# 9 Dušan Vlahović
- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
To prawda, że klub nie może pokazać, że taki kasztan może zarabiać 10M, ale nie wiem czy Juventus stać, by przyjąć stratę 20M w księgach, a chyba tyle nam wisi w księgach Dusan. W tym klubie wszystko się kręci wokół ksiąg finansowych.
Poza tą stratą, trzeba jeszcze kogoś kupić, albo drogo wypożyczyć - typu 10M. To już minimum 30M.
1. To prawda, ale u nas leży sprzedaż zawodników zarabiających dużo, jak i mało. Patrz Mbangula, który w tym roku zagrał 1000 minut, a złapał 4G/5A.Paya pisze: ↑18 lipca 2025, 21:50 1. Większość dużych klubów ma problem ze sprzedażami, bo ich zawodnicy są na gigantycznych pensjach. Nikt nie chce zarabiać mniej, więc gość może się ewentualnie zgodzić na mniejszą kasę w nowym klubie, o ile kasa za podpis mu to wyrówna, czyli trzeba obniżyć kwotę za transfer.
2. Za Osimhena jakoś nie ma ofert, a jak pójdzie za te 75(?) to do Galatasaray co jest baaaaaaardzo dziwne.
2. Finalnie chyba dopięli tę sprzedaż za 40M + 35M w przyszłym roku - nie wiem czy już 100% potwierdzone
Nie musi mu w ogóle zależeć na wynikach klubu. On myśli tylko o sobie, dlatego jako, że ma ostatni rok kontraktu to jemu powinno zależeć, żeby pokazać się z jak najlepszej strony. Tyle ile strzeli i jak zagra, taki sobie kontrakt ze swoim przyszłym pracodawcą wynegocjuje. Jak będzie pudłował w decydującym momentach z Lecce, to nikt mu nie da nawet 3M kontraktu, bo to by wskazywało, że jest zawodnikiem pokroju rezerwowej 9-tki, ale naszego rywala zza miedzy.
- Paya
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
1.Trochę tak, ale on to zrobił wynik 9 z jakiegoś 3.5 xG+xAG, + 2 gole i 2 asysty z ławki. Powtórki imo nie będzie
2. Tak, też czytałem że to na ostatniej prostej - ale ponoć wcześniej Arsenal zrezygnował ze względu na koszt transferu(?)- co o tyle dziwne, że Gdzie Gyokeresowi do Osimhena
- Verse
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
1. A być może, nie weryfikowałem tego tak mocno. Oby nie było powtórki. Szkoda, że kluby nie zgadzają się za często na opcję buy-back, jak to kiedyś Real zrobił z Moratą. Wtedy tę dychę brałbym w ciemno i ustalił za rok 20, za 2 lata 25. Dla nich to byłby spory zarobek, a dla nas pewność, że w razie co możemy go odkupić w niezłej cenie.Paya pisze: ↑22 lipca 2025, 21:46
1.Trochę tak, ale on to zrobił wynik 9 z jakiegoś 3.5 xG+xAG, + 2 gole i 2 asysty z ławki. Powtórki imo nie będzie
2. Tak, też czytałem że to na ostatniej prostej - ale ponoć wcześniej Arsenal zrezygnował ze względu na koszt transferu(?)- co o tyle dziwne, że Gdzie Gyokeresowi do Osimhena
W ogóle mam wrażenie, że jeżeli te nasze sprzedane talenty zaczęły by odpalać, to może i kwoty, które będą oferowali nam w przyszłości będą wyższe. Kluby zauważą, że Ci zawodnicy to nie najgorszy szrot, a po prostu młodzi, którzy się jeszcze nie zdołali przebić do 1 składu. Rozumiem potrzebę sprzedaży, bo skarbiec pewnie dosyć pusty - choć to mnie dziwi. Jednak wkurza mnie zarządzanie talentami, bo miał być plan typu: Nex Gen -> wypożyczenie do Serie B - jak się sprawdził na tym poziomie, to -> wypożyczenie do Serie A - jak się sprawdził to powrót do Juventusu.
2. No ciekawe. Możliwe, że Osihmen chciał znacznie większego kontraktu od Gyokeresa.