Żużel - wszystko o speedway'u
- Ulisses
- Qualità Juventino
W Lesznie pierwszy maszt oświetleniowy odpalony Kliknij - wygląda nieźle jak na stary system oświetlenia (czyt. 4 maszty a'la późny Gierek) choć maszty sa oczywiście nowiutkie
U nas w ciągu dwóch tygodni powinni robić próby
Juz widze ten efekt świecących 26 masztów :shock: Wszystko powinno być super równomiernie doświetlone. Na bank sparing z Unia Tarnów odbedzie się przy swietle 1 kwietnia (lub 2-go)
Zapraszam do Czewy na nasze "Camp Nou" :shock:

- juvetar
- Juventino
Ulisses pisze:Zapraszam do Czewy na nasze "Camp Nou" :shock:![]()
Stuknęło 300 postów w tym wątku :-)
-= UNIA Tarnów żużlowym DMP 2004 i DMP 2005 !!!! =-
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
(Już coraz mniej, ale ciągle...) Ciężki jest los kibica Interu Mediolan => |LICZNIK|
- Deni
- Juventino
Spewnością skożystam .Kolejność według siły na papierze 8)Zapraszam do Czewy na nasze "Camp Nou"
1.Tarnów

2.Bydgoszcz
3.Czewa
4.Torun
5.Leszno
6.rzeszów :lol:
7.Wrocław
8.Rybnik
----->WWW.AJAX.ANV.PL <-------
- Ulisses
- Qualità Juventino
Wrocław 7. pozycja?? :shock:Deni pisze:1.Tarnów
2.Bydgoszcz
3.Czewa
4.Torun
5.Leszno
6.rzeszów
7.Wrocław
8.Rybnik
Toruń 4. pozycja?? :shock:
Dla mnie to wygląda tak (niekoniecznie wg. "siły na papierze"):
1.Tarnów
2.Bydgoszcz
3.Częstochowa
4.Wrocław
5.Leszno
6.Toruń
7.Rzeszów
8.Rybnik
Zaznaczam, że to tylko wstepna symulacja tabeli...

P.s. Rzeszów ma Holte, Pedersena i Chrzanowskiego, ale nie znam zespołu, który bez dobrych juniorów i tylko 3 zawodnikami zwojował ligę... Stąd tylko 7. pozycja.
- RuTeK
- Juventino
Wrocław na 7
Wrocław na 4
Nie wiem czy wiecie ale mistrzostwo bedzie w Tym roku we Wrocławiu ! 8)
Aha jak Dla mne tabela bedzie wygladala identycznie jak na http://www.wts.pl/tabela.php

Nie wiem czy wiecie ale mistrzostwo bedzie w Tym roku we Wrocławiu ! 8)
Aha jak Dla mne tabela bedzie wygladala identycznie jak na http://www.wts.pl/tabela.php
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- Quba
- Juventino
A Kuciapa i Śledź to co. Wkońcu w zeszłym roku wygrali mistrzostwa polski par klubowych i walnie przyczynili sie do awansu Marmy do ekstraligi. Rzeszów ma skład który nawet o pierwszą 4 może powalczyc.P.s. Rzeszów ma Holte, Pedersena i Chrzanowskiego, ale nie znam zespołu, który bez dobrych juniorów i tylko 3 zawodnikami zwojował ligę... Stąd tylko 7. pozycja.
- Ulisses
- Qualità Juventino
Kuciapa?? Śledż?? Nie żartuj... Byli dobrzy, ale 10 lat temu... Jazda parami nic nie znaczy...
Nie sądze... Objedziecie Tarnów?? Bydgoszcz?? Częstochowę?? Wrocław??? Będzie dokładnie jak w siatkówce... Pierwsza czwórka poza zasięgiem, a później 5. Resovia i reszta stada... Tu będzie podobnie, choć myslę ,że Stal nie zajmie nawet 5. miejsca - powalczy o utrzymanie... Możecie być groźni tylko u siebie i liczyć na zlekcewazenie... Nic więcej...Rzeszów ma skład który nawet o pierwszą 4 może powalczyc.
- juvetar
- Juventino
Nie wiemy i nie wierzymy. Idę o zakład, że skończą sezon najwyzej na 3. miejscu. Sam Crump nie da rady wywindować WTS-u na szczyty ligi. Brakuje jednego silnego jeźdźca - np. Holty, który jednak odmówił podpisania kontraktu z Wrocławiem (choć było blisko!).RuTeK pisze:Nie wiem czy wiecie ale mistrzostwo bedzie w Tym roku we Wrocławiu ! 8)
Zgadzam się, w porywach nawet mogą wywalczyć medal. Jednak bardziej ufałbym nowopozyskanej trójce NP-RH-TCh. Krajowi zawodnicy z Rzeszowa mogą sobie nie poradzić na ekstraligowych torach. Tak czy inaczej trudno mi uwierzyć w inny wynik niż 3-6 miejsce Stali.Quba pisze:A Kuciapa i Śledź to co. Wkońcu w zeszłym roku wygrali mistrzostwa polski par klubowych i walnie przyczynili sie do awansu Marmy do ekstraligi. Rzeszów ma skład który nawet o pierwszą 4 może powalczyc.
- RuTeK
- Juventino
Myślę, że Holta trochę ustępuje jednak Jarkowi Hampelowijuvetar pisze:Nie wiemy i nie wierzymy. Idę o zakład, że skończą sezon najwyzej na 3. miejscu. Sam Crump nie da rady wywindować WTS-u na szczyty ligi. Brakuje jednego silnego jeźdźca - np. Holty, który jednak odmówił podpisania kontraktu z Wrocławiem (choć było blisko!).RuTeK pisze:Nie wiem czy wiecie ale mistrzostwo bedzie w Tym roku we Wrocławiu ! 8)

- juvetar
- Juventino
Rzeczywistość ani trochę tego nie potwierdza...RuTeK pisze:Myślę, że Holta trochę ustępuje jednak Jarkowi HampelowiWięc nie mów, że WROCŁAW ma tylko Crumpa...
Średnie biegowe w ekstralidze:
Holta vs Hampel
2003: 2,28 - 1,98
2004: 2,25 - 2,20
2005: 2,32 - 1,90
Oczywiste, że zmiana klubu może wpłynąć na wyniki Holty (mecze na nieznanym torze w Rzeszowie) - na wyjazdach jednakże dalej pewnie będzie robił po kilkanaście punktów.
Zawodników pokroju dwóch wyżej wymienionych (szczególnie po otwarciu rynku na obcokrajowców) ma w swoich składach większość drużyn ekstraligi, więc WTS nie zyskuje tutaj jakiejś przewagi.Jeszcze póki co jeździ u nas z różnym powodzeniem Hans Andresen oraz zacznie Kenneth BjerreMam nadzieje, że w Tym roku Blacha co najmniej brązowa będzie... !!
- RuTeK
- Juventino
Już za niespełna 30 Dni rusza Extraliga żużla w Polsce... ! 9.04 na stadionie Olimpijskim we Wrocławiu dojdzie do Meczu na Szczycie
Atlas Wrocław podejmi w pierwszym meczu sezonu 2006 Polonię Bydgoszcz ! Licze oczywiscie na zwycięstwo Atlasu i duzej zaliczki na mecz rewanżowy i dodatni 1 pkt. ! W innych meczach Unia Leszono podejmie Mistrza Polski z sezonu ubiegłego Unię Tarnów. W Rybniku tutejszy RKM sproóbuje objeździc Adrianę Toruń a w Rzeszowie miejscowa Marma bla bla bla Folie podejmie faworyta rozgrywek Złomrex-a Częstochowe !
Zaczeło sie odliczanie

Zaczeło sie odliczanie

- mrowka423
- Juventino
unia po raz trzeci zdobędzi DMP byłem na obydwu finałach nie licząc lekkiego przeludnienia to było spox mamy genialnych młodych zawodników np Janusz Kołodzij indywidualny mistrz polski a w tym sezonie co zdobył to trofeum był jeszcze juniorem, Marcin Rempała z wyżej wymienionym Januszem Kołodzijem w parze jeżdż genialni z reszta Marcin nie gorzej radzi sobie w parze z Tomkiem Golobem
- Ulisses
- Qualità Juventino
Tylko nie mdlec
www.stadionckm.com - polecam dział PRZEBUDOWA
Czekam na opinie
Tylko szczere, bez złośliwości 
www.stadionckm.com - polecam dział PRZEBUDOWA
Czekam na opinie

- RuTeK
- Juventino
No to 2 Kolejki Ekstraligi sa za nami
1. Adriana Toruń 2 2 0 0 97:83 4 +14
2. BTŻ Polonia 2 1 0 1 97:83 2 +14
3. Unia Tarnów 2 1 0 1 94:80 2 +14
4. Marma Polskie 2 1 0 1 84:96 2 -12
5. Unia Leszno 2 1 0 1 73:101 2 -28
6. Atlas Wrocław 2 1 0 1 97:83 2 +14
7. CKM Złomrex 2 1 0 1 98:82 2 +16
8. RKM Rybnik 2 0 0 2 74:106 0 -32
Troche żal mi Tego iż Wrocław nie jest na 1 miejscu tylko dopiero na 6 bo po jezdzie w Toruniu zasługiwalismy na zwyciestwo. Teraz czas zmierzyc sie z CKM u Siebie
Licze oczywiscie na zwyciestwo 

1. Adriana Toruń 2 2 0 0 97:83 4 +14
2. BTŻ Polonia 2 1 0 1 97:83 2 +14
3. Unia Tarnów 2 1 0 1 94:80 2 +14
4. Marma Polskie 2 1 0 1 84:96 2 -12
5. Unia Leszno 2 1 0 1 73:101 2 -28
6. Atlas Wrocław 2 1 0 1 97:83 2 +14
7. CKM Złomrex 2 1 0 1 98:82 2 +16
8. RKM Rybnik 2 0 0 2 74:106 0 -32
Troche żal mi Tego iż Wrocław nie jest na 1 miejscu tylko dopiero na 6 bo po jezdzie w Toruniu zasługiwalismy na zwyciestwo. Teraz czas zmierzyc sie z CKM u Siebie

- juvetar
- Juventino
Trzeba dodać, że w pierwszej kolejce Unia Tarnów wygrała w Lesznie 47:43, ale po absurdalnym proteście kierownika drużyny gospodarzy (dotyczącym przedwczesnego wyprowadzenia motocykli z parkingu - drobny zapis regulaminowy) anulowano (!!!) punkty dwóch zawodników z Tarnowa i... zatwierdzono wynik 43:41 dla Leszna. Precedens, jakiego dawno nie było w żużlu od lat. I wstyd.