Mercato (Zima 2017)
- Robaku
- Juventino
Dahouda tez sie wymienia. obok wlasnie wskazanych powyzej zawodnikow, wiec spokojnie. Wiadomo, ze o Syryjczyka może być duzo ostrzejsza walka niz o takiego Kessiego, Goretzke czy Sensiego. Dlatego pewnie niektorzy zawodnicy to opcja A inni B, a jeszcze inni E czy H.
- Arbuzini
- Juventino
Też czytałem, że BVB ostro po niego idzie. O 30 mln E nie słyszałem, jedynie o 15 mln E + Sahin, co jest oczywiście dużo gorszą ofertą. Nie ma się co czarować, że wygasający kontrakt będzie mocnym atutem do zbijania ceny. Zainteresowanie Syryjczykiem jest zbyt duże. Niemniej uważam, że warto się o kogoś takiego postarać i jeśli tylko sam zawodnik bierze pod uwagę grę w Serie A to jesteśmy w stanie wygrać rywalizację o niego.
Co do opcji zapasowych to trzeba przyznać, że wyglądają całkiem solidnie, choć trzeba pamiętać, że to często zawodnicy o dość znacząco różniących się charakterystykach.
BTW. Bentancur to już praktycznie pewniak. Trwają tylko negocjacje z Boca, czy trafi do nas zimą, czy dopiero z początkiem lipca.
Co do opcji zapasowych to trzeba przyznać, że wyglądają całkiem solidnie, choć trzeba pamiętać, że to często zawodnicy o dość znacząco różniących się charakterystykach.
BTW. Bentancur to już praktycznie pewniak. Trwają tylko negocjacje z Boca, czy trafi do nas zimą, czy dopiero z początkiem lipca.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Parę ciekawostek z dzisiejszego dnia:
“Donnarumma? We’re not thinking about him. We always want to have the best goalkeepers."- Beppe odnośnie młodego Gigiego.
"Therefore, we’ll do everything so that he can be with us next season.”- a to słowa również Marotty jednak o Bentancurze ( nie wiem czy to się tak odmienia, wybaczcie). Wychodzi na to, że albo w zimie go wypożyczymy albo ściągniemy dopiero latem. Reszta wywiadu z naszym dyrektorem na FI.
Na koniec słowa Maxa:
Na zakończenie trener został zapytany kto będzie bohaterem Juventusu w 2017 roku?
"Marko Pjaca." - cały wywiad z Allegrim u konkurencji.
“Donnarumma? We’re not thinking about him. We always want to have the best goalkeepers."- Beppe odnośnie młodego Gigiego.
"Therefore, we’ll do everything so that he can be with us next season.”- a to słowa również Marotty jednak o Bentancurze ( nie wiem czy to się tak odmienia, wybaczcie). Wychodzi na to, że albo w zimie go wypożyczymy albo ściągniemy dopiero latem. Reszta wywiadu z naszym dyrektorem na FI.
Na koniec słowa Maxa:
Na zakończenie trener został zapytany kto będzie bohaterem Juventusu w 2017 roku?
"Marko Pjaca." - cały wywiad z Allegrim u konkurencji.
- CzeczenCZN
- Juventino
Przecież on ma klauzule wykupu 10 mln €. Rolą klubów może być tylko przekonanie go - projekt sportowy/kasa.Arbuzini pisze:Też czytałem, że BVB ostro po niego idzie. O 30 mln E nie słyszałem, jedynie o 15 mln E + Sahin, co jest oczywiście dużo gorszą ofertą. Nie ma się co czarować, że wygasający kontrakt będzie mocnym atutem do zbijania ceny.
- Arbuzini
- Juventino
BVB chce go w zimie, a klauzula ma obowiązywać od czerwca. Zresztą informacje o niej znajduję tylko na tym forum więc nie jestem do końca przekonany co do jej prawdziwości.
Tak jak zawsze lubiłem Marottę i od początku broniłem za wykonywaną pracę, tak ostatnio mi podpada. Najpierw kompletna amatorka przy budowaniu środka pola i to dwa sezonu z rzędu, a teraz gada jakby okleił się od rzeczywistości.
WTF?! Coś nam chyba nie tylko gra przestała wychodzić.
Tak jak zawsze lubiłem Marottę i od początku broniłem za wykonywaną pracę, tak ostatnio mi podpada. Najpierw kompletna amatorka przy budowaniu środka pola i to dwa sezonu z rzędu, a teraz gada jakby okleił się od rzeczywistości.
Kod: Zaznacz cały
Witsel jest szczególnym przypadkiem. Widzieliśmy, co osiągnął z Zenitem. Osobiście byłbym jednak za zlikwidowaniem styczniowego okienka transferowego.
Kod: Zaznacz cały
Rola agenta uległa zmianie i obecnie to pośrednik, który działa w imieniu klubu. Składa ofert i prowadzi negocjacje. Z kolei stanowisko dyrektora sportowego zostało zredukowane do roli skauta.
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
Po prostu wylewa żale po transferze Pogby gdzie pierwsze skrzypce grał Raiola. Zawodnik wyjeżdżając na Euro pewnie stwierdził, że nie interesuje go transfer a potem "pośrednik agent" zrobił swoje. Trzeba przyznać, że w temacie perswazji Marotta mistrzem nie jest. Przy transferach do klubu pomaga mu nasza marka i poziom sportowy ale jeśli już trzeba kogoś przekonać do odejścia/zostania to robią się schody.
- Robaku
- Juventino
Arbuzini pisze:WTF?! Coś nam chyba nie tylko gra przestała wychodzić.Kod: Zaznacz cały
Rola agenta uległa zmianie i obecnie to pośrednik, który działa w imieniu klubu. Składa ofert i prowadzi negocjacje. Z kolei stanowisko dyrektora sportowego zostało zredukowane do roli skauta.
Chyba kpisz, dokladnie Beppe ma racje. Raiola działał w imieniu ManU i wynegocjował całkiem rozsądną kwotę. Sam zgarnał prawie 30 baniek Juve dostało cos ponad 70. Jest dokladnie tak jak mowie Marotta. Dzisiaj agencie to nie tylko posrednicy, ale także współwłaściciele kart.
- Arbuzini
- Juventino
Kipisz od razu.
Jakbyś czytał moje wcześniejsze wypowiedzi to znałbyś moje stanowisko w sprawie transferu Pogby. Ogólnie - co do samej transakcji nie mam zastrzeżeń, ale pod względem sportowym zespół na tym ucierpiał.
Chodzi mi o całość wypowiedzi Marotty, choć po Twojej uwadze doszedłem do wniosku, że tłumaczenie może nie oddawać pełni przekazu. Niestety w takiej formie ja interpretuję to jako umywanie rąk od pewnych spraw oraz niezrozumiałe dla mnie umniejszanie roli dyrektora sportowego. Agent nie jest pracownikiem klubu więc może działać w jego imieniu jeśli dostanie taką zgodę, ale raczej nie będzie kierował się jego interesem. Jakiegokolwiek nie miałbyś zdania na ten temat wypowiedź jest po prostu fatalna PR'owo.
Ta udzielona później - dość dziwna. W zimie Secco kupił Sissoko, który na tamten czas był dla nas dużym wzmocnieniem. Marotta właściwie za darmo pozyskał Barzagliego, który z miejsca stał się pewnym punktem obrony i od ponad 5 lat jest jednym z najrówniejszych i najlepszych piłkarzy Juventusu. Średnio wyszło nam ze Sturaro, ale nie kosztował wiele, ale przez pół sezonu sprawował się nieźle jako zmiennik w środku pola. Na początku roku BVB nie chciała sprzedać Gundogana, a sam zawodnik wiedząc jakie ma przed sobą perspektywy też nie pałał chęcią przejścia do nas. Jednocześnie nie przypominam sobie żebyśmy w jakikolwiek sposób osłabili się w zimie. Ponadto zawsze był to czas żeby podłubać coś przy wypożyczeniach. Po prostu okropne okienko więc trzeba je zlikwidować. Połączenie fraz "Witsel" i "zlikwidować styczniowe okienko" napawa mnie wstrętem mając w głowie to co Marotta od dwóch lat robi ze środkiem pola.
Jakbyś czytał moje wcześniejsze wypowiedzi to znałbyś moje stanowisko w sprawie transferu Pogby. Ogólnie - co do samej transakcji nie mam zastrzeżeń, ale pod względem sportowym zespół na tym ucierpiał.
Chodzi mi o całość wypowiedzi Marotty, choć po Twojej uwadze doszedłem do wniosku, że tłumaczenie może nie oddawać pełni przekazu. Niestety w takiej formie ja interpretuję to jako umywanie rąk od pewnych spraw oraz niezrozumiałe dla mnie umniejszanie roli dyrektora sportowego. Agent nie jest pracownikiem klubu więc może działać w jego imieniu jeśli dostanie taką zgodę, ale raczej nie będzie kierował się jego interesem. Jakiegokolwiek nie miałbyś zdania na ten temat wypowiedź jest po prostu fatalna PR'owo.
Ta udzielona później - dość dziwna. W zimie Secco kupił Sissoko, który na tamten czas był dla nas dużym wzmocnieniem. Marotta właściwie za darmo pozyskał Barzagliego, który z miejsca stał się pewnym punktem obrony i od ponad 5 lat jest jednym z najrówniejszych i najlepszych piłkarzy Juventusu. Średnio wyszło nam ze Sturaro, ale nie kosztował wiele, ale przez pół sezonu sprawował się nieźle jako zmiennik w środku pola. Na początku roku BVB nie chciała sprzedać Gundogana, a sam zawodnik wiedząc jakie ma przed sobą perspektywy też nie pałał chęcią przejścia do nas. Jednocześnie nie przypominam sobie żebyśmy w jakikolwiek sposób osłabili się w zimie. Ponadto zawsze był to czas żeby podłubać coś przy wypożyczeniach. Po prostu okropne okienko więc trzeba je zlikwidować. Połączenie fraz "Witsel" i "zlikwidować styczniowe okienko" napawa mnie wstrętem mając w głowie to co Marotta od dwóch lat robi ze środkiem pola.
Pewnie wie też, że chińczycy mają kasę.Crunny pisze:Narzekacie na Raiolę, a w kolejnym okienku może namieszać w głowie Donnarummie, bo wie, że mamy kasę i szykuje się dla niego kolejna sowita prowizja.
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- CzeczenCZN
- Juventino
Ponoć chcemy pozyskać Tomasa Rincona z Genui w drugą stronę miałby pójść Hernanes albo Mandragora - ma to być transfer definitywny, opierający się na wymienia zawodników.
Jeżeli byśmy Mandragore oddali - w dodatku do jego poprzedniego - udowodnimy tym samym że nie interesuje nas długoterminowy projekt. Wenezuelczyk rocznik 1988. Normalnie bym się tym nie przejmował, jednak po ostatnim mercato, już nie wiem czego się spodziewać.
Swoją drogą, wypowiedź Marotty o styczniowym okienku transferowym, ma znaczyć że Witsela odpuszczamy zimą?! WTF?! Sam nie wiem jak to rozumieć.
- Właśnie styczniowe okienko, Panie Marotta, jest po to by naprawiać błędy letniego okienka - Pan w to okienko powinien mieć urwanie głowy, bo żeś Pan totalnie zawali letnie!
1800.
Jeżeli byśmy Mandragore oddali - w dodatku do jego poprzedniego - udowodnimy tym samym że nie interesuje nas długoterminowy projekt. Wenezuelczyk rocznik 1988. Normalnie bym się tym nie przejmował, jednak po ostatnim mercato, już nie wiem czego się spodziewać.
Swoją drogą, wypowiedź Marotty o styczniowym okienku transferowym, ma znaczyć że Witsela odpuszczamy zimą?! WTF?! Sam nie wiem jak to rozumieć.
- Właśnie styczniowe okienko, Panie Marotta, jest po to by naprawiać błędy letniego okienka - Pan w to okienko powinien mieć urwanie głowy, bo żeś Pan totalnie zawali letnie!
1800.

- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Spokojnie, nie ma się czym ekscytować. Mandragory nie oddamy w całości na 100 proc. Tym bardziej za jakiegoś średniaka z Genui. Swoją drogą wymiana Hernanesa za tego gościa też wydaje mi się bez sensu, nic byśmy nie zyskali. Jakie źródło w ogóle donosi o tych rewelacjach?
- Arbuzini
- Juventino
Bardzo nam przychylna La Repubblica 
Według mediów interesujemy się praktycznie każdym wyróżniającym się młodym pomocnikiem, który ma powyżej 180 cm wzrostu, a Mandragorę mielibyśmy oddać za jakiegoś średniaka? Nie ma bata.

Według mediów interesujemy się praktycznie każdym wyróżniającym się młodym pomocnikiem, który ma powyżej 180 cm wzrostu, a Mandragorę mielibyśmy oddać za jakiegoś średniaka? Nie ma bata.
- CzeczenCZN
- Juventino
Argentyńskie media blisko Boca podały kwoty ile faktycznie wyniesie nas Bentancur.
http://www.tuttojuve.com/primo-piano/be ... fre-345224
No trochę inwestujemy w chłopaka. No ale gdyby nie prawo pierwokupu za ustalone wcześniej kwoty, pewnie by krzyczeli ponad 20 mln...
http://www.tuttojuve.com/primo-piano/be ... fre-345224
No trochę inwestujemy w chłopaka. No ale gdyby nie prawo pierwokupu za ustalone wcześniej kwoty, pewnie by krzyczeli ponad 20 mln...

- Shadow Marshall
- Juventino
Wątpię by nasi poświęcili Mandragorę. On <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> grał przed tą kontuzją.Arbuzini pisze:Bardzo nam przychylna La Repubblica