Sezon 2014/2015
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Gościu nie potrafi postawić spacji po znaku przestankowym a Ty od niego oczekujesz żeby ogarnął, iż od 5 lat na czas meczu tematy meczowe są zamykane?Hoffman pisze:Powinieneś dostrzec przez ostatnie 5 lat, że taka jest praktyka stosowana ;-)
- JuveGrzesiu
- Juventino
A ja zgaduję, że jest on podróżnikiem w czasie.
W końcu co chwilę ma dziwne zdanie o meczach (jakby niem był na bierząco), a do tego nie ogarnia praktyk stosowanych już od 5 lat^^
W końcu co chwilę ma dziwne zdanie o meczach (jakby niem był na bierząco), a do tego nie ogarnia praktyk stosowanych już od 5 lat^^
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 16 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Widzę, że Fiorentina już totalnie odpuszcza ligę, 3:1 z Cagliari u siebie... no chyba, że to efekt nowej miotły.
Żeby nie było głupich komentarzy podczas meczu typu "Tewez Gooooooooool!!!111oneone", "Ale Lichy teraz zj...ł", "Czemu ten sendzia drókuje?!".Hypeman pisze:Tylko tak właściwie to... Czemu te tematy są zamykane?
Ostatnio zmieniony 26 kwietnia 2015, 20:16 przez Marat87, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
No to 32 kolejkę można oficjalnie uznać za kolejkę jaj i cudów. Udinese ciśnie Milan, 11 w tabeli Inter rozwala ,,mistrza" As Romę.
Lazio na własnym stadionie traci punkty z Chievo, w chwili gdy mogliby odskoczyć na 3 oczka od Romy.
Juventus dostaje naukę gry od Torino. Verona rozwala Sassuolo, które nie potrafi sobie poradzić z dziesięcioma piłkarzami Verony przez większą część meczu, a na deser Fiorentina dostaje baty od prze słabego w tym sezonie Cagliari.
Niezła Jajca
Lazio na własnym stadionie traci punkty z Chievo, w chwili gdy mogliby odskoczyć na 3 oczka od Romy.
Juventus dostaje naukę gry od Torino. Verona rozwala Sassuolo, które nie potrafi sobie poradzić z dziesięcioma piłkarzami Verony przez większą część meczu, a na deser Fiorentina dostaje baty od prze słabego w tym sezonie Cagliari.
Niezła Jajca

- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że Włosi bardzo docenili LE. Docenili ją aż tak bardzo, że teraz wszyscy (oprócz nas) grają tak, jakby woleli grać w LE niż LM!Sila Spokoju pisze:No to 32 kolejkę można oficjalnie uznać za kolejkę jaj i cudów. Udinese ciśnie Milan, 11 w tabeli Inter rozwala ,,mistrza" As Romę.
Niezła Jajca
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Dodałbym do tego kolejne 3 pkt. Parmy tym razem przeciwko Palermo, z wartym dżilion bibolinów duetem Vasquez-Dybala. Od przegranego meczu z Lazio (22 lutego) "Nowy Messi" strzelił całą jedną (1) bramkę w przegranym spotkaniu z MilanemSila Spokoju pisze:No to 32 kolejkę można oficjalnie uznać za kolejkę jaj i cudów.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
W sumie to w nogach piłkarzy Violi jest bardzo wiele. Dwumecz z Sevillą to pewnie z ważniejszych spotkań ostatnich lat na arenie europejskiej. Liczę oczywiście, że Napoli pokona Dnipro i wtedy przy pozytywnym wyniku Violi Włosi wygrywają LE i mają 4 ekipy w CL. To by było. 7 dające awans do walki o LE.
- zbysioJuve
- Juventino
No właśnie ja tez na to liczę. Ale co w przypadku gdyby Napoli wygrało LE przy jednoczesnym zajęciu np. trzeciego miejsca w Serie A? Chodzi mi o to czy wtedy czwarty zespół miałby szansę na eliminacje do LM? Szczerze nie wiem czy było już to wałkowane no i gubię się już w tych przepisach? Nie to co dawniej cztery wchodziło bez żadnego gadania i gitara, no a teraz te różne warianty i temu podobne. Po wczorajszym zwycięstwie i zniwelowaniu do dwóch punktów straty do miejsca premiującego do gry w el. LM możliwe jest przecież zakwalifikowanie się Napoli poprzez ligę. Nie wiem jak dla kogo, ale jak dla mnie lepiej żeby jednak cztery ekipy grały w LM niż trzy.zoff pisze: Liczę oczywiście, że Napoli pokona Dnipro i wtedy przy pozytywnym wyniku Violi Włosi wygrywają LE i mają 4 ekipy w CL. To by było. 7 dające awans do walki o LE.
No i jeszcze trzeba też zaznaczyć, że znowu rumieńców nabiera rywalizacja o walką w LE. Do której to dołączyły ekipy Torino, Genoi i myślę, że nawet Interu.
- delarudii
- Juventino
Końcówka sezonu zapowiada się naprawdę bardzo ciekawie. O LM wciąż spokojnie może walczyć Napoli, które ma tylko 2 pkt straty do trzeciej Romy, a w obecnej formie Rzymian wiele się może zdarzyć. Tak samo pytanie odnośnie Lazio, czy po tej niesamowitej serii utrzymają dalej poziom, bo w ostatnich dwóch meczach spuścili z tonu. A ciekawa rywalizacja o LE powoli chyba staje się regułą. Kolejny sezon walczy o nią kilka zespołów. I wydaje mi się, że nawet Inter może spróbować powalczyć, chociaż wątpie w ich sukces. Milan raczej nie ma szans. Liczę, że Torino uda się zakwalifikować.
- zbysioJuve
- Juventino
Tak na szybko po przejrzeniu ich terminarza myślę, że mają szanse gdyby naprawdę wzięli się w garść w ostatnich meczach. Na sześć spotkań cztery maja w miarę łatwe. Do tego dochodzi mecz z Lazio w Rzymie (tutaj może być ciężko) no i mecz z nami w Mediolanie. Z tym że nie wiadomo jak Juve podeszłoby do tego meczu, zakładam, że mistrzostwo już byłoby zaklepane i może byśmy trochę odpuścili a co za tym idzie może udałoby się im jakimś cudem zdobyć te 3 punkty. Także niewątpliwie mają jeszcze jakieś szanse, z tym, że nie mogą pozwolić sobie już na żadną wpadkę z tymi teoretycznie słabszymi.delarudii pisze: Kolejny sezon walczy o nią kilka zespołów. I wydaje mi się, że nawet Inter może spróbować powalczyć, chociaż wątpie w ich sukces.
EDIT:
Jeszcze chyba jest jeden istotny warunek dotyczący Interu i zakwalifikowania się do LE, oprócz oczywiście ich dobrych wyników. Musi któryś z włoskich zespołów wygrać LE. Najlepiej dla nich gdyby to była VIOLA.
- Babinicz
- Juventino
Również nie rozumiem tych przepisów i nie mogę znaleźć w necie dokładnego przykładu.Powtórzę pytanie kolegi wyżej: jeżeli Napoli wygra LE i zajmie 3 miejsce w LM?to co się wówczas stanie?w LM grać będą tylko 3 zespoły z Włoch?tak samo Sevilla w Hiszpanii.Te drużyny mogą awansować do LM za sprawą ligi.
Cioły,dobrze nie wyjaśnią przepisów a grają.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Było już mówione kilka razy,że miejsce w Lm może zgarnąć tylko ekipa,która się nie złapie przez ligę, Napoli będzie 4 to 4 ekipy w LM i 2 w LE, Napoli będzie 3 to po 3 drużyny w LM,LE.Babinicz pisze:Również nie rozumiem tych przepisów i nie mogę znaleźć w necie dokładnego przykładu.Powtórzę pytanie kolegi wyżej: jeżeli Napoli wygra LE i zajmie 3 miejsce w LM?to co się wówczas stanie?w LM grać będą tylko 3 zespoły z Włoch?tak samo Sevilla w Hiszpanii.Te drużyny mogą awansować do LM za sprawą ligi.
- bendzamin
- Redaktor
Po wczorajszym meczu Atalanta - Empoli Cigarini i Denis odwiedzili w szatni Tonellego. Pierwszy trzymał, drugi bił :lol:
http://www.football-italia.net/65697/de ... er-threats
http://football-italia.net/65725/%E2%80 ... i%E2%80%99
http://www.football-italia.net/65697/de ... er-threats
http://football-italia.net/65725/%E2%80 ... i%E2%80%99