Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 15:13

Te informacja o naszym dyrektorze i jego prawej ręce bardzo mnie cieszą, bo to oznacza, że Juventus w końcu będzie walczył na rynku transferowym :)

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 15:45

pumex pisze:Cavani, van Persie, Higuain, Suarez, Dzeko, Jovetic, Damiao - te nazwiska przewijają się w mediach, ciężko będzie przełknąć kogoś o klasę niżej
Jakby na to nie patrzec, to w tym przypadku tez mamy jakas liste. Jest ona oczywiscie krotsza, niz mialo to miejsce rok temu, ale to dlatego, ze celujemy w pilkarza o klase wyzej.

Co nie zmienia faktu, ze dalej hierarchia istnieje i mamy plan B (Torres), C (Dzeko), D (Suarez?) i pewnie nawet E, gdyby nie udalo sie sprowadzic top playera o kryptonimie "A" (Cavani). To znaczy, mowa tutaj oczywiscie o napastniku. Bo jesli chodzi o np. obronce, to chyba kazdy zdaje sobie sprawe, ze mamy kilkunastu graczy na oku a trafi do nas pewnie tylko jeden, albo ewentualnie 2.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 16:01

Chodzą ploty, że interesujemy się Matiasem Suarezem z Anderlechtu...oby to były tylko plotki. Młody to gracz, ale najwięcej bramek w sezonie - 11... Poza tym liga belgijska to poziom naszej Ekstraklasy niemal.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 16:24

Supersonic pisze:widzę grę Neymara - widzę dar od Boga, nie widzę tego ani u Robinho, ani Joveticia
Cóż, mało widzisz.
;)

Ja widzę utalentowanego grajka, z sieczką na głowie i w głowie, z którego na siłę robi się produkt marketingowy. Nie lubię takich gwiazdeczek. Ale w Juve nigdy nie było dla takich miejsca, więc jestem względnie spokojny.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 16:28

Dolce Vita pisze:Chodzą ploty, że interesujemy się Matiasem Suarezem z Anderlechtu...oby to były tylko plotki. Młody to gracz, ale najwięcej bramek w sezonie - 11...
Nie znam gościa, ale wikipedia mówi że po pierwsze, gra jako skrzydłowy napastnik, dwa że w ostatnich trzech sezonach strzelił we wszystkich rozgrywkach 44 gole i zaliczył 37 asyst. Jak na gracza z rocznika 88 - nie jest źle.
Dolce Vita pisze: Poza tym liga belgijska to poziom naszej Ekstraklasy niemal.
A tutaj to żeś już dowalił po całości.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 16:28

Łukasz pisze:
Supersonic pisze:widzę grę Neymara - widzę dar od Boga, nie widzę tego ani u Robinho, ani Joveticia
Cóż, mało widzisz.
;)
Potwierdzam. Jovetić będąc na boisku pokazuje, że ma to coś, co w jego wieku miał również Del Piero. Jeśli to nie jest dar od Boga i Ty tego nie widzisz, to nie dziw się, że ktoś nie widzi tego u Neymara

Jeśli chcecie się pośmiać, poczytajcie komentarze na realmadrid.pl pod newsem o Higuainie. Przykład:
-45mln+Vidal
-Chiellini+Vidal
:prochno:

Najlepszego kwiatka i tak już wrzucił P.Z.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2012, 16:40 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 16:31

z Joveticem niestety może być spory problem, bo okazuje się, że Fiorentina faktycznie ma jakies plany dlugoterminowe na budowe drużyny i raczej nie będą chcieli pozbywać się fundamentu... Sam Jovetic ostatnio mówił, że chce być Tottim Fiorentiny... Sam nie wiem co o tym myśleć.

Ale jak się mówi: Tylko krowa zdania nie zmienia

no i kwestia ceny

andylono

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 16:57

A jak wygląda sprawa z Sorensenem? Wraca do nas?

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 17:11

pumex pisze: Jeśli chcecie się pośmiać, poczytajcie komentarze na realmadrid.pl pod newsem o Higuainie. Przykład:
-45mln+Vidal
-Chiellini+Vidal
:prochno:
.
Śmieszni są ci kibice Realu. Ja bym samego Arturo nie zamienił na Higuaina, a co dopiero 45mln.... sam Igła nie jest tyle wart, a w dodatku z Chilijczykiem...ktoś tu upadł na głowę. Niektórzy tam nawet się modlą by trafić na nas w LM. W sumie chciałbym trafić na Real, ciekawe jakie byłyby wyniki.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 17:13

andylono pisze:A jak wygląda sprawa z Sorensenem? Wraca do nas?
Bardzo wątpliwe jest to, że wroci. Prędzej będzie walczył o pierwszy skład Bologni. Jeśli nie wywalczy miejsca w podstawie to pewnie pójdzie na wypożyczenie do Serie B.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 17:15

andylono pisze:A jak wygląda sprawa z Sorensenem? Wraca do nas?
Nie wraca, współwłasność była na dwa lata bodajże.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 17:17

Albo coś takiego :smile:
ktoś na realmadrid.pl pisze:Ja z bratem ogladam na internecie lige włoska
i powiem wam ze Juventus gra taktyka antyBarcelona bo barcelona gra 5 pomocnikami a Junentus 5 obrońcami

Juventus gra dobrze tylko ten Conte lubi taktyke defensywna wiec nudne sa tam mecze.

A tak wreacając do sprawy watpie aby Higuaín przeszedł do Juve jak graja defensywnie
Żeby nie było OT, nie chcę Higuaina, trzeba zrobić wszystko, żeby przyszedł Cavani Obrazek

Obrazek
pavel88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 18:52

jakku1 pisze:Co nie zmienia faktu, ze dalej hierarchia istnieje i mamy plan B (Torres), C (Dzeko), D (Suarez?) i pewnie nawet E, gdyby nie udalo sie sprowadzic top playera o kryptonimie "A" (Cavani). To znaczy, mowa tutaj oczywiscie o napastniku.
mam nadzieję, że oprócz A ta dalsza kolejność jest przypadkowa. Jeśli Torres ma wyższy priorytet niż Higuain, Dzeko, Suarez czy nawet van Persie, którego nie popieram, to chyba coś jest nie tak

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 19:00

@up
Torres wydaje się być najtańszą opcją i najmniej konkurentów byśmy mieli do jego pozyskania. Do tego bardzo możliwe jest jego wypożyczenie, a to byłby duży plus. Poza tym Torres ma taką przewagę nad Dzeko czy Suarezem, że ma paszport UE, więc możliwe by było jeszcze sprowadzenie m.in. Kolarova czy innego non EU.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 maja 2012, 19:12

Kuben pisze:
alina pisze: Żadnych Neymarów! Niech wraca Iaquinta.

Naturalnie, bo gracze takiego pokroju będą nam w pojedynkę wygrywać mecze.
Lepiej za tę kasę kupić Gio, Asamoah i Lewego.

Lepiej też kupić Joveticia, a nie żelusia z Brazylii.
Łukasz pisze:Ja widzę utalentowanego grajka, z sieczką na głowie i w głowie, z którego na siłę robi się produkt marketingowy. Nie lubię takich gwiazdeczek. Ale w Juve nigdy nie było dla takich miejsca, więc jestem względnie spokojny.
Dziś powinienem zmienić nick na Łukasz2.

Zablokowany