ów gracz notuje słaby występ, a komentatorzy z Canal +, mimo wszystko powtarzali, że pod bramką Realu groźnie jest tylko wtedy kiedy Messi przyspiesza i schodzi do środka. Jakku zauważył podczas meczu z Chelsea, że kiedyś miał większy wachlarz zagrań, dzisiaj jak dla mnie zagrał identycznie, czytaj słabo.
I tak trzymać!

Szkoda tylko Xaviego

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- zahor
- Juventino
Szkoda tylko że dopiero od 70. minuty. Do gola na 1:1 i szybkiej odpowiedzi Realu szło zdechnąć z nudów, były może ze trzy sytuacje.Ouh_yeah pisze: Fajny mecz, żywy, na dobrym poziomie.
Też naszła mnie taka myśl, ale jednak widzę tutaj pewien aspekt w którym jednak Messi jest lepszy. Ronaldo, kiedy nie ma komu wziąć na siebie ciężaru gry, stara się wbiec z piłką do bramki, co oczywiście nie ma szans powodzenia. Natomiast Argentyńczyk wie kiedy oddać piłkę - tak jak dzisiaj w sytuacji w której wyłożył idealną piłę na strzał Xaviemu. Kiwnąć jednego rywala, drugiego, kiedy doskoczy kolejnych dwóch - oddać niepilnowanego koledze. No ale jeżeli nawet wtedy nie są w stanie strzelić gola, to ciężko mieć do Messiego pretensje. Na pewno nie jest tak dobry, jak do nie dawna wielu zwykło uważać, ale też nie jest tak słaby, jak wielu hejterów zaraz zacznie twierdzić.Ouh_yeah pisze: Ronaldo z Messim zamienili się dziś rolami. Portugalczyk dostawał dobre podania od kolegów a gola wypracowali mu w 90% Granero i Ozil, a Argentyńczyk szarpał ale nie miał wsparcia.
Z innej beczki - wpuszczenie Tello w takim meczu w takim momencie? Odważna decyzja, ale okazuje się że nietrafiona. Dwie piłki w kosmos - zgaduję że to raczej kwestia nerwów niż braku umiejętności.