Wszystko o Squadra Azzurra

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 21:48

o Cassano na Euro możemy pomarzyć, Rossi też ma marne szanse :(
z przodu pociągnąć grę mogą jedynie Giovinco z ... Balotellim, na szpicy widzę Matriego, W sumie wciąż bogactwo wyboru. Nie chcę widzieć Pepe w kadrze, za wysokie progi.
Fajnie, że zagra Abate.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 22:20

Módlmy się, aby zawodnicy Juventusu wrócili cało i zdrowo, bo będzie to zaiste trudną sztuką. Już widzę, jak Peszko i inne matoły depczą i kopią po nogach zawodników z Italii :doh: P.S na jakiej pozycji gra Adamiakowa ? :think:

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2011, 22:50

De Rossi pisze:Tak myślę, że być może Prandelli chce spróbować zagrać systemem, którym chciał grać na samym początku objęcia kadry, czyli 4-2-3-1. Albo pół-prawy w 4-3-3?
No i w obliczu kontuzji Rossiego i Cassano to byloby najlepsze wyjscie. Ewentualnie jeszcze 4321.

Giovinco i Balotelli na bokach linii ataku, Matri na szpicy. Inaczej tej kadry teraz nie widze kompletnie. Zwlaszcza, ze Sebastian to dobry zawodnik, ale na SS to sie on nie nadaje. Duzo lepiej gra na skrzydle ataku. Juz abstrahuje od jego zdobyczy strzeleckich w tym sezonie (bo jak wiadomo jak na razie ma duzo bramek i chyba 3 asysty), poniewaz gra po prostu "tak sobie", "niezle", czasami najwyzej "dobrze", ale najczeiscje jednak "przecietnie" :D

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2011, 07:36

annihilator1988 pisze:Módlmy się, aby zawodnicy Juventusu wrócili cało i zdrowo, bo będzie to zaiste trudną sztuką. Już widzę, jak Peszko i inne matoły depczą i kopią po nogach zawodników z Italii :doh:
Nie przypominam sobie żeby po meczach z Wybrzeżem Kości Słoniowej, Argentyną, Francją, Meksykiem czy Niemcami ktoś z reprezentantów czy trenerów tych krajów narzekał na brutalną grę Polaków. I nagle miałoby im "odbić" i zaczną polować na nogi Włochów, a w szczególności zawodników Juventusu, byleby tylko ich połamać ? Bardzo ciekawa teoria.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2011, 09:19

M.R. pisze:
annihilator1988 pisze:Módlmy się, aby zawodnicy Juventusu wrócili cało i zdrowo, bo będzie to zaiste trudną sztuką. Już widzę, jak Peszko i inne matoły depczą i kopią po nogach zawodników z Italii :doh:
Nie przypominam sobie żeby po meczach z Wybrzeżem Kości Słoniowej, Argentyną, Francją, Meksykiem czy Niemcami ktoś z reprezentantów czy trenerów tych krajów narzekał na brutalną grę Polaków. I nagle miałoby im "odbić" i zaczną polować na nogi Włochów, a w szczególności zawodników Juventusu, byleby tylko ich połamać ? Bardzo ciekawa teoria.
Wszystko jest możliwe, Smuda to :prochno: i dlatego należy się go obawiać, jak małpy z nożem. Pierun wie, w jaki sposób spróbuje zmotywować swoje dziewczyny.Kim w ogóle jest Senastian Giovinco ? Matoły z TV z całą pewnością będą teraz przekręcały imię "Mrówy Atomówy".

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 07 listopada 2011, 09:29

Ouh_yeah pisze:Niestety, o włoskiej piłce w Cafe Futbol...
ja bym poleciał dużo dalej... o włoskiej piłce w polskich mediach... pisałem już kiedyś o postrzeganiu Serie A przez przeciętnego kibica a nie ma co ukrywać, że 90% dziennikarzy to przeciętni kibice którzy ciągle myślą, że kadra gra catenaccio i włoskie kluby zresztą też, każdy zawodnik symuluje faule, szczególnie w polu karnym a mecze i tak kończą się wynikami 0-0

co do Pepe (bo o reszcie nie ma co pisać) to może ma pełnić podobną rolę do Camora? ten też był przymusowo przesuwany do środka swego czasu... lub jak pisał ktoś wyżej 433 ale nie z Giovinco z boku ale właśnie z Pepe

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 listopada 2011, 10:00

Maly pisze: co do Pepe (bo o reszcie nie ma co pisać) to może ma pełnić podobną rolę do Camora? ten też był przymusowo przesuwany do środka swego czasu... lub jak pisał ktoś wyżej 433 ale nie z Giovinco z boku ale właśnie z Pepe
Ja pamiętam go na tej pozycji na EURO 2008 - nic dobrego z tego nie wyszło, najlepiej grał w kadrze jako najzwyklejszy w świecie prawoskrzydłowy.
De Rossi pisze: Oczywiście wielka tragedia z Cassano i Rossim, modlę się, aby jednak jakoś udało się, wrócili i zagrali na Euro. Jest wreszcie Abate. Fajnie jakby zagrał z Polską - nie wiem kto tam w Polskiej kadrze gra na lewej stronie, ale może dostać zadyszki ganiając za Ignazio. Nie wiem po co powołanie dla Pepe. Rozumiem, że czas prób, ale ani nie pasuje do taktyki, ani nie posiada umiejętności pozwalających mu grać w tej reprezentacji.
Również cieszy mnie powołanie Abate, pisałem o tym już od dawna - facet został wybrany najlepszym prawym obrońcą Serie A zeszłego sezonu, powołanie należało mu się jak psu kość. Pytanie - czy wystąpi w pierwszym składzie i czy w tych dwóch towarzyskich meczach będzie w stanie wypaść na tyle przekonująco, żeby wygryźć Maggio, który wydawał się mieć bardzo mocną pozycję? Czy poza tym nie jest już za późno żeby robić takie zmiany - tzn. czy Abate nie będzie testowany pod kątem ławki? Inna sprawa - czy kogoś z dwójki Abate-Maggio nie dałby się przekabacić na lewego obrońcę? Bo z tamtej strony z pewnością są większe braki.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2011, 11:49

Maly pisze:pisałem już kiedyś o postrzeganiu Serie A przez przeciętnego kibica a nie ma co ukrywać, że 90% dziennikarzy to przeciętni kibice którzy ciągle myślą, że kadra gra catenaccio i włoskie kluby zresztą też, każdy zawodnik symuluje faule, szczególnie w polu karnym a mecze i tak kończą się wynikami 0-0
Niestety, ale masz rację. Świetnie było to widać choćby przy okazji meczu Bayern-Napoli, gdzie komentatorzy N-ki wręcz nabijali się z Salvatore Aronici, zarzucali mu symulacje, wmawiali telewidzom, że Napoli muruje bramkę, dlatego nieźle radzą sobie w tegorocznej LM. Nie dziwota, że potem przeciętny Jasio ma taki obraz włoskiej piłki.

Odnośnie Squadra Azzurra: dobrze byłoby, jakby piłkarze Juve byli mało eksploatowani w najbliższych dwóch meczach, chociaż jest ich aż 7, więc nie bardzo będzie to możliwe. Fajnie byłoby, jakby w meczu z Polską pokazali otwartą, ofensywną piłkę. Może choć w minimalnym stopniu zmieniłby się obraz SerieA.

...I błagam, bez kontuzji

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 07 listopada 2011, 12:10

Ouh_yeah pisze:
alina pisze:"Pirlo jest ciągle liderem reprezentacji, ale przesunięto go do przodu, za nim gra Montolivo" i Andrea na schemacie jako trequartista, Monto jako regista w linii z Marchisio i Nocerino
Tja, fanatyk włoskiej piłki, który twierdzi że Pirlo gra trequartiste a jego zmiennikiem jest De Rossi.
Ani słowa o Ranocchi w linii obronnej, mimo że na każdej pozycji wypisany zmiennik to Chiellini nie ma nikogo.

Niestety, o włoskiej piłce w Cafe Futbol to można trochę posłuchać jak przychodzi Boniek, ale on głównie się chwali z kim to ostatnio w Rzymie rozmawiał albo że jest starszy od Andrei.
Ja ogólnie tego programu nie lubię (tv był włączony, jak akurat coś jadłem w jadalni) - cała seria programów z tezą 'Beenhakker ssie', albo Wojciech 'Boruc jest dobry i dlatego pije' Kowalczyk.
pumex pisze:komentatorzy N-ki wręcz nabijali się z Salvatore Aronici
Pobawię się w Łukasza. "Salvatore Aroniki".
zahor pisze:Również cieszy mnie powołanie Abate, pisałem o tym już od dawna - facet został wybrany najlepszym prawym obrońcą Serie A zeszłego sezonu, powołanie należało mu się jak psu kość. Pytanie - czy wystąpi w pierwszym składzie i czy w tych dwóch towarzyskich meczach będzie w stanie wypaść na tyle przekonująco, żeby wygryźć Maggio, który wydawał się mieć bardzo mocną pozycję? Czy poza tym nie jest już za późno żeby robić takie zmiany - tzn. czy Abate nie będzie testowany pod kątem ławki? Inna sprawa - czy kogoś z dwójki Abate-Maggio nie dałby się przekabacić na lewego obrońcę? Bo z tamtej strony z pewnością są większe braki.
Pewnie Maggio pojedzie jako pierwszy, Abate pewnie jako rezerwa. Cassani coś gra ostatnio w ogóle?

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2011, 12:58

Maggio na 100% będzie podstawowym obrońcą - Italia straciła 2 bramki w eliminacjach, więc wątpię, żeby Prandelli zdecydował się zmieniać skład. Może i Abate zagra w tych sparingach (i bardzo dobrze) ale wątpię, żeby występował w pierwszej 11 na Euro.

Co do samej sytuacji w kadrze - wielka szkoda Cassano i Rossiego, chłopaki robili ogromną robotę z przodu. Dziwi mnie powołanie Pepe (jak większość) ale może trener chce przećwiczyć też inne ustawienie piłkarzy... Szkoda mi natomiast, że w obliczu tylu kontuzji z formacji ataku nie został powołany Di Natale.

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2011, 15:03

@annihilator1988, kadra Smudy grała już z lepszą drużyną niż Włochy (to tylko moje zdanie) - Niemcami - i nie było tam polowania na nogi przeciwnika, więc raczej takiej "metody motywacyjnej" nie było.
A co do samego spotkania to jestem ciekawy pojedynków Lewandowskiego z Włoskimi obrońcami ( w szczególności z Chiellinim
:twisted: ) i postawy Matriego w ataku (liczę że dostanie swoją szansę).
I podobnie jak @pumex liczę na "otwartą, ofensywną piłkę" dzięki której obraz włoskich piłkarzy choć trochę się zmieni, oczywiście na plus.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 20:00

pan Zambrotta pisze:o Cassano na Euro możemy pomarzyć, Rossi też ma marne szanse :(
z przodu pociągnąć grę mogą jedynie Giovinco z ... Balotellim, na szpicy widzę Matriego, W sumie wciąż bogactwo wyboru. Nie chcę widzieć Pepe w kadrze, za wysokie progi.
Fajnie, że zagra Abate.
Matriego widziałbyś w pierwszym składzie, w jednej z największych imprez piłkarskich na świecie, a dla Pepe nie byłoby miejsca nawet na ławce?
Z całym szacunkiem dla Matriego, ale on jest za słaby na podstawowego zawodnika reprezentacji Włoch.

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 20:14

Pazzini jest dużo lepszy?

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 20:21

pablo1503 pisze: Z całym szacunkiem dla Matriego, ale on jest za słaby na podstawowego zawodnika reprezentacji Włoch.
stahoo pisze:Pazzini jest dużo lepszy?
Podbijam.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 listopada 2011, 20:34

Sęk w tym, że Matri potwierdza, że prezentuje odpowiedni poziom... :prochno:

ODPOWIEDZ