Cristiano Ronaldo
- Gandalf8
- Juventino
Owszem w LM pakował po 2-3 gole, ale LM to całkiem inne rozgrywki i inne podejście do nich (szczególnie w Realu, który cenił je bardziej niż Mistrzostwo Hiszpanii a u nas LM to raczej dodatek do Mistrzostwa Włoch). CR7 chociażby w ostatnim sezonie był oszczędzany w La Liga, żeby grał na 100% w LM.B@rt pisze:Z prawie całym Twoim postem się zgadzam, z wyjątkiem tego właśnie fragmentu. Ronaldo to gość, który pakował po dwa, trzy gole w jednym meczu największym firmom na etapie półfinału czy ćwierćfinału Ligi Mistrzów, niekiedy ośmieszają ich topowych obrońców. Także argument, że Chievo jest lepiej zorganizowane w obronie niż Girona czy Granada jest moim zdaniem nietrafiony.Gandalf8 pisze:gra obronna drużyn w Serie A szczególnie w meczach z Juve jest znacznie lepsza niż w La Liga
Ja oceniałem tylko Serie A vs La Liga. I uważam, że te słabsze zespoły z Serie A są znacznie bardziej zdeterminowane w grze przeciwko Juve niż te Girony i Granady przeciwko Realowi, Barcelonie czy Atletico.
Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Gandalf8 pisze: Owszem w LM pakował po 2-3 gole, ale LM to całkiem inne rozgrywki i inne podejście do nich (szczególnie w Realu, który cenił je bardziej niż Mistrzostwo Hiszpanii a u nas LM to raczej dodatek do Mistrzostwa Włoch).
Polemizowałbym. La Liga to dla Realu pole prestiżowej rywalizacji z Barceloną, a dla samego Ronaldo z Messim. Poza tym, nawet jeśli uznać, że "Królewscy" potrafili sobie odpuścić ligę, to CR7 i tak wykręcał wyniki strzeleckie, którym dorównać mógł tylko inny kosmita Messi, z raz chyba gdzieś tam wtrącił się Suarez.
Bo po słabym starcie na wiosnę liczyli się już w zasadzie tylko w tych rozgrywkachGandalf8 pisze:CR7 chociażby w ostatnim sezonie był oszczędzany w La Liga, żeby grał na 100% w LM.

A uważasz tak na jakiej podstawie?Gandalf8 pisze:Ja oceniałem tylko Serie A vs La Liga. I uważam, że te słabsze zespoły z Serie A są znacznie bardziej zdeterminowane w grze przeciwko Juve niż te Girony i Granady przeciwko Realowi, Barcelonie czy Atletico.

- Wolf05
Mit, podobnie zresztą jak ten, że w dobra organizacja taktyczna jest we Włoszech a w Hiszpanii nie. Ale przecież zawsze lepiej sie tłumaczy, że "u nas to jest trudniej..."B@rt pisze:Z prawie całym Twoim postem się zgadzam, z wyjątkiem tego właśnie fragmentu. Ronaldo to gość, który pakował po dwa, trzy gole w jednym meczu największym firmom na etapie półfinału czy ćwierćfinału Ligi Mistrzów, niekiedy ośmieszają ich topowych obrońców. Także argument, że Chievo jest lepiej zorganizowane w obronie niż Girona czy Granada jest moim zdaniem nietrafiony.Gandalf8 pisze:gra obronna drużyn w Serie A szczególnie w meczach z Juve jest znacznie lepsza niż w La Liga
W aspekcie mniej ilości bramek Ronaldo (na koniec sezonu, nie teraz) nikt nie bierze pod uwagę dwóch podstawowych faktów, że u nas miał lepszych aystentów i że zespół był ustawiony tak, by uwypuklać jego zalety.
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Na jakiej podstawie stwierdzasz, że to mit? Mnóstwo zawodników po przyjściu do Włoch podkreślało właśnie ową większą dyscyplinę taktyczną jako coś, co uderzało ich już na starcie.Wolf05 pisze:Mit, podobnie zresztą jak ten, że w dobra organizacja taktyczna jest we Włoszech a w Hiszpanii nie. Ale przecież zawsze lepiej sie tłumaczy, że "u nas to jest trudniej..."B@rt pisze:Z prawie całym Twoim postem się zgadzam, z wyjątkiem tego właśnie fragmentu. Ronaldo to gość, który pakował po dwa, trzy gole w jednym meczu największym firmom na etapie półfinału czy ćwierćfinału Ligi Mistrzów, niekiedy ośmieszają ich topowych obrońców. Także argument, że Chievo jest lepiej zorganizowane w obronie niż Girona czy Granada jest moim zdaniem nietrafiony.Gandalf8 pisze:gra obronna drużyn w Serie A szczególnie w meczach z Juve jest znacznie lepsza niż w La Liga
W aspekcie mniej ilości bramek Ronaldo (na koniec sezonu, nie teraz) nikt nie bierze pod uwagę dwóch podstawowych faktów, że u nas miał lepszych aystentów i że zespół był ustawiony tak, by uwypuklać jego zalety.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
W następnym spotkaniu Ronaldo na bank coś strzeli

@Wolf05 wiele osób uważa Serie A za najbardziej taktyczną ligę świata i ja również się z tym zgadzam. Nie jest to natomiast żaden sposób do wywyższania, gdyż niesie to ze sobą zarówno pozytywne jak i negatywne cechy na boisku.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Dopóki Juventus wygrywa, nie przeszkadza mi, że Ronaldo nie strzela. Ja oczekuję od niego, że zrobi różnicę w kluczowych momentach LM. Kompletnie nie nastawiałem się na to, że da nam w Serie A >20 goli. Liczę raczej na kilkanaście trafień. Serie A nawet bez niego wygralibyśmy bez problemu. Chcę Ligi Mistrzów.
Rysunki piłkarskie 11vs11.art 
polub na Facebooku
| obserwuj na Instagramie
| obserwuj na Twitterze
| obserwuj na TikToku 
polub na Facebooku
- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Ja spodziewam sie po najlepszym pilkarzu na swiecie kupionym za ponad 100mln swietnej gry, zdecydowanie wiecej bramek niz Higuain, bicia kolejnych rekordow, no i LM. Chociaz sama LM sie zadowoleCrunny pisze:Dopóki Juventus wygrywa, nie przeszkadza mi, że Ronaldo nie strzela. Ja oczekuję od niego, że zrobi różnicę w kluczowych momentach LM. Kompletnie nie nastawiałem się na to, że da nam w Serie A >20 goli. Liczę raczej na kilkanaście trafień. Serie A nawet bez niego wygralibyśmy bez problemu. Chcę Ligi Mistrzów.

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Rozwalila mnie ta animacjaTony Montana pisze:
W następnym spotkaniu Ronaldo na bank coś strzeli![]()

Na pewno go frustruje to, ze jeszcze nic nie wpadlo, bo to pilkarz, ktory gra po to, zeby srubowac rekordy wszelakie i wszedzie.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- albertcamus
- Juventino
Zaczniesz podawać źródło? Ile razy można o to prosić? Robisz to specjalnie?Poprostu pisze:Syn Kryśki zaczął treningi z drużyną do lat 9 w Juve.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
jak poda źródło nie będzie jako pierwszy wklejał tylu informacji 
czyli to dla tego 9-latka wydaliśmy 100mln bo ponoć jest tak dobry jak ojciec...

czyli to dla tego 9-latka wydaliśmy 100mln bo ponoć jest tak dobry jak ojciec...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 36 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Giovani Bianconeri spotted Cristiano Jr in training today with the Pulcini 2010 squad reserved for Under-9s at the Vinovo ground.albertcamus pisze:Zaczniesz podawać źródło? Ile razy można o to prosić? Robisz to specjalnie?Poprostu pisze:Syn Kryśki zaczął treningi z drużyną do lat 9 w Juve.
- Vego
- Juventino
Miałem już wcześniej o to zapytać, ale czy uważacie za słuszne, że Cristiano w wykonywaniu rzutów wolnych jest przed Pjanicem czy Dybala? Już na MS pokazał że te wykonuje dość średnio, a w ostatnich meczach ligowych też jakoś nie było cudownych uderzeń.
- Maradona10
- Juventino
Masz tutaj statystyki zbierane od początku sezonu 2013/14 do stycznia 2018.Vego pisze:Miałem już wcześniej o to zapytać, ale czy uważacie za słuszne, że Cristiano w wykonywaniu rzutów wolnych jest przed Pjanicem czy Dybala? Już na MS pokazał że te wykonuje dość średnio, a w ostatnich meczach ligowych też jakoś nie było cudownych uderzeń.
Cristiano Ronaldo (7 goli na 112 prób – 6,25%)
Miralem Pjanić
Gole: 11 Próby: 76 Średnia: 14,47%
Paulo Dybala
Gole: 8 Próby: 38 Średnia: 21,05%
źródło
Dybala drugie miejsce w rankingu, Miralem 12(co ciekawe w Romie miał 1 miejsce w tym rankingu).
Wydaje mi się, że akurat rzuty wolne to coś w czym statystyki nie kłamią. CR powinien wykonywać wolne z daleka. W każdej innej pozycji powinien to być ktoś z pozostałej 2.