Quiz 2 (Juventus)
- Trebor87
- Juventino
Bedzie prościutkie więc kto pierwszy ten lepszy
Jeden z najwybitniejszych piłkarzy reprezentacji Włoch miał zaledwie 17 lat gdy założył koszulke Squadry Azzurrich na IO w Rzymie (1960). W wieku 20 lat został wybrany drugim najlepszym piłkarzem Europy. Przez 19 sezonów reprezentował barwy jednego klubu.
O kim mowa ?
EDIT:
Zgadza się, twoja kolej Diego
Jeden z najwybitniejszych piłkarzy reprezentacji Włoch miał zaledwie 17 lat gdy założył koszulke Squadry Azzurrich na IO w Rzymie (1960). W wieku 20 lat został wybrany drugim najlepszym piłkarzem Europy. Przez 19 sezonów reprezentował barwy jednego klubu.
O kim mowa ?
EDIT:
Zgadza się, twoja kolej Diego
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2006, 23:26 przez Trebor87, łącznie zmieniany 2 razy.
- M.
- Juventino
- M.
- Juventino
Dam podpowiedź, bo widzę, że nie idzie. Wydarzenie, z którego powinniście go kojarzyć miało miejsce w ostatniej dekadzie XX wieku i wiąże się z ogromnym sukcesem Juventusu. W dodatku pytania o to wydarzenie miały miejsce w tym quizie (m.in. sam się o nie pytałem
).
Proszę moderatora o połączenie moich dwóch postów (piszę nowy, żeby odświeżyć temat).
Proszę moderatora o połączenie moich dwóch postów (piszę nowy, żeby odświeżyć temat).
:roll:
- juveluck
- Juventino
Prawie, zes mnie w kompleksy wprowadzil:P mowie sobie jakis koles pewnie zwiazany z Juve a ja tu pojecia nie mam kto to.
A nie jest to nikt z Juve zwiazany, tylko nijaki Sonny Silooy, ktory obok Edgara Davidsa w Rzymskim finale Ligi Mistrzow AD 1996 nie wykorzystal karnego
A nie jest to nikt z Juve zwiazany, tylko nijaki Sonny Silooy, ktory obok Edgara Davidsa w Rzymskim finale Ligi Mistrzow AD 1996 nie wykorzystal karnego

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Skróc to pytanie bo gra stanęła w miejscu. Moze byc tylko druga czesc, a wiec ci ktorzy zdobyli ME ? 8)juveluck pisze:Prosze wymienic wszystkich Wlochow ktorzy jako zawodnicy Juventusu pojechali na Mistrzostwa Europy oraz oddzielnie wypisac tych ktorym to Mistrzostwo udało sie zdobyc.
- juveluck
- Juventino
niech bedziePaolo_Rossi_1982 pisze:Skróc to pytanie bo gra stanęła w miejscu. Moze byc tylko druga czesc, a wiec ci ktorzy zdobyli ME ? 8)juveluck pisze:Prosze wymienic wszystkich Wlochow ktorzy jako zawodnicy Juventusu pojechali na Mistrzostwa Europy oraz oddzielnie wypisac tych ktorym to Mistrzostwo udało sie zdobyc.
zleRadidam pisze:Mistrzostw Europy zdobyli:
Zoff Salvatore Anastasi
niestety na pierwsza czesc pytania nieznam odp

- kedzier
- Juventino
Reprezentacja Włoch zdobyła tytuł tylko w roku 1968. Zawodnicy, którzy grali wtedy w Juve, jakich udało się się wychwycić, mam nadzieję, że żadnego nie przeoczyłem:
Bercellino I, Castano,Salvadore.
Dino Zoff - był podczas tamtego turnieju graczem Napoli.
Wspomniany z kolei przez Radidama Anastasi był piłkarzem Varese
- juveluck
- Juventino
dobrze, zadajeszkedzier pisze:Reprezentacja Włoch zdobyła tytuł tylko w roku 1968. Zawodnicy, którzy grali wtedy w Juve, jakich udało się się wychwycić, mam nadzieję, że żadnego nie przeoczyłem: