Mercato (2012-2014)
- ewerthon
- Juventino
Akurat Torres od tego rewanżu z Barceloną gra całkiem dobrze i powoli zaczyna odzyskiwać zaufanie kibiców. Di Matteo też wypowiada się o nim w superlatywach. Niech jeszcze strzeli jakiegoś gola w finale, a Chelsea zwycięży, to już w ogóle będziemy się mogli z tą opcją pożegnać.
- pavel88
- Juventino
czy zawodnicy spoza Unii, którzy grają w Serie A i przenoszą się do innego klubu są liczeni jako "nowi"? Tzn. czy byłoby możliwe zakupienie w jednym okienku Suareza i Asamoah?
odnośnie Torresa to przez półtora sezonu grał totalny piach, nie wiem czy potrzebujemy eksperymentów. 3 czy 4 dobre mecze w ostatnim czasie nie zmieniają mojej opinii że sięganie po tego zawodnika jest dużym ryzykiem.
odnośnie Torresa to przez półtora sezonu grał totalny piach, nie wiem czy potrzebujemy eksperymentów. 3 czy 4 dobre mecze w ostatnim czasie nie zmieniają mojej opinii że sięganie po tego zawodnika jest dużym ryzykiem.
- zahor
- Juventino
pavel88 pisze:czy zawodnicy spoza Unii, którzy grają w Serie A i przenoszą się do innego klubu są liczeni jako "nowi"? Tzn. czy byłoby możliwe zakupienie w jednym okienku Suareza i Asamoah?

Trzeba zrobić to FAQ bo pytanie padało trylion razy. Stahoo, jak tam postępy?
Nie, nie zajmują miejsca. A nawet gdyby tak było, to w dalszym ciągu można by sprowadzić obu naraz bo FIGC wróciła do limitu dwóch zawodników spoza UE na sezon.
- nynek
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
My tu gadu gadu, że może Sahin? Nie zdziwiłbym się, gdyby im wypaliło. Źródło onet.pl, ale zamieszczam:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html
- Szaq
- Juventino
Sam pomysł dobry ,ale wątpię ,żeby Sahin chciał zamienić ławkę w Madrycie na ławkę w Turynie prędzej przejdzie do Milanu.nynek pisze:My tu gadu gadu, że może Sahin? Nie zdziwiłbym się, gdyby im wypaliło. Źródło onet.pl, ale zamieszczam:
Poza tym z plotek wynika ,że chcemy zainwestować raczej w zawodnika o charakterystyce Vidala , Marchisio ,a nie zastępcy dla Pirlo.
- Łukasz
- Juventino
Bo Verratti już negocjuje "10"Szaq pisze: Poza tym z plotek wynika ,że chcemy zainwestować raczej w zawodnika o charakterystyce Vidala , Marchisio ,a nie zastępcy dla Pirlo.

- Arbuzini
- Juventino
Na rozgrywającego najprawdopodobniej szykowany będzie Verratti. Może kupimy całość jego kartę i od razu wypożyczymy do Pescary? Dla mnie to sensowne rozwiązanie. Uniknęliśmy windowania ceny, jak za Giovinco, a chłopak i tak by grał, bo zespół jest od niego w zdecydowanym stopniu uzależniony. Dodatkowo można by go ściągnąć z powrotem w zimie jeśli zaszłaby taka potrzeba. Żeby to miało sens Pescara musi awansować do Serie A, ale już są w ogródku, już witają się z gąską...
W razie nieobecności Pirlo na boisku ciężar rozgrywania najprawdopodobniej przejdzie na Vidala. Moim zdaniem jest to nasz drugi najlepiej podający pomocnik i dlatego też zastąpił Melo.
Coraz bardziej podoba mi się ta opcja z Asamoahem. Przyda się porządny b2b. Reprezentant Ghany jest młodym (nie wiedziałem, że aż tak :shock: ) i dorodnym Murzynem ogranym w Serie A. Cudna kombinacja.
Wiem, że raczej nie wykazujemy zainteresowania Luliciem, ale też wydaje mi się ciekawym piłkarzem z naszej perspektywy. Dla mnie byłby świetnym uzupełnieniem składu zwiększającym jego konkurencyjność, ale rzekomo nie rozstaniemy się z Estim jeszcze w tym roku. Dla mnie bezsensowne odwlekanie egzekucji.
W razie nieobecności Pirlo na boisku ciężar rozgrywania najprawdopodobniej przejdzie na Vidala. Moim zdaniem jest to nasz drugi najlepiej podający pomocnik i dlatego też zastąpił Melo.
Coraz bardziej podoba mi się ta opcja z Asamoahem. Przyda się porządny b2b. Reprezentant Ghany jest młodym (nie wiedziałem, że aż tak :shock: ) i dorodnym Murzynem ogranym w Serie A. Cudna kombinacja.
Wiem, że raczej nie wykazujemy zainteresowania Luliciem, ale też wydaje mi się ciekawym piłkarzem z naszej perspektywy. Dla mnie byłby świetnym uzupełnieniem składu zwiększającym jego konkurencyjność, ale rzekomo nie rozstaniemy się z Estim jeszcze w tym roku. Dla mnie bezsensowne odwlekanie egzekucji.
- bramek
- Juventino
u nas chyba już nie będzie miejsca dla Sahina. Ew. przyjście Verattiego i Asamoha + jakiś młodzik. Więc chyba nie ma sensu wydawać kasy i później kłaść też jakieś miliony na utrzymanie gracze. Nie jesteśmy jeszcze tak dobrze ekonomicznie.
Swoją drogą Milan próbuje coś ciekawego zdziałać i odmładzają. Fajnie może w przyszłej LM powalczymy wraz z nimi o przywrócenie honoru Serie A
Swoją drogą Milan próbuje coś ciekawego zdziałać i odmładzają. Fajnie może w przyszłej LM powalczymy wraz z nimi o przywrócenie honoru Serie A
- Szaq
- Juventino
Veratti jest szykowany na wypożyczenie dlatego nie brałem go pod uwage.Łukasz pisze:Bo Verratti już negocjuje "10"Szaq pisze: Poza tym z plotek wynika ,że chcemy zainwestować raczej w zawodnika o charakterystyce Vidala , Marchisio ,a nie zastępcy dla Pirlo.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Chyba nie jest. Będzie rezerwowym. Dużo meczy , trzy fronty. Pirlo będzie potrzebowac zmiennika.Szaq pisze:Veratti jest szykowany na wypożyczenie dlatego nie brałem go pod uwage.Łukasz pisze:Bo Verratti już negocjuje "10"Szaq pisze: Poza tym z plotek wynika ,że chcemy zainwestować raczej w zawodnika o charakterystyce Vidala , Marchisio ,a nie zastępcy dla Pirlo.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- mateusz6
- Juventino
Pomoc w składzie MVP plus Asamoah, Verratti i Pogba wygląda co najmniej imponująco. O klasie podstawowej trójki nie ma nawet co dyskutować. Asamoah to jeden z najlepszych b2b w lidze, a jest jeszcze w miarę młody. Verratti i Pogba mają wielki potencjał i możemy mieć z nich wielkie korzyści. Do tego Marrone, Bouy i Appelt na wypożyczeniu. Z tego musi coś porządnego się urodzić. Tylko ciekawe co z zachcianką Conte w osobie Padoina. Pewnie odejdzie jeśli znajdzie się jakiś chętny. Verratti plus Asamoah to koszt ok. 22-23 mln.
Do tego Giovinco i crack do ataku czyli dodatkowe 50 mln. Jeszcze ma przyjść jakiś LO i Leali- 12-15 mln. Razem to ok 85 mln. Więc nas na 99% nie stać. Jaki z tego morał? Albo Marotta zrezygnuje z LO, albo nie kupi porządnego cracka do ataku, albo Gio nie zobaczymy w Turynie. Nie da się zjeść ciasteczka i mieć ciasteczka.
PS. Wiem, że te obliczenia są trochę niepoważne, ale pokazują, że wszystkiego mieć nie można. No chyba, że Beppe wykombinuje do ataku drugiego Barzagliego.
Do tego Giovinco i crack do ataku czyli dodatkowe 50 mln. Jeszcze ma przyjść jakiś LO i Leali- 12-15 mln. Razem to ok 85 mln. Więc nas na 99% nie stać. Jaki z tego morał? Albo Marotta zrezygnuje z LO, albo nie kupi porządnego cracka do ataku, albo Gio nie zobaczymy w Turynie. Nie da się zjeść ciasteczka i mieć ciasteczka.
PS. Wiem, że te obliczenia są trochę niepoważne, ale pokazują, że wszystkiego mieć nie można. No chyba, że Beppe wykombinuje do ataku drugiego Barzagliego.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Dante93
- Juventino
Krasić+Ziegler+Melo+Elia+Matri/Quag+Pazienza= -/+ 45 mln.
85-40= 45. Wtedy już wydaje sie byc bardziej realnym.
Taaak wiem, sprzedać zawodników nie jest wcale tak łatwo. No ale zakładając czysto hipotetycznie, to mamy szanse sporo transferów 'in' pokryć pieniędzmi z transferów 'out'
85-40= 45. Wtedy już wydaje sie byc bardziej realnym.
Taaak wiem, sprzedać zawodników nie jest wcale tak łatwo. No ale zakładając czysto hipotetycznie, to mamy szanse sporo transferów 'in' pokryć pieniędzmi z transferów 'out'

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Szkoda, że odpuściliśmy całkowicie Ramireza, którego agent obwieścił, że Gaston odchodzi.
21 lat, dwa sezony w Serie A z czego jeden dobry a drugi bardzo dobry.
Pomimo dużego zainteresowania przed rokiem a nawet w styczniu, odpuszczamy bo mamy opcję z Giovinco a Ramirez chyba jednak nie na naszą kieszeń.
Higuain w Buenos Aires udzielił wywiadu, w którym przyznał że grał za mało i zastanawia się nad swoją przyszłością. Nie jestem pewien czy akurat Juventusowi uda się kupić Argentyńczyka jeśli ta sprawa się rozwinie w kierunku transferu ale może sięgnąć po niego inny klub a tym samym będzie efekt domina, który może dać Marottcie na tacy jakiegoś dobrego napastnika w korzystnej cenie.
21 lat, dwa sezony w Serie A z czego jeden dobry a drugi bardzo dobry.
Pomimo dużego zainteresowania przed rokiem a nawet w styczniu, odpuszczamy bo mamy opcję z Giovinco a Ramirez chyba jednak nie na naszą kieszeń.
Higuain w Buenos Aires udzielił wywiadu, w którym przyznał że grał za mało i zastanawia się nad swoją przyszłością. Nie jestem pewien czy akurat Juventusowi uda się kupić Argentyńczyka jeśli ta sprawa się rozwinie w kierunku transferu ale może sięgnąć po niego inny klub a tym samym będzie efekt domina, który może dać Marottcie na tacy jakiegoś dobrego napastnika w korzystnej cenie.
- Sajan
- Juventino
onet zaś szaleje i podaje jak zawsze sensacyjne informacje :lol:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
ale przyznam atak bylby
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html
ale przyznam atak bylby
"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"