Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA
- zuravski
- Juventino
Akurat Bentancur w meczu z Psg i Romą świetnie się spisał(z Barcą grał na skrzydle, więc nieco gorzej wypadł). Ma 20 lat, a świetnie czyta grę i ma bardzo dobre crossowe podanie, w dodatku gra lewą nogą praktycznie tak samo dobrze jak prawą, więc uważam że do rotacji jest w tej chwili lepszy niż cała trójka Lemina, Rincon i Sturaro. W porównaniu do Matuidiego brakuje mu na pewno doświadczenia i fizyczności ale poza w najbliższym czasie będzie lepszy od francuza jeżeli Allegri nie zaniedba go. Nie zmienia to faktu, że ktoś musi być dokoptowany. Jeśi to będzie francuz za 15 milionów to okej, w przeciwnym razie trzeba szukać jakiejś alternatywy, bo na naszą trójkę łamag nie mogę już patrzeć.
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
O czym Ty bredzisz? Przecież poza sezonem 15/16 to Markiz opuszcza jakieś 2-3 średnio przez urazy, to przecież tyle co nic. W zeszłym sezonie były to 3 mecze. To nie są jakieś wielkie liczby by od razu wszczynać alarm.mati888 pisze:Niby macie rację, ale Markiz permanentnie leczy się po kontuzji, żeby zagrać 10 spotkań i złapać kolejną. Chyba, że do tej czwórki dodamy Asamoaha jako wsparcie w razie wielkiej biedy. Z drugiej strony jeżeli ułoży się tak pomyślnie, że Claudio jednak wytrzyma dłuższy czas bez kontuzji, to rzeczywiście szkoda siana na Matuidiego.
Ja bym raczej tutaj kierował się poziomem sportowym i poszerzeniem jakościowym ławki oraz daniem możliwości grania Allegriemu też 3 w pomocy przez dłuższy czas jakby nagle tego potrzebował.
- tomassi14
- Juventino
To nie jest duzo, Keita 20-25mln, Cancelo 25mln, Matuidi 15 mln :hellyes:CavAllano pisze:Sam fakt, że wyszliśmy tak mocną podstawą może o tym świadczyć. Costa i Bernardeschi będą zapewne póki co wprowadzani w drugich połowach. Pytanie co z Lichtsteinerem. Ten gość ewidentnie się wypalił i jeśli weźmiemy Cancelo to pewnie Marotta pokaże mu drzwi. De Sciglio momentami radził sobie wczoraj dobrze. W tym wieku i przy takich kolegach oraz zaufaniu ze strony klubu powinien zrobić progres.
- Arbuzini
- Juventino
Moim zdaniem pierwszy i ostatni sezon u Conte to ten sam, wysoki poziom. Markiz jest świetnym pomocnikiem, ale niestety bardzo podatnym na wahania formy uzależnione od stanu zdrowia. Choćby z tego względu nasz środek pola nie jest komplety, niemniej mamy tam trzech niezłych zawodników (plus naprawdę dobrze rokującego Bentancura), a na prawej obronie ani jednego...Łukasz pisze:Tylko, jeśli ci byli bez formy. Najlepszym sezonem Marchisio był pierwszy sezon Conte, ale... to samo w sumie można powiedzieć o Pirlo (i Vidalu na upartego też).Arbuzini pisze:Jakby nie było mówimy o zawodniku, który w formie był lepszy nawet od Pirlo, Vidala, czy PogbyCabrini_idol pisze:Kurde oglądnąłem skrót pierwszej połowy. Tak grający Marchisio posadzi Khedirę a nawet Pjanicia. Pytanie czy to tylko zastrzyk zwyżki formy w okresie przygotowawczym czy Marchisio złapie formę na sezon. W tej formie to nasz podstawowy ŚP.
Oczywiste jest, że potrzebujemy kolejnych wzmocnień na przynajmniej dwóch pozycjach, a wisienką na torcie powinien być Keita. Mam ogromną nadzieję, że jednak tego nie zaniedbamy w tym roku

- Alexinhio-10
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Na Keite Marotta nie powinien zydzic tych paru milionow. Dybala mial do konca kontraktu rok, a z bonusami kosztowal 40mln. Keita ma nie mniejszy talent niz Dybala. Co do pomocy to tez zaczynam sie zastanawiac, czy Pjanic, Khedira, Marchisio (jesli rzeczywiscie wroci do dawnej formy)Betancour i ewentualnie Matuidi, nie jest wystarczajace.
Do ofensywy licze na tego Keite i mimo wszystko Schicka. Przy odejsciu Cuadrado kazdy z grona Costa, Berna, Igla, Dybala Bernardesch, Mandzukic, Keita i Schick, powinien rozegrac troche meczow. Osmiu zawodnikow na cztery pozycje.
Do ofensywy licze na tego Keite i mimo wszystko Schicka. Przy odejsciu Cuadrado kazdy z grona Costa, Berna, Igla, Dybala Bernardesch, Mandzukic, Keita i Schick, powinien rozegrac troche meczow. Osmiu zawodnikow na cztery pozycje.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nasz młody nabytek zagral lepiej w środku niż Sturara leminy i inne.
Chłopak ma to coś. Zobaczycie, będzie z niego grajek.
Nadal wierzymy doniesieniom pismakow ktorzy walą na oślep i nie wiedzą co się dzieje?
Jestem ciekawe co takiego sie dzieje,że nasi się czają.
Czyżby Saga z Neymarem i oczekiwanie bajońskiej kwoty za Dybale?
Chłopak ma to coś. Zobaczycie, będzie z niego grajek.
Nadal wierzymy doniesieniom pismakow ktorzy walą na oślep i nie wiedzą co się dzieje?

Jestem ciekawe co takiego sie dzieje,że nasi się czają.
Czyżby Saga z Neymarem i oczekiwanie bajońskiej kwoty za Dybale?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Jestem pewny, że miałeś na myśli pierwszy sezon u Conte oraz pierwszy sezon u Allegriego. Dla mnie to ten Claudio 14/15, jest jego najlepszą wersją w karierze (nasz zdecydowanie najlepszy pomocnik tamtego sezonu), na mezzali świetnie wspomagał niedomagającego Pirlo, natomiast przed obrońcami grał w stylu Busquetsa, tylko lepiej rozgrywał i był efektywniejszy w bronieniu (rewanż w Dortmundzie i Coppa we Florencji, to występy mistrzowskie). Długo odzyskiwał wtedy formę, ale symptomy dawał już pod koniec ostatnich tygodni za Conte, gdzie również był najlepszy z naszych, ale beton wystawił na rewanż z Benfiką kontuzjowanego Vidala właśnie kosztem Claudio, zamiast wyraźnie wtedy gorszych Pirlo czy Pogby.Arbuzini pisze: Moim zdaniem pierwszy i ostatni sezon u Conte to ten sam, wysoki poziom.
Jak Claudio wróci do formy, to jest znacznie lepszym graczem do gry obok Pjanicia, niż Khedira. Zgodnie z przewidywaniami, Khedira grając box-to-boxa, czy to u nas, czy czasem w reprezentacji Niemiec prezentował się wyraźnie lepiej, niż jako typowy defensywny pomocnik. Wydaje mi się, że większym powodem tego jest słabsza gra Samiego z piłką przy nodze, czy szybkim rozegraniem na małej przestrzeni, aniżeli średnia dynamika (patrz: podobnie nieruchawy Busquets). Marchisio w tych aspektach jest świetny, a jego obecność daje dodatkowo możliwość nie kierowania każdej akcji przez Pjanicia, co ułatwia dystrybuowanie piłki do ataku, czy wyprowadzenie kontry. Jako, że w sumie grę obronną mają na podobnym poziomie (jeden silniejszy fizycznie, drugi lepiej kryje strefy), wybór jeśli obaj będą w podobnej formie wydaje się oczywisty.
Matuidi to TOP i to przez duże "t". Patrząc w długim okresie na zbliżonych pozycją i charakterystyką do niego graczy, to bezdyskusyjnie lepszy byli tylko Vidal i Toure. Z jego zakupem, związane są jedynie dwa problemy. Pierwszy jest taki, że Blaise od półtora sezonu nie gra na swoim najwyższym poziomie. Forma jest jednak ulotna i zwłaszcza u graczy, którzy już udowodnili, że mogą grać świetnie przez długi czas, zazwyczaj wraca. Drugi problem, to jego pozycja. Francuz zaczął jednak błyszczeć jako box-to-box, po przyjściu do Paryża zabezpieczającego go Motty i gra tak już całe wieki. Nie ma pewności jak by się prezentował musząc trzymać pozycję i ubezpieczać innych pomocników. Patrząc w jakim stylu gra obecnie, to mógłby jego poziom wyraźnie spaść. Mimo wszystko jestem pewny, że nadal byłby poziom wyżej, niż Rincon, Lemina, czy Sturaro, dlatego jeśli dałoby się go wyciągnąć w przystępnej cenie, to nie ma co się zastanawiać. Trzeba wziąć pod uwagę, że obecnie na rynku praktycznie nie ma graczy o poszukiwanym przez Juve profilu (ideałem byłby zapewne ktoś taki jak Javi Martinez, z Bayernu Heynckesa)
- Regis
- Juventino
śmiem wątpić, na tym etapie raczej mamy już po prostu brak pośpiechu. Paru zawodników by się przydało, ale i bez nich kadra jest bardzo solidna. Teraz jest czas targowania się o każde Euro, spokojnych negocjacji z zainteresowanymi pozyskaniem naszych mistrzów środka pola i z potencjalnymi uzupełnieniami na najsłabiej obsadzonych pozycjach (pomoc, prawa obrona).
- Cabrini_idol
- Juventino
Le Parisien: #FCB called upon EU's top clubs to create an anti-#PSG front. #Juve/#Bayern gave their YES. #RMCF/#MCFC turned down FCB's call.
Le Perisien pisze, że Barcelona chce stworzyć front anty PSG. Juventus i Bayern są na tak. Ale Real Madryt i MU odrzucili propozycję. Real z wiaodmych przyczyn a MU jest prowadzone na podobnej zasadzie co PSG. Czyli mega rozrzutność.

tak na marginesie Brazzo Hasan Salihamidzic został wczoraj oficjalnie dyrektorem sportowym Bayernu
edit : tak chodziło o MC, ale wzmianka też była o ManU.
Le Perisien pisze, że Barcelona chce stworzyć front anty PSG. Juventus i Bayern są na tak. Ale Real Madryt i MU odrzucili propozycję. Real z wiaodmych przyczyn a MU jest prowadzone na podobnej zasadzie co PSG. Czyli mega rozrzutność.

tak na marginesie Brazzo Hasan Salihamidzic został wczoraj oficjalnie dyrektorem sportowym Bayernu

edit : tak chodziło o MC, ale wzmianka też była o ManU.
Ostatnio zmieniony 01 sierpnia 2017, 09:48 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

- Santos
- Juventino
Sądząc po # chodziło o CityCabrini_idol pisze:Le Parisien: #FCB called upon EU's top clubs to create an anti-#PSG front. #Juve/#Bayern gave their YES. #RMCF/#MCFC turned down FCB's call.
![]()

Oba kluby z Manchesteru są w sumie prowadzone podobnie.
- Łukasz
- Juventino
To wcale nie taka marginalna informacja. Tylko pytanie, czy - z uwagi na dobre stosunki - to oni będą mieli taniej przy ewentualnych transferach, czy my. Podejrzewam, że jednak oniCabrini_idol pisze: tak na marginesie Brazzo Hasan Salihamidzic został wczoraj oficjalnie dyrektorem sportowym Bayernu

- albertcamus
- Juventino
Panowie, co taka cisza? Wiem, że JP nie działało przez kilka godzin, ale wypadałoby coś jakoś...
Matic odpadł. Dziennikarze nie wiedzą sami co Marotta i spółka kombinują czy po prostu szkoda czasu na wklejanie ich wypocin?
Matic odpadł. Dziennikarze nie wiedzą sami co Marotta i spółka kombinują czy po prostu szkoda czasu na wklejanie ich wypocin?

- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
A po co wklejać cały czas to samo, nigdzie nie ma niczego nowego więc entuzjazm nieco opadł, nie tylko na naszym forum
A media cały czas to samo, pomysły się skończyły dlatego teraz pitolą o jakiejś tam anty PSG sekcie

A media cały czas to samo, pomysły się skończyły dlatego teraz pitolą o jakiejś tam anty PSG sekcie

- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 39 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
albertcamus pisze:Panowie, co taka cisza? Wiem, że JP nie działało przez kilka godzin, ale wypadałoby coś jakoś...
Na moje oko to nasze okienko in już się skończyło. Ewentualnie jakaś okazja jak się coś ruszy w innych drużynach.
- Łoles
- Juventino
Mam nadzieje że to cisza przed burzą i z partyzanta ogłoszony będzie transfer jakiego nikt się nie spodziewa a będzie on ogromnym wzmocnieniem (Milinkovic-Savicalbertcamus pisze: Matic odpadł. Dziennikarze nie wiedzą sami co Marotta i spółka kombinują czy po prostu szkoda czasu na wklejanie ich wypocin?

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."