Stroje na sezon 2015/16 od adidasa
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Cos mi sie wydaje, ze generalnie chodzilo Mu o symbol naszego klubu.January pisze:wloski pisze:Bezczeszczenie herbu ukochanego klubu. Czekam jeszcze jak zamiast zebry pojawi się sarna albo petro dolar.
Wloski gdzie Ty w herbie Juve widzisz zebre?![]()
Taka prawie merytoryczna dyskusja, a poprzedzona niezłą wtopa, tym bardziej że piszesz o bezczeszczeniu herbu
- January
- Juventino
Generalnie pisał o herbie. Skojarzyło mi się, bo pamiętam że podczas tegorocznego finału LM musiałem tłumaczyć kolegom, kibicom Juve, że w herbie nie ma zebry, tylko jest byk, tak jak w herbie Turynumrozzi pisze:Cos mi sie wydaje, ze generalnie chodzilo Mu o symbol naszego klubu.January pisze:wloski pisze:Bezczeszczenie herbu ukochanego klubu. Czekam jeszcze jak zamiast zebry pojawi się sarna albo petro dolar.
Wloski gdzie Ty w herbie Juve widzisz zebre?![]()
Taka prawie merytoryczna dyskusja, a poprzedzona niezłą wtopa, tym bardziej że piszesz o bezczeszczeniu herbu

:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Dawaj tu zaraz foty w dobrej jakosci, a nie spisz.rh pisze:Panowie mam. Mam pasiaka. 8 marchisio. Kapitalna sprawa. Swietna jakosc, swietnie wyglada. Ten kto sie zastanawia... Niech bierze;)
- Mateuszello
- Juventino
Chyba lepiej by się koszulki sprzedały gdyby już Rugani, Khedira, Mandzukić i Dybała mieli przypisane numery na JuveStore.
Jak intrpretujecie ten krótki filmik promujący nowe stroje "No clowns. Just footballers." Pojazd po Nike'u czy nawiązanie do koloru strojów? Druga opcja to raczej hasło jedynie do domówek. :-D Dlatego dla mnie to raczej pogarda w stronę łyżwy.
Jak intrpretujecie ten krótki filmik promujący nowe stroje "No clowns. Just footballers." Pojazd po Nike'u czy nawiązanie do koloru strojów? Druga opcja to raczej hasło jedynie do domówek. :-D Dlatego dla mnie to raczej pogarda w stronę łyżwy.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- mnowo
- Qualità Juventino
Tak jak pisałem kilka stron wcześniej w tym temacie, dla mnie to ewidentny pojazd po Nike'u, dobrze wykorzystali fakt, ze Juventus zdecydowal sie na zmiane i dorysowali temu swoja dodatkowa historieMateuszello pisze:Jak intrpretujecie ten krótki filmik promujący nowe stroje "No clowns. Just footballers." Pojazd po Nike'u czy nawiązanie do koloru strojów? Druga opcja to raczej hasło jedynie do domówek. :-D Dlatego dla mnie to raczej pogarda w stronę łyżwy.

- Mateuszello
- Juventino
Ja to rozumiem jako krytyczna uwaga wobec Nike'a. Że niby stroili nas jak klaunów. Nie wiem czy chodzi o wzory (np. ząbki, pioruny) i kolory. Czy po prostu jest to niemerytoryczna uwaga niepoparta czymś konkretnym i twierdzą, że jedynie źle to robili. Bez gustu jak klauny.wojczech7 pisze:Możecie rozwinąć myśl o nike? Nie jestem w temacie z tymi klaunami...
Uważam, że to głupie posunięcie ze strony adidasa i gdyby byli tacy klasyczni to zarzuciliby nam mniej udziwnień na wyjazdówce. Motyw na alternatywnych (czarnych) też nie wyszedł estetycznie. Tak na prawdę gdy ja o tej kampanii myślę to mam w głowie ten róż z czarną gwiazdą. Uważam, że to nasza najgorsza koszulka wszechczasów, ale to raczej Niemcy chyba dominują w dziwnych, jaskrawych koszulkach. Głównie w trzecich kompletach.
Gdybym osobiście rozliczał Nike co do naszych kompletów przez te 11 sezonów to jedynie 10/11(ząbki na domówkach, pioruny na wyjazdówkach) i 11/12(różowe wyjazdówki) mi się nie podobały. No i tak na prawdę nie widzę innych przyczyn dowalenia Nike'owi. A ze strony adidasa śmierdzi mi trochę hipokryzją.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Z Tobą
--------- Alex Del Piero

-Z Tobą

--------- Alex Del Piero
- LordJuve
- Juventino
Panowie, tu nie ma co rozkminiać.
Adidas postanowił wykorzystać okazję i zakpił z Nike. Oczywiście jest to hipokryzja, bo niemiecka firma już w przypadku pierwszego kompletu strojów poszła w udziwnienia.
To nic nowego w świecie wielkiego biznesu. Niby skala i rozmach nie ten, ale nawet wielkie korpo lubią się przepychać niczym dzieci w piaskownicy.
Najlepszym przykładem tego typu działań są antykampanie reklamowe, jakie od lat prowadzą Samsung i Apple. W tym wypadku przybrało to już rozmiary kilkuletniej historii.
Adidas postanowił wykorzystać okazję i zakpił z Nike. Oczywiście jest to hipokryzja, bo niemiecka firma już w przypadku pierwszego kompletu strojów poszła w udziwnienia.
To nic nowego w świecie wielkiego biznesu. Niby skala i rozmach nie ten, ale nawet wielkie korpo lubią się przepychać niczym dzieci w piaskownicy.
Najlepszym przykładem tego typu działań są antykampanie reklamowe, jakie od lat prowadzą Samsung i Apple. W tym wypadku przybrało to już rozmiary kilkuletniej historii.
- pumex
- Juventino
Jednak czegoś lepszego spodziewałem się w pierwszym roku obowiązywania umowy z Adidasem. Ogólnie nie ma jakiejś tragedii, ale szału również brak.
Trykot domowy wraz ze spodenkami prezentuje się całkiem nieźle. Fajnie, że dominuje biały kolor - wolę taką wersję niż bardziej czarną. Mini ząbki to nie do końca moja bajka, ale dobrze, że z pewnej odległości zlewają się i wyglądają jak standardowe pasy. Nie do końca podoba mi się motyw z dolnym wykończeniem koszulki, ponieważ taka forma powoduje jej wizualne skrócenie. Na wstępnych grafikach wyglądało to dobrze, ale już na zawodnikach wygląda dziwnie.
Drugi komplet to totalna porażka. Najlepsze jest to, że ten wzór ma potencjał na naprawdę fajną wyjazdówkę, ale jeden szczegół pierniczy wszystko. Wiadomo o który element chodzi.
Trzeci komplet - koszulka bomba, spodenki... taki jarmarkowy kicz w najgorszym możliwym wydaniu :doh:
Trykot domowy wraz ze spodenkami prezentuje się całkiem nieźle. Fajnie, że dominuje biały kolor - wolę taką wersję niż bardziej czarną. Mini ząbki to nie do końca moja bajka, ale dobrze, że z pewnej odległości zlewają się i wyglądają jak standardowe pasy. Nie do końca podoba mi się motyw z dolnym wykończeniem koszulki, ponieważ taka forma powoduje jej wizualne skrócenie. Na wstępnych grafikach wyglądało to dobrze, ale już na zawodnikach wygląda dziwnie.
Drugi komplet to totalna porażka. Najlepsze jest to, że ten wzór ma potencjał na naprawdę fajną wyjazdówkę, ale jeden szczegół pierniczy wszystko. Wiadomo o który element chodzi.
Trzeci komplet - koszulka bomba, spodenki... taki jarmarkowy kicz w najgorszym możliwym wydaniu :doh:

- rufi8
- Juventino
Zgadzam się z pumexem. Dodam jeszcze od siebie, że w stroju domowym średnio podobają mi się te czarne zewnętrzne pionowe pasy, a konkretnie to, że u dołu są węższe w porównaniu z górą. Przecież można było je zrobić jednakowej grubości jak na reszcie koszulki. Ale ogólnie wzór nie jest zły. Taki trochę styl retro.