Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Mnie się wydaje, że zaatakujemy Balde jeszcze bo musimy mieć tego zawodnika.Poprostu pisze:Na moje oko to nasze okienko in już się skończyło. Ewentualnie jakaś okazja jak się coś ruszy w innych drużynach.

- aras
- Juventino
Albo NainggolanŁoles pisze:Mam nadzieje że to cisza przed burzą i z partyzanta ogłoszony będzie transfer jakiego nikt się nie spodziewa a będzie on ogromnym wzmocnieniem (Milinkovic-Savicalbertcamus pisze: Matic odpadł. Dziennikarze nie wiedzą sami co Marotta i spółka kombinują czy po prostu szkoda czasu na wklejanie ich wypocin?)

A tak na serio nie zdziwi mnie jak nikogo już nie kupimy i zostaniemy z lichym i DS na prawej stronie. Tradycyjnie zawsze musimy mieć jakiś mankament w drużynie. To już nasza tradycja transferowa, że jedne pozycje wzmacniamy, inne osłabiamy. Prawy obrońca to priorytet no i przydałby się jeszcze pomocnik.
Jak sprzedamy kilku graczy typu lemina to będziemy na plusie finansowym w to okienko , tak jak w poprzednie. A my nie należymy do tych co dużo wydawają i mają -150 mln po mercato. Marotta jest za skąpy mimo że mamy pieniądze i nasze ambicje są inne od tych największych klubów europejskich. Niestety.
Pamiętajmy że jest sierpień a w sierpniu Marotta wyprzedaje nam gwiazdy od kilku lat

Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2017, 11:40 przez aras, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nicram_93
- Juventino
- Podziekował: 43 razy
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Gdzieś mi tam mignęło, że na ten moment wg włoskich mediów w walce o Keitę liczymy się tylko my z Milanem, ale ile w tym prawdy to nie wiadomo, podobno Milan jest gotowy dać 30 mln. Oby Marotta tylko przez tą opieszałość nie stracił Keity, bo już kilka razy się na tym przejechał, uważając że skoro jest dogadany z zawodnikiem to na pewno mu się uda z biegiem czasu dogadać z klubem. Szkoda by było nie wykorzystać takiej szansy na Keitę, skoro sam piłkarz odrzuca wszystkie inne oferty i koniecznie chce dołączyć do nas.

"Prawdziwy dżentelmen nigdy nie opuszcza swojej damy."
Alessandro Del Piero, czerwiec 2006r.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Gdyby wszystko zależało od Lotito to Keita już dawno trenowałby z nowymi kolegami. A fakt jest taki, że zawodnik odrzuca wszystkie opcje poza Juve. Przynajmniej na razie. Chce gry w LM i walki o najwyższe cele.
Co do śr. pomocnika - zawsze w zapasie mamy opcję z N'Zonzim, którego w razie potrzeby możemy pozyskać nawet w ostatnim dniu okienka, jako że ma klauzulę. Dobrze mieć taką świadomość. Sam gracz ponoć jest już od dłuższego czasu dogadany z nami.
Co do śr. pomocnika - zawsze w zapasie mamy opcję z N'Zonzim, którego w razie potrzeby możemy pozyskać nawet w ostatnim dniu okienka, jako że ma klauzulę. Dobrze mieć taką świadomość. Sam gracz ponoć jest już od dłuższego czasu dogadany z nami.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2017, 12:19 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Osgiliath
- Juventino
Zastanawiam się, czy w sprawie Keity albo chodzi o coś więcej (SMS) albo Lotito jest tak uparty, że go nie chce puścić, lub też w istocie w ogóle się nim nie interesujemy (czemu by przeczyły doniesienia o naszej ofercie).
Marotta niby jedzie na tym, że mamy urobionego zawodnika, ale farsa z Witselem pokazała, że to bardzo ryzykowne. Z drugiej strony nie wiem na co Lotito liczy przy oporze zawodnika? No chyba, że ostatecznie będzie tak twardogłowy, że będzie wolał go oddać za darmo za rok niż za pieniądze, choć za rok może i tak trafić do nas a Lazio zostałoby bez pieniędzy, więc z czystej przekory działanie też jest raczej wątpliwe.
Wydaje mi się, że w sprawie środkowego pomocnika media jak chyba nigdy walą ślepakami. Mieliśmy niedawno iść po Matuidiego na ostro, potem znowu, że niby chcemy gracza Sevilli, ale nie chcemy płacić klauzuli...
Co by nie było, to za trzy tygodnie start sezonu i jeśli chcemy wzmocnić zespół, to raczej teraz po to tylko, żeby znowu 31 sierpnia nie było Hernanesów vol. 2.
Marotta niby jedzie na tym, że mamy urobionego zawodnika, ale farsa z Witselem pokazała, że to bardzo ryzykowne. Z drugiej strony nie wiem na co Lotito liczy przy oporze zawodnika? No chyba, że ostatecznie będzie tak twardogłowy, że będzie wolał go oddać za darmo za rok niż za pieniądze, choć za rok może i tak trafić do nas a Lazio zostałoby bez pieniędzy, więc z czystej przekory działanie też jest raczej wątpliwe.
Wydaje mi się, że w sprawie środkowego pomocnika media jak chyba nigdy walą ślepakami. Mieliśmy niedawno iść po Matuidiego na ostro, potem znowu, że niby chcemy gracza Sevilli, ale nie chcemy płacić klauzuli...

Co by nie było, to za trzy tygodnie start sezonu i jeśli chcemy wzmocnić zespół, to raczej teraz po to tylko, żeby znowu 31 sierpnia nie było Hernanesów vol. 2.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Interesujemy bardzo poważnie i złożyliśmy pierwszą ofertę - za Marottą.Osgiliath pisze: lub też w istocie w ogóle się nim nie interesujemy (czemu by przeczyły doniesienia o naszej ofercie).
- Poulinho
- Juventino
Tyle, że Lotito z doniesień prasowych i w sumie jego wypowiedzi jest skłonny puścić Keite do nas, tyle, że za odpowiednią kasę. Jeśli tak to pewnie gramy na czas i sam zawodnik o tym wie. W takim przypadku oferta żadnego zespołu nic nie zmieni, bo żaden włoski zespół nie będzie w stanie przebić nas ani finansowo ani sportowo. Dodatkowo, jeśli sam zawodnik ma świadomość, że jeśli Lotito się nie ugnie za mniejszą sumę to rzucimy potrzebną kwotę to nie powinien być rozczarowany i zastanawiać się nad innymi ofertami, a my za to mamy lepszą pozycję negocjacyjną. Z każdym dniem i z każdą odrzuconą przez Keite ofertą Lotito będzie mięknął. No chyba, że wydarzy się coś niespodziewanego.
- Osgiliath
- Juventino
Jeśli istotnie by tak było, to świetnie, bowiem Keita to świetny gracz mogący obsadzić więcej niż jedną pozycję, nie mniej znając Marottę i jego gierki naprawdę nie zdziwiłbym się gdyby to był blefCavAllano pisze:Interesujemy bardzo poważnie i złożyliśmy pierwszą ofertę - za Marottą.Osgiliath pisze: lub też w istocie w ogóle się nim nie interesujemy (czemu by przeczyły doniesienia o naszej ofercie).

Obawiam się niestety również, że mimo nakręconej atmosfery na kolejne wzmocnienia przyjdzie moment, w którym Beppe powie, że mamy konkurencyjny skład i mercato done dealio u nas...
- Cabrini_idol
- Juventino
Raczej pewne, że ktoś jeszcze przyjdzie ważny. Allegri w wywiadzie powiedział, że klub działa na rynku i jest spokojny o kolejne wzmocnienie/a. Wiadomo, musimy pozbyć się Leminy (na 100%) i Rincona. Najlepiej również Lichego ale ten nie chce odchodzić.
I bardzo dobrze, że targujemy się od 5-6 mln euro. Ten rynek schodzi na psy, byle gówniarz, byle średniak kosztuje 30 mln euro . Dobrze, że Juventus nie wchodzi w to gówno, podobnie jak Bayern. Ja wiem, że PSG czy MC nisza rynek i to bardzo, ale to nie znaczy, że mamy się dostosowywać.
Keita nie jest wart więcej niż 20 mln z rocznym kontraktem, tak samo jak Matuidi. Ok Dybala z rocznym kosztował nasz 32 mln ale był tego wart. Bo jest to, nadal talent na TOP3 na świecie.
I bardzo dobrze, że targujemy się od 5-6 mln euro. Ten rynek schodzi na psy, byle gówniarz, byle średniak kosztuje 30 mln euro . Dobrze, że Juventus nie wchodzi w to gówno, podobnie jak Bayern. Ja wiem, że PSG czy MC nisza rynek i to bardzo, ale to nie znaczy, że mamy się dostosowywać.
Keita nie jest wart więcej niż 20 mln z rocznym kontraktem, tak samo jak Matuidi. Ok Dybala z rocznym kosztował nasz 32 mln ale był tego wart. Bo jest to, nadal talent na TOP3 na świecie.

- Łoles
- Juventino
Dobrze i...nie dobrze. Można się obudzić przez to z ręką w nocniku. Nie mówię żeby od razu płacić ~30mln za każdego na prawo i lewo bo to było by durne. Chodzi raczej o to iż czasem nie warto się bujać kilku tygodni targując się o 2-3 mln, choć to wszystko zależy oczywiście od okoliczności i kilku innych czynników (wiek, długość obowiązującego kontraktu etc.)Cabrini_idol pisze: I bardzo dobrze, że targujemy się od 5-6 mln euro. Ten rynek schodzi na psy, byle gówniarz, byle średniak kosztuje 30 mln euro . Dobrze, że Juventus nie wchodzi w to gówno, podobnie jak Bayern. Ja wiem, że PSG czy MC nisza rynek i to bardzo, ale to nie znaczy, że mamy się dostosowywać.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Co się głowicie, pamiętajcie o tym, że teraz bardzo dużo zależy od transferu Neymara do PSG. Na rozwój wydarzeń czeka nie tylko Marotta mam wrażenie bo transfer Neymara rozpędzi karuzele transferową i będzie można wyrwać jakąś okazję, która do tej pory była nieosiągalna. Mercato zwolniło dla topowych klubów a to właśnie z racji tego, że każdy czeka na ruch Neymara. Już nie raz tak było, że jeden wielki transfer pociągnął za sobą falę. Mercato i tak jest udane póki co ale może być jeszcze lepiej.

- Mehehehe
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 18 razy
Osobiście uważam, że ta karuzela może nam wrzucić do składu naszą nową '10', stąd przeciąganie kwestii Keity. Poza tym, wcale nie musimy negocjować z PSG Matiudi'ego 

- sebatiaen
- Juventino
Coś czuje odejscie Dybali.
Neymar do Psg a nasi nie odrzucą 120 mln.
Wlasnie Bernadeschi przyszedł w jego miejsce. Do tego dokupimy Keite i wroci Pjaca. Do srodka przyjdzie Matuidi i konczymy mercato.
Gdyby nasi mieli jaja to za gotowke z Dybali kupiliby Griezzmana. Bo chyba ma klauzule taka.
Duzo lepszy gracz. PAOLO nie jest typem ktory zostanie z nami na dlugo.
Neymar do Psg a nasi nie odrzucą 120 mln.
Wlasnie Bernadeschi przyszedł w jego miejsce. Do tego dokupimy Keite i wroci Pjaca. Do srodka przyjdzie Matuidi i konczymy mercato.
Gdyby nasi mieli jaja to za gotowke z Dybali kupiliby Griezzmana. Bo chyba ma klauzule taka.
- szymken
- Juventino
Gdyby się dało go kupić, to już by był w United . Ma klauzulę, ale zapowiedział, że zostanie z powodu bana Atleti. Dybala nie może odejść w tym okienku, najlepiej w ogóle. Byłby to tragiczny sygnał i nie wierzę, że się to stanie.sebatiaen pisze: Gdyby nasi mieli jaja to za gotowke z Dybali kupiliby Griezzmana. Bo chyba ma klauzule taka.
Z PSG raczej nikt do wyjęcia nie będzie, kto nas by interesował. Draxler w sumie ta sama pozycja co Ney, ale po roku nie sądzę, że go sprzedadzą. Pewnie Matuidi , może Lucas.