Wszystko o Milanie
- pan Zambrotta
- Juventino
to nie jest frustru. On po prostu co jakiś czas chce wszystkim udowadniać, ze Milan wciąż się liczy, nawę jeśli przegrywa. Za każdym razem wychodzi mu to w przekomiczny sposób - od x lat jesteśmy na podium, finansowo najlepiej, w roku kalendarzowym zdobylismy więcej punktów niż Juve i Napoli itd., niedługo zacznie mówić, ze w przedziale x-y min. Strzelają najwięcej bramek, no i maja najwięcej blondwlosych murzynów w kadrze u21.D-Rose pisze:Desygnator Sedziów znów zapomniał leków:
Milan nigdy nie spadł poniżej trzeciego miejsca, a przez ostatnie pięć lat zawsze mieliśmy miejsce na podium" zaznaczył wiceprezydent Rossonerich. "Kiedy rozgrywaliśmy słaby sezon, to kończyliśmy go na trzecim miejscu. Kiedy inne kluby, jak Juve i Inter, rozgrywały słabe sezony, to nawet nie zajmowały miejsca na podium. Juventus nadal jest faworytem w walce o Scudetto, gdyż zdobyli je w ostatnim roku. Milan jest jednak blisko, więc przynajmniej będziemy w czołowej trójce"
:lol:
Moralne i Finansowe Scuedtto im dać! Nigdy nie spadli ponizej 3 miejsca. :lol: Szkoda, ze nie pamieta, ze "wielki" milan jako jedyna z tych 3 druzyn SPORTOWO spadł z Serie A :lol: Juz nie mówie o paru sezonach w latach 90tych gdzie lądował w dolnej czesci tabeli.
Piekne frustru
No ale nie zabronimy mu takiej interpretacji faktów, galliani ratuje morale klubu jak się da.
Honda od stycznia w Milanie, czyli trequartiste maja. Wiedziałem, ze wybiorą go, a nie teveza, w dodatku poleca na free transfer, bo CSKA woli oddać go za darmo, niż pozbyć się go w trakcie sezonu za grosze. Tak czy siak - kolejny ciekawy stranieri do ligi.
- Buffalo
- Juventino
Pirlo gdy odchodzil z Milanu dostał długopisOrkos pisze:Można prosić o więcej detali?Bazyliszek pisze:Ambrosini juz gnój wylewa na Milan, dobrze ze mu dlugopisa na pamiątke nie wręczyli :lol: (pozdro dla kumatych)
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 23 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Co z tego, skoro do tego czasu mogą pożegnać się z walką o scudettopan Zambrotta pisze:Honda od stycznia w Milanie, czyli trequartiste maja.

Orkos pytał raczej o link do jakiejś wypowiedzi Ambro, w której hejtuje Milan.Buffalo pisze:Pirlo gdy odchodzil z Milanu dostał długopisOrkos pisze:Można prosić o więcej detali?Bazyliszek pisze:Ambrosini juz gnój wylewa na Milan, dobrze ze mu dlugopisa na pamiątke nie wręczyli :lol: (pozdro dla kumatych)

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Robinho, którego transferem większość się zachwycała w drugiej kolejności tuż po Zlatanie, wychodzi Milanowi bokiem. Chłopak jest po dwóch bardzo słabych sezonach i nawet Santosowi nie udało się go wepchnąć za kilka milionów euro, bo ma za dużą pensję.
Robinho [']
Robinho [']
- Aleexxx
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Twojego pesymizmu nie podzielają niektórzy milanisci, co ciekawe uważają go za piłkarza lepszego od Teveza:Ouh_yeah pisze: Robinho [']
[quote="Gol z acmilan.com.pl, komentarz pod newsem "OFICJALNIE: ROBINHO ZOSTAJE W MEDIOLANIE"]
Robinho nie zostaje w Mediolanie.
Po pierwsze - Ma kontrakt do 2014 roku, no chyba że przedłużymy z nim umowę, na co obecnie raczej nie ma szans (zresztą była by to głupota z naszej strony, zwłaszcza że Robson już zarabia 4 mln euro, a skoro nawet z Santosem nie zgodził się na niższe zarobki to wątpię aby tak postąpił z Milanem, z ktorego chce w końcu odejść)
Po drugie - Brazylijczykiem interesują się również inne zespoły które są w stanie zaoferować 8 mln euro, ale podobno sam Robinho chce iść tylko i wyłącznie do Santosu lub zostać w Milanie.
Po trzeci - Myślę że wasze myśli samobójcze o tym że Robinho zostaje w Milanie mogą być jeszcze przed wczesne. Binho to jeden z 5 obecnych zawodników w naszej kadrze z największą techniką, finezją i kreatywnością. Możecie sobie przypomnieć zeszły okres przygotowawczy i jak wtedy czarował Brazylijczyk kiedy przepracował te kilkanaście tygodni to głowa mała. Ma napewno większe/porównywalne umiejętności do Teveza którego tak wszyscy pragnęli.
Więcej optymizmu.
[/quote]
Wklejam całą wypowiedź, bo uważam ją za dość komiczną.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 40 razy
To że jakis janusz ze strony ACM tak uważa, to nie znaczy, że to zaraz stanowisko przeważające wśród kibiców Milanu. Czytam regularnie forum acmilan.pl i odnosze wrażenie, że mało tam cenią Robinho i chcą się go pozbyć. Wolą Honde od początku sezonu, a może i Ljaicia.
U nas też są wielcy fani talentu Giovinco czy Ety Bety.
U nas też są wielcy fani talentu Giovinco czy Ety Bety.
- Sandro.
- Milanista
Poproszę Cię o źródło tych wypowiedzi, ale jeśli chodzi Ci o tego newsa na ACMILAN24.com to......to pozdro :lol: :lol:Bazyliszek pisze:Ambrosini juz gnój wylewa na Milan, dobrze ze mu dlugopisa na pamiątke nie wręczyli :lol: (pozdro dla kumatych)
- grande amore
- Juventino
Oj tam, pewnie fotomontaz 
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- zahor
- Juventino
Powinno się zacząć przyznawać nagrody za największy butthurt sezonu. Za sezon 2011/12 nagrodę dostałby Allegri za gola Muntariego, natomiast w tym roku trofeum to padłoby łupem "sympatycznych Fiołków", nie mogących się pogodzić z tym, że byli "terzi sul campo", ale nie zagrają w LM. W przyszłym sezonie moim faworytem będzie Mazzari.
Jeżeli chodzi o butthurt Juventusu, to jeżeli już, to bardziej powinno się mówić o 30. scudetto - to wtedy były te przepychanki o trzy gwiazdki itp. - tyle że w sezonie 2011/12 faworyt mógł być tylko jeden. Co do wyrównania rekordu Allegriego w narzekaniu na krzywdzącą decyzję sędziego - przypominam że ostatnia kolejka Serie A miała miejsce w maju, mamy lipiec, Fiołki dalej płaczą, jest jeszcze szansa.SKAr7 pisze:a już więcej butthurtu mamy my z 31, niż Sympatyczne "-39" Fiołki z terzi sul campo. Do półrocznej katarynki Allegriego to się nawet nie umywa
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2013, 16:54 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
Wystaje Ci czerwono-czarna koszulka zza pleców. Sami Milaniści przyznają, że nie są dumni z tego, w jakim stylu wywalczyli to 3 miejsce, a już więcej butthurtu mamy my z 31, niż Sympatyczne "-39" Fiołki z terzi sul campo. Do półrocznej katarynki Allegriego to się nawet nie umywazahor pisze:natomiast w tym roku trofeum to padłoby łupem "sympatycznych Fiołków", nie mogących się pogodzić z tym, że byli "terzi sul campo", ale nie zagrają w LM.

- Brutalo
- Juventino
Kontrakt z Juventusem
„Zanim udałem się do Turcji, zadzwonił do mnie Luciano Moggi. Pomyślałem, że chcą negocjować transfer jakiegoś piłkarza. Kiedy ostatecznie udało mi się spławić Fenerbahçe, umówiłem się z zarządem Juve na spotkanie. Zobaczyłem się więc z Antonio Giraudo i Roberto Battegą. Zakomunikowali mi, że widzą mnie w roli trenera Juventusu. Pomyślałem, że są szaleni. Wariatowi trudno jednak cokolwiek powiedzieć. Złożyłem podpis na sporządzonym odręcznie kontrakcie. Wróciłem do domu i krzyknąłem: «Jestem nowym trenerem Juve!». W odpowiedzi usłyszałem, że mam «iść się pieprzyć». Nosiłem tę umowę ze sobą wszędzie, ponieważ nikt nie chciał mi uwierzyć”.
Środkowy palec w kierunku ultrasów
„W pierwszym tygodniu pobytu w Turynie zobaczyłem obelisk z napisem: «Świnia nie może być trenerem». Dobry początek. Moggi poprosił ultrasów, by mnie nie atakowali i zawiesili broń. Byłem dla nich wrogiem. Środkowy palec, który pokazałem kibicom zgromadzonym na jednej z trybun Stadio Delle Alpi, gdy byłem już w Milanie, był własnie gestem skierowanym w stronę ultrasów Juventusu. Zawsze powtarzali to samo: «Świnia nie może być trenerem». To wprawiało mnie we wściekłość. To był objaw braku szacunku dla świń”.
Zgadnijcie, czyje są te fragmenty biografii ?
*
*reszta po części na realmadrid.pl
---
Edit. Oliver
, googlowałem transparenty, ale nie znalazłem ;/
„Zanim udałem się do Turcji, zadzwonił do mnie Luciano Moggi. Pomyślałem, że chcą negocjować transfer jakiegoś piłkarza. Kiedy ostatecznie udało mi się spławić Fenerbahçe, umówiłem się z zarządem Juve na spotkanie. Zobaczyłem się więc z Antonio Giraudo i Roberto Battegą. Zakomunikowali mi, że widzą mnie w roli trenera Juventusu. Pomyślałem, że są szaleni. Wariatowi trudno jednak cokolwiek powiedzieć. Złożyłem podpis na sporządzonym odręcznie kontrakcie. Wróciłem do domu i krzyknąłem: «Jestem nowym trenerem Juve!». W odpowiedzi usłyszałem, że mam «iść się pieprzyć». Nosiłem tę umowę ze sobą wszędzie, ponieważ nikt nie chciał mi uwierzyć”.
„W pierwszym tygodniu pobytu w Turynie zobaczyłem obelisk z napisem: «Świnia nie może być trenerem». Dobry początek. Moggi poprosił ultrasów, by mnie nie atakowali i zawiesili broń. Byłem dla nich wrogiem. Środkowy palec, który pokazałem kibicom zgromadzonym na jednej z trybun Stadio Delle Alpi, gdy byłem już w Milanie, był własnie gestem skierowanym w stronę ultrasów Juventusu. Zawsze powtarzali to samo: «Świnia nie może być trenerem». To wprawiało mnie we wściekłość. To był objaw braku szacunku dla świń”.
Zgadnijcie, czyje są te fragmenty biografii ?

---
Edit. Oliver

Ostatnio zmieniony 19 lipca 2013, 00:41 przez Brutalo, łącznie zmieniany 2 razy.
- oliver
- Juventino
Brutalo pisze:Kontrakt z Juventusem
Zgadnijcie, czyje są te fragmenty biografii ?*
Carlo?
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti