Mercato (2012-2014)
- Eric6666
- Juventino
a nie wiecie, czy są jakieś info odnośnie Bastosa w Juve? bo do 3-5-2 byłby fajną opcją i na pewno odciążyłby Vucinicia w ataku.
Osobiście jestem za Cavanim, a dopiero potem Dzeko, Higuain i Suarez. Jovetic powoli chyba wchodzi do strefy "niemożliwego".
Osobiście jestem za Cavanim, a dopiero potem Dzeko, Higuain i Suarez. Jovetic powoli chyba wchodzi do strefy "niemożliwego".
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Dante93
- Juventino
Zresztą Bastos dobija powoli 30 lat, to nie byłoby przyszłościowe wyjście. A cena raczej też nie promocyjna.
Co do Suareza, to za 30 mln w żadnym wypadku. Moim zdaniem jego cena w stosunku do tego za ile kupił Go LVP spadla. Raz, że stwarzał powazne problemy wychowawcze, dwa, że skutecznością nie grzeszył, trzy jest zawodnikiem klubu który nawet w LE nie zagra. Nie przecze, że jest to dobry zawodnik pasujący idealnie do naszej '11' ale nie można przepłacać, szczególnie, że alternatyw jest przynajmniej kilka.
Nastepna sprawa- Higuain. Szczerze mówiąć to w moim prywatnym rankingu wyżej stawiam i Dzeko i Cavaniego. Głównie ze względu na to, że oprócz wysokich zarobków samego piłkarza, Królewscy krzykneliby sporą kwote odstępnego. Zresztą mam tez wątpliwości, czy Igła dobrze wpasowałby sie w Serie A. Jednak to troszke inna liga niż jego obecna.
Jovetić? Tylko jedno pytanie, na jaką pozycje? Jak mi ktoś dobrze objaśni jaką role widzicie dla niego na boisku to może i bym był entuzjastą tego pomyslu
Lewa strona odpada(Vucinić), szpica raczej też, a na prawej podobno sobie już tak dobrze nie radzi.
5 mln rocznie dla Cavaniego? Uczciwa zapłata, za (oby) uczciwą prace
Tak btw, ciekawe jak wiele Udine zażądałoby za duet Asamoah+Armero
ALe to raczej nierealne. Zresztą, czy Kolumbijczyk to przynajmniej solidny defensor? Właśnie w tym temacie mam sporo wątpliwości. Co nie zmienia faktu, że do 3:5:2 jest idealny. Do 4:3:3 juz troche mniej.
Co do Suareza, to za 30 mln w żadnym wypadku. Moim zdaniem jego cena w stosunku do tego za ile kupił Go LVP spadla. Raz, że stwarzał powazne problemy wychowawcze, dwa, że skutecznością nie grzeszył, trzy jest zawodnikiem klubu który nawet w LE nie zagra. Nie przecze, że jest to dobry zawodnik pasujący idealnie do naszej '11' ale nie można przepłacać, szczególnie, że alternatyw jest przynajmniej kilka.
Nastepna sprawa- Higuain. Szczerze mówiąć to w moim prywatnym rankingu wyżej stawiam i Dzeko i Cavaniego. Głównie ze względu na to, że oprócz wysokich zarobków samego piłkarza, Królewscy krzykneliby sporą kwote odstępnego. Zresztą mam tez wątpliwości, czy Igła dobrze wpasowałby sie w Serie A. Jednak to troszke inna liga niż jego obecna.
Jovetić? Tylko jedno pytanie, na jaką pozycje? Jak mi ktoś dobrze objaśni jaką role widzicie dla niego na boisku to może i bym był entuzjastą tego pomyslu
5 mln rocznie dla Cavaniego? Uczciwa zapłata, za (oby) uczciwą prace
Tak btw, ciekawe jak wiele Udine zażądałoby za duet Asamoah+Armero

Bo Liverpool dupy nie urywał w tym sezonie. Myślę, że w dobrze grającej ekipie ( jak myArbuzini pisze: Luis Suarez w sumie też nie jest złym wyborem. W Liverpoolu nie poraża liczbą zdobytych bramek, ale w reprezentacji Urugwaju i Ajaxie wyglądało to zupełnie inaczej.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- bramek
- Juventino
Suarez nie poraża skutecznością, jednak to nie do końca jest jego wina. Wystarczyło obejrzeć parę meczy Lv żeby zauważyć że pomocnicy to szału w tym sezonie nie robili. Mi się Luis bardzo podoba, już ma doświadczenie w mocno taktycznej lidze, w której nauczył się walczyć z prawdziwymi obrońcami.
Co do Ramireza. To chyba najpierw chcemy zamknąć sprawę asa w ataku i pomocnika z Udinese. Wg. mnie to jest pierwsza część naszego mercato.
Jeżeli nie będą chcieli za szybko go sprzedać to może jest szansa że jeszcze u nas zawita. Wszak Mirko-As-Ramirez, Mirko(Ramirez)-As, już daje nadzieję na sporą ilość bramek
Co do Ramireza. To chyba najpierw chcemy zamknąć sprawę asa w ataku i pomocnika z Udinese. Wg. mnie to jest pierwsza część naszego mercato.
Jeżeli nie będą chcieli za szybko go sprzedać to może jest szansa że jeszcze u nas zawita. Wszak Mirko-As-Ramirez, Mirko(Ramirez)-As, już daje nadzieję na sporą ilość bramek
- StaryDobryNedved
- Juventino
Ja osobiście już chyba wolę Giovinco niż Ramireza, jest to opcja tańsza i bardziej sprawdzona. Aczkolwiek jeśli któryś z nich w przyszłości ma się stać genialnym zawodnikiem to bliżej do tego Ramierezowi.
- Castiel
- Juventino
Tam mu podobno nie idzie już tak dobrze jak na środku lub na lewej stronie. Ramirez byłby całkiem niezłą opcją aczkolwiek to taka nieco ulepszona wersja Pepe. Też pewnego poziomu nie przeskoczy, a klub życzy sobie za niego minimum 15 mln co jest w mojej opinii kwotą przesadzoną. Za 9-10 mln jeszcze można się zgodzić, ale więcej już nie ma mowy.Dante93 pisze:Może to głupie pytanie, ale czemu Giovinco nie może grać na prawej stronie ataku?Ma dobrą zarówno lewą jak i prawą noge.
Juve gra głównie piłką po ziemi i wysoki rosły napastnik nie jest nam szczególnie potrzebny. Cavani to wyjątek bo on świetnie sobie radzi grając głową, a to nie jest jego glówny atut, który w przypadku takiej taktyki Juve byłby bezużyteczny. Cavani gra bardzo dobrze przede wszystkim nogami i to nimi uderzając strzela większość goli. Giovinco mógłby grać na szpicy...czemu nie? W takiej taktyce to czy na środku ataku jest gość który ma 2 m czy 1,60 to żadna różnica.pavel88 pisze:nie wiadomo co Conte przyjdzie do głowy i przede wszystkim czy Giovinco do nas trafi, ale też wydaje mi się, że długi na 164cm zawodnik to na szpicy w Juve grać nie będzie
Ostatnio zmieniony 19 maja 2012, 15:10 przez Castiel, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdiZ
- Juventino
Z Asamoahem jest jeden problem. Chyba nikt nie zauważył faktu, iż na przełomie stycznie/lutego tego piłkarza nie będzie we Włoszech. Udine miało wtedy zniżkę formy a Kwadwo przebywał na Pucharze Nardów Afryki. Juve wtedy ma zadyszkę. Więc o ile przyjdzie nie przyda się w tym kiepskim okresie. Przyjdzie Cavani/Suarez/RVP/Dzeko będzie super. Jednak Matri Fabio Q czy ten nieszczęsny Borriello (oby został w Romie) nie gwarantują wysokiego poziomu. Dlatego byłbym za kupnem 2 napastników. Matriego wysłać do Petersburga i pieniążki by były na Suareza o ile nie będzie to pierwszy wybór.
- SKAr7
- Juventino
Oj, to niewiele chyba meczów Bologni widziałeś. Akurat Pepe to taki wyjątkowo jak na skrzydłowego fizyczny zawodnik, od którego zawsze można wymagać solidnego występu z przebłyskami czegoś więcej. Gaston bardziej typowy gracz na tę pozycję- zwinne chucherko(ale, co ważne-myślące chucherko). Na dodatek całkiem uniwersalny, nawet w środku pomocy dałby radę nie gorzej od Giacha. Myślę, że poziom Vucinicia(biorąc pod uwagę, że Rami jest mniej chimeryczny) już ma w zasięgu, może jeszcze więcej z niego będzie.Castiel pisze: Ramirez byłby całkiem niezłą opcją aczkolwiek to taka nieco ulepszona wersja Pepe.
15 milionów to niezgorsza cena na zawodnika który byłby bardzo przydatny, tylko tak jak mówi pumi- skąd je wziąć

- Castiel
- Juventino
Fakt...niewiele. Często wdaje się w bezsensowne dryblingi po których traci piłkę, całkiem nieźle rozrzuca piłki...ale 15 mln bym za niego nie dał. Skąd kasę? Trzeba by mieć nadzieję, że Turcy wykupią Melo i Zieglera, a to jest bardzo mało prawdopodobne.SKAr7 pisze:Oj, to niewiele chyba meczów Bologni widziałeś.Castiel pisze: Ramirez byłby całkiem niezłą opcją aczkolwiek to taka nieco ulepszona wersja Pepe.
- bramek
- Juventino
Tak tylko ja się boję żeby Seba znowu nie strzelał fochów jak będzie musiał usiąść na ławce. Ramirez pod tym względem chyba jeszcze nie ma tak namieszane w głowie. Jednak za Sebą przemawia jeden fakt. To nasz wychowanek. Fajnie mieć ich zawsze jak najwięcej.
- PrzemasJuve
- Juventino
ciekawa alternatywa do gry w ofensywie jest ibarbo, solidny i bardzo mlody, moze byc z niego kawal dobrego pilkarza
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!