# 9 Dušan Vlahović

Dyskutuj na temat aktualnych piłkarzy Starej Damy. Oceń formę zawodnika, jego rolę w drużynie, podziel się ciekawostkami.
ODPOWIEDZ
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 19 lipca 2025, 19:23

@Marat87 według ostatnich plotek, to on chce odprawę za zgodę na rozwiązanie kontraktu ;)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Verse

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2025, 15:43

Garreat pisze: 18 lipca 2025, 14:08 Nie, należy się go pozbyć w dowolnym trybie.
Klub nie może dawać do szatni przekazu, że taki kasztan może zarabiać 10M netto.
To prawda, że klub nie może pokazać, że taki kasztan może zarabiać 10M, ale nie wiem czy Juventus stać, by przyjąć stratę 20M w księgach, a chyba tyle nam wisi w księgach Dusan. W tym klubie wszystko się kręci wokół ksiąg finansowych.
Poza tą stratą, trzeba jeszcze kogoś kupić, albo drogo wypożyczyć - typu 10M. To już minimum 30M.
Paya pisze: 18 lipca 2025, 21:50 1. Większość dużych klubów ma problem ze sprzedażami, bo ich zawodnicy są na gigantycznych pensjach. Nikt nie chce zarabiać mniej, więc gość może się ewentualnie zgodzić na mniejszą kasę w nowym klubie, o ile kasa za podpis mu to wyrówna, czyli trzeba obniżyć kwotę za transfer.
2. Za Osimhena jakoś nie ma ofert, a jak pójdzie za te 75(?) to do Galatasaray co jest baaaaaaardzo dziwne.
1. To prawda, ale u nas leży sprzedaż zawodników zarabiających dużo, jak i mało. Patrz Mbangula, który w tym roku zagrał 1000 minut, a złapał 4G/5A.
2. Finalnie chyba dopięli tę sprzedaż za 40M + 35M w przyszłym roku - nie wiem czy już 100% potwierdzone
jackop pisze: 18 lipca 2025, 14:36 Zrobimy z Flako popychadło na końcówki, a później w 90 minucie przeciwko Lecce nie trafi z 5 metrów na pustaka, bo koło huijsena mu będą latały wyniki klubu.

Świetny pomysł :ok:
Nie musi mu w ogóle zależeć na wynikach klubu. On myśli tylko o sobie, dlatego jako, że ma ostatni rok kontraktu to jemu powinno zależeć, żeby pokazać się z jak najlepszej strony. Tyle ile strzeli i jak zagra, taki sobie kontrakt ze swoim przyszłym pracodawcą wynegocjuje. Jak będzie pudłował w decydującym momentach z Lecce, to nikt mu nie da nawet 3M kontraktu, bo to by wskazywało, że jest zawodnikiem pokroju rezerwowej 9-tki, ale naszego rywala zza miedzy.

Paya

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 22 lipca 2025, 21:46

Verse pisze: 22 lipca 2025, 15:43
1. To prawda, ale u nas leży sprzedaż zawodników zarabiających dużo, jak i mało. Patrz Mbangula, który w tym roku zagrał 1000 minut, a złapał 4G/5A.
2. Finalnie chyba dopięli tę sprzedaż za 40M + 35M w przyszłym roku - nie wiem czy już 100% potwierdzone
1.Trochę tak, ale on to zrobił wynik 9 z jakiegoś 3.5 xG+xAG, + 2 gole i 2 asysty z ławki. Powtórki imo nie będzie
2. Tak, też czytałem że to na ostatniej prostej - ale ponoć wcześniej Arsenal zrezygnował ze względu na koszt transferu(?)- co o tyle dziwne, że Gdzie Gyokeresowi do Osimhena

Verse

Juventino
Juventino
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 23 lipca 2025, 11:18

Paya pisze: 22 lipca 2025, 21:46
1.Trochę tak, ale on to zrobił wynik 9 z jakiegoś 3.5 xG+xAG, + 2 gole i 2 asysty z ławki. Powtórki imo nie będzie
2. Tak, też czytałem że to na ostatniej prostej - ale ponoć wcześniej Arsenal zrezygnował ze względu na koszt transferu(?)- co o tyle dziwne, że Gdzie Gyokeresowi do Osimhena
1. A być może, nie weryfikowałem tego tak mocno. Oby nie było powtórki. Szkoda, że kluby nie zgadzają się za często na opcję buy-back, jak to kiedyś Real zrobił z Moratą. Wtedy tę dychę brałbym w ciemno i ustalił za rok 20, za 2 lata 25. Dla nich to byłby spory zarobek, a dla nas pewność, że w razie co możemy go odkupić w niezłej cenie.

W ogóle mam wrażenie, że jeżeli te nasze sprzedane talenty zaczęły by odpalać, to może i kwoty, które będą oferowali nam w przyszłości będą wyższe. Kluby zauważą, że Ci zawodnicy to nie najgorszy szrot, a po prostu młodzi, którzy się jeszcze nie zdołali przebić do 1 składu. Rozumiem potrzebę sprzedaży, bo skarbiec pewnie dosyć pusty - choć to mnie dziwi. Jednak wkurza mnie zarządzanie talentami, bo miał być plan typu: Nex Gen -> wypożyczenie do Serie B - jak się sprawdził na tym poziomie, to -> wypożyczenie do Serie A - jak się sprawdził to powrót do Juventusu.

2. No ciekawe. Możliwe, że Osihmen chciał znacznie większego kontraktu od Gyokeresa.

ODPOWIEDZ